Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Στις αρχές του εικοστού αιώνα διαπράχτηκε η φρικτή γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας, των χριστιανών της Ανατολής, Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων. Σχεδόν εκατό χρόνια μετά ο καιρός ωρίμασε ώστε με μια κοινή στρατηγική να προωθηθεί η διεθνής αναγνώριση αυτής της γενοκτονίας συνολικά.
«Δεν είχε ακόμα χαράξει, έλεγε ο πατέρας μου, όταν όλο το χωριό ξεκίνησε με θρήνους συνοδεία μερικών ζαπτιέδων, (Τούρκων χωροφυλάκων), παίρνοντας τον δρόμο της εξορίας, με πολύ λίγα από τα υπάρχοντά τους, αφού τα πάντα έπρεπε να τα εγκαταλείψουν, γυναίκες, παιδιά και γέροι.

Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Του Ν. Λυγερού

Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ταυτόχρονα ασκεί κριτική στις προσπάθειες της άρνησής της. Δεν θυμάται απλώς τα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά αποτίνει και φόρο τιμής. Ακολουθώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενθαρρύνει την Τουρκία με την επέτειο των 100 χρόνων να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία. Ζητά από την κυβέρνηση να αναζητήσει κι από την Αρμενία κι από την Τουρκία ένα πλαίσιο συμφιλίωσης και να εργαστούν ενεργά στην καλυτέρευση της σχέσης τους. Με πιο πρακτικό τρόπο να υπάρξουν και πρωτόκολλα σε διπλωματικό επίπεδο, για να εξελιχθεί το όλο θέμα της διαμάχης.

Το πρώτο βήμα της Γερμανίας

Του Ν. Λυγερού

Το πρώτο βήμα της Γερμανίας σε σχέση με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρό της. Σε θρησκευτική τελετή ο Πρόεδρος έκανε χρήση του όρου της Γενοκτονίας. Για εκατό χρόνια, η Γερμανία είχε αποφύγει αυτή τη χρήση. Τώρα όμως έγινε κάτι που όχι μόνο οδηγεί σε μια αλλαγή φάσης αλλά είναι σημαντικό από μόνο του. Ο Πρόεδρος αναγνώρισε επίσης και τη συνυπευθυνότητα του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

ΔΕΟΣ.. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΕΤΡΑ 225 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ...!!!!!

Λογικό είναι όταν βρίσκουμε αρχαίο αντικείμενα να νοιώθουμε δέος και θαυμασμό. Τι γίνεται όμως όταν αυτά ανατρέπουν την ιστορία που ξέρουμε;
Κάπως έτσι νοιώθουν οι επιστήμονες στο Labinsk της Ρωσία, όταν βρήκαν μια “πέτρα” – χρονολογημένη στα 225 εκατομμύρια χρόνια πριν- όπου πάνω της είναι προσαρτημένος ένας μηχανισμός υψηλής τεχνολογίας, κάτι σαν το δικό μας μικροτσίπ.

Naomi Klein: «Έλληνες δεν σας σώζει το ΔΝΤ, εσείς το σώσατε από τη χρεοκοπία»

Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη...

Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Έχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι»

Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία…

Σύστημα τηλεχειρισμού ανθρώπων δοκιμάζεται στη Γερμανία(Βίντεο)

Ανόβερο:Χρησιμοποιώντας ένα απλό κινητό τηλέφωνο που επικοινωνεί με ηλεκτρόδια τοποθετημένα στα πόδια, γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο σύστημα καθοδήγησης ανθρώπων.

Το σύστημα «cruise control για πεζούς», όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του στο Πανεπιστήμιο Λάιμπνιτς του Ανόβερου, βασίζεται σε μάλλον απλή τεχνολογία: έναν ελεγκτή που λαμβάνει ασύρματα εντολές από μια εφαρμογή για smartphone, και μερικά ηλεκτρόδια που προήλθαν από μια συσκευή μασάζ αγορασμένη στο Amazon.

Μια εικόνα 1000 λέξεις: Ο Τούρκος και οι σκελετωμένοι Αρμένιοι

Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Όταν η Τουρκία αφάνισε τον λαό που ζούσε στην σκιά του Αραράτ για 3500 χρόνια 
 
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που έχουμε φιλοξενήσει από αυτή την στήλη του Weekend Edition - όπου οι πληροφορίες, τα ονόματα, οι πρωταγωνιστές, σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα – εδώ η εικόνα θα πρέπει να μιλήσει μόνη της – είναι άλλωστε αρκετά δυνατή – καθώς οι πληροφορίες είναι ανύπαρκτες.

Χαμός στη Βουλή! Μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν! Ντόρα: Σιωπή εσείς κυρία μου!

- Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!
- Καταγγελίες για εκφράσεις πεζοδρομίου στη Βουλή - Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια μαθητών που βρίσκονταν στα θεωρεία
- "Γαλλικά" από τον Νίκου Βούτση: Να πως "χτυπάω" εγώ την αντιπολίτευση, είπε ο υπουργός πιστεύοντας πως το μικρόφωνό του ήταν κλειστό
- "Σιωπή εσείς κυρία μου" είπε σε βουλευτή η Ντόρα Μπακογιάννη - "Θα πάρετε τα λεφτά της αυτοδιοίκησης, να δω πως θα πάτε στα χωριά σας" είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Β.Πούτιν βάζει την Αργεντινή στα BRICS - Υπέγραψε 20 συμφωνίες στρατηγικής σημασίας με την Κ.Φ.Κίρχνερ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
 
Μεγάλης στρατηγικής σημασίας συμφωνίες υπέγραψε η Ρωσία και η Αργεντινή κατά την επίσκεψη και τη συνάντηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, ενώ, όπως αποκαλύπτεται, οι δύο τους άρχισαν τις συζητήσεις για την ένταξη της Αργεντινής στις χώρες των BRICS. 

Bloomberg: Αποκάλεσαν τον Βαρουφάκη ανεύθυνο και τζογαδόρο στο Eurogroup

Για άγριο σφυροκόπημα του Έλληνα υπουργού στη Ρίγα κάνουν λόγο πηγές του πρακτορείου - «To κλίμα ήταν τόσο εχθρικό ώστε να προκαλέσει το παράπονο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ»
Για σφυροκόπημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κάνει λόγο σε δημοσίευμα του Bloomberg λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα μεταφέροντας ένα τελείως αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η BILD: ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 88 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ 40 ΤΟΝΟΥΣ 100ΕΥΡΑ

Με το... γνωστό ύφος της η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, σε δημοσίευμά της κάνει έναν υποτιθέμενο απολογισμό, θέτοντας το προκλητικό ερώτημα «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;».
Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπαγωγή της Ελλάδας στους διεθνείς μηχανισμούς στήριξης η εφημερίδα, γνωστή για την ανθελληνική της στάση, υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει επιβαρύνει το ταμείο των δανειστών της την τελευταία πενταετία με το ποσό των 215,7 δισ, ευρώ.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 24/4/2015(ΦΩΤΟ)

 
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... ΜΠΑΑΑΑΑΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ….ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ