Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Στις εκλογές ψηφίζουμε για την Ελλάδα

Στις εκλογές ψηφίζουμε για την Ελλάδα
Η κάλπη έχει μόνο έναν οδηγό: «Αμύνεσθαι περί Πάτρης»
 
Ποιός θα μας σώσει;

Προεκλογική περίοδος και πλειοδοσία σωτηρίας και βαρύγδουπων δηλώσεων που αναμιγνύουν τρόμο, κομπασμό, καθ' έδραν αλάθητο και κουτοπόνηρη, μικροπρεπή διαπλοκή. Πάνω σε μία πατρίδα η οποία στηρίζεται ακόμα στο αίμα και την ανιδιοτελή προσφορά των χιλιάδων αγωνιστών και ευεργετών.

Γιατί όσο και αν θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν ένα οικοδόμημα που καταρρέει, η Ελλάδα έχει γερές βάσεις, ατσάλινα θεμέλια ζυμωμένα από ...
...ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ

Ν.Λυγερός - Γενοκτονία Αρμενίων


Ομιλία του Νίκου Λυγερού
στην πολιτική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915
Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα
Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πανικός από το θρίαμβο της Λεπέν

Παρίσι: Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ιστορική επίδοση της Άκρας Δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση που υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Να μην υποκύπτουν στον πειρασμό του λαϊκισμού» καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες η Κομισιόν, τονίζοντας πως η απάντηση στις προκλήσεις σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης είναι κοινή δράση και περισσότερη Ευρώπη.

Ο επικεφαλής διπλωματίας του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι ευθύνεται εν μέρει για την επιτυχία της Μαρίν Λεπέν στις κάλπες, βασίζοντας την προεκλογική εκστρατεία του στα «πλημμελώς φυλασσόμενα» σύνορα της Ευρώπης και στον έλεγχο της εισροής μεταναστών.

Γαλλικές εκλογές: Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Γαλλικές εκλογές: Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου
Νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία αναδεικνύεται ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ.
Ο Ολάντ προηγείται του απερχόμενου προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με 28,4% έναντι 25,5%, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου Ipsos.
Στην τρίτη θέση έρχεται η Μαρίν Λεπέν της άκρας δεξιάς με 20%, τέταρτος ο Ζαν-Λικ Μελενσόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς με 11,7% και πέμπτος ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού με 8,5%.
Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 19,7%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί το ποσοστό που συγκεντρώνει η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με αναλυτές, την κ. Λεπέν βοήθησε η στροφή στη δεξιά ρητορική του Νικολά Σαρκοζί, τη στιγμή που ερχόταν ακόμα και τέταρτη στις δημοσκοπήσεις με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Στο φως Μυκηναϊκός οικισμός

Μυκηναϊκός οικισμός που χρονολογείται στα τέλη του 13ου αι. π.Χ. ήρθε στο φως κοντά στο λιμάνι της αρχαίας Ιωλκού, στα Πευκάκια Μαγνησίας, μαζί με πλήθος αγγείων, ενώ η διάταξή του χαρακτηρίζεται μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2006, ενώ όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι υπό διερεύνηση, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή αποτελεσμάτων σχετικά με τον οικισμό.
Όλο το υλικό της ανασκαφής ανήκει στη φάση ακμής του ανακτορικού, μυκηναϊκού πολιτισμού, ενώ τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ως πολύ σημαντικά.

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και… παγίδες
Διαρροές και φήμες για τις προϋποθέσεις συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα κρυφά σημεία του εκλογικού νόμου
Έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των μικρών κομμάτων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες λόγω πληροφοριών που μιλούν για επιχειρούμενη νοθεία στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να ενισχυθεί o δικομματισμός.
Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!».

Δύο χρόνια από το διάγγελμα στο Καστελόριζο(Βίντεο)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα του διαγγέλματος του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, από το ακριτικό Καστελόριζο. Όπως είχε γνωστοποιήσει στις 23 Απριλίου του 2010 ο κ. Παπανδρέου, είχε δώσει την εντολή στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να καταθέσει επίσημο αίτημα προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Για μια μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης, η μέρα εκείνη ταυτίστηκε με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου, αποτελώντας την απαρχή των δεινών για τον ελληνικό λαό, που «μεταφράστηκαν» σε σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας, καταιγίδα φόρων, αύξηση του αριθμού των ανέργων, μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και, όπως ήταν φυσικό, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

Στον αέρα το debate

Για πρώτη φορά μετά το 1996 κινδυνεύει να μην διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς μέχρι στιγμής – 15 ημέρες πριν από τις εκλογές – δεν έχει ληφθεί καμιά συγκεκριμένη απόφαση.

Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει σε καθημερινή βάση το θέμα και ζητά την διεξαγωγή 2+2 debate. Δύο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και δύο μεταξύ Βενιζέλου – Σαμαρά.

«Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά η οποία έχει στείλει και σχετική επιστολή προς τον Γιάννη Μιχελάκη.

Με απώλειες το κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει τη Δευτέρα η κυπριακή χρηματαγορά, δεχόμενη πιέσεις, κυρίως, από τη μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας.

Στις 13:13 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 234,32 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 0,31%.

Πτώση σε ποσοστό 0,21% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 84,72 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 339.396,67 ευρώ.

ΧΑ: Με το ζόρι "κράτησε" τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Κοντά στα χαμηλά ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης μέσα σε απολύτως υποτονικό κλίμα βρέθηκε να υποχωρεί μια «ανάσα» από τις 700 μονάδες.

Με το κλίμα στο ελληνικό ταμπλό αμετάβλητο σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων, η ελληνική αγορά έδειξε να μην επηρεάζεται -στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης- από τις σοβαρές απώλειες που κατέγραφαν τα ευρωπαϊκά ταμπλό, ενώ οι απώλειες για τον ΓΔ και τις τράπεζες διευρύνθηκαν 30 περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση τις κανονικής διάρκειας των συναλλαγών.

Από τη σύνθεση του FTSE20 σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν μόνο οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΚΑΕ με κλεισίματα στα χαμηλά ημέρας και ακολούθησε η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφοντας την τέταρτη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση της εντός του 2012.

Για τον Γενικό Δείκτη, που ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί έως και 2,01% στις 700,01 μονάδες, οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν τελικά στις 702,17 μονάδες με πτώση 1,73%.

Σε ποσοστό 2,15% (έως 2,95% ενδοσυνεδριακά) στις 282,30 μονάδες υπ[οχώρησε ο δείκτης των τραπεζών, όπου ανοδικά εκτός των Alpha Bank και Eurobank κινήθηκε και η μετοχή της Attica Bank, καταγράφοντας μάλιστα με αυξημένο όγκο τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη μεταξύ όλων των μετοχών του ταμπλό.

Τη Δευτέρα διακινήθηκε στο ΧΑ όγκος 19,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 24,1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 87 μετοχές υποχρεώθηκαν σε πτώση, 34 ενισχύθηκαν και 154 παρέμειναν αμετάβλητες.