Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

7 Ιουλίου 1770- Η σφαγή των Χριστιανών στη Σμύρνη

Η ναυμαχία του Τσεσμέ έλαβε χώρα την 5 – 7 Ιουλ. 1770 πλησίον και εντός του ομώνυμου κόλπου, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο δυτικό άκρο της Μικράς Ασίας (Χερσόνησος Ερυθραίας) και της νήσου Χίου, σημείο όπου και κατά το παρελθόν είχε σημειωθεί μεγάλος αριθμός ναυτικών πολεμικών αναμετρήσεων μεταξύ των στόλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Δημοκρατίας της Βενετίας. Η ναυμαχία αυτή εντάσσεται στα γεγονότα της Επανάστασης, που έλαβε χώρα στον ελληνικό χώρο το 1769 και έμεινε γνωστή με το όνομα Ορλωφικά, αποτέλεσε δε πρόδρομο της μετέπειτα Ελληνικής Επανάστασης (1821-1829), και το πρώτο επεισόδιο μια σειράς από καταστροφικές, για τους Οθωμανούς, ναυμαχίες εναντίον της Ρωσίας.

Ομολογία λόγιου ισλαμιστή: «Πράξη ντροπής ο σφετερισμός της Αγίας Σοφίας» – Η προφητεία για την Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται ίσως για την πιο ριζοσπαστική και λογική φωνή αυτή τη στιγμή στο Ισλάμ.
Ο λόγος για τον Imran Nazar Hosein, έναν ισλαμιστή λόγιο και φιλόσοφο ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά για τα εγκλήματα των προγόνων του κατά του Ελληνισμού και όχι μόνο.

Ποιος είναι

Ο Imran Nazar Hosein (γεννημένος το 1942) είναι ισλαμιστής λόγιος, συγγραφέας και φιλόσοφος, ο οποίος ειδικεύεται στην ισλαμική εσχατολογία, την παγκόσμια πολιτική, τα οικονομικά και τα σύγχρονα κοινωνικοοικονομικά / πολιτικά θέματα.

Η υποδοχή προσφύγων δεν μπορεί να αφεθεί μόνο σε Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα και Ισπανία

Στο τραπέζι έθεσε το θέμα της «υποδοχής των προσφύγων», σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γερμανός Υπουργός, Χ. Ζεεχόφερ.
 
«Φθάνει ένα σκάφος και στη συνέχεια γίνονται τηλεφωνικές συνομιλίες σε όλη την Ευρώπη: ποιος είναι διατεθειμένος να τους δεχτεί;
Δεν είμαστε μόνο μια οικονομική κοινότητα και μια κοινότητα ασφάλειας, αλλά και μια κοινότητα αξιών. 

Και θεωρώ ότι σε αυτήν την κοινότητα αξιών περιλαμβάνεται και η διάσωση των ανθρώπων από τον θάνατο, η σωτηρία τους από τον πνιγμό», πρόσθεσε ο κ. Ζεεχόφερ, σε συνέντευξή του στο

Ανοίγουν τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου -Ξαναρχίζουν οι απευθείας πτήσεις - ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Επανάληψη των απευθείας πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου και μετά ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας.

Όσον αφορά τη Σουηδία, από την οποία επίσης απαγορεύονται οι απευθείας πτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα αξιολογούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η απόφαση για τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία ελήφθη σε συνεννόηση με τις βρετανικές Αρχές και έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ: Ιδού η πρόταση που παρουσιάστηκε στο ΓΕΣ για το ΑΟΡ

Παρουσιάσθηκε σε εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Στρατού το Εθνικό Όπλο που σχεδίασε η Σχεδιαστική Ομάδα Άορ. Η παρουσίαση έγινε ενώπιον ευάριθμης αντιπροσωπείας ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών του ΓΕΣ, που πέραν των εγκωμιαστικών σχολίων για την όλη προσπάθεια επιδόθηκαν σε ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεις προς διευκρίνιση επιμέρους στοιχείων.

Η σχεδίαση του όπλου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2020. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, η επίσημη ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πέρας της σχεδίασης, έγινε τον περασμένο Μάιο.

Πετρελαιοκηλίδες ρυπαίνουν τις παραλίες στα κατεχόμενα

Υπό τον τίτλο «Οι θάλασσες μας ρυπαίνονται με πετρελαιοκηλίδες», σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις», γράφει ότι διαρροές από δεξαμενόπλοια, που έρχονται στα κατεχόμενα και από δεξαμενόπλοια που περιφέρονται γύρω από το νησί προκαλούν τεράστια θαλάσσια ρύπανση στον άνθρωπο και γενικά στους θαλάσσιους οργανισμούς.

Ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Πράσινη Ειρήνη στα κατεχόμενα Ντογάν Σαχίρ, είπε ότι οι διαρροές πετρελαίου στο θαλάσσιο περιβάλλον προκαλούν θάνατο στα ψάρια και σοβαρό κίνδυνο στην υγεία του ανθρώπου και απεύθυνε έκκληση στους «αρμοδίους» να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσει να επιλυθεί το πρόβλημα.

"Μπαράζ" τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και σήμερα

Σε νέο μπαράζ προκλήσεων προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι πάνω από το Αιγαίο, λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις ποου συνεχίζουν να πραγματοποιούν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, συνολικά 13 τούρκικα αεροσκάφη (οκτώ F-16, δύο F-4 και τρία CN-235) προχώρησαν σε 50 παραβιάσεις, σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και μία εικονική αερομαχία στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.