Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τα ιπτάμενα οχήματα του Αισχύλου

Τα έργα του Αισχύλου βρίθουν από αναφορές σε ιπτάμενα σκάφη. Αν και γραμμένα περίπου 2500 χρόνια πριν την πρώτη επίσημη πτήση αεροσκάφους, είτε αυτή ήταν του Λεονάρντο ντα Βίντσι, είτε των αδελφών Ράιτ, μας εγείρει την φαντασία όσον αφορά την τεχνολογία των αρχαίων προγόνων μας και τις γνώσεις που κατείχαν τα ιερατεία κρυμμένες από τα μάτια των αμύητων.

Φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι σε ιστορική αφήγηση, όπως π.χ. της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, έλαβαν μέρος αεροσκάφη σε κοινή θέα τόσο των Ελλήνων όσο και των βαρβάρων, όμως, ο ποιητής μέσα στην αφήγηση ενσωματώνει έμμεση αναφορά σε αυτά, δίνοντας μια εναλλακτική διάσταση στον αναγνώστη και προσαρμόζοντας το αθάνατο έργο του σε όλες τις μετέπειτα κοινωνίες, έτσι ώστε αυτός να διακρίνει στο έργο στοιχεία από το επίπεδο ανάπτυξης του πολιτισμού του καιρού του.

Η Ροτόντα αποκαλύπτεται(Βίντεο)

«Απελευθερωμένη» από τις σκαλωσιές και λουσμένη στο φως από ίνες led, η Ροτόντα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία της.

Συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε πριν από έναν χρόνο με τη σύσταση της νέας Εφορείας Πόλης, ο έφορος Σταμάτης Χονδρογιάννης ολοκλήρωσε τα έργα συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του μνημείου μέσα σε εννέα μήνες, και αύριο εγκαινιάζει τη νέα του εποχή στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης βάζοντας το επόμενο στοίχημα:

Ο Οθωμανός πειρατής Μπαρμπαρόσα γεννήθηκε Έλληνας

Σε μια από τις άγριες επιδρομές των Πειρατών, τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του 1538 ο Μπαρμπαρόσα με όλο του τον στόλο περίπου 80 πλοία αρχίζει τις επιδρομές του στα νησιά του Αιγαίου και βασικά στην Κρήτη.

Ο Χαϊρεντίν (όνομα που σημαίνει Δώρο Θεού) Μπαρμπαρόσα ή Κοκκινογέννης γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο Γέρας στη Λέσβο. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιακούπογλου Χιζίρ. Ο πατέρας του ήταν σπαχής ονόματι Γιακούπ και η μητέρα του ελληνίδα χριστιανή από τη Λέσβο, ονόματι Κατερίνα. Αρκετοί ιστορικοί θεωρούν πιθανό ότι και ο πατέρας του ήταν Έλληνας Γενίτσαρος και καταγόταν από τα Γιαννιτσά. Είχε κι ένα αδελφό τον Αρούτζ.

Βρήκε στον Κήπο του αυτή την Πόρτα! Μόλις δείτε ΠΟΥ τον οδήγησε, θα μείνετε άφωνοι!(ΦΩΤΟ)

Ο χρήστης του Reddit John Sims πρόσφατε δημοσιοποίησε κάτι… καινούργιο στη γνωστή ιστοσελίδα, κάτι που έγινε viral μέσα σε πολύ λίγο. Καθώς έκοβε το γκαζόν, παρατήρησε κάτι πολύ παράξενο και έτσι ξεκίνησε να το ψάχνει περισσότερο…

Βρήκε ένα εγκαταλειμμένο καταφύγιο.

Από ότι φαίνεται το καταφύγιο αυτό χτίστηκε το 1961 από μία εταιρεία γιατί εκείνη την εποχή επικρατούσε μία υστερία γύρω από την ατομική ενέργεια.

Απίστευτο, αλλά αληθινό: Η Δανία θα κατάσχει τα αντικείμενα αξίας των προσφύγων - Όπως μετέδωσε το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο STV

Η κυβέρνηση της χώρας ψήφισε νόμο, με βάση τον οποίο θα κατάσχονται όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ των μεταναστών, προκειμένου να καλυφθούν τα... έξοδα συντήρησής τους
Στην ψήφιση ενός... απίστευτου, όσο και αληθινού νόμου προχώρησε η κυβέρνηση της Δανίας, με βάση τον οποίο θα κατάσχονται όλα τα αντικείμενα αξίας άνω 300 ευρώ που φέρουν επάνω τους οι πρόσφυγες, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της συντήρησής τους!

Ελον Μασκ: Αποικισμός του πλανήτη Άρη πριν από τον Γ' Παγκόσμιο

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ, ότι ο αποικισμός του πλανήτη Άρη πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ο κίνδυνος ο επερχόμενος Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος να θέσει το εγχείρημα σε κίνδυνο!

Ο Μασκ, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας μέσω της εταιρείας Tesla, της εξερεύνησης του Διαστήματος μέσω της Space X και στον χώρο των διαδικτυακών πληρωμών μέσω της πλατφόρμας Pay Pal, σε συνέντευξη που έδωσε στο ανδρικό περιοδικό GQ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι ένας Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από αυτό που γενικά πιστεύεται και ότι κατά τη διάρκειά του οι καταστροφές στην τεχνολογική παραγωγή θα είναι τεράστιες.

Σε... απευθείας μετάδοση άνοιξαν οι Ρώσοι το μαύρο κουτί του μαχητικού που έριξαν οι Τούρκοι

Σε... απευθείας μετάδοση αποσφράγισαν οι Ρώσοι το «μαύρο κουτί» του μαχητικού αεροσκάφους Σουκχόι που κατέρριψαν οι Τούρκοι στα σύνορα με τη Συρία.

Η μεγάλη «αποκάλυψη», που έγινε με όρους τηλεοπτικού σόου, αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους από τους Τούρκους. Την ανάλυση των δεδομένων θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες, αν και όπως αποκάλυψε κατά την παρουσίαση ο υπουργός Αμυνας, από τους 14 που κλήθηκαν από ισάριθμες χώρες διεθνώς, μόνο δύο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις περί Grexit Η Αθήνα «υπενθυμίζει» στον προκλητικό Τσέχο πρόεδρο: Είστε στην ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα...

Ο πρόεδρος της Τσεχίας είπε ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και είχε δηλώσει «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν σε Grexit»
Η Τσεχία είναι κράτος - μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, περί Grexit.

Επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ για την πώληση των Ελληνικών αεροδρομίων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομιών τόνισε πως στα μάτια της Ευρώπης, η Γερμανία δεν είναι «αιμοδότης» - Τσίπρας:

Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα
Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.