Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι όρκοι των πολεμιστών στην αρχαία Ελλάδα

Τα λόγια περιττεύουν…
 
Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων
…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…
Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ
Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν
 
παρακάτω ὅρκο:
 
Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα, οὐδ᾿ ἐγκαταλείψω τὸν προστάτην ὢ ἂν στοίχῳ, ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων, καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν, καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Καὶ συνήσω τῶν ἀεὶ κρινόντων, καὶ τοῖς θεσμοῖς τοῖς ἱδρυμένοις πείσομαι, καὶ οὓς τίνας ἄλλους ἱδρύσεται τὸ πλῆθος ἐμφρόνως. Καὶ ἂν τὶς ἀναιρεῖ τοὺς θεσμοὺς ἣ μὴ πείθηται οὐκ ἐπιτρέψω, ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πάντων. Καὶ τὰ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω. Ἵστορες θεοὶ Ἄγραυλος, Ἐνυάλιος, Ἄρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αὐξώ, Ἡγεμόνη

Η αναφορά σε ΑΤΙΑ απο τον Πλούταρχο

Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα αρκετούς ιστορικούς και "ερευνητές" να επισημαίνουν την ύπαρξη πολλών αναφορών σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μέσα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Σχεδόν σπάνια όμως κάποιος παρέθετε περαιτέρω στοιχεία, όπως συγκεκριμένα βιβλία, κεφάλαια, εδάφια, για να μπορέσω να κάνω την δική μου μελέτη.

Εχτές, βρήκα μετά απο καιρό το έργο του Πλούταρχου "Λεύκολλος" απο τους Βίους Παράλληλους. Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα μία αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, σχετικά με την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενου αντικειμένου κατά την διάρκεια μίας μάχης. Με έκπληξή μου διαπίστωσα οτι όντως υπάρχει η σχετική αναφορά στο συγκεκριμένο έργο και την οποία αμέσως σκέφτηκα να ανεβάσω στο Ελληνικό Αρχείο.

Η διπλή ΑΟΖ του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού


Πολλοί αναρωτιούνται γιατί στην Ελλάδα είμαστε τόσο υπέρμαχοι της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε ανακηρύξει την ΑΟΖ και δεν έχουμε αρχίσει τις οριοθετήσεις μας ακόμα και με τα κράτη που είναι θετικά προς εμάς. Η εξήγηση είναι απλή. Πρώτον η Κύπρος έχει επίσημα και δηλωμένα κυριαρχικά δικαιώματα λόγω των πράξεών της εντός του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο βέβαια είναι συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο. Δεύτερον, η Κύπρος ανήκει στον Ελληνισμό κατά συνέπεια έχουμε το χρέος να την υποστηρίξουμε ότι αυτό που διεκδικεί είναι δίκαιο.

Η συμβολή της νευροφιλοσοφίας

Του Ν. Λυγερού


Η συμβολή της νευροφιλοσοφίας δεν είναι μόνο αφαιρετική και θεωρητική. Η επίγνωση της δυνατότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου προσφέρει πλαίσιο ανάπτυξης για την φιλοσοφία. Δεν πρόκειται μόνο για μια θεώρηση του κόσμου μέσω ενός μαύρου κουτιού του οποίου δεν είναι προσβάσιμο το περιεχόμενο. Με τις έρευνες που γίνονται πάνω στον εγκέφαλο έχουμε δεδομένα που ήταν ανύπαρκτα πριν από μερικά χρόνια. Ο τομέας της ψυχομετρικής έχει αναπτυχθεί θεαματικά με αποτελέσματα ο συνδυασμός των δύο να έχει ωφελήσει και τον ίδιο τον άνθρωπο που θέλει να παίξει ένα ρόλο μέσα στο πλαίσιο της Ανθρωπότητας.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΔΡΟΥ ΘΕΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΔΙΟΣ.

Η Ήρα «μιλάει» για το λαμπρό παρελθόν στο Δίον Πιερίας

Μετά το εντυπωσιακό άγαλμα του Διός Υψίστου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε στο Δίον Πιερίας και το… έτερόν του ήμισυ: ένα άγαλμα της Ήρας, της Παρέδρου Θεάς

Μετά το άγαλμα του Διός (του μοναδικού στον ελλαδικό χώρο που αναφέρεται ως Ύψιστος) οι αρχαιολογικές έρευνες του ατέρμονος εχέδωρου Δίου Πιερίας έφεραν στο φως και την Ήρα – την Πάρεδρο Θεά – ενώ εκκρεμεί η αποκάλυψη και αγάλματος της Αθηνάς που πιθανόν συμπλήρωνε την εικόνα της «Τριάδας του Καπιτωλίου» στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, γύρω στον 2ο αιώνα π.Χ.

Ο Στήβεν Χώκινγκ προειδοποιεί: η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξαφανίσει την Ανθρωπότητα

Ο καθηγητής Στήβεν Χώκινγκ, ένας από τους διαπρεπείς επιστήμονες της Βρετανίας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για τη δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών αποτελεί απειλή για την ίδια την ύπαρξή μας.
Ο ίδιος δήλωσε στο BBC: «Η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».
Η προειδοποίησή του ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για να μιλήσει, και η οποία περιλαμβάνει μια βασική μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ολόκληρη η συνέντευξη Άσαντ στο Paris Match

Από το dimpenews

Paris Match – Kύριε Πρόεδρε μετά από 3 χρόνια πολέμου στο σημείο που είμαστε σήμερα μετανιώνετε όπως διαχειριστήκατε τα πράγματα στην αρχή καθώς τα πρώτα σημάδια της επανάστασης εμφανίστηκαν τον Μάρτιο του 2011 ;Αισθάνεστε υπεύθυνoς ;

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Πρόεδρος Al-Assad – Από τις πρώτες ημέρες υπήρχαν μάρτυρες στο στρατό και στην αστυνομία.Επομένως ήμασταν από εκείνη την εποχή απέναντι στην τρομοκρατία.Υπήρχαν βέβαια διαδηλώσεις αλλά όχι πολυάριθμες.Η μόνη μας επιλογή ήταν να υπερασπιστούμε το λαό κατά των τρομοκρατών.Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές.Δεν μπορούμε να πούμε ότι το μετανιώνουμε γιατί πολεμήσαμε ενάντια στην τρομοκρατία από τις πρώτες ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπράχθηκαν λάθη στην πρακτική.

ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ -ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ- ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΠΟΙΚΙΑ...!!!


Αν κάποιος ισχυριστεί ότι ο Άρης κατοικείται, σίγουρα θα τον αποκαλέσουν παράφρονα. Αν όμως όντως υπάρχουν αποδείξεις και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν… την ύπαρξη ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη;;;

Η Jackie, η οποία συμμετείχε στην αποστολή Viking το 1979, ισχυρίζεται ότι είδε δύο άνδρες στον Άρη.
Ο πρώην πιλότος της CIA John Lear δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη, ενώ ο Andrew Bassiago υποστήριξε ότι ο πλανήτης φιλοξενεί ολόκληρη αποικία.
Οι δηλώσεις του Lear και του Bassiago ενισχύουν τη μαρτυρία της Jackie.

Ντενίσοβαν: Ο μυστηριώδης άνθρωπος των σπηλαίων, διασταυρώθηκε με ένα άγνωστο είδος

Ένα μυστηριώδες νέο είδος ανθρώπου ζούσε πριν από 30.000 χρόνια στη Σιβηρία. Δεν ξέρουμε όμως ακόμα με ποιον διασταυρώθηκε 


Νέα μελέτη για το DNA των πρώτων ανθρώπων παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Royal Society που έλαβε χώρα στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, το γονιδίωμα των αρχαίων σπηλαιανθρώπων, που ονομάστηκαν Ντενίσοβαν (Denisovan), περιέχει ένα τμήμα του DNA που φαίνεται να έχει έρθει από άλλο είδος που είναι σήμερα άγνωστο στην επιστήμη.

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου των Ρωμιών του Λιβάνου στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος του «Κόμματος της Καθ΄ Ημάς Ανατολής», δηλαδή του κόμματος των Ρωμιών (Ρουμ Ορτοντόξ – Ρωμιοί / Ρωμαίοι Ορθόδοξοι) στο Λίβανο, Δήμητρης Ελ Χούρι, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Άγκυρα, ο πρόεδρος του «Κόμματος της Καθ΄ Ημάς Ανατολής» του Λιβάνου, ασκεί ευθέως κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, που τον αποκαλεί «Σουλτάνο», για την πολιτική του απέναντι στους χριστιανούς της ανατολής υπενθυμίζοντας του τα όσα έπραξαν οι πρόγονοί του σε βάρος των μη μουσουλμανικών πληθυσμών από τον Πόντο και την Αρμενία έως την Μικρά Ασία και την Μέση Ανατολή.

Αργοναύτες, Χρυσόμαλλο Δέρας και… Αμερική;

Ένας από τους πιο αινιγματικούς λαούς της προϊστορικής Ελλάδος είναι οι Μινύες, όπου σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς κοιτίδα τους θεωρείται η περιοχή από τον Βοιωτικό Ορχομενό μέχρι και τις νότιες παρυφές της θεσσαλικής πεδιάδος. 
 
Από την περιοχή αυτή ένα τμήμα των Μινύων εγκαταστάθηκε στην Μαγνησία και ίδρυσε την Ιωλκό, την οποία η σύγχρονη αρχαιολογική ερευνά ταυτίζει με τον νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου. Η αποίκηση αυτή έγινε για να εκμεταλλευτούν οι Μινύες τον θεσσαλικό κάμπο, αλλά κατά την προσπάθειά τους αυτή ήλθαν σε σύγκρουση με τις γειτονικές πόλεις. Έτσι πιστεύεται πως εξηγείται και η καταστροφή του Σέσκλου.
 

Ακόμα μια ένδειξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη; (Εικόνα)

Μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Curiosity rover έχει προκαλέσει έντονους προβληματισμούς στους επιστήμονες, καθώς αποκαλύπτει μια λευκή κηλίδα φωτός στο βάθος της επιφάνειας του πλανήτη. Αρκετοί, με πρώτο τον Σκοτ Γουόρινκ που μελετά θέματα σχετικά με την εξωγήινη ύπαρξη, έσπευσαν να κάνουν λόγο για ζωή στον Αρη. Ωστόσο, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί έρευνα για να αποδειχθεί ο λόγος ύπαρξης αυτού του φωτός.
Το Curiosity που αυτή τη περίοδο εξερευνά μια περιοχή του κόκκινου πλανήτη που ονομάζεται «Kimberley», έχει ήδη αρχίσει να στέλνει στους επιστήμονες δείγματα από τους βράχους της περιοχής ώστε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις του Γουόρινκ, τότε θα μιλάμε για την ανακάλυψη του αιώνα. Ωστόσο, η NASA κρατά δικαιολογημένα της επιφυλάξεις της.

Kατέπεσε F-16 Block 52+ στο Λιβυκό - Περισυλλέγησαν σώοι οι δύο χειριστές

Διθέσιο μαχητικό F-16 Block 52+ κατέπεσε στις 13:45, 22 μίλια βόρεια της Γαύδου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση του οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Οι δύο χειριστές εγκατέλειψαν με επιτυχία.
Το F-16 Block 52+ missionized (δηλαδή δεν ηταν εκπαιδευτικό) είχε απογειωθεί λιγα λεπτά πριν από την 115 ΠΜ της Κρήτης και άνηκε στην 343 Μοίρα. Συμμετείχε σε εκπαιδευτική αποστολή. Είχε απογειωθεί τριάδα μαχητικών προς εκπαιδευτική αποστολή, από τα οποία το συγκεκριμένο παρουσίασε την μηχανική βλάβη

Εconomist: "Το κυπριακό δεν λύνεται γιατί το 80% του πληθυσμού του νησιού είναι Ελληνοκύπριοι!"- ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Ένα κατάπτυστο δημοσίευμα του βρετανικού οικονομικού περιοδικού The Economist με έδρα του το Λονδίνο, που συχνά δημοσιεύει άρθρα που συμμερίζονται τις θέσεις της Τουρκίας, με τίτλο: «Το Κυπριακό πρόβλημα. Απρόσιτο ή άλυτο;» αναφέρει ως πρόβλημα για τη μη λυση ότι το 80% του πληθυσμού στο νησί είναι Ελληνοκύπριοι!
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ξεκινάει κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για διπλά σταθμά, με έναν παντελώς άσχετο παραλληλισμό "της συγκρουσιακή πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας την τελευταία δεκαετία" (αυτά τα λέει ο Economist πιστός στις νεοταξικές τακτικές μαύρης προπαγάνδας των ΗΠΑ) γράφοντας πως:
 

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

Κλειδώνει η «συμφωνία» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ
Πολύ κοντά σε προγραμματική συμφωνία βρίσκονται η ΔΗΜ. ΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού υπήρξε σύμπνοια απόψεων σε πάρα πολλά θέματα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.
Η συνάντηση έγινε στη Βουλή. Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ και Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΜΑΡ.
Τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπησαν οι: Δημήτρης Βίτσας, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέξης Μητρόπουλος, Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.