Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η ελληνικότητα των κατεχομένων

Του Ν.Λυγερού

Η ελληνικότητα των κατεχομένων δεν είναι ορατή σε όσους δεν παλεύουν πραγματικά γιατί δεν βλέπουν τους δικούς μας, τους εγκλωβισμένους μας κι έχουν την εντύπωση ότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει πια. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση. Η τάξη μεγέθους των αλλαγών είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ούτε καν τον ρόλο τους. Έτσι πρέπει να καταλάβουν ότι ο καθένας συμβάλλει στον αγώνα μας με το δικό του τρόπο, αλλά ποτέ παθητικά και δίχως συμβιβασμούς. Στα κατεχόμενα, το σχολείο στο Ριζοκάρπασο με το γυμνάσιο και το λύκειο γιορτάζει τα δέκα του χρόνια αναγνωρισμένης παιδείας από την Κύπρο κι είναι μερικοί που δεν ξέρουν καν ότι έχει γίνει.

Eγινε κι αυτό: Συνελήφθη Αλβανός για οφειλές προς το Δημόσιο 440.000 ευρώ!!!

Συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης επιχείρησης οικοδομικών εργασιών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών (μαζί με τις προσαυξήσεις) ανέρχεται στο ποσό των 439.107,48 ευρώ.

Το φυσικό αέριο «λύνει» το Κυπριακό;

Αποστολή στη Λευκωσία: Αλεξία Τασούλη
Από το real.gr

Το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για την επίλυση του Κυπριακού, εκτιμά η κυπριακή κυβέρνηση και δεν απορρίπτει την προοπτική κατασκευής ενός αγωγού που θα συνδέει την Κύπρο με την Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα κοιτάσματα στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και έχουν επίγνωση της θαλάσσιας περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο, θεωρούν ότι δεν είναι τεχνικά εύκολο η κατασκευή αγωγού στα κατεχόμενα, ( έχει πολλές χαράδρες ο βυθός) εντούτοις το υπουργείο εξωτερικών θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων.

Φάκελος-βόμβα στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου - Ποιος ήταν ο παραλήπτης

Παγιδευμένος φάκελος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανεφλέγη τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θεωρείται βέβαιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορειο Ειδήσεων, ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

ΣΟΚ: Ομαδικός βιασμός δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχίρ(Βίντεο)

Σοκάρουν οι εικόνες από τη στιγμή που η Ολλανδέζα δημοσιογράφος πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Δανίας στο Κάιρο, η 22χρονη δημοσιογράφος Λάρα Λόγκαν, που είναι ανταποκρίτρια τηλεοπτικού καναλιού, βιάστηκε από πέντε άνδρες την ώρα που κάλυπτε τα γεγονότα στην πλατεία Ταχρίρ.

Σαμαράς προς Μέρκελ: «Με νέα μέτρα πέφτει η κυβέρνηση»

Σαμαράς προς Μέρκελ: «Με νέα μέτρα πέφτει η κυβέρνηση»
Καθοριστική η σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο -Πληροφορίες και για τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ.
Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκεται η κυβέρνηση μπροστά στις εξωφρενικές πλέον απαιτήσεις της τρόικας, που την έχουν φέρει προ αδιεξόδου.
Ο κ. Στουρνάρας διαδοχικά αλλά και οι κ.κ Βρούτσης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για την άκαμπτη στάση που τηρεί η τρόικα, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα φοροκαταιγίδα με αυξήσεις αντικειμενικών αξιών έως και 50% σε λαϊκές συνοικίες και φορολόγηση ακόμα και των αγροτοτεμαχίων που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
Η τρόϊκα έχει απαιτήσει, εκβιάζοντας με τη δόση, συγκεκριμένα μέτρα:

Η πολυπόθητη ανάπτυξη και άλλα παραμύθια …της Χαλιμάς

Η πολυπόθητη ανάπτυξη και άλλα παραμύθια …της Χαλιμάς
Η επιστροφή των μισθών άπιαστο όνειρο. Ό,τι κατεβαίνει δεν ξανανεβαίνει -  Διαβάστε γιατί τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί σας!
Τα βασικά ερωτήματα του απλού κόσμου στα οποία ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις είναι δύο:
1ον. Πού θα σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας; και
2ον. Πότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να μπορέσει να επιβιώσει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης;

Καλάσνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες είχαν οι δύο νεκροί δραπέτες

Καλάσνικοφ, πιστόλια και χειροβομβίδες είχαν οι δύο νεκροί δραπέτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα, του φερόμενου ως αρχηγού των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων και των τουλάχιστον δύο συνεργών του.
Οι αδίστακτοι δραπέτες, όπως όλα δείχνουν, είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο. Έτσι, χθες το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, μετά από μάχη με τους άνδρες της ΕΚΑΜ, ο 25χρονος LIKA EDISON και ο θείος του, LIKA ή SINANI FLAMUR, ο οποίος είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές Λάρισας το 2006, έπεσαν νεκροί.

Στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης Τσίπρας- Γλέζος

Στα πρόθυρα ανοιχτής ρήξης Τσίπρας- Γλέζος
Ο Τσίπρας κινδυνεύει να υποστεί ιδιαίτερη ζημιά στο προσωπικό του προφίλ αν δεν καταφέρει να καταπραϋνει τις αντιδράσεις Γλέζου και άλλων στελεχων
Ρήγμα έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Μανώλη Γλέζου και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Το ρήγμα μοιάζει πλέον αγεφύρωτο μετά την πρωτοβουλία Γλέζου- μαζί με άλλα δύο στελέχη εκπροσώπους συνιστωσών- που καλούν τον Τσίπρα να αποσύρει από την προσυνεδριακή διαδικασία την πρόταση αυτοδιάλυσης των συνιστωσών.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: 38χρονος έβγαλε τα μάτια της μάνας του και τα έβαλε σε ένα ποτήρι - πήδηξε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς

Σοκ στην Αγυιά. 38χρονος που πάσχει από ψυχικό νόσημα, επιτέθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στην 73χρονη μητέρα του και της έβγαλε τα μάτια!
Το περιστατικό συνέβη μέσα στο σπίτι τους και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα χωρίς λόγο και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ
Σύμφωνα με πληροφορίες της έβγαλε τα μάτια με τα χέρια του και τα έβαλε σε ένα ποτήρι, αφήνοντας πίσω του, μέσα στο σπίτι την μητέρα του να σφαδάζει από τους πόνους.
Κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Η γυναικα μεταφέρθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου ενώ ο άνδρας στην ψυχιατρική.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, καθώς ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στις 12:46 παρουσίασε αμελητέα πτώση σε ποσοστό 0,01%, υποχωρώντας στις 96,55 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε την ίδια ώρα άνοδο σε ποσοστό 0,27% διαπραγματευόμενος στις 37,42 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις μόλις 6.457 ευρώ.

"Μάχη" για τις 800 μονάδες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε νέα χαμηλά έτους διολισθαίνει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, υποχωρώντας νωρίτερα σε ποσοστό άνω του 3%.

Ολόκληρος σχεδόν ο FTSE25 διαπραγματεύεται στο «κόκκινο». Εξαίρεση αποτελεί η Intralot που ενισχύεται 4,29% στα 1,46 ευρώ, με κέρδη 2,41% ακολουθεί η Τιτάν, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται και οι Βιοχάλκο (+0,49%) και Coca-Cola HBC (+0,05%).

Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΚΕΡΤ και το σήμερα

Του Νίκου Τοπούζη
Ιστορικού Συγγραφέα
 
Τον Φεβρουάριο του 1071 ο στρατηγός-αυτοκράτορας της Ελληνικής Μεσαιωνικής Αυτοκρατορίας Ρωμανός Δ’ Διογένης αποφάσισε να εκστρατεύσει ανατολικά και να δώσει την κρίσιμη μάχη ώστε να συντρίψει μια νέα απειλή εξ ανατολών, τους Σελτζούκους Τούρκους.  Νομάδες από τα υψίπεδα του Αλτάι, πρόσφατα προσηλυτισμένοι στο Ισλάμ και δεινοί έφιπποι πολεμιστές, οι Σελτζούκοι φάνταζαν μακρινή απειλή για την Κωνσταντινούπολη.  Οι επιδρομές τους όμως στην Ανατολία ήταν τόσο σφοδρές και η βαρβαρότητα που επιδείκνυαν σε κάθε χωριό, πόλη ή επαρχία τόσο μεγάλη, που η άμεση αντιμετώπιση τους είχε καταστεί πρώτη προτεραιότητα για τον Αυτοκράτορα.

«Οι όροι που τέθηκαν δύσκολα θα υλοποιηθούν»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε ότι η Γερμανική Βουλή έθεσε «πολύ δύσκολους όρους» στη Σερβία για την ένταξή της στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι η Ένωση «ως οργανισμός» δεν θα έπρεπε ποτέ να ζητήσει την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία.

Από το Ζάγκρεμπ όπου συμμετείχε σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε στη δημόσια κροατική ραδιοτηλεόραση HRT ότι «οι όροι που τέθηκαν από τη Μπούντεσταγκ για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ πολύ δύσκολα θα υλοποιηθούν».

Νεκροί 2 από τους 5 Αλβανούς δραπέτες

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με συμμετοχή των ανδρών της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, αυτή την ώρα διεξάγεται πραγματική μάχη μεταξύ ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, του στρατού και των δραπετών που έχουν εγκλωβιστεί σε χαράδρα κοντά στην Κόνισκα του Θέρμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δραπέτες που είναι βαριά οπλισμένοι. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν νεκροί δύο από τους Αλβανούς κακοποιούς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς δεν φέρεται να είναι ο Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα.