Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Εννιά χρόνια χωρίς τον ιστορικό ηγέτη της Εκκλησίας (Φωτογραφίες)

Ήταν ξημερώματα της 28ης Ιανουαρίου 2008, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος περνούσε το κατώφλι της ιστορίας.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη
Από το newsbomb
 Ο νεότερος ιεράρχης που ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Προκαθήμενος που τόλμησε να σπάσει το εκκλησιαστικά ταμπού και να καλέσει τους νέους να επιστρέψουν στους ναούς ακόμη και αν φορούν σκουλαρίκι, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι του στο Ψυχικό, σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρώσει δέκα χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Τα γκράφιτι των Ισπανών για την Ελληνική μυθολογία που εντυπωσιάζουν (Βίντεο - Φωτο)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες των γκράφιτι που αναπαριστούν εικόνες από την ελληνική μυθολογία, ενώ οι δημιουργοί τους φαίνεται πως έχουν γίνει γνωστοί χάρη στο πρωτότυπο έργο τους.

Ο λόγος για τους Ισπανούς Pichi & Avo, οι οποίοι ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2007 στη Βαλένθια, από όπου κατάγονται, και μετέπειτα ταξίδεψαν στις υπόλοιπες ισπανικές πόλεις.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το ντουέτο των καλλιτεχνών έχει επισκεφθεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν αφήσει το στίγμα τους, ζωγραφίζοντας τα εντυπωσιακά γκράφιτι τους, βγαλμένα από την καρδιά της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Τα διαφανή ζώα που δε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν Δείτε τις φωτογραφίες

Μπορεί τα χρώματα της φύσης να βρίσκονται άφθονα στα περισσότερα ζώα, στα παρακάτω μαγευτικά πλάσματα ωστόσο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τα έχει κάνει διάφανα.

Ρωσική αποστολή στην Σελήνη για να διακριβωθεί αν όντως οι Αμερικανοί πήγαν εκεί το 1969!ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ;

Του Τάκη Χατζή
Από το pronews 
 
Oμάδα από Ρώσους μηχανικούς αλλά και ενθουσιώδεις παρατηρητές του διαστήματος, ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν δορυφόρο για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την «θεωρία συνωμοσίας» φωτογραφίζοντας τα αποτυπώματα που άφησαν πίσω τους οι αστροναύτες των διαστημοπλοίων «Απόλλων» αλλά και των σοβιετικών «Lunokhods» στο φεγγάρι ή για να διακριβώσουν ότι τελικά επρόκειτο περί απάτης!

Η Πάφος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 - Φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Πάφος: Η Πάφος, η μικρότερη ευρωπαϊκή πόλη, θα είναι από απόψε, μαζί με την πόλη η πόλη 'Ααρχους της Δανίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Απόψε πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση στην ανακαινισμένη πλατεία του δημαρχείου της Πάφου, η οποία θα κορυφωθεί με συναυλία της 'Αλκυστης Πρωτοψάλτη.

Στην εκδήλωση θα είναι επικεφαλής ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2017 θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της πόλης. Στην αποψινή τελετή θα παραστούν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης, βουλευτές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, θα είναι παρούσες αντιπροσωπείες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες ήταν ή θα είναι στο μέλλον Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

«Κλεφτοπόλεμος» αγροτών - ΜΑΤ στον Προμαχώνα - Από τα... χωράφια περνούν τα τρακτέρ για να φτάσουν στο τελωνείο(Βίντεο)

Μπλόκο στο τελωνείο θέλουν να στήσουν οι αγρότες, όμως η αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις επιχειρεί να τους αποτρέψει - Αστυνομικοί σταμάτησαν τα τρακτέρ 200 μέτρα και από το τελωνείο Ευζώνων - Ένταση στο Σιδηρόκαστρο και το Πολύκαστρο - Μπλόκο στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας και στην Ιονία Οδό στην Άρτα
Ένταση σημειώνεται το Σάββατο στις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θέλουν να στήσουν μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα, όμως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους κλείνουν το δρόμο.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στο Ράδιο Βέρα
με τον Γ. Αναστασίου.

Ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος - Ο Άρειος Πάγος και οι 8 αθώοι

Ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος
Του Ν. Λυγερού


Όσοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ο όρος γενοκτονία είναι καταδικασμένοι να τον ζήσουν. Όσοι τον έζησαν, δεν θα ξεχάσουν, γιατί πλέον ανήκει στην ιστορία τους. Κι όσοι είναι Δίκαιοι θα είναι πάντα κοντά στους αθώους, μαζί με τα θύματα, ενάντια στους βάρβαρους. Η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος μας υπενθυμίζει ότι τα θύματα του Ναζισμού δεν ήταν μόνο μερικά, αλλά ένα κομμάτι της Ανθρωπότητας. Μας υπενθυμίζει, επίσης, τη βαρβαρότητα των πράξεων, τα βάσανα και τα βασανιστήρια των θυμάτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα στρατόπεδα εξολόθρευσης.