Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Ν. Λυγερός - TedX Rhodes(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - TedX Rhodes, 
Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου. 
Παλαιά Πόλη, Ρόδος, 3/9/2016.

Και η Κομισιόν στη «γραμμή» Ντε Μεζιέρ να στείλει η Γερμανία πρόσφυγες στην Ελλάδα - ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΕΡΤΟ

Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες αναθεωρείται, αλλά έως ότου αυτό συμβεί, οι ελληνικές Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν τον υφιστάμενο.
Με αυτήν τη γενική απάντηση τοποθετήθηκε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, σχετικά με την επαναπροώθηση αιτούντων ασύλου από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

Ελεος δεν υπάρχει! Ν.Αναστασιάδης: «Θέλω να υπογράψουμε συνθήκη φιλίας με την Τουρκία»

Από το pentapostagma

Μια ημέρα μετά τον θάνατο του μοναδικού και τελευταίου επιζώντα Έλληνα καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου , το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στην μαρτυρική Κύπρο στην διάρκεια του Αττίλα , ο Πρόεδρος της Κύπρου ζητά συνθήκη «φιλίας» από την Άγκυρα.

«Η Κύπρος, η Τουρκία και η Ελλάδα, πρέπει να υπογράψουν  ένα σύμφωνο φιλίας που θα αποβλέπει στην επικράτηση της  ειρήνης και της  εμπιστοσύνης που επιθυμώ», είπε ο ίδιος.
Ο κ. Αναστασιάδης, μετά την εξεύρεση λύσης για την Κύπρο,  τόνισε επισταμένα δύο φορές ότι πρέπει να υπογραφεί ανάμεσα σε Ελλάδα  Τουρκία και Κύπρο  μια συμφωνία φιλίας.

Ιερά Σύνοδος προς Ν.Φίλη: «Μόνο με προεδρικό διάταγμα μπορείς να καταργήσεις την πρωινή προσευχή και όχι με μια απλή απόφασή σου»! - «ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ» ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Πέτρου Αναστασίου
Από το pronews 
 
"Δεν μπορεί να καταργηθεί με μία απλή υπουργική εγκύκλιο η πρωινή προσευχή στα σχολεία γιατί υπάρχει προεδρικό διάταγμα που την ορίζει" διευκρινίζεται από την Ιερά Σύνοδο, σε απάντηση στον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη που "ξέχασε" στην συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου να αναφέρει την υποχρέωση της με την αρχή του σχολικού έτους.

Αυστρία: Θέτει θέμα διακοπής της ενταξιακής διαπραγμάτευσης με Τουρκία - Στη Σύνοδο Κορυφής της 16ης Σεπτεμβρίου

Ο ίδιος θεωρεί πως η αυστριακή αυτή θέση μπορεί να συγκεντρώσει πλειοψηφία, παρά τη διαγραφόμενη άρνηση αρκετών κρατών-μελών, την οποία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατά την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών
στη σλοβακική πρωτεύουσα, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), επίσης ένθερμος υποστηρικτής της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ήδη στις αρχές Αυγούστου, ο Αυστριακός καγκελάριος, θέτοντας για πρώτη φορά το ζήτημα

gsis.gr: Δείτε και εκτυπώστε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με ένα κλικ

Σε πέντε δόσεις καλούνται οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ, τα εκκαθαριστικά του οποίου αναρτήθηκαν στο Taxisnet, την περασμένη Δευτέρα (29/8).


Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους, θα πρέπει να επισκεφτούν την διεύθυνση www.gsis.gr και να συμπληρώσουν τους κωδικούς τους.

Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη με 15 έως 40 έτη εργασίας - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ

Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη με 15 έως 40 έτη εργασίας
Χαμηλότερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κερδίζουν οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων ανάλογα με τα συντάξιμα χρόνια που έχουν στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
Η έξοδος στη σύνταξη μπορεί να γίνει με χρόνο ασφάλισης από 15 έως 40 έτη αλλά με διαφορετικές προϋποθέσεις ανά Ταμείο.
AdTech Ad
«Κλειδί» για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και να αποχωρήσουν νωρίτερα από το 67ο έτος είναι για τους παλαιούς -μέχρι το 1992 ασφαλισμένους- τα συντάξιμα έτη που θα πρέπει να συμπληρώσουν ή μπορούν να εξαγοράσουν μέχρι και το 2012 και για τους νέους -μετά το 1993 ασφαλισμένους- το πόσο νωρίτερα από το 67ο έτος θα συμπληρώσουν τα 40 χρόνια ασφάλισης, είτε από πραγματική εργασία είτε με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, από στρατιωτική θητεία, παιδιά, σπουδές, ανεργία, διαστήματα ασθένειας κ.λπ.

Handelsblatt: Υποδόση «γιοκ» για την Ελλάδα φέτος - Επιστροφή στα Eurogroup με «άρωμα» Ελλάδας

Τα 2,8 δισ. ευρώ που ανέμενε η κυβέρνηση εντός του Σεπτεμβρίου μπορεί να μην τα πάρει ούτε καν μέσα στο 2016, αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα, την ώρα που σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται Ευρωπαίο διπλωμάτη, για μια ακόμη φορά παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή των συνομολογημένων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα.

Τηλεοπτικές άδειες: Ακύρωση της δημοπρασίας και αποβολή της εταιρείας Σαββίδη ζητά ο ALPHA - Η πρώτη κίνηση του τηλεοπτικού σταθμού

Μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη τα ξημερώματα της Παρασκευής - Η εταιρεία Dimera είχε αναδειχθεί πρώτη επιλαχούσα μετά τη δημοπρασία των 66 ωρών
Στην πρώτη κίνησή του, όπως είχε προαναγγείλλει ο Δημήτρης Κοντομηνάς, προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες στην οποία ο σταθμός της Κάντζας αναδείχθηκε δεύτερος επιλαχών.

Ποιες είναι οι τέσσερις ενστάσεις των καναλαρχών για τις άδειες - Βήματα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες(Βίντεο - Φωτο)

Κατ' ιδίαν συναντήσεις του Νίκου Παππά με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, Γιάννη Αλαφούζο και Θοδωρή Κυριακού
Τέσσερις βασικές διευκρινίσεις, που διατυπώνονται ήδη με την μορφή ενστάσεων, ζητούν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων καναλιών που κατοχύρωσαν πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες, πριν προχωρήσουν στην καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που πρόσφεραν στον διαγωνισμό της περασμένης εβδομάδας.