Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αμφίπολη: Οι αρχαίοι συγγραφείς δείχνουν "Μ.Αλέξανδρο" - Γιατί ο Άνθιμος λέει ότι το ΥΠΠΟ κρύβει στοιχεία- ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά την απίστευτη ανακάλυψη των πέντε νέων σκελετών στην Αμφίπολη, προκύπτει σωρεία νεών ερωτηματων για το ποιος ήταν ο αρχικός ένοικος του τάφου (είναι ο αποτεφρωμένος άνδρας) καθώς μόλις χθες από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είχε πει "γιατί κρύβετε τα ευρήματα της Αμφίπολης";
Σήμερα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, στον τάφο είναι θαμμένοι πέντε άνθρωποι! Μια είναι γυναίκα, οι άλλοι δυο είναι σίγουρα άνδρες, ο τρίτος είναι αποτεφρωμένος ενώ έχουν βρεθεί και τα οστά νεογέννητου! Ο τάφος, σύμφωνα με όσα με το ΥΠ.ΠΟ φτιάχτηκε για την γυναίκα και λέει ότι εικάζεται ότι μπορεί να ανήκουν στην Ολυμπιάδα.

Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των Αμαζόνων: Βρέθηκαν σε αρχαιοελληνικά βάζα

Μελέτη αρχαιοελληνικών αγγείων αποκάλυψε τα κρυμμένα ονόματα των Αμαζόνων, των μυθολογικών πολεμιστριών, σε μια έκθεση αποκρυπτογράφησης μίας αρχαίας γλώσσας που είχε χαθεί για χιλιετίες.
 
Μελετώντας κεραμεικά που χρονολογούνται από το 550 π.Χ. μέχρι το 450 π.Χ., η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Αντριέν Μαγιόρ και ο Ντέιβιντ Σάντερς, βοηθός επιμελητή στο μουσείο Πολ Γκέτι μετέφρασαν ελληνικές επιγραφές σε φωνητικούς ήχους τους για 12 αρχαία αγγεία από την Αθήνα. Οι επιγραφές εμφανίζονται δίπλα σε σκηνές αμαζονομαχίας, κυνηγιού, ή σκοποβολής με βέλη.

ΑΟΖ και Πελοπόννησος

Του Ν. Λυγερού

Η ΑΟΖ δεν είναι μια μόνο εθνική οντότητα, έχει και επιπτώσεις σε επίπεδο Περιφέρειας. Και η καλύτερη απόδειξη είναι ο Νόμος περί Υδρογονανθράκων, που προβλέπει ότι το 5% των ελληνικών απολαβών πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια. Μιλάμε όλοι για τα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου - τα οποία είναι 10 - και νότια της Κρήτης - τα οποία είναι 9 - αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το θαλάσσιο οικόπεδο 11 που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν σκεφτούμε την αξία ακόμα και ενός οικοπέδου, όπως είναι το οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, μπορούμε να φανταστούμε από τώρα τις επιπτώσεις αυτής της ύπαρξης.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Φιλοσοφία και μαθηματικά"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Φιλοσοφία και μαθηματικά"
 Διαχρονική Γκαλερύ, Αρσινόης 84. Λευκωσία. 
Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η αποτελεσματικότητα των μαθηματικών"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η αποτελεσματικότητα των μαθηματικών". 
Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου. Λευκωσία. 
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην Έ. Χαραλάμπους και στη Β. Νιούλικου. 
Πρώτο πρόγραμμα 
ΡΙΚ, 15/01/2015

Τα μυστικά όπλα της τεχνολογίας: Δείτε Αμερικανούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν «αόρατους μανδύες»!!! (Βίντεο)

Κατά καιρούς ακούμε να λέγονται διάφορα για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι επιστήμονες στον τομέα της «αόρατης» τεχνολογίας.


Πριν από 2 περίπου χρόνια είχε ανακοινωθεί ότι οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει έναν «αόρατο» μανδύα, ο οποίος μπορεί να αποκρύβει αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους σε όλα τα μήκη κύματος του ορατού φωτός.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται πάντα σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ο μανδύας βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο.

«Iπτάμενους δίσκους» σχεδίασε η Airbus(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ο νέος σχεδιασμός της Airbus πάρει έγκριση, τότε το τοπίο στα αεροπορικά ταξίδια πρόκειται να αλλάξει και να πάρει πιο… κυκλικό σχήμα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της Airbus SAS, το οποίο έχει υποβληθεί στο European Patent Office, το νέο αεροσκάφος θα έχει σχεδιασμό που θυμίζει… ντόνατ, που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα κάθονται κυκλικά κι όχι σε σειρές όπως κάθονταν ως τώρα, θυμίζοντας επιστημονική ταινία της δεκαετίας του ’50.

Αναδύθηκε η δέκατη χαμένη Πριγκηπόννησος - Τρόμος στην Τουρκία για σημεία των καιρών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, μια χαμένη νήσος που ανήκει στο γνωστό σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων, (η δεκάτη Πριγκηπόννησος), έξω από την Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφτηκε εδώ και λίγους μήνες από Τούρκους ερευνητές.
Η νήσος αυτή που η ιστορική της ονομασία είναι Βόρδωνες, (Bordones), βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Νίγηρας: Πυρπολήθηκαν 45 εκκλησίες στις διαδηλώσεις κατά της Charlie Hebdo

Πέντε ανθρώποι έχασαν τη ζωή τους, αναφέρθηκαν άλλοι 128 τραυματίες, ενώ 189 πρόσωπα συνελήφθησαν
Το χάος επικράτησε το περασμένο Σάββατο στο Νίγηρα καθώς σε διαδηλώσεις εναντίον του σκίτσου του Μωάμεθ στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo συνολικά 45 εκκλησίες πυρπολήθηκαν στη Νιαμέι, πρωτεύουσα του Νίγηρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία του Νίγηρα.

CBS: Ο Αλγερινός που συνελήφθη στην Αθήνα σχεδίαζε επιθέσεις στο Βέλγιο

Ο 33χρονος ήταν ο συντονιστής των σχεδιαζόμενων επιθέσεων τζιχαντιστών σε αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια, αναφέρει πηγή του αμερικανικού δικτύου - Η ίδια πηγή είπε ότι είχε επιστρέψει από τη Συρία
Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με τον 33χρονο Αλγερινό που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS που επικαλείται αμερικανό αξιωματούχο ο 33χρονος ήταν ο συντονιστής από την Αθήνα επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια στο Βέλγιο. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο 33χρονος είχε επιστρέψει από τη Συρία.

Αμφίπολη: Πέντε οι νεκροί του τάφου - Δείτε φωτογραφίες

Τέσσερις ενταφιάστηκαν (μία γυναίκα, δύο άντρες και ένα μωρό), ένας είχε καεί – Βρέθηκαν συνολικά 550 οστά
Επιβεβαιώθηκαν και από το υπουργείο Πολιτισμού οι πληροφορίες που πρώτο το protothema.gr μετέδωσε ότι είναι πέντε οι νεκροί της Αμφίπολης. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ελάχιστος αριθμός των ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τα διαγνωστικά σκελετικά κατάλοιπα αντιστοιχεί σε πέντε άτομα, τέσσερα εκ των οποίων αποδίδονται σε ενταφιασμούς και ένα σε καύση. Οι νεκροί των ενταφιασμών διακρίνονται: Σε μία γυναίκα (άτομο 1), σε δύο άνδρες μέσης ηλικίας (άτομα 2 και 3) και σε ένα νεογέννητο άτομο (άτομο 4).