Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ανακάλυψαν αρχαία ναυτική βάση στον Πειραιά! Σπουδαία ευρήματα(Βίντεο-Φωτο)

Χρονολογείται από το 493 π.Χ. και ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές βάσεις του αρχαίου κόσμου
Τα ερείπια μιας αρχαίας ναυτικής βάσης, η οποία χρονολογείται από το 493 π.Χ. και ήταν το «κλειδί» για τη νίκη στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ανακάλυψαν στον Πειραιά αρχαιολόγοι από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς – Συγκλονιστικό βίντεο από drone - Της ομάδας «Cyprus from air»

Λευκωσία: Δεν χρειάζονται ειδικοί για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε η πυρκαγιά της Σολέας.

Εκτός από τον αβάσταχτο πόνο από την απώλεια ζωών, ένα μεγάλο κομμάτι από την πανέμορφη φύση της Κύπρου, μέσα στην καρδιά της Κύπρου, έχει καταστραφεί.

Μόνη παρηγοριά, το γεγονός πως η ζωή γεννά ζωή και κάποια στιγμή, η γη θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Αποστομωτική απάντηση στη σκοπιανή ρητορική από την έγκριτη καναδική «National Post»: «Η Μακεδονία είναι Eλληνική»

Αποστομωτική απάντηση στη σκοπιανή ρητορική δίνει η έγκριτη καναδική εφημερίδα National Post. Η εφημερίδα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση ταξιδιωτικού χαρακτήρα άρθρο του Μπερτ Άρτσερ με τίτλο «Yours to conquer: Macedonia is in the midst of an Alexander The Great rebranding»...το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες οικειοποίησης των ονομάτων και των συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας από πλευράς Σκοπίων.

Να γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι-Επιτέλους λίγος σεβασμός

Του Γιάννη Κούρτη
Προέδρου Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις
Παροχής Υπηρεσιών Αθήνας


Ο πατέρας μου πάντοτε μου έλεγε να μη ξεχνώ τη φράση :" Πικρό ψωμί , γλυκό ψωμί"...

Γιατί είτε πικρό , είτε γλυκό είναι ψωμί . Να σέβομαι και να τιμώ την δουλειά μου , γιατί από την δουλειά μου ζω , γι’ αυτό και τηρώ αυτά που μου έλεγε . Και είχε απόλυτο δίκιο , γιατί όλοι στην δουλειά μας έχουμε περάσει και άσχημες αλλά και καλές στιγμές . Άλλοτε δύσκολες , άλλοτε εύκολες .

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων

Του Ν. Λυγερού

Ενώ όλοι συζητούν για το προσφυγικό στην Ελλάδα επειδή είναι θέμα επικαιρότητας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ασχολούνται όντως εντατικά για να το λύσουν με το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ασσυρίων, βλέπουμε την έλλειψη συνοχής της σκέψης τους. Διότι, ενώ λένε ότι το όλο θέμα τους ενδιαφέρει γιατί τους αγγίζει, κανείς δεν συνεχίζει σε πρακτικό επίπεδο τις προσπάθειες που αρχίσαμε με όλα τα προσφυγικά σωματεία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα.

Ο ελληνοαρμενικός δεσμός

Του Ν. Λυγερού

Ο ελληνοαρμενικός δεσμός δεν είναι μόνο μια φιλία. Διότι στις διεθνείς σχέσεις, η λέξη φιλία πάντα κρύβει μία άλλη έννοια και αποτελεί περισσότερο πρόσχημα για τη διατήρηση ψευτοσχέσεων παρά τίποτα άλλο το έμπρακτο. Ο ελληνικός λαός με τoν αρμενικό λαό έχουν πολλά κοινά και μάλιστα για αιώνες. Μόνο που λόγω της γενοκτονίας δημιουργήθηκαν αποστάσεις και οι πιο νέοι αναρωτιούνται ποια μπορεί να είναι η σχέση τους σε πρακτικό επίπεδο. Δεν έχουν αντιληφθεί βέβαια τι γίνεται ήδη με την Δυτική Αρμενία και τις επιπτώσεις για τον Ανατολικό Πόντο. Δεν βλέπουν ότι αυτός ο δεσμός επηρεάζει και τον Ανατολικό Πόντο.