Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αλέξιος Β’ Κομνηνός (1169 – 1183)

Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, που βασίλεψε για τρία χρόνια (1180 – 1183), αλλά δεν κυβέρνησε ποτέ. Ανήκε στη δυναστεία των Κομνηνών.
Ο Αλέξιος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Σεπτεμβρίου 1169 και ήταν γιος του αυτοκράτορα Μανουήλ Α' Κομνηνού και της δεύτερης συζύγου του Μαρίας, κόρης του γάλλου πρίγκηπα της Αντιοχείας Ραϊμούνδου του Πουατιέ. Στις 2 Μαρτίου 1180 και για λόγους πολιτικής του πατέρα του, ο δεκαετής Αλέξιος παντρεύτηκε την οκταετή πριγκίπισσα Αγνή, κόρη του φράγκου βασιλιά Λουδοβίκου του 7ου, η οποία έλαβε το όνομα Άννα.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 24 Σεπτεμβρίου 1180, ο Μανουήλ Α' πέθανε και τον διαδέχθηκε ο εντεκάχρονος γιος του, Αλέξιος. Επειδή ήταν ανήλικος τον κηδεμόνευε η βασιλομήτωρ Μαρία, η οποία γρήγορα τον παραγκώνισε, αναθέτοντας την εξουσία στον εραστή της Αλέξιο Πρωτοσέβαστο, εξάδελφο του αυτοκράτορα Αλέξιου Β'.

Εκτός πλάνων η Τουρκία: Η Κύπρος παραχωρεί βάσεις στις ΗΠΑ – Η Ουάσινγκτον «θωρακίζει» την Λευκωσία

Αλλάζουν όλα πλέον στην Α. Μεσόγειο και στην Κύπρο. Οι σχέσεις Λευκωσίας-Ουάσινγκτον αναβαθμίζονται και πλέον πάνε σε άλλο επίπεδο. H Τουρκία πλέον έχει κάθε λόγο να φοβάται την μετατροπή της Κύπρου σε μια de facto μεγάλη νατοϊκή βάση, αφού ήδη πλοία της Συμμαχίας σταθμεύουν σε κυπριακά λιμάνια.

Ο φόβος αυτός, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση εξορύξεων υδρογονανθράκων από Δυτικούς ενεργειακούς κολοσσούς, έχει βάλει σε κίνηση τον Ερντογάν που βλέπει ότι χάνει εντελώς το παιχνίδι στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κλείνει το Ιντσιρλίκ και αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η χώρα μας: «Oι Αμερικανοί ποντάρουν απόλυτα στην Ελλάδα» – Ενδιαφέρον για νέα βάση στην Κρήτη

Είναι προφανές το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας και τα σχέδια για δημιουργία νέων βάσεων στην Ελληνική ήπειρο. Κατά καιρούς έχει ειπωθεί πως η αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία οδεύει προς κλείσιμο και αυτό αποτελεί ένα γεγονός πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt, λόγω του επικείμενου κλεισίματος της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην Τουρκία, οι ΗΠΑ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και «ποντάρουν” σε αυτή καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενα νέας βάσης στη χώρα ως απάντηση στην προκλητικότητα της Άγκυρας.

«Συμφωνία Τουρκίας με αμερικανική εταιρεία για γεωτρήσεις»

Τη διεξαγωγή δύο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο συμφώνησε η εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, TPAO, με την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, Rowan Companies PLC RDC.N., γράφει η τουρκική εφημερίδα "Γενί Ακίτ".

Στην ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο προέβη η ίδια η εταιρεία, που έχει έδρα τις ΗΠΑ. Η εταιρεία ενημέρωσε και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σχετικά με τη συμφωνία, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, το νέο γεωτρύπανο με το όνομα ‘Rowan Norway’, αναμένεται να

«Μπλοκάρει» η έρευνα για το Μάτι -Καθυστερήσεις στην κλήση των υπόπτων - Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

«Μπλοκάρει» η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που είχε ως συνέπεια να χάσουν την ζωή τους 99 συνάνθρωποι μας.
Το πρωί, έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίου το πόρισμα του ανεξάρτητου πυραγού, τον οποίο είχε ορίσει για να εντοπίσει τις ευθύνες και τις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας. Το πόρισμα έφτασε, αλλά μαζί έφτασε και ένα έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Η κ. Δημητρίου με παραγγελία της, ζήτησε να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ ημερών, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, για διοικητικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.

Ανιστόρητος και επικίνδυνος ο Ζάεφ: Πετύχαμε αυτά για τα οποία πολέμησαν οι παππούδες μας

Νέες εξοργιστικές δηλώσεις από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - «Είμαστε “Μακεδόνες” με “μακεδονική» γλώσσα υποστήριξε ξανά – Οργή στον απανταχού ελληνισμό και εκνευρισμός στην κυβέρνηση
Ποια συμφωνία και ποιος έντιμος συμβιβασμός; Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά τις υπογραφές στις Πρέσπες επιβεβαιώνει πως δεν είναι μόνο αφερέγγυος αλλά, ανιστόρητος και επικίνδυνος.
Εντάξει, είναι θεμιτό το γεγονός ότι προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη των Σκοπίων να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, ωστόσο, με τις εμπρηστικές του δηλώσεις προκαλεί εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση, χάρη στην οποία είναι ένα βήμα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.