Νέες εξοργιστικές δηλώσεις από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό -
«Είμαστε “Μακεδόνες” με “μακεδονική» γλώσσα υποστήριξε ξανά – Οργή στον
απανταχού ελληνισμό και εκνευρισμός στην κυβέρνηση
Ποια συμφωνία και ποιος έντιμος συμβιβασμός; Ο Ζόραν Ζάεφ, μετά
τις υπογραφές στις Πρέσπες επιβεβαιώνει πως δεν είναι μόνο αφερέγγυος
αλλά, ανιστόρητος και επικίνδυνος.Εντάξει, είναι θεμιτό το γεγονός ότι προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη των Σκοπίων να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, ωστόσο, με τις εμπρηστικές του δηλώσεις προκαλεί εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση, χάρη στην οποία είναι ένα βήμα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Γευγελή, επέμεινε και πάλι στα περί αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας, προκαλώντας οργή στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.
«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει «μακεδονική” γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο κ. Ζάεφ.
«Είμαστε “Μακεδόνες” με “μακεδονική” γλώσσα. Η “μακεδονική” γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι’ αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
«Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η «μακεδονική” γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.
Βέβαια, πολλοί αναρωτιούνται σε ποιους παππούδες αναφέρεται και σε ποιον πόλεμο έδωσαν μάχες, μιας και τα Σκόπια είναι ένα τεχνητό κρατίδιο που δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι κάτοικοι είναι Σλαβομακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι και Ρομά. Σε ποιον πόλεμο λοιπόν έδωσαν μάχες όλοι αυτοί;
Κλείνοντας τέλος τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι «είναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη “Μακεδονία” μας για τους επόμενους αιώνες».
ΠΗΓΗ newsbomb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου