Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΜΕΡΟΣ Γ’)

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΩΛΕΩΣ ΓΕΝΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Η αρχαιολογική τοπογραφία της Ακροπόλεως προοδεύει ακόμη και σήμερα, η μεγάλη εποχή της, πάντως, ήταν ο 19ος αιώνας. Εκτεταμένες ανασκαφές έφεραν τότε στο φως κατάλοιπα κτηρίων, επιγραφές, αναρίθμητα έργα τέχνης και πολυάριθμα άλλα τεκμήρια της ζωής των ιερών και λοιπών χώρων, όχι μόνον στην Ακρόπολη αλλά και στο άμεσο περιβάλλον της.

Ν. Λυγερός - "Από την αναγνώριση στην επιστροφή"(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - "Από την αναγνώριση στην επιστροφή".
 Τελετή αποκάλυψης μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
Κεντρική πλατεία Σιταγρών, 
Δράμα. 24/05/2015

Η επαυξημένη πραγματικότητα στον πόλεμο: Βαλίτσα- κέντρο διοίκησης και κόκπιτ που φοριέται



Βγαλμένα από ιστορίες στρατιωτικής επιστημονικής φαντασίας φαντάζουν να είναι τα συστήματα πάνω στα οποία δουλεύει η ΒΑΕ Systems, που αξιοποιούν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR-Augmented Reality) για να βελτιώσουν υπάρχοντα στρατιωτικά μέσα.
Συνεργαζόμενοι με ερευνητές του University of Birmingham, οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται πάνω σε ένα φορητό κέντρο διοίκησης και σε ένα «κόκπιτ» που φοριέται.
Στην πρώτη περίπτωση, το Portable Command Centre, μεγέθους βαλίτσας, χρησιμοποιεί εμπορικά διαθέσιμη τεχνολογία για τη δημιουργία ενός ημι-εικονικού περιβάλλοντος, που μπορεί να μεταφέρεται εύκολα και να στήνεται οπουδήποτε, από μία σκηνή μέχρι ένα γραφείο, για την αντιμετώπιση σεναρίων έκτακτης ανάγκης όπως ένα ξέσπασμα πυρκαγιάς, μία τρομοκρατική ενέργεια, ή μια πολεμική επιχείρηση.

Ποιος μας θέλει ανήμπορους, άρρωστους ή νεκρούς;

Γενοκτονίας συνέχεια. Ασταμάτητοι οι χημικοί αεροψεκασμοί στην Ελλάδα, ασταμάτητη και η ηλεκτρομαγνητική επέμβαση μια στο κλίμα, μια πάνω μας και μια και τα δυο
Πέρασε μια βδομάδα κόλαση. Όλοι νιώθαμε άρρωστοι. Κουρασμένοι, αφηρημένοι, με κακό ύπνο το βράδυ και η Ελλάδα πνιγμένη στη συννεφιά, στη σκόνη και τη λασποβροχή. Τα καιρικά παπαγαλάκια τα έχουν παίξει. Αραιή συννεφιά λένε, ξυπνάς το πρωί και βλέπεις γκρίζα σύννεφα λες και είναι μήνας Νοέμβρης. Αλλά κάνει και ζέστη. Κι έχει και σκόνη. Και ρίχνει και κάτι σταγόνες γεμάτες λάσπη κι ένας σατανάς ξέρει τι άλλο μέσα.
Και μόλις ο ουρανός ανοίγει, τι βλέπουμε; Πάλι αεροπλάνα να σουλατσάρουν και να ψεκάζουν. Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι θέλουν κλίμα και ανθρώπους στην πρίζα και ιονίζουν την ατμόσφαιρα με μέταλλα.

Τέσσερις Αστροπύλες σε μία εβδομάδα; Άνοιξαν οι ουρανοί (Εικόνες-Βίντεο)


Περίεργες χρωματιστές δίνες ή σπείρες -και όχι μόνο- κατακτούν τους ουρανούς τελευταία και μάλιστα σε διάστημα μόλις επτά ημερών. Δύο από αυτές μόλις σε μία μέρα, σε διαφορετικά μέρη. Τι συμβαίνει στους ουρανούς το τελευταίο καιρό; Άνοιξαν οι αστροπύλες των ουρανών, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Αυτοί που τράβηξαν τις φωτογραφίες έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν προσπαθώντας να καταλάβουν αν υπάρχει λάθος στην κάμερά τους. Όλοι διατείνονται πως όλα λειτουργούν σωστά και πως δεν υπήρξε ούτε σκουπιδάκι, ούτε κάποια σταγόνα νερού ή ιδρώτα, ούτε κάποιο είδος αντανάκλασης που θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό που οι φωτογραφικές τους μηχανές κατέγραψαν.

Μετανάστευση, θαλάσσια ασφάλεια και Κυπριακό στη συνάντηση των ΥΠΑΜ Κύπρου-Μάλτας

Λευκωσία:Τρόπους περαιτέρω συνεργασίας Κύπρου και Μάλτας, τόσο εντός της ΕΕ αλλά και σε διμερές επίπεδο, συζήτησαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, που συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα, στη Λευκωσία.

Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης υποδέχτηκε τον Μαλτέζο ομόλογό του, Υπουργό Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας Carmelo Abela, με τον οποίο είχε συνάντηση περίπου μιας ώρας στο γραφείο του, συζητώντας τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σύγχρονες προκλήσεις όπως η θαλάσσια ασφάλεια και το Κυπριακό.

Μοναδικά έγχρωμα καρέ των τελευταίων Σαμουράι από το 1860 (Εικόνες)

Όταν ο φωτογράφος Felice Beato έφτασε στην Ιαπωνία, βρήκε τη χώρα εν μέσω εμφυλίου πολέμου.
Πρόκειται για έναν "δάσκαλο" της φωτογραφίας και έναν από τους πρώτους φωτογράφους που κάλυψαν με τον φακό τους πολεμικές συρράξεις στον πλανήτη.
Ο Beato (γεν. 1833 ή το 1834 και πέθανε το 1907) γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας.  Κατά την γέννησή του, η Κέρκυρα ήταν μέρος του Βρετανικού προτεκτοράτου των Ιονίων Νήσων. Οι συγγενείς του, βρετανικής καταγωγής, είχαν μεταναστεύσει στην Κέρκυρα το 17ο αιώνα και ήταν μία από τις ευγενείς οικογενειες των βενετσιάνων που κυβέρνησαν το νησί κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βενετίας.

"Βόμβα" από Σ.Μπερλουσκόνι: "Αναπόφευκτη η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ και η επιστροφή στην λιρέτα"

"Αναπόφευκτη η έξοδος από το ευρώ" δήλωσε πριν από λίγο ο τρεις φορές πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σ.Μπερλουσκόνι και πρόσθεσε "η Ιταλία θα επιστρέψει στην λιρέτα", "ανάβοντας" φωτιές στην ευρωζώνη, καθώς επιβεβαιώνει όλες τις λογικές φωνές που αναφέρουν ότι εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα ακολουθήσουν Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες του Νότου.
 
«Η επιστροφή στην λίρα θα είναι αναπόφευκτη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, αν η Ευρώπη συνεχίσει να δρα όπως κάνει τα χρόνια της κρίσης, επιβάλλοντας κανόνες και συμπεριφορές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση σε χώρες όπως η Ιταλία», δήλωσε ο επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Giornale dell'Umbria.

«Βόμβα» από τη Σαουδική Αραβία: Σταματάμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα από το 2040

«Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα να αναπτύξουμε ηλιακή ενέργεια» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου
- Πιο είναι το φιλόδοξο σχέδιο

«Βόμβα» αποτελεί η δήλωση του πανίσχυρου Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου Άλι αλ Ναΐμι, ότι «στη Σαουδική Αραβία αναγνωρίζουμε ότι μία των ημερών, στο μέλλον, δεν θα χρειαζόμαστε τα ορυκτά καύσιμα».

Η Φλώρινα κατασκεύασε το «μαχητικό Άρχων» - Το αεροσκάφος που θέλουν να αγοράσουν οι Αμερικανοί (Βίντεο) - ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΠΙΣΤΟ "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ" ΤΟΥ F-35

Το αεροσκάφος «Άρχων ή «ARCHON SF 1» κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Φλώρινα και πωλείται σε ιδιαιτέρως ικανοποιητική τιμή.
Οπως αναφέρει το radioflorina.blogspot.gr, πρόκειται για ένα πάρα πολύ ελαφρύ αεροσκάφος, ζυγίζει μόλις 200 κιλά και με κινητήρα μόλις 46 ίππων. Είναι μονοθέσιο, που μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροναυπηγικής) με πολλούς καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (οι λεπτομέρειες του σχεδίου του τείνει σε τεχνολογία STEALTH) και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά emails και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά και ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται.

Toύρκος ΥΠΕΞ: "Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ να υποστηρίξουμε αεροπορικώς τους ισλαμιστές στη Συρία"!

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν από αέρος υποστήριξη στους τζιχαντιστές που έχουν αιματοκυλίσει την Συρία και πολεμούν εναντίον του συριακού Στρατού!
 
Αυτό το επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου!
 
Επιβεβαίωση του defencenet.gr για τον "σκοτεινό" ρόλο των ΗΠΑ στο συριακό "λουτρό" αίματος που διεξάγεται με δική τους υπευθυνότητα εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία και τώρα στο Ιράκ.

Προειδοποίηση Κρούγκμαν: Κι αν πετύχει το Grexit;

Για εκλογικό σεισμό στην Ευρωζώνη κάνει λόγο ο κορυφαίος οικονομολόγος και προειδοποιεί τους θεσμούς για ενδεχόμενη επιτυχία της... δραχμής.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η ουσία της ελληνικής κατάστασης είναι ότι οι πραγματικές παράμετροι μίας βραχυχρόνιας συμφωνίας είναι σαφείς και αναπόφευκτες: Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού, γιατί κανείς δεν θα της δανείζει χρήματα. Και δεν μπορεί να έχει μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή δεν είναι δυνατό να την ξεζουμίσει κανείς άλλο.