Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall με ώθηση από την τεχνολογία



  Dow13.239,136,51 0,05%  



  Nasdaq3.078,3223,06 0,75%  

Η Wall Street σήμερα
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης της Apple για την επιστροφή μετρητών στους μετόχους της και ενώ τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας δεν προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές.

Ο Dow Jones έκλεισε με θετικό πρόσημο παρά το αρνητικό ξεκίνημα αν και τερμάτισε μακριά από τα υψηλά της ημέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη μέχρι σήμερα για το 2012.

Ο ευρύτερος S&P τερμάτισε κοντά σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη γνώρισε ο τεχνολογικός Nasdaq στον απόηχο της ανακοίνωσης της Apple για τη διανομή μερίσματος ύψους 2,65 δολ. ανά μετοχή, αρχής γενομένης από το δ΄ τρίμηνο της χρήσης 2012 (το τρίμηνο ξεκινά την 1η Ιουλίου 2012). Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών αργότερα το τρέχον έτος συνολικού ύψους 10 δισ. δολ.

Ο τίτλος της εταιρείας με άλμα 2,35% τερμάτισε πάνω και από το επίπεδο των 600 δολ.

Στον αντίποδα βουτιά σχεδόν 5% σημείωσε η μετοχή της Sprint Nextel μετά την υποβάθμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από την Bernstein σε "underperform" από "market perform".

Πάτρα:"Πολιτικό και όχι οικονομικό το θέμα της Αχαϊκής" - Επιδιώκεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό -Φωτό από τη σύσκεψη

Πάτρα:"Πολιτικό και όχι οικονομικό το θέμα της Αχαϊκής"  - Επιδιώκεται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό -Φωτό από τη σύσκεψη Στο Επιμελητήριο Αχαΐας παρουσία πλήθους εργαζομένων, καταθετών, μετόχων και εκπροσώπων φορέων
Από το thebest

21.20 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐας για την Αχαϊκή Τράπεζα. Οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράφουν ένα ψήφισμα, με αίτημα να ανατραπεί η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, για ανάκληση της άδειας και εκκαθάριση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας. Αύριο ο Πρόεδρος της Αχαϊκής Ευάγγελος Φλωράτος, συναντά τον Πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και γι΄αυτό ζητήθηκε η βοήθεια του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη και χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη, ως απαξίωση της υγειούς επιχειρηματικότητας.
Την ίδια ώρα αν δεν ανατραπεί η κατάσταση, "στο δρόμο" μένουν 100 εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες και δεν έκρυβαν την απόγνωσή τους, καθώς ο "εφιάλτης" της ανεργίας τους "χτυπά" την πόρτα. Όπως είπε ο κ. Φλωράτος αν δεν αλλάξει κάτι, το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να συνεχίσει να απασχολείται.

Κανονικά η παρέλαση στη Νέα Υόρκη "Διχάζεται" η ομογένεια στις ΗΠΑ για τις παρελάσεις

Συνεχίζουν οι ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών τις δράσεις συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό.

Στη Βόρεια Καλιφόρνια, η Ομοσπονδία των Ελληνικών Συλλόγων πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να ακυρώσει τη μεγάλη παρέλαση η οποία γίνεται στον Άγιο Φραγκίσκο κάθε χρόνο για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου και να διαθέσει τα χρήματα για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες οικογενειών στην μητέρα πατρίδα.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Βόρειας Καλιφόρνιας σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας αποφάσισε να ματαιώσει την καθιερωμένη παρέλαση», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Λαλιώτης.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σταθεροποιητικά κινείται μετά τις 12.30 το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε στο πρώτο δίωρο των συναλλαγών.

Στις 12.55, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε οριακή ποσοστιαία πτώση 0,02% και υποχωρούσε στις 273,08 μονάδες.

Οριακή πτώση 0,08% παρουσίαζε την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος βρισκόταν στις 97,07 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στις 953.226 ευρώ.

Νέα άνοδος στο ΧΑ, κέρδη άνω του 5% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με «οδηγό» τα κέρδη έως και άνω του 5% του τραπεζικού δείκτη, το Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται εκ νέου σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα, μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Με «φόντο» τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και την επίσπευση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη έως 5,25%, με τις μετοχές των Eurobank, Marfin Popular Bank, ΤΤ και ΕΤΕ να βρίσκονται παράλληλα στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20.

Από τη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι τίτλοι των Coca-Cola 3E, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

«Οι προοπτικές της αγοράς στην έναρξη της εβδομάδας δείχνουν να είναι μάλλον θετικές» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, εκτιμά ωστόσο ότι η μεταβλητότητα θα αποτελέσει κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΙΛΗΣ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΟΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν  ότι συνελήφθησαν 12 μέλη ενός σώματος ερευνών της αστυνομίας που κατηγορούνται πως άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής την 19χρονη Κάρεν Μπερεντίκε, κόρη ενός Χιλιανού διπλωμάτη, η οποία επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός της.
Η Μπερεντίκε σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ στην πόλη Μαρακαΐμπο, στην δυτική Βενεζουέλα. Χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανέφερε ότι 12 άνδρες του CICPC, σώμα επιστημονικών, ποινικών και εγκληματικών ερευνών της αστυνομίας, τέθηκαν υπό κράτηση και διεξάγεται έρευνα σε βάρος τους.

Ράιχενμπαχ : Ο τουρισμός θα πληρώσει το αντιγερμανικό κλίμα

Ο επικεφαλής της Task Force πιστεύει πως θα μειωθούν οι γερμανοί τουρίστες ενώ δηλώνει πως η λιτότητα στη χώρα μας ''έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι''.
Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός το 2012 δεν θα έχει την περσινή επιτυχία εκφράζει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Handelsblatt ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.
«Το 2011 ο τουριστικός τομέας είχε πολύ καλή ανάπτυξη. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο πέρυσι», υπογραμμίζει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η αυτή η εξέλιξη ίσως να οφείλεται στην αντιγερμανική εκστρατεία που σημειώθηκε στην Ελλάδα.
«Ο αριθμός των γερμανών τουριστών σημειώνει πτώση. Πιθανόν να έπαιξε το κλίμα που επικρατεί στη χώρα κάποιο ρόλο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα οφείλεται σίγουρα και στην εξομάλυνση της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.

Dolce Vita στην Ελλάδα Μπουζούκια, σουίτες, μεζονέτες και… σκληρά μέτρα από τους Τροικανούς

Dolce Vita στην Ελλάδα

Του Παναγιώτη Σουρέλη από το newsbomb

Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες χώρες για διακοπές στον κόσμο. Αυτό φαίνεται να το αντιλήφθησαν οι Τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος.

Ο ήλιος, η θάλασσα και τα αμέτρητα κλαμπ και μπουζούκια ενθουσίασαν τους εκπροσώπους των δανειστών μας, που γρήγορα μπήκαν στους… ελληνικούς – προ μνημονίου - ρυθμούς ζωής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα των τροϊκανών να βγαίνουν από γνωστό κλαμπ και να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες για την κόλαση που μας περιμένει, με κατακόκκινα τα μάτια από το ποτό…

Απειλούνται με έμφραγμα τα νησιά Έδεσαν τα πλοία, πλήγμα για εμπόριο και τουρισμό

Με έμφραγμα απειλείται η τοπική νησιωτική οικονομία  εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών από 06.00 το πρωϊ της Δευτέρας 19-3-2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 21 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να γίνουν κυλιόμενες,

Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό αφού πλησιάζει το Πάσχα. Οι αγρότες ανησυχούν  αφού τα ευπαθή κυρίως προϊόντα θα καταστραφούν ενώ συμφωνίες με αγοραστές του εξωτερικού αλλά και της εσωτερικής αγοράς θα καταρρεύσουν, ενώ μεγάλες επιχειρήσεις  της Κρήτης θα παρουσιαστούν σαν  αναξιόπιστες με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πολύ να μπουν ξανά στις  αγορές.

Με μαοϊκά ποσοστά η εκλογή Βενιζέλου

Με... μαοϊκά ποσοστά, αλλά και υπόνοιες στελεχών για «διάτρητη» διαδικασία εκλογής, αναδείχθηκε χθες πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σήμερα αναμένεται η επίσημη «τελετή παράδοσης – παραλαβής» του κόμματος, αλλά και η παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Με καταγεγραμμένο το 75,91% των εκλογικών κέντρων λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε το 97,33%, με τις εκτιμήσεις ως εκείνη την ώρα για τον αριθμό των ψηφισάντων συνολικά να αγγίζουν τις 240.000. Ειδικότερα, στους 180.714 ψηφισάντες, τον κ. Βενιζέλο είχαν επιλέξει οι 175.887, ενώ υπήρχαν ακόμα 3653 λευκά και 1174 άκυρα ψηφοδέλτια. Τα συνολικά αποτελέσματα πάντως αναμένονται σήμερα. Και ενώ η Ιπποκράτους μιλούσε για ικανοποίηση από την «αναπάντεχη προσέλευση», την οποία προσδιόριζε στο 30-35% της ανάλογης διαδικασίας το 2007, μέλη, φίλοι, αλλά και στελέχη του κόμματος κατήγγειλαν «ανορθόδοξες μεθόδους» στη διαδικασία ψηφοφορίας.

TEΛΟΣ Η ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΤτΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δυσάρεστες εξελίξεις στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Με σημερινή της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος ανακαλεί την άδειά της όπως και των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας και Λέσβου Λήμνου, διότι "δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά τους". Ήδη δρομολογείται η διαδικασία διορισμού Επιτρόπου. Όπως είναι εμφανές το δυσμενές οικονομικό κλίμα προκαλεί τριγμούς στο Τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να προκαλείται θέμα ρευστότητας στις μικρότερες Τράπεζες μεταξύ των οποίων και οι Συνεταιριστικές. Αυτή τη στιγμή τα καταστήματα της Τράπεζας είναι κλειστά και δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr το μεσημέρι της Δευτέρας συγκαλείται το ΔΣ της Αχαϊκής
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

Επιχείρηση Νέμεσις

                                                               Επιχείρηση Νέμεσις

                                                                        Ν. Λυγερός

                                       Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

                               Σε ένα δικαστήριο του Βερολίνου, το σωτήριο έτος 1921 ...