Κυριακή 30 Απριλίου 2023

30 Απριλίου 1825: Ναυμαχία Μεθώνης: Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τους Ανδρέα Μιαούλη, Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό του Καπουδάν πασά.

Στις 30 Απριλίου 1825 ο ναύαρχος Μιαούλης με την υπό αυτού μοίρα του Ελληνικού στόλου έπλευσε στην Μεθώνη Μεσσηνίας όπου ήταν τα πλοία του Ιμπραήμ Πασά υπό τον Καπουδάν μπέη από την Αίγυπτο.

Επιτέθηκε στον εχθρικό στόλο και δύο πυρπολικά υπό τους Γεώργιο Πολίτη και Πιπίνο έκαψαν μια μεγάλη φρεγάτα, άλλο ένα πυρπολικό έκαψε ένα μικρό πλοίο και άλλοι 4 πυρπολητές έκαψαν τρεις κορβέτες και άλλα τρία πολεμικά και τρία μεταγωγικά, και μια αποθήκη με τροφές. Ο ναύαρχος Μιαούλης ανεχώρησε στις 25 Μαρτίου 1825 επικεφαλής μοίρας Υδραϊκών πολεμικών πλοίων καί πυρπολικών.

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών(ΦΩΤΟ)

To μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών εκτείνεται στη νοτιοδυτική πλαγιά ενός χαμηλού λόφου, δυτικά της μυκηναϊκής Ακρόπολης της Μιδέας. Το ανασκαμμένο τμήμα του περιλαμβάνει ένα θολωτό και δεκαέξι θαλαμωτούς τάφους.

Οι ανασκαφές στο χώρο άρχισαν την άνοιξη του 1926 από τον Σουηδό αρχαιολόγο Axel W. Persson. Εκείνο το καλοκαίρι ερευνήθηκε ο θολωτός τάφος και την επόμενη χρονιά τρεις θαλαμωτοί. Δύο ακόμη τάφοι που εκτείνονται βορειοανατολικά και έξω από τα όρια του οργανωμένου σήμερα αρχαιολογικού χώρου, ερευνήθηκαν από τον Ν. Μπέρτο, το φθινόπωρο του 1927. Το 1937 ο Persson ανέσκαψε έναν ακόμη θαλαμωτό τάφο και το 1939 άλλους πέντε.

«Καρδίας αναστέναγμαν»: Ένα βιβλίο-CD που μυρίζει Πόντο σε κάθε του σελίδα και σε κάθε μελωδία - Ο καρπός της συνεργασίας του Πόντιου λαϊκού ποιητή Θεόδωρου (Μίμη) Τσελεπίδη και του λυράρη Αλέξη Στεφανίδη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

 Απότοκο της συνεργασίας της στιχουργικής δεινότητας του Θεόδωρου (Μίμη) Τσελεπίδη, γνήσιου εκπροσώπου της λαϊκής ποντιακής ποίησης, και των ήχων της λύρας του Αλέξη Στεφανίδη, ο οποίος μετουσίωσε μαεστρικά σε τραγούδια τα στιχάκια του πρώτου, αποτελεί το Καρδίας Αναστέναγμαν.

Ένα λεύκωμα – ψηφιακός δίσκος, που μεταξύ άλλων αποτελεί ωδή στον πολυαγαπημένο των δύο καλλιτεχνών Πόντο, στην Παναγία Σουμελά, στην πατρίδα των προγόνων τους Χάρσερα, στα δεινά όσων έζησαν τη Γενοκτονία και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες, στην οικογένεια αλλά και στους ανώνυμους κεμεντζετζήδες του Πόντου, οι οποίοι έχουν συντροφεύσει με τις μελωδίες τους αμέτρητες γενιές Ποντίων, σε χαρές και λύπες.

«Είναι φασιστικό σύμβολο η ελληνική σημαία»; Σάλος με τον αποκλεισμό σκιτσογράφου κόμικ από έκθεση

 Σωτήρης Σκουλούδης

 Σάλος έχει δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο και όχι μόνο, με τον αποκλεισμό ενός νεαρού σκιτσογράφου από τη γνωστή έκθεση ComicDom. Ο λόγος, είναι ότι τα έργα του χαρακτηρίστηκαν από τους ιθύνοντες της έκθεσης ως «φορέας ιδεών που δεν συνάδουν με τις αρχές της διοργάνωσης». Παρατηρώντας τα κόμικ του Κωνσταντίνου Παππά, ωστόσο, αυτό που εύλογα αναρωτιέται κανείς τελικά, είναι το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι αρχές της διοργάνωσης, με τις οποίες δεν συνάδουν σκίτσα με την ελληνική ιστορία ως θεματική, και με την ελληνική σημαία, ή τη σημαία των Ποντίων και του Ιερού Λόχου του Υψηλάντη, να χαρακτηρίζονται ως «φασιστικά σύμβολα».

Τουρκία: Εμφύλιος μετά τις εκλογές;

Του Λεωνίδα Κουμάκη

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα διανύσουν μια σημαντική περίοδο ηρεμίας πριν από την καταιγίδα

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η μετεκλογική Τουρκία. Μπορεί όμως να υποθέσει βάσιμα πως θ’ ακολουθήσει μια περίοδος εσωτερικής, εμφύλιας αναταραχής, με βάση πολύ πιθανές εξελίξεις, οι οποίες προκύπτουν από πάρα πολλά δεδομένα και από την κατάσταση που διαμορφώνεται, όπως:

1.Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια καθώς και την προεκλογική περίοδο, όλες οι σοβαρές δημοσκοπήσεις μέσα ή έξω από την Τουρκία δείχνουν νίκη της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές και σχετική πλειοψηφία στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Συμμαχίες και συμμαχικές σχέσεις: Μαθήματα για την Ελλάδα - Σε ένα πολυπολικό πλέον διεθνές σύστημα

Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Αρθρογράφος
Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών,
Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Προχωρώντας βαθύτερα στον 21ο αιώνα και καθώς το πολυπολικό διεθνές σύστημα ωριμάζει οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ πιο ρευστές σε σύγκριση με τον Ψυχρό Πόλεμο. Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας επιτάχυνε τις συμμαχικές ανακατατάξεις και τις ανακατανομές ρόλων, οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες και τα αίτια εξετάζονταν συχνά και πυκνά από σημαίνοντες επιστήμονες της στρατηγικής ανάλυσης Θουκυδίδειων προδιαγραφών.

Ευκαιρία για Πρόεδρο: Προώθηση Κύπρου μέσω Γαλλίας ως αεροναυτικού κέντρου ασφάλειας της ΕΕ

 Γιάννος Χαραλαμπίδης 

Γιατί απέτυχε το αυτόνομο σύστημα ασφάλειας της ΕΕ σε Φινλανδία - Σουδάν και πώς ανοίγει ο δρόμος για την Κύπρο - Τι έχει η ατζέντα του Πρόεδρου στο Παρίσι, πώς μπορεί να ενταχθεί η Βάση Α. Παπανδρέου στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και πώς η Τουρκία κλείνει τις θαλάσσιες οδούς στην Ευρώπη

Απέτυχε το σύστημα της κοινής άμυνας και κατ’ επέκτασιν της κοινής διπλωματίας της ΕΕ, και δη στη λογική της αυτονομίας, στην περίπτωση της Φινλανδίας, αλλά και στην κρίση του Σουδάν, αναδεικνύοντας, ταυτοχρόνως, τη σημασία της Κύπρου ως του ανατολικότερου άκρου της ΕΕ, που μπορεί να ενώνει την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Οι στρατηγικές συνεργασίες πυλώνας σταθερότητας

ΟΙ  συνεργασίες στην περιοχή μας, την γειτονιά μας  και χρήσιμες είναι και απαραίτητες, αναγκαίες. Είναι γνωστό ότι με τα περισσότερα, αν όχι όλα,  κράτη της γειτονιάς μας η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κοινά συμφέροντα και κοινές ανησυχίες. Σε μια γειτονιά, εάν δεν υπάρχουν συγκρουσιακού χαρακτήρα ανταγωνισμοί, τότε διανοίγονται πολλές δυνατότητες και προοπτικές για δράσεις και συνεργασίες, προς όφελος όλων.  Αυτό οδηγεί βαθμηδόν στην εδραίωση της σταθερότητας και μέσα από πρωτοβουλίες και στην ανάπτυξη.

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την Ελλάδα προχώρησαν στη συγκρότηση τριμερών σχημάτων συνεργασίας. Αρχικά με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, στη συνέχεια με το Λίβανο, την Ιορδανία ενώ ενισχύθηκαν με Γαλλία και ΗΠΑ. Στα γνωστά, δηλαδή, σχήματα 3 συν 1. 

Στο ΓΕΝ ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ – (ΦΩΤΟ)

Σημαντική επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, υποδέχθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES), Admiral Stuart B. Munsch.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο ενημέρωσης του ΓΕΝ, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Παναγιωτόπουλος: «Σωστό και δίκαιο το προσωπικό των ΕΔ να αμείβεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε»

Στις προκλήσεις που θα κληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίσει την «επόμενη μέρα», δηλαδή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αναφέρεται σε άρθρο του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει «κεντρικό σημείο της παρέμβασης της επόμενης ημέρας» τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Γιατί είναι σωστό και δίκαιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αμείβεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε αποδεδειγμένα και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα», αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Rafale και Viper οι κυρίαρχοι του «ΗΝΙΟΧΟΥ»: Ηγέτες τα «game changer» Γαλλικά μαχητικά και οι αναβαθμισμένες «Οχιές» στις air to air μάχες

 Κώστας Σαρικάς 

Τα radar ηλεκτρονικής σάρωσης AESA τόσο των Rafale (RBE2 AA) όσο και των F-16 Viper(APG-83) δείχνουν να υπερτερούν έναντι όλων των υπολοίπων

Μπορεί τα θηριώδη Ινδικά Su-30MK I και τα σχεδόν ανάλογου μεγέθους εντυπωσιακά F-15 της Royal Saudi Air Force να έχουν τραβήξει όλα τα βλέμματα στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ 23’’ όμως οι έως τώρα κυρίαρχοι  των ουρανών φαίνεται ότι είναι τα Γαλλικά μαχητικά Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της Armee D’el Air αλλά και τα αναβαθμισμένα F-16 Viper της HAF.

Τα πανίσχυρα ραντάρ τους και τα ηλεκτρονικά συστήματα παρεμβολών σε συνδυασμό με τα όπλα που

TCG ANADOLU: Δεν έχει πρόβλημα λέει Τούρκος ειδικός - «Όσοι το λένε είναι κακόβουλοι, ας σπουδάσουν», είπε.

 Διονύσης Αντωνέλλος

TCG ANADOLU: Δεν έχει πρόβλημα λέει Τούρκος ειδικός, σημειώνοντας πως έχει κατασκευαστεί μετά το δίδυμο ισπανικό που έχει επιβεβαιωμένα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας καθηγητής Ισμαήλ Ντεμίρ απάντησε στους ισχυρισμούς (σ.σ. και του geostratigika.gr) ότι το σύστημα πρόωσης του TCG ANADOLU είναι προβληματικό.

«Όσοι το λένε είναι κακόβουλοι, ας σπουδάσουν. Γιατί μιλάνε χωρίς να ξέρουν το θέμα, χωρίς να ερευνούν. Ας δουν τη χρονιά που κατασκευάστηκε ο Χουάν Κάρλος, ας κοιτάξουν τη χρονιά που κατασκευάστηκε το TCG ANADOLU. Ας δούμε την εμπειρία εκεί. Θα πρέπει να είναι περήφανοι που φτιάξαμε καλύτερο προϊόν», ανέφερε.

Το βήμα της Ινδίας προς την Ελλάδα στον «Ηνίοχο» και οι Ινδοί που αφήνουν κορυφαίες εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους στην ελληνική άσκηση

 ΦΩΤΟ:Τα Su-30 θεωρούνται αεροσκάφη υπεροχής και οι Ινδοί είχαν απαιτήσει από τους Ρώσους να τοποθετηθούν γαλλικά ηλεκτρονικά συστήματα. Πηγή εικόνας: Hellasjournal 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Το μιάμιση φορά μεγαλύτερο Sukhoi 30 των Ινδών, από εκείνο του δυτικού τύπου F-15 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τράβηξε τα βλέμματα των παρισταμένων στον «Ηνίοχο 2023».

Ελληνικός δορυφόρος Daedalus… εξερεύνηση Θερμόσφαιρας – Ιονόσφαιρας

Την κρίσιμη, αλλά πολύ λίγο εξερευνημένη περιοχή ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης και το Διάστημα φιλοδοξεί να μελετήσει μια διαστημική αποστολή, την οποία αναπτύσσει ερευνητική ομάδα 20 ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η προσφυγή που κατέθεσε ο Θ. Τζήμερος κατά του ΚΚΕ


Προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» Θάνος Τζήμερος, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές, καθώς, βάσει των αρχών του που διατυπώνονται στο πρόγραμμά του, έχει ως στόχο την «επιβολή δικτατορίας» και την «κατάλυση της Δημοκρατίας».

Άρειος Πάγος: Ομόφωνο “Όχι” στο αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» σε βάρος τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Bild: Ήττα του Ερντογάν στις εκλογές θα φέρει ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό

Η Bild και το Spiegel σε δημοσιεύματά τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει εκλογών στην Τουρκία, για το προσφυγικό.

Τουρκία: Εκλογικό θρίλερ με... ανατροπή υπέρ Κιλιτσντάρογλου «βλέπει» δημοσκόπηση ανεξάρτητης εταιρείας

Οσο πλησιάζουμε στην ημέρα της 14ης Μαΐου, ο προεκλογικός «πυρετός» στην Τουρκία ανεβαίνει και οι δημοσκοπήσεις πληθαίνουν.

Οι «κολλητοί» του Ερντογάν από Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν στην έκθεση «Teknofest 2023»


Απρίλιος 29, 2023. Ελλάδα.

Λιβύη.

Ο πρωθυπουργός με έδρα την Τρίπολη Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπε συμμετείχε σήμερα, Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη, στις δραστηριότητες της έβδομης έκθεσης «Teknofest 2023», παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.

Η Τουρκία έκλεισε απροειδοποίητα τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορέα της Αρμενίας

Οι αρχές της Τουρκίας έκλεισαν απροειδοποίητα χθες Σάββατο τον τουρκικό εναέριο χώρο στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia χωρίς καμιά προειδοποίηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αερομεταφορέα.

Λαβρόφ: Αποτυχημένες οι απόπειρες απομόνωσης της Ρωσίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των «δορυφόρων» της να απομονώσουν τη Μόσχα αποτυγχάνουν εντελώς, με την παγκόσμια πλειοψηφία να είναι απρόθυμη «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» για τις πρώην «αποικιακές δυνάμεις», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Δύσκολα τα πράγματα στο Μπαχμούτ που υποτίθεται πως είχε καταλάβει: Τελεσίγραφο Πριγκόζιν στη Μόσχα – Ή στέλνετε πυρομαχικά ή αποχωρεί η Wagner [videos]


FILE PHOTO: Ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ εξαπολύουν αντιαεροπορικά πυρά. EPA, SERGEY SHESTAK

Ο διαβόητος Ρώσος πολέμαρχος Γεβγκένι Πριγκόζιν απείλησε να αποσύρει τους μισθοφόρους της εταιρείας του Wagner από την πόλη Μπαχμούτ στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Ντονέτσκ της Ουκρανίας, εάν συνεχίσουν να υποφέρουν από έλλειψη πυρομαχικών.

Η Ρωσία αδυνατεί να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού στην Μπαχμούτ


«Οι Ρώσοι λένε εδώ και εβδομάδες ότι έχουν καταλάβει τον ‘δρόμο της ζωής’. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», δήλωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων.

Ζελένσκι: Όλος ο ρωσικός στρατός ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου

«Είσαστε τρομοκράτες, δολοφόνοι και πρέπει να τιμωρηθείτε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τεράστια πυρκαγιά στη Σεβαστούπολη - Επίθεση με drone σε ρωσικές δεξαμενές καυσίμων [εικόνες-βίντεο]


Μια επίθεση με drone προκάλεσε μια τεράστια πυρκαγιά σήμερα σε δεξαμενές πετρελαίου στη Σεβαστούπολη, λιμάνι της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, ενώ ουκρανικές πόλεις, κατεχόμενες από τη Ρωσία βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις, την επομένη της ανακοίνωσης του Κιέβου ότι οι προετοιμασίες του για μια εαρινή επίθεση έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ουάσινγκτον προς Πεκίνο: Σταματήστε την «επικίνδυνη» δράση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Ουάσινγκτον κάλεσε το Σάββατο το Πεκίνο να τερματίσει την «προκλητική και επικίνδυνη» δράση του στα διαφιλονικούμενα ύδατα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μετά από μια παρ' ολίγον σύγκρουση μεταξύ σκάφους του κινεζικού λιμενικού με φιλιππινέζικο πλοίο.

Τσίπρας: Δεν είπε ο Γεροτζιάφας ότι επιβάλλεται να κάνουμε κυβέρνηση ηττημένων

Με "κουτοπονηράδες" πιστεύει ότι θα ξεγελάσει.

Ν. Λυγερός - Video - Μέρος IX. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 22/04/2023


Ν. Λυγερός - Video - Μέρος IX. 7ο Masterclass Βαθύτητας. Λίμνη Τριχωνίδα, 22/04/2023

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ;


Τον Kώστα Πικραμένο, Διευθυντή Ερευνών της CP Consulting (εταιρία εκπόνησης στρατηγικών μελετών) με έδρα τη Μασσαλία, Εμπειρογνώμονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ. και Συγγραφέας των βιβλίων “ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους” και “Οι Μυστικές Υπηρεσίες στον 21ο αιώνα” προσκάλεσε για τον "Καφέ της Κυριακής" η ομάδα των "Ανιχνεύσεων". 

Θανάσης Δρούγος, Οι τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν και ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων


Τις τελευταίες εξελίξεις στο Σουδάν σχολιάζει ο Γεωπολιτικός αναλυτής, Κύριος Θανάσης Δρούγος. Μια κρίση που αν και η έντασή της έχει δημιουργήσει ήδη τεράστια ανυσηχία, αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες χαραμάδες αισιοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Reuters

Και το Καστελλόριζο "κείται μακράν"; (29-4-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Και το Καστελλόριζο "κείται μακράν";

Κωνσταντίνος Φίλης, Στο κόκκινο η αντιπαράθεση στην Τουρκία. Επίθεση Σοϊλού στις Ηνωμένες Πολιτείες


Δύο εβδομάδες πριν τις Τουρκικές εκλογές και η αντιπαράθεση στην γειτονική χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο. Παράλληλα επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που μεταξύ άλλων δήλωσε

Συγκλονίζουν οι Ελληνίδες που επέστρεψαν από την κόλαση του Σουδάν | Οι Δεκατιανοί | 30/04/2023


Συγκλονίζουν οι Ελληνίδες που επέστρεψαν από την κόλαση του Σουδάν | Οι Δεκατιανοί | 30/04/2023

Το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία και ο χάρτης των διεκδικήσεων επί των ελληνικών βραχονησίδων


Το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία και ο χάρτης των διεκδικήσεων επί των ελληνικών βραχονησίδων

Ιατρίδης και Τζούμης για τις τακτικές Ερντογάν ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα | Τώρα μαζί 30/04/2023 | OPEN TV


1. Ιατρίδης και Τζούμης για τις τακτικές Ερντογάν ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα
2. ΟΦΣΕ: Με φουσκωτά μοιράζουν φάρμακα στους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων

ΗΠΑ: Σήμερα επιστρέφει η μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Δεξίωση παράθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στο σπίτι του προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα - Στο τελικό στάδιο για τα F-35 | Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | 29/04/2023


1. Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι 5 της δικογραφίας, το βαν που «πρόδωσε» τα αδέρφια και τα κινητά τηλέφωνα
2. Τουρκία: Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Ομιλία Ερντογάν με έμμεσες αναφορές στην Ελλάδα
3. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα - Στο τελικό στάδιο για τα F-35