Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ποια ήταν η Ηρακλείτεια φιλοσοφία;


Ποια ήταν η Ηρακλείτεια φιλοσοφία; Μια γνωριμία με τον Ηράκλειτο

Δυστυχώς, για εμάς και όλους τους λάτρεις της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας δε σώζονται κείμενα του Ηρακλείτου παρά μόνο ελάχιστα αποσπάσματα από τα οποία κάποια δε γνωρίζουμε καν με βεβαιότητα ότι ανήκουν σε αυτόν. 

Σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μια σελίδα εργασιακών παραπόνων, γυναίκες περιγράφουν σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία από πελάτες και αφεντικά. Από ένα κομπλιμέντο “είσαι πολύ ωραία” μέχρι και η πρόταση για ραντεβού από συνεργάτη, πελάτη ή αφεντικό, το φλερτ και το πέσιμο από άντρα σε γυναίκα στον χώρο εργασίας καθιστά πλέον ασυγχώρητο έγκλημα.

>Τον καταγγέλει για βιασμό αφού επεξεργαστει το γεγονός στο μυαλό της για 4+ χρόνια


Προσοχή αδέρφια: > Αριστερη >γουστάρει σκηνές βιασμού >Του στέλνει γυμνές και του ζητάει να την πνίγει πηδώντας την >Τον καταγγέλει για βιασμό αφού επεξεργαστει το γεγονός στο μυαλό της για 4+ χρόνια

Doctor Money: Η μεγάλη απάτη του πρώτου πειράματος φυλομετάβασης νηπίου στην ιστορία


«Άν ήταν να εξετάσω την περίπτωση ενός αγοριού ηλικίας 10 ή 12 ετών το οποίο έλκεται έντονα από έναν άνδρα που βρίσκεται στη δεκαετία των 20 ή των 30, άν η σχέση αυτή είναι εντελώς αμοιβαία και η σύνδεση είναι αυθεντικά εντελώς αμοιβαία, τότε δεν θα την αποκαλούσα παθολογική σε καμία περίπτωση»
Δήλωση του Δρ. John Money στο κατηργημένο ολλανδικό παιδοφιλικό περιοδικό Paidika

του Κωνσταντίνου Μαυρίδη από το Άρδην τ. 130-31

Η Άγκυρα κρατά τα ηνία στο Κυπριακό- Ο Τατάρ επιβεβαιώνει εξάρτηση από Tουρκία


Μαρία Ζαχαράκη

Οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, μετά την άτυπη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά ότι η Τουρκία κρατά τα ηνία στο Κυπριακό. 

Σε δυο πιθανές φόρμουλες για θέμα εγγυήσεων αναφέρεται τουρκική ιστοσελίδα


Δύο φόρμουλες ξεχωρίζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα των εγγυήσεων στις οποίες επιμένει η Τουρκία, σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα. 

Έκλεισαν τη συμφωνία για παραλαβή του Προμηθέα, ερωτηματικό οι οικονομικοί όροι


Εν αναμονή ανακοινώσεων για το μέλλον του Προμηθέα που βρίσκεται ακόμα σε ναυπηγείο της Σαγκάη – Πληροφορίες ότι ΕΤΥΦΑ και Κινεζική Κοινοπραξία ήρθαν σε συμφωνία – Ερωτηματικό οι όροι, πληροφορίες για τις εγγυητικές – Αναμένονται σύντομα νέα λέει ο Υπουργός Ενέργειας

Τριμερής: Χαμηλές πτήσεις στο Κυπριακό και πολιτική ίσων αποστάσεων από Γκουτέρες


Εικόνα κινητικότητας με συνέχιση των άτυπων συναντήσεων, σε ένα εντελώς ασταθές και νεφελώδες υπόβαθρο και χωρίς να υπάρξει ρητή δέσμευση για την επιδιωκόμενη βάση λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, πραγματοποιήθηκε η Τριμερής Συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

Μητσοτάκης: Λείπει από την ευρωπαϊκή στρατηγική μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών


17 Οκτωβρίου 2024 Ο Πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
via Associated Press

Για την ανταγωνιστικότητα εκτιμά ότι «οι φιλόδοξοι στόχοι της ΕΕ δεν εναρμονίζονται με τα οικονομικά μέσα και την δυνατότητα μας για να μπορούμε να τους επιτύχουμε».

Δημοσθένης Γκαβέας

Ramstein Flag: ΠΑ κι όχι μόνο (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)


Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ramstein Flag 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ramstein Flag: Το ΝΑΤΟ ταρακούνησε την Μεσόγειο – Χωρίς Stelth Mode τα F-35, απούσα η Τουρκία – Δείτε εικόνες

Διάπλατα χαμόγελα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και το Στρατηγείο Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Γερμανία, μετά την επιτυχή έκβαση της άσκησης Ramstein Flag 24, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός Γερμανίας, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που «έσπασε το ρόδι». Η Τουρκία ήταν η μεγάλη χαμένη, αφού ήταν απούσα ενώ στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι τα F-35 κράτησαν καλά φυλαγμένα τα μυστικά τους.

Του Χρήστου Μαζανίτη

M-346: Στις Πολεμικές Μοίρες έως τα τέλη του χρόνου η πρώτη σειρά ιπτάμενων από τα καινούργια εκπαιδευτικά αεροσκάφη

*Του Κώστα Σαρικά

Τα επόμενα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας «γράφουν» συνεχώς ώρες στα υπερσύγχρονα καινούργια εκπαιδευτικά Μ-346 αλλά και στον τελευταίας τεχνολογίας εξομοιωτή, μετρώντας πλέον αντίστροφα πριν πάρουν φύλλο πορείας για τα μαχητικά και τις Πολεμικές Μοίρες.

Και με ελληνική εκπαίδευση η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Η Ελλάδα από το 2008 αποτελεί τον επικυρίαρχο χώρο ειδικών ασκήσεων μακράς εμβέλειας των Ισραηλινών, δηλαδή κυρίως της Πολεμικής τους Αεροπορίας IAF, από όπου σε νεότερη και ανανεωμένη «έκδοση» έχουν επαρκώς δοκιμαστεί όλα τα ενδεχόμενα σενάρια της επικείμενης αερο-πυραυλικής επίθεσης του Τελ Αβίβ κατά της Τεχεράνης.

Γαλλία και ΗΑΕ συζητούν την από κοινού χρηματοδότηση της ανάπτυξης της έκδοσης F5 του Rafale, αναφέρει η «Le Figaro»


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», η Γαλλία και τα ΗΑΕ συζητούν την από κοινού χρηματοδότηση της ανάπτυξης της έκδοσης F5 του μαχητικού αεροσκάφους Rafale. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο χώρες έχουν πολύ λεπτομερείς συζητήσεις. 

Παύλος Μαρινάκης για Κυπριακό: Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στις οποίες υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας πολύ αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής για το μεταναστευτικό και πως αυτό το οποίο λείπει από την ευρωπαϊκή μας στρατηγική είναι μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας για συνεργασία σε θέματα ασφαλείας


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy υπέγραψαν, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας.

Μητσοτάκης στους Financial Times: Η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας στο μεταναστευτικό πρέπει να δούμε αν λειτουργεί πραγματικά


Την επιφύλαξή του για το αν μπορεί να εφαρμοστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το μοντέλο που εφαρμόζει η Ιταλία με κέντρα υποδοχής μεταναστών σε άλλες χώρες, όπως η Αλβανία, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Καλό και ενδιαφέρον το μοντέλο για τους μετανάστες σε κέντρα της Αλβανίας»…λέει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ


Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κάσπαρ Βέλντκαμπ δήλωσε ότι η Ολλανδία ενδιαφέρεται για το ιταλοαλβανικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

«Κατέστρεψε την περιουσία μου»: Τι λέει η ιδιοκτήτρια μαγαζιού για την TikToker που έσκισε τις ελληνικές σημαίες


Η TikToker που βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να σκίζει ελληνικές σημαίες έξω από ένα γυράδικο στο Νιου Τζέρσεϊ, πιστεύοντας ότι είναι ισραηλινές, έχει γίνει viral.

Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι στα ελληνοτουρκικά * «Έχει εδραιωθεί ένα καθεστώς, το οποίο είναι σχετικώς καλής κατανόησης»


FILE PHOTO: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Photo via X@GreeceMFA

«Βρισκόμαστε πράγματι σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι στα ελληνοτουρκικά και βεβαίως καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν ήταν πάντοτε οι περίοδοι ηρεμίας ένα κεκτημένο. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε μεγάλες εντάσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνο της ΕΡΤ.

Ελλάδα: Ο «εύκολος στόχος» της τουρκικής πολιτικής ρητορικής - Ένα βολικό εργαλείο αποπροσανατολισμού


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η χώρα μας παραμένει το αγαπημένο «εργαλείο» της τουρκικής πολιτικής ρητορικής, είτε πρόκειται για εσωτερική αντιπαράθεση, είτε για ευρύτερη πολιτική χρήση

«Ήρεμα νερά» στο Αιγαίο γιόκ; Η Τουρκία επαναφέρει την άσκηση «Θαλασσόλυκος» για δεύτερη φορά φέτος


Σε μια απρόσμενη και προκλητική κίνηση προχωράει η Τουρκία, αφού το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα (17.10.2024) ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας θα πραγματοποιήσουν, για δεύτερη φορά φέτος, την μεγάλης κλίμακας άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Γερμανία σε Τουρκία: Εγγυηθείτε γραπτώς ότι τα Eurofighter δεν θα παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:50

Η Γερμανία θα συνεχίσει να περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι προχωρά σε ορισμένα μακροχρόνια τουρκικά αιτήματα, ανέφεραν στο Middle East Eye πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

FAZ: Ο Ερντογάν κάνει διπλωματικά παχνίδια αλλά οι Τούρκοι πολίτες θέλουν ΝΑΤΟ και ΕΕ -Τι έδειξε δημοσκόπηση


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εδώ και χρόνια, προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το προσανατολισμό της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική αλλά οι πολίτες του επιλέγουν να τάσσονται με τη Δύση.

Πυρηνική συνεργασία Τουρκίας με Κίνα, SMR


Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κρατικής Εταιρείας Επενδύσεων Ενέργειας της Κίνας (SPIC) για να διερευνήσει πιθανή συνεργασία στην πυρηνική ενέργεια, ιδιαίτερα την ανάπτυξη μικρών αρθρωτών αντιδραστήρων (SMR).

Ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες στους Κούρδους


Σε διάλυση της οργάνωσης του PKK ευελπιστεί μεσοπρόθεσμα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ρίχνοντας γέφυρες στους Κούρδους του βόρειου Ιράκ.

Τούρκοι πράκτορες σε «επιχείρηση υψηλού επιπέδου» στη βόρεια Συρία «εξουδετέρωσαν» ηγετικά στελέχη των Κούρδων


Πράκτορες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MİT σε επιχείρηση που διεξήχθη στη βόρεια Συρία δολοφόνησαν τους Κούρδους Χουσεΐν Οζτούρκ και Βιντάν Φάτε, γνωστοί ως επικεφαλής των Κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG, στην πόλη Ταλ Ριφάτ, όπως δημοσιεύει το Anadolu.

Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας: Βλήματα όλμου σε ναρκοθετημένη συνοριακή περιοχή κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις – Μπαράζ πυρών του τουρκικού πυροβολικού


File Photo Τουρκική στρατιωτική περίπολος στη Συρία. EPA/TURKISH DEFENSE MINISTRY PRESS

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν απόψε ότι βλήματα όλμου έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων με τη Συρία κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν με μπαράζ πυρών πυροβολικού. Στην περιοχή ξέσπασε πυρκαγιά.

Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ συζήτησαν για την αμερικανική επιστολή σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ μετά το αίτημα της Ουάσινγκτον προς την κυβέρνηση Νετανιάχου για λήψη άμεσων μέτρων με στόχο τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο.

Αεροπορικό πλήγμα των IDF σε σχολείο στη Γάζα που λειτουργούσε ως κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς


Συγκεκριμένα, οι IDF κατονομάζουν συνολικά 12 τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν από το χτύπημα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Σινουάρ - Επιβεβαιώνεται από τις εξετάσεις DNA


Τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες «έμοιαζε πολύ» με τον Σινουάρ, αναφέρουν ισραηλινά μέσα

Ο Νετανιάχου ενέκρινε τους στόχους για αντεπίθεση στο Ιράν - Πότε αναμένεται, τι εκτιμούν οι αναλυτές


Μία σειρά στόχων για το αναμενόμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν έχει εγκριθεί από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινή πηγή που επικαλείται το ABC News.

Απειλές προς το Ισραήλ εξαπολύει το Ιράν: «Θα σας χτυπήσουμε με τρόπο που θα πονέσει»


Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο Χοσεΐν Σαλαμί, απείλησε σήμερα να πλήξει "με τρόπο που θα πονέσει" το Ισραήλ, αν επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους σε αντίποινα για τα πυραυλικά πυρά που εξαπέλυσε το Ιράν την 1η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Αμερικανικά βομβαρδιστικά stealth έπληξαν υπόγειες αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη


Αμερικανικά βομβαρδιστικά stealth B-2 έπληξαν τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων που συνδέονται με τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη , δήλωσε αργά την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, η τελευταία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας που ταλαιπώρησαν την εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ρωσικό χτύπημα στην Ουκρανία (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην εξετάσει καν το ενδεχόμενο να πλήξει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Φράχτες στα σύνορα της Ευρώπης ζητά η Φινλανδία


Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr
Να σταματήσει η «εργαλειακή» μετανάστευση από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Μεταναστευτικό και Ουκρανία στην κορυφή της ατζέντας


Μόλις πέντε μήνες μετά την υιοθέτηση του συμφώνου για την μετανάστευση, οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ήδη νέα αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής κατά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ζελένσκι: Ακόμη κι αν δεν στηρίξουν το «σχέδιο νίκης» θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατα της Ρωσίας

O ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία θα συνεχίσει να μάχεται απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας ακόμη κι αν οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν συμφωνήσουν να υποστηρίξουν το "σχέδιο νίκης" του.

Νορβηγία: Απαιτείται εποικοδομητικός διάλογος για πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Χαιρετίζει το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι το Όσλο. «Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της».

Η ένταξη της Ουκρανία στο ΝΑΤΟ στην ατζέντα της σημερινής Συνόδου – Ποιες χώρες τάσσονται υπέρ


«Το ΝΑΤΟ οφείλει να απευθύνει στην Ουκρανία πρόσκληση τώρα» δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας - «Είμαστε προσηλωμένοι, εν ανάγκη μακροπρόθεσμα» λέει ο Ρούτε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ο νούμερο 1 στόχος του Ζελένσκι στο «σχέδιο νίκης» – Οι 5 άξονες


Το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε σημεία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκιπαρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του και στο Κοινοβούλιο της χώρας και στους συμμάχους, με τις αντιδράσεις να είναι μάλλον χλιαρές έως αρνητικές.