Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

«Καλό και ενδιαφέρον το μοντέλο για τους μετανάστες σε κέντρα της Αλβανίας»…λέει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ


Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Κάσπαρ Βέλντκαμπ δήλωσε ότι η Ολλανδία ενδιαφέρεται για το ιταλοαλβανικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Το «μοντέλο» με τα δύο κέντρα μεταναστών στην Αλβανία τα οποία χρηματοδοτεί η Ιταλία, δημιουργήθηκε με τη συμφωνία που κατέληξαν η Ρώμη με τα Τίρανα για την κατασκευή ιταλικών κέντρων για μετανάστες στο αλβανικό έδαφος, αναφέρει η ιταλική ANSA.

«Νομίζω ότι η ιταλική πολιτική για τους μετανάστες είναι σύμφωνη με αυτό που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Βέλντκαμπ μετά από συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι στη Ρώμη.

«Δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας, αλλά το εξετάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί θέλουμε να εξερευνήσουμε επίσης νέες ιδέες και δυνατότητες για νέα μέρη για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Η Ιταλία τα έκανε όλα αυτά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου και της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να καινοτομούμε και να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί», πρόσθεσε ο Ολλανδός κορυφαίος διπλωμάτης.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου