Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Τούρκοι πράκτορες σε «επιχείρηση υψηλού επιπέδου» στη βόρεια Συρία «εξουδετέρωσαν» ηγετικά στελέχη των Κούρδων


Πράκτορες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MİT σε επιχείρηση που διεξήχθη στη βόρεια Συρία δολοφόνησαν τους Κούρδους Χουσεΐν Οζτούρκ και Βιντάν Φάτε, γνωστοί ως επικεφαλής των Κουρδικών Ομάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG, στην πόλη Ταλ Ριφάτ, όπως δημοσιεύει το Anadolu.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Χουσεΐν Οζτούρκ εντάχθηκε στο PKK/YPG το 1994, ήταν στη λίστα στόχων της MİT επειδή ήταν μεταξύ των ατόμων που οργάνωσαν ενέργειες κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία.

Η MİT ανέλαβε τον έλεγχο του τρομοκράτη Οζτούρκ, τον οποίο διαπίστωσε ότι δρούσε σε ένα λεγόμενο υπεύθυνο επίπεδο στο Τελ Ριφάτ, μέσω των πρακτόρων του πεδίου.

Με τις άμεσες πληροφορίες που έλαβε η MİT, διαπιστώθηκε ότι το μέλος του PKK/YPG, Οζτούρκ, ενεργούσε μαζί με έναν άλλο τρομοκράτη του PKK/YPG, την  Βιντάν Φάτε.

Η MİT ακολούθησε τους δύο τρομοκράτες βήμα-βήμα μέσω πρακτόρων πεδίου. Βρίσκονταν σε αναμονή για να τους χτυπήσουν. Σε μια παρακολούθηση όταν βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, τα μέλη του PKK/YPG, ο Χουσεΐν Οζτούρκ και η Βιντάν Φάτε, ‘εξουδετερώθηκαν’ στο Τελ Ριφάτ με επιτόπια επιχείρηση.

Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως συριακό παράρτημα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού έχει επαναστατήσει εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν συχνά το ρήμα «εξουδετερώνω» στις δηλώσεις τους για να υπονοήσουν ότι οι φερόμενοι ως «τρομοκράτες» είτε δολοφονήθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου