Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»: Το πλοίο-θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού παραδόθηκε στην Ελλάδα πριν από 109 χρόνια - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ(Εικόνες)

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» (Φωτογραφία: Εurokinissi)
Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» αποτελεί ένα πολεμικό πλοίο θρύλο για τη χώρα, καθώς συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα του έθνους και είναι ζήτημα εάν συναντάμε στην παγκόσμια ιστορία κάτι παρόμοιο.
Παρότι αναφέρεται ως θωρηκτό, είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ, το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 - 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό.

Στα όπλα οι ΟΥΚάδες! Εντυπωσιακά πλάνα από την τελευταία τους άσκηση(Βίντεο - Φωτο)

Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, διεξήχθη προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μικρής κλίμακας, από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η εν λόγω δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Δίκη Τοπαλούδη-απόφαση: Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους - ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση της εισαγγελέως από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το οποίο και καταδίκασε στην ποινή των ισοβίων τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο, απέρριψε ομόφωνα  τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών ανοίγοντας το δρόμο στην εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη.

Νέα δεδομένα στην «εξίσωση» Τουρκία – Η επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Από το infognomonpolitics

Στην Τουρκία συμβαίνει την περίοδο αυτή κάτι που συνέβαινε στις ΗΠΑ πριν από μερικές δεκαετίες. Τότε που οι βιομηχανίες όπλων αποτελούσαν σημαντική συνιστώσα της οικονομίας της υπερδύναμης και θεωρούνταν υπεύθυνες για μερικούς από τους πολέμους που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Φυσικά ο κάθε πόλεμος εξυπηρετούσε και κάποιον στρατηγικό στόχο και συμφέροντα των ΗΠΑ, όμως η άποψη ότι οι βιομηχανίες όπλων ενίσχυαν την πολιτική των πολέμων, αφ’ ενός για να δοκιμάζουν τα νέα όπλα και αφ’ ετέρου για να αυξάνουν τις πωλήσεις τους, δεν ήταν εκτός λογικής και πραγματικότητας.

Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν «επιστροφή» Κρήτης και 12 νησιών στην Τουρκία

«Η Κρήτη είναι η ψυχή μας, έχουμε χύσει το αίμα μας για αυτή», διατείνεται ο Χαλίτ Κανάκ, λέγοντας ότι ξεκίνησαν αυτόν τον δικαστικό αγώνα για λόγους εθνικής συνείδησης
Μετά το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ανέπτυξε η Άγκυρα για τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της γύρω από τη χώρα, κάποιοι στην Τουρκία έφεραν προς συζήτηση το καθεστώς κυριαρχίας της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, η συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 παραχώρησε τα τρία τέταρτα της

Αγωνία Ερντογάν: Ψάχνει σαν τρελός χρήμα απ’ έξω… για να σώσει τη λίρα

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απευθύνει έκκληση σε ξένους εταίρους της αναζητώντας επειγόντως χρηματοδότηση, ανέφεραν τρεις ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters, υπό τον φόβο μια δεύτερης νομισματικής κρίσης. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο, πραγματοποίησαν διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους τους από την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη δημιουργία γραμμών swap νομισμάτων, αλλά και με το Κατάρ και την Κίνα για την επέκταση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ανδρουλάκης: Η Κομισιόν χρηματοδοτεί τα τουρκικά σκάφη που διεμβολίζουν ελληνικά

Απίστευτες αποκαλύψεις στις Βρυξέλλες για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι οποίες αποδεικνύεται ότι δεν έχουν απλώς την ανοχή ορισμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χρηματοδοτούνται από τον ευρωπαϊκό κορβανά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο αρμόδιος Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας Oliver Várhelyi, επιβεβαίωσε ότι ένα πρόγραμμα του 2019 με χρηματοδότηση από την ΕΕ για την αγορά 4 σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής, μήκους 9 έως 11 μέτρων, μέγιστης ταχύτητας 35 κόμβων και εμβέλειας 300 χιλιομέτρων θα συνεχίσει να υλοποιείται παρά τις προκλήσεις της Τουρκίας.