Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πενθήμερη αποβολή στον μαθητή αυτής της φωτογραφίας...Που τραβήχτηκε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων..

ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ...!!! ΝΕΑ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ...!!! ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ...!


Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση των επιστημόνων για την ισχυρή παρουσία των Νεάντερταλ, συγγενών του ανθρώπου, στη Μάνη κατά την Ύστερη Πλειστόκαινο εποχή, καθώς στο γειτονικό σπήλαιο Λακωνίς έχει ήδη ανακαλυφθεί ένα δόντι από Νεάντερταλ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης εξέλιξης "Journal of Human Evolution", έγινε με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη του γερμανικού πανεπιστημίου "Έμπερχαρντ Καρλς" του Τίμπιγκεν, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν ο Ανδρέας Δάρλας και η Ελένη Ψαθή από τις Εφορείες Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας αντίστοιχα, καθώς και άλλοι γερμανοί και αμερικανοί ερευνητές.

UFO IMMERSION: THE UNCIVILISED HUMANKIND

Από τα παιδικά μας χρόνια μαθαίνουμε για το πολιτισμένο νοήμον ανθρώπινο είδος μας. Μια αυτοεκτίμηση του τι ακριβώς είμαστε και που ακριβώς πηγαίνουμε. Διαβάζοντας στα βιβλία την ιστορική πορεία του ξεχωριστού είδους μας, μαθαίνουμε για το μοναδικό εγκέφαλό μας - ανώτερο των άλλων ειδών - που έφερε τη σημερινή πολιτισμική και τεχνολογική εξέλιξη, μέσα από μία δύσκολη και μακρά πορεία...
Σήμερα, ο πολιτισμός, στηριγμένος στο μοντέλο της παγκοσμιοποίησης αποτελείται από οργανωμένες αστικές κοινωνίες με ηθικούς και δημοκρατικούς κανόνες, που καθιέρωσαν «δικαίωμα για όλους» τη μόρφωση, την ισότητα, την εργασία, τη φαρμακευτική περίθαλψη, την επιστήμη, την τεχνολογία, γενικά τον πολιτισμένος τρόπος ζωής. Μία πολιτισμική εξέλιξη που σε συνάρτηση με την τεχνολογική ανάπτυξη, μας οδήγησε μέχρι και το διάστημα. Κάτι που μας έβαλε το μικρόβιο να αναρωτηθούμε αν είμαστε τα μόνα πολιτισμένα νοήμον όντα στο γαλαξία μας...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ... Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα επαναφοράς του σχεδίου Ανάν - Μιλάνε για "Δύο κράτη"

Επαναφορά στο σχέδιο Ανάν προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ για την Κύπρο και είναι σαφές ότι μετά τις εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο και όσα περνάει ο καιρός προς τα εκεί θα επικεντρώνονται οι πιέσεις.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που επίσημα η Άγκυρα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και σίγουρα επ'αυτού σύνοτμα θα δούμε εξελίξεις. Είναι αυτό που έχουν σημειώσει επανειλημμένα ότι η οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η τρόικα και η Γερμανία στο νησί για τα διαρπαγούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, θα έχει αντίκτυπο σε ολόκλητο το κυπριακό ζήτημα.
Το θέμα είνα ότι κατ'αυτό τον τρόπο μπαίνει και η Τουρκία "από το παράθυρο" στην διαχείριση των κυπριακών κοιτασμάτων...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ Γ.ΚΑΜΙΝΗ "Πρέπει να κτιστούν μέχρι 14 τζαμιά ακόμα πλην του κεντρικού τεμένους" - Μέκκα η Αθήνα!!!

Μια Αθήνα-Μέκκα προτείνει να δημιουργηθεί ο δήμαρχός της και πρώην "πουλέν" του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης με μία πρόταση-σοκ που θέλει εκτός από το κεντρικό τέμενος να κατασκευαστούν ένα ή δύο μικρότερα τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα της Αθήνας! 
"Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Πλούσια δανειοδότηση της Σερβίας από την Ρωσία - Αλλάζουν οι ισορροπίες στα Βαλκάνια

H Mόσχα ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι θα χορηγήσει επιπλέον δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σερβία για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού. Ανάλογη δήλωση επιβεβαίωσης του γεγονότος έκανε και ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας της Σερβίας, Μίλαν Μπάσεβιτς.
Μάλιστα, πηγές του Κρεμλίνου ανέφεραν πως την ερχόμενη εβδομάδα με την επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάσιτς, αναμένεται να υπογραφεί νέο δάνειο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο σερβικός σιδηρόδρομος.

Χαϊκάλης: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στον κόσμο του(Βίντεο)

Ο Παύλος Χαϊκάλης σχολίασε στην κάμερα της εκπομπής "Κορίτσια για Σπίτι": "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στον κόσμο του. Είναι αλλού νυχτωμένος".

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουμε κατά κάποιο τρόπο χούντα. "Δεν ακούγεται η γνώμη του κόσμου, η κοινωνία παραπαίει, το όραμα της Ελλάδας χάνεται, οι νέες γενιές καταστρέφονται" σχολίασε.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι":

«Εφυγε» ο ναύαρχος Νίκος Παππάς(Βίντεο)

«Εφυγε» ο Νίκος Παππάς. Ο κυβερνήτης του θρυλικού “Βέλους”, του Κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του. Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΝΝΑ, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η κηδεία του θα γίνει στην Κύμη.

Ο Κώστας Γκορτζής που έχει γράψει το βιβλίο "Το Βέλος στη καρδιά της Δικτατορίας" είχε γράψει: Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό.

Το γράμμα του 17χρονου στον Γ. Στουρνάρα

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σοκ στην Κύπρο-Επιστολή με απειλές κατά Αναστασιάδη

Σοβαρότατες απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν άγνωστοι σε επιστολή τους που λήφθηκε ταχυδρομικώς στον «Π».

Η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Ο «Π», αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, την παρέδωσε σε ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που επισκέφθηκαν τα γραφεία μας.

Στέλνει και δεύτερο πύραυλο στις ανατολικές ακτές «Παιχνίδια» πολέμου από Β. Κορέα

Τεντώνει το σχοινί η Βόρεια Κορέα, καθώς, καθώς όπως μετέδωσαν νοτιοκορεατικές πηγές, το καθεστώς της Πιονγιανγκ αναπτύσσει και δεύτερο πύραυλο στην ανατολική ακτή της χώρας. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Άμεση ήταν η απάντηση της Σεούλ. Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται Νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς αξιωματούχος, η Σεούλ στέλνει δύο πολεμικά πλοία με αντιπυραυλικό σύστημα στις ανατολικές και δυτικές ακτές της.  

Deutsche Bank: «Ξέπλυμα» χρήματος σε περισσότερες από 300 offshore

Deutsche Bank: «Ξέπλυμα» χρήματος σε περισσότερες από 300 offshore
Τριγμούς στο Βερολίνο προκαλούν οι αποκαλύψεις για την Deutsche Bank, η οποία μετά την απόκρυψη ζημιών ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται ότι διευκόλυνε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν, μέσω offshore εταιρειών.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, βοήθησε -μέσω Σιγκαπούρης- πλούσιους πελάτες της να ιδρύσουν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται περισσότεροι από 100 επενδυτικοί σύμβουλοι της Deutsche Bank, οι οποίοι διαχειρίζονταν για λογαριασμό των πελατών της γερμανικής τράπεζας 309 offshore εταιρείες, κυρίως στις Παρθένες Νήσους.

Ο Βενιζέλος «άδειασε» Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα

Ο Βενιζέλος «άδειασε» Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα
Όλα όσα κατάθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή -  Τι είπε για το ρόλο του Γ. Παπανδρέου και σε ποιους ρίχνει τις ευθύνες 
Σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Κάποιοι με αγνόησαν και πίσω από την πλάτη του καθόριζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έδειχνε να πέφτει από τα σύννεφα όταν του αποκάλυπταν τα μέλη της επιτροπής τα στοιχεία για τη λίστα .

Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού
Στο βίντεο φαίνεται ο Παναγιώτης Βλαστός να βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία σκαρφαλωμένος πάνω στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου.
Ωστόσο το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετήσει εγκαίρως το Υπουργείο Δικαιοσύνης πάνω από το προαύλιο, εμπόδισε μια ακόμα εντυπωσιακή απόδραση.
Ο Παναγιώτης Βλαστός ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή. Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε. Η κάμερα κατέγραψε καρέ καρέ όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης.
Στις εικόνες που δημοσιεύει αποκλειστικά το nocomments.gr φαίνονται οι κρατούμενοι στο προαύλιο των φυλακών. Κάποιοι μάλιστα παίζουν και μπάσκετ. Ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος κάνει βόλτες υπομονετικά μαζί με ένα φίλο του και περιμένει να ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου.

Οι Γερμανοί έβαλαν στο μάτι την Εθνική Τράπεζα

EUROBANK-ΕΘΝΙΚΗ
Με πρωτοφανείς απαιτήσεις και επιχειρήματα, η τρόικα, εκτελώντας εντολές του Βερολίνου επιχειρεί να τινάξει στον αέρα τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank. 
Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει ανακοινωθεί και συμφωνηθεί η συγχώνευση των δύο τραπεζών, η τρόικα εγείρει παράλογες απαιτήσεις, ζητώντας να ανακεφαλαιοποιηθούν ξεχωριστά.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν μία τράπεζα-κολοσσό, όπως αυτή που θα προκύψει από τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι δεν θα μπορούν να την ελέγχουν και ο δεύτερος είναι ότι θέλουν οι ίδιοι να αποκτήσουν τον έλεγχο της Εθνικής και να ματαιώσουν το deal.

Αποκαλυπτικό: Απόρρητα πρακτικά της Βουλής καίνε τραπεζίτες

Λευκωσία: Κάτω από το μικροσκόπιο της Ερευνητικής Επιτροπής θα τεθούν προς διερεύνηση και αξιοποίηση, τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Βουλή και αφορούν το πλιάτσικο που στήθηκε στη Λαϊκή τράπεζα. Στο γραφείο του κ. Ομήρου φυλάσσονται στοιχεία που κατέθεσαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, στις 26/3/2013, τα τρία μέλη του Δ.Σ. της Λαϊκής, Αντρέας Φιλίππου, Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου.

Οι τρεις, έκαναν λόγο για τεράστιο σκάνδαλο στη Λαϊκή και για δισεκατομμύρια ευρώ που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα. Κατάγγειλαν ότι από τα στοιχεία που κατέχουν, διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας.

Οι αιτιάσεις της τρόικας για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Του Γιάννη Αγγέλη  από το capital.gr

Οι ανεπίσημες συνεννοήσεις μεταξύ τρόικα και κυβέρνησης για την “τύχη” της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank έχουν προς το παρόν “ουδέτερο πρόσημο” με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το θέμα, με την παρουσία και της ΤτΕ.

Η Κυβέρνηση και η επιτροπή που διαχειρίζεται την διαδικασία συγχώνευσης έχουν ενημερώσει την τρόικα για τα επιχειρήματα που καθιστούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας απολύτως αναγκαία, αλλά τα στελέχη της τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ διατηρούν ισχυρές επιφυλάξεις.

Κέρδη για δεύτερη ημέρα στο Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, σημειώνοντας στις 13:40, άνοδο της τάξης του 1,27%, στις 99,4 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 38,73 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 1,41%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €46.369.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,08%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,07%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς 1,44% και ο δείκτης των Επενδυτικών 0,89%.

Σε "κλοιό" πιέσεων οι τράπεζες του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε «κλοιό» πιέσεων παραμένουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας οι μετοχών των τραπεζών, με τον κλαδικό δείκτη να οδεύει προς το μεγαλύτερο -σε διάρκεια και εύρος απωλειών- πτωτικό σερί εντός του έτους.

Μετά από έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 13,71%, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί εκ νέου την Παρασκευή, σε ποσοστό έως και άνω του 6%. Από την αρχή του έτους, οι συνολικές απώλειες του δείκτη διαμορφώνονται (στο χθεσινό κλείσιμο) σε 49,08%, όταν στο ίδιο διάστημα οι απώλειες του ΓΔ οριακά ξεπερνούν το 7%.

Κανάρης Κωνσταντίνος (1790 – 1877)

Από το argolikivivliothiki

Θρυλικός Ψαριανός πυρπολητής του οθωμανικού στόλου και πρωθυπουργός. Από μικρός εργαζόταν σε πλοία της οικογένειάς του και διακρινόταν για τη γενναιότητα και τη φιλοπατρία του. Παντρεύτηκε το 1817 την Ψαριανή Δέσποινα Μανιάτη, με την οποία απέκτησαν εφτά παιδιά. Πήρε από την πρώτη στιγμή μέρος στην Επανάσταση και ειδικεύτηκε στα πυρπολικά. Στις 7 Ιουνίου του 1822 πυρπόλησε τη ναυαρχίδα του καπουδάν πασά Καρά Αλή, που ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, με αποτέλεσμα να χαθούν μαζί της 2.000 ναύτες και ο ίδιος ο Καρά Αλής. Το γεγονός αυτό έδωσε κουράγιο στο αγωνιζόμενο έθνος και ταυτόχρονα έκανε μεγάλη εντύπωση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, της οποίας ο θαυμασμός για το κατόρθωμα του Κανάρη εξελίχθηκε σε ενεργό φιλελληνισμό.

Όταν το Σύστημα αρχίζει ν’ «απειλεί», τότε η «έκρηξη» δεν είναι μακριά....


Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Ξεσηκώνονταν, πάντα, οι «αφελείς, φτωχοί, ταλαίπωροι και αγαθοί». Και προπάντων, «ονειροπόλοι».
Ποτέ οι «σώφρονες». Ποτέ οι λογικοί. Ποτέ οι «βολεμένοι».
Γι’ αυτό οι επαναστάτες προέρχονταν πάντα από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Και ποτέ από την Ελίτ.
Η ελίτ κατ’ αρχήν περνάει καλά. Δεν έχει κανέναν λόγο να ξεσηκωθεί.
Επίσης, η ελίτ είναι πάντα «υπερπληροφορημένη».
Και η «υπερπληροφόρηση» προκαλεί δέος («υπερφόρτωση που καίει το σύστημα» - στην κυριολεξία).
Ο Επαναστάτης αντιθέτως δεν ήταν ποτέ υπερπληροφορημένος.
Γι’ αυτό και θαρραλέα «τολμά».

Άλλαξε το κλίμα στην Wall Street η υπόσχεση της Bank of Japan

Τα επιθετικά νέα μέτρα στήριξης από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ώθησαν τις μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αντισταθμίζοντας την αρνητική επίδραση των απογοητευτικών στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

"Οι ταύροι έχουν πόλεμο με τις αρκούδες", σχολιάζει ο Burt White, επικεφαλής επενδύσεων της LPL Financial. "Η δράση των Κεντρικών Τραπεζών μπορεί να ανακουφίσει από πολλά αρνητικά νέα. Όταν η κατάσταση μοιάζει εύθραυστη, σαν να έχουμε μια ευάλωτη αγορά που δείχνει υπεραγορασμένη, βρίσκουμε πάντα στήριξη στα περισσότερα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας".