Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αποκαλυπτικό: Απόρρητα πρακτικά της Βουλής καίνε τραπεζίτες

Λευκωσία: Κάτω από το μικροσκόπιο της Ερευνητικής Επιτροπής θα τεθούν προς διερεύνηση και αξιοποίηση, τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Βουλή και αφορούν το πλιάτσικο που στήθηκε στη Λαϊκή τράπεζα. Στο γραφείο του κ. Ομήρου φυλάσσονται στοιχεία που κατέθεσαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, στις 26/3/2013, τα τρία μέλη του Δ.Σ. της Λαϊκής, Αντρέας Φιλίππου, Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου.

Οι τρεις, έκαναν λόγο για τεράστιο σκάνδαλο στη Λαϊκή και για δισεκατομμύρια ευρώ που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα. Κατάγγειλαν ότι από τα στοιχεία που κατέχουν, διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας.


Όταν κλήθηκαν να τους κατονομάσουν, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους.

Υποδεικνύοντας στους βουλευτές ότι, το ρίσκο που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Εντέλει, πείσθηκαν να καταθέσουν τα στοιχεία μετά από υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα. Τα στοιχεία αυτά, που συνοδεύονται και με ονόματα, θα περιέλθουν στην κατοχή της Ερευνητικής Επιτροπής, όπως και τα πρακτικά που τηρήθηκαν στην πολύκροτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2012, όταν λήφθηκε η απόφαση για κρατική στήριξη της Λαϊκής, με €1,8 δισ.. Χρήματα που φορτώθηκε ο φορολογούμενος πολίτης απλά και μόνο για να μπει στον αναπνευστήρα για ακόμη μερικούς μήνες.

Η Επιτροπή Οικονομικών συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής, των αρχηγών κομμάτων και 31 βουλευτών.


Από τα πρακτικά που τηρήθηκαν ξεχωρίζει η καταγγελία του διευθύνοντα συμβούλου της Λαϊκής Χρίστου Στυλιανίδη, ότι ο προκάτοχος του Ευθύμιος Μπουλούτας, απέκρυψε από το Δ.Σ. της Λαϊκής, επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας με την οποίαν προειδοποιούσε τις τράπεζες για τους κινδύνους τους οποίους αναλάμβαναν, επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα. Ουσιαστικά, καλούνταν οι διοικήσεις των τραπεζών να ξεφορτωθούν τα ομόλογα για να περιορίσουν τις ζημιές τους. Ο κ. Στυλιανίδης κάρφωσε και Βγενόπουλο για τα ελληνικά ομόλογα.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου