Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 4ου αιώνα μχ αποκαλύφθηκε στην Κύπρο

Τμήμα ψηφιδωτού, που μπορεί να χρονολογηθεί στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα μ.Χ. και εντυπωσιάζει, τόσο για την καλή κατάσταση διατήρησής του, όσο και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του, αποκαλύφθηκε σε ανασκαφή του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, στην τοποθεσία Πιάθκια στο Ακάκι της Επαρχίας Λευκωσίας. 
Στο χώρο έχουν εντοπιστεί οικοδομικά κατάλοιπα σε ελάχιστο βάθος κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει μια τεράστια δεξαμενή διαστάσεων 10x14 μέτρα. Στα νότια της δεξαμενής εντοπίστηκαν κατάλοιπα ψηφιδωτού δαπέδου και στα ανατολικά του χώρου αποκαλύφθηκαν τρία δωμάτια ανισομερή μεταξύ τους, που πιθανόν να σηματοδοτούν το ανατολικό άκρο του κτιρίου, καθώς και τέσσερα παράλληλα λαξεύματα στον φυσικό βράχο.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Κανένας άνθρωπος χωρίς Ανθρωπότητα".
 TEDxRhodes, Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, 
Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου. 
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γιος Καραθανάση: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τα θαλάσσια σύνορα»

Ο γιος του αείμνηστου πιλότου που σκοτώθηκε στα Ίμια κατά την διάρκεια της αποστολής του, παίρνει θέση απέναντι στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί ανυπαρξίας θαλάσσιων συνόρων και του ζητά να παραδεχτεί τουλάχιστον ένα «mea culpa»
Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, ο Ιωάννης Καραθανάσης,  γιος του αείμνηστου Χριστόδουλου Καραθανάση που έπεσε στις 31/1/1996 στα Ίμια την ώρα του καθήκοντος, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε πρόσφατα για τα θαλάσσια σύνορα μας.

Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός. Έπεσαν για τα σύνορα «που δεν υπάρχουν» !!!!

Καραθανάσης, Βλαχάκος, Γιαλοψός. Έπεσαν για τα σύνορα «που δεν υπάρχουν»...όπως είπε ο σε χτεσινή του ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας..

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας:

«Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα.
Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη.

Η μετεξέλιξη του «Υπερίωνα»: Από την πειραματική του διάταξη, αριστερά, στο μοντέλο της αναμενόμενης γεννήτριας 45KW με 9 αντιδραστήρες.

"Αγοράζοντας με 5.500 ευρώ ένα κουτί μισού κυβικού μέτρου των 45 KW θα ξεχάσετε για πάντα το κόστος ενέργειας του σπιτιού σας."
Καφαντάρης Τάσος, Βήμα.

Η Ελλάδα της κρίσης μοιάζει απελπιστικά με το κουτί της Πανδώρας: μύρια κακά και μόνο ένα καλό – η ελπίδα – ήρθαν στο φως.

Τα νησιά ρήμαξαν από μετανάστες αλλά η Τασία του Επικρατείας λέει ότι «πλούτισαν»(Βίντεο)

Παρά τα επεισόδια και τις χιλιάδες καθημερινά αφίξεις στις ελληνικές ακτές η κ. Χριστοδουλοπούλου βλέπει ότι «τα νησιά πλούτισαν» - ΝΔ: Εξοργιστική και προκλητική δήλωση - Δείτε το βίντεο
Μπορεί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να βουλίαζουν από πρόσφυγες καθώς καταφτάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες στις ελληνικές ακτές όμως η Τασία Χριστοδουλοπούλου αντί να παραδεχθεί ακόμα και σήμερα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι, ούτε λίγο-ούτε πολύ οι κάτοικοι των νησιών αυτών δεν θα πρέπει να γκρινιάζουν γιατί «πλούτισαν» από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σάλος με εικονολήπτρια στην Ουγγαρία που βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα (Βίντεο)

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι φωτογραφίες από το ουγγρικό Ρότσκε με μία εικονολήπτρια που ξεπερνά τα εσκαμμένα όταν καλύπτει τη φυγή προσφύγων μέσω των συνόρων.

Η εικονολήπτρια, η Πέτρα Λ., εργαζόταν για το ουγγρικό κανάλι N1TV, βρισκόταν με την κάμερά της στο Ρότσκε στα σύνορα με τη Σερβία για να καταγράψει εικόνες με πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα.

Οι πρόσφυγες σπάνε τον κλοιό των αστυνομικών και αρχίζουν να περνούν τρέχοντας προς την άλλη πλευρά. Ένας από αυτούς, που τρέχει κρατώντας το παιδί του στα χέρια, ξεφεύγει από τους αστυνομικούς, αλλά κάνει το λάθος να περάσει μπροστά από την εικονολήπτρια.