Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Οι άγνωστοι γυναικείοι Ολυμπιακοί αγώνες (Φωτο)

Η ύπαρξη γυναικείων αγώνων στην αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας! Κι όμως, η ύπαρξή τους είναι τεκμηριωμένη πέρα από κάθε αμφιβολία. Άλλωστε, ο γυναικείος αθλητισμός ήταν διαδεδομένος σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδας: στη «μινωική» Κρήτη, στη Σπάρτη και τους Δελφούς, στη Χίο, ακόμη και στην Αττική. 

Παράλληλα, οι Ολυμπιακοί αγώνες νεανίδων ήταν, όπως και οι αντίστοιχοι ανδρικοί, ένα γεγονός θρησκευτικό, αφού τελούνταν προς τιμήν της θεάς Ήρας. Για να κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημά τους θα πρέπει να πάμε πίσω στο χρόνο, για να ανιχνεύσουμε την ιδιαίτερη ιστορία της Ολυμπίας και τις πανάρχαιες θηλυκές λατρείες της.

«Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» συγκροτούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συγκροτεί «Πανελλήνια Επιτροπή Διεκδίκησης Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς.

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Άγκυρα & Ουάσινγκτον: Τούρκος πρόξενος διέκοψε ομιλία Αμερικανίδας αξιωματούχου – «Χοντρό» σκηνικό στη Ρουμανία

Απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα στην Κωστάντζα της Ρουμανίας μπροστά σε Αμερικανίδα αξιωματούχο, ενδεικτικό της τουρκικής προσπάθειας  “καπελώματος” των μουσουλμάνων των Βαλκανίων από την Άγκυρα.


Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κωνστάντζα με απύθμενο οθωμανικό θράσος, διέκοψε την αναπληρωτή Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρουμανία κ. Abigail Rupp, μη επιτρέποντάς της ουσιαστικά, να πραγματοποιήσει την ομιλία της σε θρησκευτική εκδήλωση της μουσουλμανικής κοινότητας στην πόλη.

Μέχρι το 2025 ο αγωγός φυσικού αερίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Το αργότερο μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή αγωγού για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, «αν όχι και πιο πριν», δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Χασάν Τατσόι.

Ο δε Τούρκος καθηγητής, Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, ειδικός σε θέματα οικονομίας και ενέργειας, το έτος 2025 έχει σημασία, αλλά ο αγωγός μπορεί να γίνει και το 2023.

Μετά το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ χθες ότι ετοιμάζεται σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων, η τ/κ Κίπρις ποστασί έχει πρωτοσέλιδο σήμερα το θέμα με δηλώσεις των Τατσόι και Κουμπάρογλου.

Ποινικοποίηση της αναφοράς σε «κατοχή» θέλει ο Τατάρ

Ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ έδωσε εντολή στην «εισαγγελία» να προχωρήσει σε νομικές ρυθμίσεις ώστε η αναφορά στην Τουρκία ως κατοχική να θεωρείται αδίκημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Γκαζέτα Κίπρις, ενώ η Αφρίκα διερωτάται εάν την εντολή που έδωσε ο κ. Τατάρ την πήρε από την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα.

Ο Σενέρ Λεβέντ στην στήλη του στην Αφρίκα σήμερα δημοσιεύει τις επιστολές του πρώην «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι με την οποία ζητεί την εκκίνηση νομικής διαδικασίας εναντίον της εφημερίδας για το πρωτοσέλιδο της 8ης Δεκεμβρίου 2017 που έγραφε για εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν και την απάντηση του «αστυνομικού διευθυντή».

Ποιος ήταν ο Γηρυόνης που έδωσε το όνομά του στην κακοκαιρία που έρχεται και θα εξελιχθεί σε 3 φάσεις

Ενα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο. Και το όνομα αυτού... Γηρυόνης. Ποιος ήταν όμως ο Γηρυόνης;

Στο Wikipedia διαβάζουμε ότι ο Γηρυόνης στην ελληνική μυθολογία
ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς.

Από πού προέρχεται το όνομα Γηρυόνης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει ο «Γηρυόνης» - Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το πέρασμα της κακοκαιρίας με την ονομασία «Γηρυόνης» να ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής και να ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τούρκος τέως ναυτικός ΑΚΑΜ στην Ελλάδα “βάζει φωτιά” από την Ολλανδία!

Αίσθηση έχουν δημιουργήσει οι δηλώσεις Τούρκου πρώην Ναυτικού Ακολούθου στην Ελλάδα, που έχει διαφύγει στην Ολλανδία. Ο Halis Tunç κατέφυγε στην Ολλανδία όπου και έχει αιτηθεί άσυλο, αφού πέρασε από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί με την οικογένειά του.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΗΓΗ: LAW & ORDER

Εκεί έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «NOS», καλώντας το ΝΑΤΟ να ασκήσει πίεση