Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Θα ψάξουν για δεύτερο μηχανισμό Αντικυθήρων

 Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, θεωρείται ο αρχαιότερος υπολογιστής στον κόσμο, ικανός να υπολογίζει με αυτόματο τρόπο αστρονομικά φαινόμενα όπως οι κινήσεις του Ήλιου, της Σελήνης και των άστρων, οι φάσεις του φεγγαριού, οι εκλείψεις, ακόμη και οι ημερομηνίες των μελλοντικών Ολυμπιακών Αγώνων.
Φέτος, Αμερικανοί και Έλληνες ερευνητές θα ερευνήσουν ξανά την περιοχή του ναυαγίου του ρωμαϊκού πλοίου, όπου βρέθηκε η διάσημη αρχαία συσκευή, με στόχο να κάνουν νέες σημαντικές ανακαλύψεις. Aυτήν τη φορά, όμως, οι επιστήμονες θα έχουν στη διάθεσή τους ό,τι πιο προχωρημένο (ουσιαστικά ακόμη σε πειραματικό στάδιο) διαθέτει σήμερα η παγκόσμια υποθαλάσσια αρχαιολογία: έναν ρομποτικό εξωσκελετό, τον πιο εξελιγμένο στον κόσμο. Θα τον φορά ένας Αμερικανός δύτης, έτσι ώστε να μπορεί να μένει για πολλή ώρα στον βυθό και παράλληλα να έχει αυξημένες δυνατότητες ανασκαφής και χειρισμού των τυχόν άκρως ευαίσθητων αρχαίων αντικειμένων που θα βρεθούν.

Όταν δεν ξέρεις ότι αξίζεις, κοίτα πώς σε βλέπει ο άλλος

Του Ν.Λυγερού

Πολλοί σας λένε, σε όλους εσάς εδώ, ότι είσαστε γραφικοί, γιατί μιλάτε για πράγματα του «κατά Λουκά» και λένε ότι πρέπει να έχεις μια ρεαλιστική προσέγγιση. Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε ορθολογικά. Σου λένε, π.χ. -αυτό είναι το ωραίο- ακόμη και να απελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, αν γινόταν αυτό, είναι τόσος μεγάλος ο πληθυσμός, που ούτως ή άλλως, θα μας πλημμύριζαν στην Ελλάδα. Το έχετε ακούσει αυτό. Έχει ενδιαφέρον, γιατί αν ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη αυτή η αλήθεια, τότε δεν θα ανησυχούσαν. Στην πραγματικότητα, τι γίνεται; Αν κοιτάξετε όλο το θέμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και βάλετε όλες τις χώρες που είναι μέσα -τώρα είναι 28- θα δείτε ότι, από όλη την Ευρώπη το μόνο κομμάτι που δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι στην Κωνσταντινούπολη. Έχει ενδιαφέρον.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από την ανάγκη στη ζωή "(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από την ανάγκη στη ζωή ".
Θεατρικό Εργαστήρι "Διόνυσος" - Ν. Ορεστιάδα.
Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, ώρα 11:30.

Tεράστια οικολογική καταστροφή στο Καρλόβασι της Σάμου!-Χιλιάδες ψάρια νεκρά

Σε μια ακτίνα περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλη την ακτογραμμή από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν χθες το πρωΐ εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια (λίγο μεγαλύτερα από γόνο).
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο ώστε να πάρει δείγματα και να διαπιστώσει από που οφείλεται αυτό το γεγονός.

Σάλος στο Λονδίνο: Βάζουν καρφιά για να διώξουν τους άστεγους(ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Καρφιά σε εισόδους πολυκατοικιών με ακριβά διαμερίσματα στο Λονδίνο, για να μη κοιμούνται οι άστεγοι. Θύελλα αντιδράσεων.
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο Διαδίκτυο οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έξω από πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο,  στη Southwark Bridge Road, στην είσοδο της οποίας έχουν τοποθετηθεί καρφιά για να αποτρέψουν άστεγους από το να κοιμούνται εκεί.
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter από τον 33χρονο Andrew Horton και γρήγορα έκαναν το γύρο του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου, προκαλώντας "θύελλα" αντιδράσεων για την απόφαση των εύπορων αυτών κατοίκων.

Ιταλία: Ενα εκατομμύριο το μήνα στοιχίζουν το twitter και το facebook της προέδρου της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι

Είναι πολλά τα λεφτά... Λάουρα. Ενα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ φέρεται να δαπανά η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι για το γραφείο Τύπου της και ειδικά για το προσωπικό που χειρίζεται τους λογαριασμούς της στο Twitter και το Facebook!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Panorama το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στην Ιταλία, η Μπολντρίνι ξοδεύει αυτό το εξωπραγματικό ποσό σε λογαριασμούς της σε Facebook, Twitter, Instagram, Google+ και YouTube, τους οποίους διαχειρίζονται επτά υπάλληλοι, οι οποίοι αμείβονται ετησίως με 943.000 ευρώ.

Δικαστικό «στοπ» στις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων από τις εισπρακτικές-Απόφαση-κόλαφος για τον εφιάλτη εκατομμυρίων πολιτών

«Βόμβα μεγατόνων» η απόφαση εφετείου που επιβάλλει υποχρεωτική αποζημίωση τουλάχιστον 5.869 ευρώ υπέρ του δανειολήπτη σε περίπτωση ανεξέλεγκτης δράσης - Το χρονικό της υπόθεσης.

«Κόλαφο» αποτελεί για τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες δικαστική απόφαση, που θέτει φραγμούς στην επεξεργασία και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των δανειοληπτών και των κατόχων πιστωτικών καρτών, ενώ βάζει κανόνες στις αλόγιστες τηλεφωνικές κλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών προς στους οφειλέτες.

Κανένας αγωγός, αν δεν λυθεί πρώτα το ζήτημα της – ΠΟΛΗΣ;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από το  pentapostagma

 ¨η ταλαιπωρημένη  Ελλάδα γιορτάζει και φέτος το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ζει πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνει μέσα στην Φιλάνθρωπη Ζωοποιό και Αγιαστική Χάρη ΤΟΥ¨.
Για τους σημερινούς ¨ ενεργειακούς σταυροφόρους¨  όμως  ισχύουν άλλα πράγματα όπως  η γνωστή πρόταση..
Από την ΠΟΛΗ έρχομαι και στην κορφή κανέλα
¨ Η πρόταση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ασυναρτησία, φαίνεται να έχει φθάσει κοντά μας από το «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα». 

Η Ουκρανία καταλύτης τεκτονικών γεωπολιτικών αλλαγών

Του ο Περικλής Νεάρχου
Πρέσβυς ε.τ.

Από το kostasxan

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν είναι προσκεκλημένος για την 70η επέτειο της αποβάσεως στη Νορμανδία. Προσκεκλημένος είναι επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο νεοεκλεγείς Ουκρανός Πρόεδρος Ποροσένκο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Θεωρητικά είναι μία ευκαιρία διακριτικής διπλωματίας για την εκτόνωση των εντάσεων και την αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στο θέμα της Ουκρανίας, που εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνη βόμβα στις διεθνείς σχέσεις και γίνεται καταλύτης παγκόσμιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Οι σκουληκότρυπες μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα στον χρόνο

Της  Eva Cat
 
Σαν μια παράξενη μορφή οπτικής ίνας, μια μακριά, λεπτή σκουληκότρυπα θα μπορούσε να σας επιτρέψει να στείλετε μηνύματα μέσα στο χρόνο, χρησιμοποιώντας παλμούς φωτός.

Οι ειδικοί τις ονόμασαν «σκουληκότρυπες» και στην πραγματικότητα είναι χωροχρονικές σήραγγες που προκύπτουν απο τις εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάιν για τη βαρύτητα. Θεωρητικώς οι σκουληκότρυπες συνδέουν σημεία του χωροχρόνου.
Δηλαδή, αν κάποιος εισέλθει σε μια σκουληκότρυπα, ας πούμε λίγο έξω από τη Γη, μπορεί σε χρόνο dt να βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο σημείο του Γαλαξία ή και του Σύμπαντος, που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν χιλιάδες ή εκατομμύρια έτη για να φτάσει ως εκεί.

Γίνεται πόλεμος δίχως χρήματα;

Του ο Δρ Κωνσταντίνου Βαρδάκα

Αυτοί που γνωρίζουν τι έρχεται έχουν αναλάβει και τον άχαρο ρόλο των κινήσεων προετοιμασίας.
Τι άλλο θα μπορούσαν να υποδηλώσουν οι ειδήσεις της επικαιρότητας των τελευταίων 24ώρων;

Απίστευτο!!!Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…

ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ
ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:

Νορβηγία: Λύκος στα πρόβατα η πρόβατα στο λύκο;;;!!!(Bίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ KjelzHD