Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Aναστήλωση τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα

Εντός του πλαισίου της σε εξέλιξη φάσης του έργου αποκατάστασης του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, που έχει τίτλο «Αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών ναού Επικούριου Απόλλωνα Βασσών» και εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, πραγματοποιήθηκαν προσφάτως εργασίες αναστήλωσης στο μνημείο τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει μελέτης του Υπεύθυνου του έργου, κου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Δρα Πολιτικού Μηχανικού, Προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας, και της επί σειρά ετών αρχιτέκτονα του έργου, κας Βασιλικής Σαββατιανού, στις αρχές της

Η απελευθέρωση της Ξάνθης το 1913 – Γιατί κράτησε μόλις 13 μέρες

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου 1913, οι ένοπλες δυνάμεις των Ελλήνων απελευθέρωσαν για πρώτη φορά την Ξάνθη.

Η χαρά τους όμως κράτησε μόλις 13 ημέρες. Με την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, η περιοχή της Θράκης παραχωρούνταν στη Βουλγαρία.

Η «δεύτερη βουλγαρική κατοχή» αποδείχτηκε ιδιαίτερα οδυνηρή. Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μετακινήθηκαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας. Όσοι αντιστάθηκαν φυλακίζονταν και η περιουσία τους δημευόταν, ενώ πολλοί εξορίστηκαν στη Βουλγαρία.

100 χρόνια Συνθήκη της Λοζάνης – Το χθες, το σήμερα και το αύριο των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Τι είπαν Παυλόπουλος, Βενιζέλος, Συρίγος και Χατζηβασιλείου σε εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής

ΦΩΤΟ:Δημήτρης Καμπουράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Άγγελος Συρίγος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Η Τουρκία Δούρειος Ίππος της Ευρασίας στη Δύση


Η Κίνα και η Ρωσία δεν έχουν πρόβλημα με μια Τουρκία που κάνει σλάλομ. Είναι δουλειά της Ελλάδας και της Κύπρου να τα ξεκαθαρίσει στους εταίρους της.

Δρ. Γιώργος Ρακκάς, Αρθρογράφος

Πολιτικός επιστήμονας και Δρ. κοινωνιολογίας. Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη

Η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ; Γιατί όχι και η Κύπρος


Και για όσους αμφιβάλλουν ας θυμίσουμε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ τότε που όλοι πίστευσαν πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος

Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ZEUS – 2023: Εικόνες από την άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Βρετανών και Κυπρίων κομάντο [pics]


Από 04 έως 06 Ιουλίου 2023, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας ΤΑΜΣ «ZEUS – 2023»

Το οπλισμένο 747 USV της ελληνικής Barracuda στην DEFEA 2023

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην διάρκεια της εκθέσεως αμυντικού υλικού DEFEA 2023, στο περίπτερο της ελληνικής εταιρείας Barracuda παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του Μη Επανδρωμένου Θαλασσίου Σκάφους Επιφανείας (USV) 747 που έφερε τον χαρακτηρισμό Πολλαπλών Αποστολών (Multi Mission). 

Το Newpost στα ναυπηγεία στη Lorient: «Πρόσω πάση δυνάμει» για τις φρεγάτες Belharra – Νωρίτερα οι παραδόσεις και των τριών πλοίων


Με την πρώτη Ελληνική FDI να ξεκινά Sea Trials στις αρχές του καλοκαιριού του 2024 και να παραδίδεται έως και τις αρχές του 2025.

Κώστας Σαρικάς

Η ναυπήγηση των Gowind το πρώτο βήμα για μελλοντική ναυπήγηση FDI στην Ελλάδα

Γιάννης Νικήτας

Με αμείωτο ενδιαφέρον η Naval Group ενισχύει το αποτύπωμα της στη χώρα μας. Οι Γάλλοι εκτός της ναυπήγησης των κορβετών GOWIND είναι θετικοί και στη προοπτική ναυπήγησης των FDI HN στην Ελλάδα σε περίπτωση που το ΠΝ επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα ναυπηγήσεων των φρεγατών FDI HN.

FDI HN “ΚΙΜΩΝ” να παίρνει σάρκα και οστά… συν την περιήγηση σε μια κορβέτα Gowind


Λίγες ώρες προτού πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, η αξία της καταγραφής των εντυπώσεων από την κεντρική ημέρα της επίσκεψης στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις της Naval Group στη γαλλική πόλη Λοριάν στις δυτικές ακτές της χώρας έχουν ιδιαίτερη σημασία, στο μέτρο που μπορούν να αποδώσουν την εικόνα που εισέπραξε ο επισκέπτης και να μεταδώσουν τις εντυπώσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΡΙΑΝ: ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αποστολή στην Γαλλία: Το enikos.gr στα Ναυπηγεία που χτίζονται οι ελληνικές φρεγάτες FDI Belharra – ΦΩΤΟ


Χθες, Τετάρτη ήταν μια ιστορική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό με την κοπή του ελάσματος – του πρώτου μετάλλου της τρίτης φρεγάτας FDI Belharra του Πολεμικού Ναυτικού. 

Επανήλθε σε λειτουργία η δεξαμενή Panamax στα ναυπηγεία Ελευσίνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε χρόνο ρεκόρ παραδίδεται ξανά προς χρήση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μια από τις μεγαλύτερες Panamax δεξαμενές στην Αν. Μεσόγειο

Ξενοκώστας: Ηγετικός ρόλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην «πράσινη» ναυτιλία


Ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου ONEX που αναπτύσσει ένα δυναμικό οικοσύστημα βιομηχανικών συνεργασιών με περιφερειακούς και παγκόσμιους ηγέτες πάνω στις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια, την βιομηχανική παραγωγή, τα logistics, την αμυντική τεχνολογία κ.α., συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Economist με θέμα «Eastern Mediterranean Business Summit - A new momentum for geopolitics and investment» το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άμεσα οι 10.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας


Τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με όσο τον δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία


Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, επανεξετάζουμε πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσίευμα του ΒΒC για την τραγωδία στην Πύλο: Νέα στοιχεία για την «επιχείρηση διάσωσης» και καταγγελίες για φίμωση και εκφοβισμό μεταναστών


A handout photo provided by the Hellenic Coast Guard shows migrants on a boat before it capsized near the deepest part of the Mediterranean Sea, off Greece, June 14, 2023. Photo via HELLENIC COAST GUARD

Νέα στοιχεία που σύμφωνα με όσα επικαλείται το BBC News «εγείρουν περαιτέρω αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή της ελληνικής ακτοφυλακής σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη θανατηφόρα βύθιση του σκάφους μεταναστών τον περασμένο μήνα ανοιχτά της  Πύλου» δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο με τίτλο Greek coastguard ‘pressured’ disaster survivors to blame Egyptian men [Το Ελληνικό Λιμενικό πίεσε τους επιζώντες της τραγωδίας να κατηγορήσουν Αιγυπτίους (ως διακινητές)] 

Γιατί o Ερντογάν βγήκε χαμένος από το παζάρι στο Βίλνιους


Αλέξανδρος Δρίβας

Ηένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα τη στιγμή που Τουρκία και Ουγγαρία θα τη φέρουν προς κύρωση στα κοινοβούλιά τους. Αν γίνει αυτό, τότε ο Λευκός Οίκος θα προωθήσει το αίτημα του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου της Τουρκίας για αγορά 40 νέων μαχητικών F-16 και την αναβάθμιση άλλων 80 σε Viper.

ΔΔ Χάγης: Απέρριψε την προσφυγή της Νικαράγουας για επανακαθορισμό των θαλασσίων συνόρων με την Κολομβία


Το ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε σήμερα την προσφυγή της Νικαράγουας με την οποία ζητούσε να επανακαθοριστούν και να επεκταθούν πέραν του ορίου που είχε καθοριστεί προηγουμένως τα δικαιώματά της σε μια θαλάσσια ζώνη πλούσια σε αλιεύματα και πετρέλαιο, στην τελευταία –προσώρας– δικαστική διαφορά της με την Κολομβία για τη χάραξη των θαλασσίων συνόρων τους.

Washington Post: Η απαίτηση της Τουρκίας να αγοράσει τα F-16 δεν είναι ανεξάρτητη από το αίτημα της Ελλάδας να προμηθευτεί τα F-35


FILE PHOTO: Αεροσκάφος F-35B Lightning II προσγειώθηκε στο αεροπλανοφόρο USS Tripoli. Φωτογραφία F-35 Lightning II Joint Program Office, @theF35JPO, F-35B Lightning II

Η συμφωνία της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα να επιτρέψει στη Σουηδία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, σε προφανές αντάλλαγμα για την προθυμία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν (Biden) να προωθήσει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής από την Άγκυρα, μπορεί να μην αποτελεί το τέλος του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί.

Το αμερικανοτουρκικό παζάρι των F-16 και η ελληνική απάντηση


Του Νικόλα Δημητριάδη

Το αμερικανοτουρκικό παζάρεμα που έλαβε χώρα στο Βίλνιους δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Ο Ερντογάν δείχνει να υποχωρεί –προς το παρόν– στο θέμα της Σουηδίας, ενώ οι Η.Π.Α. δείχνουν να υποχωρούν –προς το παρόν– στο ζήτημα των F-16.

Politico: Μηδενικές πιθανότητες η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ σύντομα


Μηδενικές πιθανότητες η Τουρκία να ενταχθεί στην ΕΕ σύντομα δίνει με σχετικό του άρθρο το Politico που αναλύει την «τολμηρή» κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνδέσει την στήριξη του στην υποψηφιότητα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ  με την υποψηφιότητα της Τουρκίας να γίνει μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ. 

Η Μελόνι είπε την αλήθεια που δεν ήθελε να ακούσει ο Ερντογάν – Όλοι οι άλλοι έλεγαν το αντίθετο


Χάλασε η Ιταλίδα το... επικοινωνιακό σόου Ερντογάν.

Διονύσης Αντωνέλλος

Ερντογάν: Περιμένουμε από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στην πώληση όπλων


Την άρση των κυρώσεων και τους περιορισμούς στην αμυντική της βιομηχανία αναμένει η Τουρκία από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γιατί άλλαξε στάση ο Ερντογάν; Το στοίχημα για την καταρρέουσα τουρκική οικονομία


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FILIP SINGER

Γιάννης Χαραμίδης

Η διήμερη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας ήταν χωρίς αμφιβολία ιστορική και ενδιαφέρουσα για διαφορετικούς λόγους. 

Ο Καναδάς διαψεύδει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία


Ιούλιος 13, 2023. Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. 

Ερντογάν: Θετικός ο Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία – Σουηδία: Υπάρχουν νομικά εμπόδια στην έκδοση δύο Τούρκων


Ο Τζο Μπάιντεν και η διακυβέρνησή του στηρίζουν το αίτημα της Τουρκίας για την πώληση F-16 υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στην Τουρκία από το Βίλνιους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αποκόμισε λιγότερα από όσα θα ήθελε από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Ο Ουκρανός Πρόεδρος επιστρέφει με δώρα στη χώρα του

Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει χάσει ήδη τον πόλεμο στην Ουκρανία


Ο Πούτιν θα αποφασίσει στο τέλος ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συνθήκη της Λωζάνης, 100 χρόνια μετά: Επετειακή εκδήλωση στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών


Συνθήκη της Λωζάνης, 100 χρόνια μετά: Επετειακή εκδήλωση στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

Ο απολογισμός της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν


Ο απολογισμός της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

Φίλης Γιώργος: Για "Πατρίδα του Αέρα" μιλούν τώρα οι Τούρκοι - Πέρασε στα ψιλά / Ενημέρωση & Σκέψη

 
Φίλης Γιώργος: Για "Πατρίδα του Αέρα" μιλούν τώρα οι Τούρκοι - Πέρασε στα ψιλά / Ενημέρωση & Σκέψη

Φίλης Γιώργος: Προσπάθεια δημιουργίας GLOBAL NATO. Το νέο μοντέλο άμυνας και ισχύος του ΝΑΤΟ.


Φίλης Γιώργος: Προσπάθεια δημιουργίας GLOBAL NATO. Το νέο μοντέλο άμυνας και ισχύος του ΝΑΤΟ.

Αφεντούλης Λαγγίδης, Ούτε θρίαμβος ούτε υποχώρηση από τον Ερντογάν. Στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ η Ρωσία


Σε ένα ΝΑΤΟ πλέον με 30 κράτη μέλη είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικά εθνικά συμφέροντα των μελών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία. Τυπικά η σύνοδος κορυφής εξέπεμψε μία ενότητα αλλά όπως είδαμε και στο θέμα της προοπτικής ένταξης της Ουκρανίας, υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Έως και εντελώς αντίθετες προσεγγίσεις σημειώνει ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κύριος Αφεντούλης Λαγγίδης.

Κυβίστηση αλα Κομανέτσι του Ερντογάν (12/7/2023)


Θέματα Εκπομπής 12ης Ιουλίου 2023

O Τάσος Χατζηβασιλείου στον Real FM 97.8


O Τάσος Χατζηβασιλείου στον Real FM 97.8

Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απελευθέρωση του Μπελέρη | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 13/07/2023 | OPEN TV


1. Κυβέρνηση: Θετική αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν
2. Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη 
3. Συνεχίζει τα… παζάρια για την Σουηδία ο Ερντογάν
4. Σύμμαχοι Ουκρανίας: Θα έχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας για όσο διάστημα χρειαστεί
5. Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απελευθέρωση του Μπελέρη

100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης


1. 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης
2. Ο χαιρετισμός του Δ. Μελισσανίδη στην εκδήλωση «Συνθήκη της Λωζάνης: 100 χρόνια μετά»
3. Κ. Ιατρίδης: Η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμο χρόνο για να εξοπλίζεται
4. Γ. Βαληνάκης: Η Ελλάδα πρέπει να νικήσει την ειρηνική μάχη του Αιγαίου

Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM


Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

Στρατηγός Φράγκος: ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!! Ερντογάν ο Μέγας εκβιαστής, ΟΧΙ διαπραγματευτής..


Η συνέντευξη που παραχώρησα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ TV στην εκπομπή "Αταίριαστοι" όπου σχολίασα την επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ύστερα από την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Τ. Ερντογάν: Οι 3 άξονες για συνεργασία με την Τουρκία


1. Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Τ. Ερντογάν: Οι 3 άξονες για συνεργασία με την Τουρκία
2. Ν. Λυσιγάκης: Ο Ερντογάν προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει στο διεθνές περιβάλλον
3. Οι διαρκείς αλλαγές και τα παζάρια του Ερντογάν

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3 FM

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Καταφέραμε και αλλάξαμε την ατζέντα μέσα σε 4 χρόνια – Η τοξικότητα της Τουρκίας επηρέασε και τη Δύση»


Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός ε.α., Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ελληνοτουρκικά, για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, αλλά και για τις βλέψεις των δύο πλευρών.

Χρ. Δεμερτζόπουλος: Καλή αποτροπή στον Έβρο είναι η ανάπτυξη | Ώρα Ελλάδος 13/7/2023 | OPEN TV


1. Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας
2. Ανδρέας Λοβέρδος για ελληνοτουρκικά: Όποιος καλλιεργεί υπεραισιοδοξία δεν είναι σωστός
3. Χρ. Δεμερτζόπουλος: Καλή αποτροπή στον Έβρο είναι η ανάπτυξη

Τούρκοι αναλυτές: Προβληματισμός για το πρόγραμμα των F-16 | Σήμερα | 13/07/2023


1. Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι αλλάζει στα ελληνοτουρκικά
2. Τούρκοι αναλυτές: Προβληματισμός για το πρόγραμμα των F-16
3. Π. Λιάκουρας & Α. Συρίγος στο «Σήμερα», για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
4. Παύλος Τσίμας: Τι αλλάζει στα Ελληνοτουρκικά μετά την συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Η Κίνα στο στόχαστρο


1. Ρωσία: «Επικίνδυνο λάθος» οι εγγυήσεις ασφαλείας της G7 για την Ουκρανία
2. Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Η Κίνα στο στόχαστρο
3. Ερντογάν: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 κατά της Ελλάδας
4. Δημοσκόπηση για Μπάιντεν: Στο 40% η δημοτικότητα του λόγω οικονομίας