Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το μέλλον της Κύπρου

Του Ν.Λυγερού

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα το πολιτικό πλαίσιο που ετοιμάζεται στην Κύπρο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα απλά! Η ουδετερότητα είναι πάντα με το μέρος του θύτη και ποτέ του θύματος. Όλοι ξέρουμε ότι η Κύπρος ζει με κατεχόμενα, με αγνοούμενους, με εγκλωβισμένους και πρόσφυγες. Κι όμως εκτός από λόγια δεν βλέπουμε ουσιαστικές πράξεις. Και η ζωή συνεχίζεται δίχως καμιά αλλαγή εκτός από αυτήν που κατάφερε να υλοποιήσει ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Χάρη σ’ αυτόν η Κύπρος εντάχθηκε στη Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και έχει πια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη διότι δεν παραδόθηκε στο σχέδιο Αννάν που θα της αφαιρούσε κάθε δικαίωμα σε αυτόν τον τομέα.

Η ελληνική ΑΟΖ ως κυρίαρχο θέμα

Του Ν.Λυγερού

Η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι μόνο μια προτεραιότητα μεταξύ άλλων για μας, αλλά το κυρίαρχο θέμα για την πατρίδα μας. Βασιζόμαστε νομικά στον Νόμο περί Υδρογονανθράκων 2289/1995, ο οποίος τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4001/2011 και στο Προεδρικό Διάταγμα 10/02/2012 για την εξασφάλιση της εκμετάλλευσης αυτού του ελληνικού πλούτου, αποκλειστικά από το ελληνικό Δημόσιο. Στρατηγικά ακολουθούμε την πορεία της Κύπρου σε αυτό το θέμα και ειδικά με την προώθηση που του έδωσε ο Τάσος Παπαδόπουλος με τη θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ. Θεωρούμε ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να καταπολεμήσουμε τις φασιστικές τάσεις που βρίσκουν έδαφος πάνω στη φτώχεια του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει αξίες που δεν είναι ρατσιστικές.

Αιμοδοσία από την πολυτεκνική οργάνωση Πατρών & περιχώρων




                                          ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                      ---------------------------------------------------------------------------
Το  Σάββατο  29/9/2012  πραγματοποιήθηκε  η  Γενική  Συνέλευση  της  Πολυτεκνικής  Οργάνωσης  Πατρών  & Περιχώρων  στο  Δημαρχείο  Χαλανδρίτσας  {Δήμος  Ερυμάνθου}.
Μετά  από χρόνια εσωστρέφειας  η  Οργάνωση έχει  καταφέρει  «άνοιγμα»  στην  κοινωνία με δράσεις και  πρωτοβουλίες  που ολοένα αυξάνονται , σχετίζονται, βελτιώνονται.

Kοντά στα 50, άνεργος, με έμφραγμα & ανήλικα παιδιά: Πεθαίνουμε ή...μας σκοτώνουν;

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ο Ταξίαρχος Χ. πλησίασε με σκοτεινό πρόσωπο τον προσωπικό γραμματέα του πολιτικού του προϊσταμένου.
- Διάβασε αυτό, του είπε κοφτά.
- Τι έγινε; άλλη μια απειλητική επιστολή;
- Περίπου.
- Καλά, άστην.
- Θες να την δώσω κατ’ ευθείαν στον Υπουργό;
- Σου είπα, άστην κι αφού την διαβάσω θα την δώσω εγώ.

Ελάχιστος κεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Ελάχιστος κεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες
Εξακολουθούν να πέφτουν προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία των ατομικών και των ελεύθερων επαγγελματιών με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα και να εντοπιστούν όσοι δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα. Μία από τις προτάσεις που ακούγεται ότι εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι να επιβληθεί ένας ελάχιστος φόρος 1.000 ευρώ σε κάθε ατομική επιχείρηση και επαγγελματία και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ. Το μέτρο αυτό εφόσον εγκριθεί θα περιληφθεί στο πακέτο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων ύψους 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013-2014.

Χάνουν το επίδομα οι πολύτεκνοι και το παίρνουν οι… φοροφυγάδες!!!

Δεύτερες σκέψεις και προβληματισμός επικρατούν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών για το σχέδιο κατάργησης του επιδόματος πολυτέκνων και χορήγησης ενός νέου επιδόματος «φτώχειας» για κάθε οικογένεια  που μεγαλώνει παιδί και δηλώνει χαμηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο protothema.gr, για το 2013 προβλέπεται να λάβουν το νέο επίδομα ακόμα και ελεύθεροι επαγγελματίες, μεγάλη μερίδα των οποίων δηλώνει ανερυθρίαστα εξωφρενικά χαμηλά εισοδήματα. Για αυτό ψάχνουν τρόπο να αποκλείσουν ορισμένους, πχ με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν και ασχέτως του τι εισόδημα δηλώνουν.

ΔΝΤ: Η κρίση θα διαρκέσει μία δεκαετία

Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) , Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ Μπλανσάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ουγγρικό ιστότοπο Portfolio.hu, υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό και μια πραγματική ενίσχυση της αγοραστικής του δυνατότητας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Άνδρας απειλεί να αυτοπυρποληθεί στο κέντρο της Αθήνας

Ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, βρίσκεται ταμπουρωμένος σε κτίριο τεχνικής εταιρείας επί της οδού Δεληγιώργη 55, και κρατώντας μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενο σε τεχνική εταιρεία, ο οποίος διεκδικεί δεδουλευμένα του.

Στο κτίριο της οδού Δεληγιώργη έχουν σπεύσει αστυνομικοί και η πυροσβεστική αλλά και διαπραγματευτής.

Αδειάζει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε πριν λίγα λεπτά ο κ. Καπελέρης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ραγκούσης λόγω της λίστας Λαγκάρντ

Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι το ποτήρι ξεχείλισε μετά την αποκάλυψη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ραγκούση:

«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης...

«Πρωθυπουργός σε υπηρεσία ντελίβερι!»



«Ο Πρωθυπουργός, ως ‘υπηρεσία delivery’, το παραλαμβάνει σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό και, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, δηλώνει δια του γραφείου του ότι δεν το άνοιξε και το απέστειλε, μέσω πολιτικού αξιωματούχου, στον Εισαγγελέα», σημειώνει ο Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτηση που καταθέτει αναφορικά με την λίστα «Λαγκάρντ».

Ο βουλευτής Αχαΐας στο κείμενο της ερώτησής του σημειώνει πως οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων «που συναποτελούν την σημερινή συγκυβέρνηση θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες τρώνε κουτόχορτο και βεβαίως προεξοφλούν ότι κανείς Δικαστικός

Κόβουν αποζημιώσεις και χρόνο ειδοποίησης

Μείωση των αποζημιώσεων κατά 30% χωρίς προειδοποίηση απόλυσης των εργαζομένων και περαιτέρω μείωση του χρόνου προειδοποίησης με καταβολή 50% της αποζημίωσης ζητά επιτακτικά η τρόικα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ.

Χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση ζήτησαν σαφές χρονοδιάγραμμα και λεπτομέρειες τόσο για το τι θα περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, αλλά και για την περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9%.

Τραγέλαφος με τη λίστα Λαγκάρντ

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα όσα τραγελαφικά αποκαλύπτονται για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον realfm 97,8 έκανε λόγο για εικόνα οπερέτας.

«Κάναμε δύο εκλογικές μάχες, με αρχηγό κόμματος που κρατούσε λίστες ονομάτων» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης στις 12:49 βρισκόταν στις 109,59 μονάδες, υποχωρώντας σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,15 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,10%. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος περιοριζόταν στις €851.253.

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζει ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 1,08%, οι Τράπεζες με 1,06%, τα Ξενοδοχεία με 0,98%, η Παράλληλη Αγορά με 0,73% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,27%.

Σε "επαφή" με τα νέα υψηλά ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

"Επαφή" με τα νέα υψηλά εξαμήνου επιχειρεί να διατηρήσει την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος νωρίτερα προς τις 790 μονάδες. 

Η αισιοδοξία της αγοράς για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας συντηρεί το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον προσελκύει ο κλάδος των τραπεζών, με «φόντο» τις κινήσεις ενοποίησης και τα σενάρια που τις συνοδεύουν.

Στάση αναμονής στη Wall Street

Dow13.482,36-32,75 -0,24%  



  Nasdaq3.120,046,51 0,21%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να περιορίζει στο τέλος τις απώλειες του και τον τεχνολογικό Nasdaq να ανακτά "στο νήμα " το θετικό πρόσημο.

Οι εξελίξεις στην Ισπανία μονοπώλησαν και σήμερα το ενδιαφέρον, με τους επενδυτές να "ζυγίζουν" τις πιθανότητες η ισπανική κυβέρνηση να προσφύγει τις επόμενες ημέρες στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς ξεκίνησαν σε ανοδικό έδαφος τις συναλλαγές στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι η Ισπανία είναι κοντά στο να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της για να χάσουν στη συνέχεια τα κέρδη τους μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ισπανίας ότι δεν επίκειται τέτοιο αίτημα.

Ειδικότερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του με τους επικεφαλής των περιφερειών διάψευσε τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση του σχεδιάζει να υποβάλει ένα αίτημα βοήθειας το επόμενο διάστημα

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters το οποίο έφερε την Ισπανία έτοιμη να ζητήσει βοήθεια από του Ευρωπαίους εταίρους της.