Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΙΑ "ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ"; Οι πιο παγωμένες Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 100 χρόνια!!!


Τελικά, υπάρχει μεγαλύτερος μύθος και μεγαλύτερη κομπίνα από την περίφημη θεωρία της "υπερθέρμανσης του πλανήτη"; Την καλύτερη απόδειξη την δίνουν οι πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στις ΗΠΑ και στον Καναδά μετατρέποντας ολόκληρες πολιτείες σε παγωμένα τοπία.
Πάνω από 150 εκατ. Αμερικανοί και Καναδοί βρίσκονται στο έλεος του πιο παγωμένου χειμώνα των τελευταίων 100 ετών.
Στους -51 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές στις βόρειες Πολιτείες, ενώ οι τοπικές αρχές σε έκτακτη ανακοίνωση καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πόλεμο βλέπουν το 2014 οι FT στον πλανήτη...ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ "ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ"!


Δεν αποκλείουν έναν παγκόσμιο πόλεμο εντός του 2014 οι Financial Times και μάλιστα προχωρούν και πιο πέρα, στους όρους της ειρήνευσης που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλίζουν μια αποτελεσματική ειρήνη.
Ας δούμε ολόκληρο το εξαιρετικό και ιδιαίτερα ενημερωμένο άρθρο τους:
"1914 - 2014: Προπολεμικές συνθήκες στην διεθνή οικονομία
Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο. Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού.

Το πνεύμα της καινοτομίας

Του Ν. Λυγερού

Το πνεύμα της καινοτομίας δεν είναι απλώς μια ατομική διάθεση. Η καινοτομία εξετάζεται πάντα σε συλλογικό πλαίσιο, διότι είναι πάντα σχετική με τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη. Βέβαια αυτό δεν την εγκλωβίζει και μπορεί να είναι ριζικά διαφορετική σε σχέση με τις γνώσεις της εποχής. Μπορεί να είναι επίσης κι ένας διαφορετικός τρόπος για να εξετάσουμε γνωστά δεδομένα. Υπάρχει κι ένας άλλος παράγοντας που ονομάζεται Serendipity και αντιπροσωπεύει την ικανότητα να βρίσκουμε κάτι που δεν ψάχνουμε. Σε αυτό το πεδίο δράσης βέβαια είναι δύσκολο να χτίσουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική παρόλο που σε ερευνητικό επίπεδο χρησιμοποιούμε τεχνικές του τύπου Brainstorming αλλά και Lateral Thinking.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού: "Τα κεράσια του ζεόλιθου"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Τα κεράσια του ζεόλιθου".
 Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης Πιερίας. 
                                                  Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, ώρα: 18.30.

Πρώτη πτήση μαχητικού με 3D τυπωμένα εξαρτήματα

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Tornado πέταξε για πρώτη φορά με μεταλλικά εξαρτήματα τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η βρετανική αεροναυπηγική ομάδα της BAE Systems.
Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία » τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Ουόρτον στην βορειοδυτική Αγγλία , σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική πολυεθνική εταιρεία άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής.
Τα τμήματα του αεροπλάνου που δεν ήταν κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά απλώς τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή ήταν ένα προστατευτικό κάλυμμα για το πιλοτήριο, ένα τμήμα του συστήματος εισαγωγής αέρα και ένα μέρος στο σύστημα προσγείωσης, σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα.

Εἶναι καί ἡ Αἴγυπτος Ἑλλάς;

Εἶναι καί ἡ Αἴγυπτος Ἑλλάς;
Εἶναι καὶ αὐτὰ ἄραγε Ἑλληνικά;
Στὴν Αἴγυπτο τὸ μεγάλο λιμάνι τοῦ Pord Said εἶναι ἡ βόρεια εἴσοδος τοῦ μεγάλου καναλιοὺ τῶν 168 χιλιομέτρων.
Πόσο τυχαῖο εἶναι ὅτι ὁ ἀναγραμματισμὸς τοῦ Said δίδει τήν λέξη Dias = Δίας; (Said = Dias)

Τὸ Σουέζ, ἡ περίφημη διώρυγα.
Πόσο τυχαῖο εἶναι ὅτι ὁ ἀναγραμματισμός τῆς λέξεως Suez δίδει τήν λέξη Zeus = Ζεῦς. (Suez = Zeus)

Μὰ δὲν ὁμιλοῦν γιὰ ἰδανικά…

Μὰ δὲν ὁμιλοῦν γιὰ ἰδανικά...
Δὲν ὁμιλοῦν…
Οὐδεὶς ὁμιλεῖ γιὰ αὐτά…
Μία σιγή…
Μία σιωπή…
Ἕνας φόβος λές… Ποῦ εἶναι τά ἰδανικά;
Χάθηκαν; Κρύφτηκαν; Ἀλλοιώθηκαν;
Τὸ πρόβλημα τῶν Ἑλλήνων σήμερα, καὶ κατ’ ἐπέκταση τῆς Ἑλλάδος, δὲν εἶναι πὼς μιλοῦν μόνο γιὰ δανεικά.
Εἶναι πὼς δὲν μιλοῦν γιὰ Ἰδανικά…
Νικόλας Παναγοδημητρόπουλος
Ἔχει δίκαιον ὁ Νικόλας…
Μόνον νά…
Κάτι μέσα μου, τόσο δά, πολὺ μικρό, σχεδὸν σιωπηλό, μοῦ ὑπαγορεύει πὼς ναί, τὰ δανεικὰ μᾶς σκίασαν τὶς σκέψεις…

Ο μύθος του Ηνίοχου


Ο Φαίδρος είναι διάλογος του Πλάτωνα που διαδραματίζεται σε ένα σημείο της όχθης του Ιλισού, κάτω από ένα πανύψηλο πλατάνι, όπου φέρεται ο Σωκράτης να συζητεί με τον νεαρό μαθητή του Φαίδρο, σχετικά με τον έρωτα και τη ρητορική, παίρνοντας αφορμή από ένα λόγο που είχε απαγγείλει λίγο προηγουμένως ο ρήτορας Λυσίας στον Φαίδρο. Γράφτηκε κατά την περίοδο της ωριμότητας (μέση χρονική περίοδος 386 - 367 π.Χ

Ὁ ἱερεὺς τῆς Σάιδος εἶναι σαφής.

Ἰερέας τῆς Σάϊδος εἶναι σαφὴς εἰς τὸν Σόλωνα διά τὴν ἀναγένησιν τῆς φυλῆς, ἡ θεὰ Ἀθηνᾶ ἐπέλεξε τόπον.
Ὅσον ἀφορᾶ πάλιν στὴν πνευματικὴν μόρφωσιν βλέπεις, νομίζω, πόσην ὁ νόμος ἐδῶ ἔλαβεν ἐπιμέλειαν εὐθὺς ἀπ’ ἀρχῆς, διότι ἐκ πασῶν τῶν ἐπιστημῶν, αἵτινες πραγματεύονται περὶ τοῦ κόσμου, μέχρι τῆς μαντικῆς καὶ τῆς ἰατρικῆς, ἥς ἀντικείμενον εἶναι ἡ ὑγεία, ἐκ τῶν θείων τούτων τεχνῶν ἀνεῦρεν ὅ,τι ἀνήκει εἰς τὴν ὑπηρεσίαν τῶν ἀνθρώπων καὶ ἐπεδίωξεν τὴν ἀπόκτησιν τῶν γνώσεων τούτων καὶ παντὸς ὅ,τι συνδέεται μετ᾿ αὐτῶν.

Ιπτάμενος Δράκος ανακαλύφτηκε στην Ινδονησία

Η λέξη Agni (στα Σανσκριτικά σημαίνει «φωτιά») είναι ο νεώτερος νεοσσός ενός πρόσφατα ανακαλυφθέντος είδους στην Ινδονησία. Το όνομα του δόθηκε από μέλη της αρχικής ομάδος έρευνας λόγω του κόκκινου χρώματος του. Ενώ οι τοπικοί ζωολόγοι είναι διστακτικοί να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Δράκος», υπάρχει μια αλάνθαστη ομοιότητα μεταξύ του νέου είδους και των μυθικών δράκων των αρχαίων λαϊκών παραδόσεων.

Ενώ έχει ηλικία μόλις μιας εβδομάδος αναμένεται να τριπλασιάσει το τωρινό μέγεθος του μέσα σε ένα μήνα με την τωρινή ανάπτυξη του. Προς το παρόν τρέφεται κυρίως με έντομα αλλά σύντομα θα προχωρήσει σε μικρά τρωκτικά και πουλιά.

Τα ενήλικα είδη παραμένουν άπιαστα, αν και στοιχεία της υπάρξεως τους έχουν εντοπισθεί στην περιοχή όπου βρέθηκε η Agni. Πιστεύετε ότι τα ενήλικα παραμένουν σε χειμέρια νάρκη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και εξέρχονται από αυτήν περιστασιακά για να κυνηγήσουν την τροφή τους.

Το Κινέζικο Lunar Rover αναφέρει «Οι Αμερικάνοι δεν ήταν ποτέ εδώ»


Το Κινέζικο Lunar Rover δεν Βρήκε Αποδείξεις Αμερικανικής Προσεληνώσεως: Αναφορές από το Κινεζικό κρατικό πρακτορείο Xinhua επιβεβαιώνουν ότι η αποστολή της Κίνας στο φεγγάρι δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι οι Αμερικανοί ήταν ποτέ εκεί.

Φωτογραφίες της σεληνιακής επιφάνειας που παρθήκαν ενώ το Jade Rabbit ήταν σε τροχιά και περαιτέρω έρευνες στο έδαφος έχουν τώρα αναλυθεί και δείχνουν τις περιοχές όπου πιστεύεται ότι είχαν γίνει οι προσγειώσεις των Αμερικανών αποκαλύπτουν μια επιφάνεια ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, και κανένα σημάδι οποιασδήποτε δραστηριότητας γκολφ απολύτως.

Γιατί οι αρχές "ανακάλυψαν" τώρα τις μίζες;

Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός και γίνονται πλέον ανοιχτά συζητήσεις,εισαγγελικές έρευνες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ για... μίζες!!!
Συγκεκριμένα, για... μίζες που αφορούν στρατιωτικές προμήθειες...!

Και γιατί μιλάμε μόνο γι αυτές τις μίζες;
Μήπως επειδή μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για μία κάθετη μείωση των στρατιωτικών δαπανών - προμηθειών;

Αν όχι, γιατί δεν ανοίγουμε κουβέντα για τις άλλες μίζες; Για παράδειγμα, γιατί δε συζητάμε για τις μίζες που αφορούν στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες πολλαπλασίασαν το κόστος των έργων μέχρι και ως 1.800 (ναι, σωστά διαβάσατε) τοις εκατό!!!

Ἕνα, κάπως «περίεργον» ἐρωτηματολόγιον, ποὺ διανέμεται στὰ σχολεῖα μας καὶ εἶναι …ὑποχρεωτικό!

Ἕνα, κάπως «περίεργον» ἐρωτηματολόγιον, ποὺ διανέμεται στὰ σχολεῖα μας καὶ εἶναι ...ὑποχρεωτικό!1
Από το filonoi.gr

Μὲ εἰδοποίησε ἡ Χλόη γιὰ αὐτό, τὴν ὁποίαν εἰδοποίησε φίλος της γονέας.



Ἕνα ἐρωτηματολόγιον ποὺ ΔΙΕΤΑΧΘῌ (ναί, καλὰ διαβάσατε, διετάχθῃ παρακαλῶ!!!) ἐχθὲς ἐκ τοῦ διευθυντοῦ κάποιου σχολείου νὰ συμπληρωθῇ καὶ νὰ ἐπιστραφῇ σήμερα.  




Ἕνα ἐρωτηματολόγιον ποὺ ἔχει σὰν τίτλο τὴν πολὺ ἀθώα διατύπωσιν:

Διατροφή, φυσικὴ δραστηριότητα καὶ ὑγεία στὴν παιδικὴ καὶ ἐφηβικὴ ἡλικία.

Πέντε συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Συντονισμένη επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τι βρέθηκε κατά τον έλεγχο.
Στην προσαγωγή 26 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα πέντε, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε χώρους γύρω αλλά και εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης νόμων "περί εξαρτησιογόνων ουσιών", "περί όπλων" και "περί αλλοδαπών".   

Ξανασχεδιάζονται τα σύνορα στη Μ.Ανατολή-Νέα κράτη στον χάρτη;

Ρεπορτάζ: Απολλωνάτου Εύη
Από το real.gr

Ντόμινο εξελίξεων ετοιμάζεται στη Μέση Ανατολή με σημείο εκκίνησης τον εμφύλιο στη Συρία, που πυροδοτεί αποσχιστικές τάσεις κυρίως στο Ιράκ και τη Λιβύη και δεν αποκλείεται να χαράξει εκ νέου τον χάρτη ολόκληρης της περιοχής.

Η χθεσινή είδηση ότι οι ισλαμιστές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Φαλούτζα στο Ιράκ επιβεβαίωσε όσους προειδοποιούν για τα παιχνίδια που παίζονται στη διπλωματική σκακιέρα και προκαλούν αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. Μετά από μέρες σφοδρών συγκρούσεων με τον στρατό οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ» κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την Φαλούτζα.

Οι σχολικοί φύλακες γίνονται σεκιουριτάδες!


Οι σχολικοί φύλακες γίνονται σεκιουριτάδες!
«Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει πηγή εντός του 2014, για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».
Αυτό δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα, Έλληνας αξιωματούχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.