Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι σχολικοί φύλακες γίνονται σεκιουριτάδες!


Οι σχολικοί φύλακες γίνονται σεκιουριτάδες!
«Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει πηγή εντός του 2014, για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».
Αυτό δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα, Έλληνας αξιωματούχος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.

Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, όταν και θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φύλακες φαίνεται να έχουν δεχθεί προτάσεις για να δημιουργήσουν μέσω ΕΣΠΑ, ακόμη και δική τους εταιρεία σεκιούριτι.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τους περίπου 2.000 σχολικούς φύλακες, 400 θα συνεχίσουν να απασχολούνται εντός του δημοσίου τομέα. Περίπου 300 σχολικοί φύλακες θα μετακινηθούν, αναλαμβάνοντας θέση τραυματιοφορέων. Άλλοι 100, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, θα μετακινηθούν σε μουσεία. Περίπου 1.600 άτομα, που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο εκτελούσαν χρέη σχολικών φυλάκων, θα απολυθούν τον Μάρτιο.
Μία από τις προτάσεις που έχει κάνει το υπουργείο στις αντιπροσωπίες των σχολικών φυλάκων, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η συμμετοχή όσων φυλάκων απολυθούν ως μετόχων σε εταιρεία κοινωνικής οικονομίας. Η εταιρεία αυτή, από τη στιγμή που πρόταση προχωρήσει θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας για τη φύλαξη κτιρίων, τα οποία ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με λίγα λόγια οι σχολικοί φύλακες θα μετατραπούν σε σεκιούριτι. Φυλάσσοντας παιδικούς σταθμούς, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου