Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Οι φιλοσοφικές αντιλήψεις του Μεγαλέξανδρου

Είναι γνωστό ότι έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον Αλέξανδρο, χρησιμοποιώντας σαν κυριότερες πηγές τον Πλούταρχο και τον Αρριανό. Εχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές "ερμηνείες" για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου. Αυτές οι ερμηνείες, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, τη θρησκευτική αντίληψη, την ψυχολογική και τη χρονική απόσταση του συγγραφέα, ποικίλουν σε τεράστιο βαθμό. Ετσι άλλοι τον θεοποιούν και άλλοι τον κατακρίνουν.
 
Σε αυτό το άρθρο θα τονίσουμε τις πράξεις και τα λόγια του Αλέξανδρου που αποδεικνύουν, ότι εκτός από ανίκητος Στρατηγός, τρομερός πολεμιστής και άξιος Βασιλιάς ήταν και ένας φιλόσοφος, πιο πολύ στην πράξη παρά στα λόγια.
 
Ο μαθητής του Πλάτωνα, Αριστοτέλης, αναλαμβάνει τη φιλοσοφική διαμόρφωση του 13χρονου Αλέξανδρου, στο Ιερό των Νυμφών, στην τοποθεσία Μίεζα, κοντά στα Στάγειρα, μαζί με μιά ομάδα νέων. Και όπως μας γράφει ο Πλούταρχος και ο Αρριανός: Φαίνεται ότι ο Αλέξανδρος δεν διδάχθηκε μόνο την Ηθική και την Πολιτική επιστήμη, αλλά και τις απόρρητες και βαθύτερες διδασκαλίες που οι άνδρες τις αποκαλούσαν ακροαματικές και εποπτικές και δεν τις διέδιδαν σε πολλούς.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ AΠΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

Το αντικείμενο αυτό είναι σχήματος πούρου και το έχουμε ξαναδεί, όχι όμως με τόση καλή ποιότητα εικόνας. Παρατηρείστε τα φώτα που γυρίζουν γύρω από την άτρακτο του.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.(ΒΙΝΤΕΟ)

Παράξενα φαινόμενα συμβαίνουν στην Ανταρκτική. Ενώ ο Νότιος Πόλος τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου θα έπρεπε να είναι βυθισμένος στο σκοτάδι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μια webcam από το σταθμό Νιούμαγιερ μας δείχνει ότι ο ήλιος εμφανίζεται κάθε ημέρα για πέντε ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν αυτό το βίντεο είναι όντως αληθινό, τότε όπως εικάζεται και ο Τζον Γκόρμαν, ο δημιουργός αυτού του βίντεο, κάποιοι μας κρύβουν πολλά. Αλλά τα σημάδια αρχίζουν να εμφανίζονται και θα είναι πολύ δύσκολο να αποσιωπηθούν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η NASA ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΟΝ ΑΡΗ.(ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει:
Παρατηρώντας τον ουρανό με το πράσινο φίλτρο και την πανοραμική κάμερα, το Mars Exploration Rover Spirit ήρθε σε μια έκπληξη: Κατά μήκος του ουρανού εμφανίστηκε ένα ραβδωτό αντικείμενο.

Το αντικείμενο, που φαίνεται στη μέση του μωσαϊκού των εικόνων που λήφθηκε με τις πανοραμικές κάμερες, ήταν ίσως το λαμπρότερο αντικείμενο στον ουρανό εκείνη τη στιγμή.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η γραμμή μυστήριο...
 θα μπορούσε να είναι είτε ένας μετεωρίτης ή ένα από τα επτά μη ενεργά διαστημόπλοια που βρισκονται σε τροχιά γύρω από τον  Άρη.


EKANE THN YΠΟΣΧΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ROBERT BINGHAM!!! ΕΜΦΑΝΙΣΗ 3 UFO!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Και δεν το είπε σε έναν κλειστό κύκλο, αλλά ανέβασε μέρες πριν στο διαδίκτυο ανοιχτή πρόσκληση (το είχα γράψει) σε όλους!!! Ακόμα και σε σκεπτικιστές, σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη UFO, αλλά και σε φανατικούς του είδους!  Αυτό που δεν περίμενε όμως ήταν η συμμετοχή του BBC με συνεργείο και το ενδιαφέρον για την δημιουργία ενός Ντοκυμαντερ! Πράγμα που θα αναδείξει σε παγκόσμια κλίμακα την ικανότητα του Robert Bingham... να γνωρίζει εκ των προτέρων ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ UFO!!! 

ΠΡΑΒΝΤΑ: "ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"...!!!


Καθώς γράφεται αυτό το άρθρο, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια από αυτά είναι ορατά και κάποια όχι. Κάτι αναπάντεχο συνέβη πρόσφατα και μας θύμισε άλλες εποχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να παραστεί...


στην σύνοδο κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και αντ' αυτού έστειλε τον φίλο και δεξί του χέρι, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Μας θύμισε κάπως την ψυχροπολεμική εποχή και πιστεύω πως δεν κάνουμε λάθος. Το μήνυμα που πέρασε στην σύνοδο είναι: "Η Ρωσία είναι ισχυρή, γίνεται συνεχώς ισχυρότερη και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε". Είχε αποτέλεσμα αυτό; Μάλλον.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η CANDID CAMERA ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Δείτε το εξωπραγματικό όσο και τραγικό συμβάν που οδήγησε στον τερματισμό των εκπομπών της Candid Camera σε όλο τον κόσμο…

Έλαβε χώρα στην Ρωσία το 1995.

ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΓΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ(ΒΙΝΤΕΟ)




 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ forye

ΑΟΖ και ακριτικά νησιά

Του Ν.Λυγερού

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα ως λαός για να αποκτήσουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη πρέπει να υπενθυμίσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής. Η ελληνική ΑΟΖ ενισχύει κάθε νησί της πατρίδας μας με τα κριτήρια της. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε πιο ανθεκτικοί όσον αφορά στις διεκδικήσεις που έχουμε και να μην καταρρέουν μόλις υπάρχει μια τεχνητή αμφισβήτηση. Πρακτικά η ελληνική ΑΟΖ υποστηρίζει και αξιοποιεί κάθε νησί της πατρίδας μας και ειδικά τα ακριτικά νησιά που έχουν τις μεγαλύτερες γενικευμένες κυψέλες Voronoi. Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται ένα άλλο στρατηγικό νοητικό σχήμα.

Πριν πούμε το νερό, νεράκι!!!

http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE_GREEK_WATER_FROM_PRIVATIZATION_SOSTE_TO_NERO_APO_TEN_IDIOTIKOPOIESE/

 

ΝΟ
 
νερουλού1
 
 
Εκατοντάδες επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα νερού, οι οποίοι συμμετείχαν σε συνέδριο στη Γερμανία, προειδοποίησαν ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια, οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης σε επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού.
«Εκατομμύρια μεμονωμένες ανθρώπινες ενέργειες σε τοπικό επίπεδο συσσωρεύονται και φέρνουν μεγαλύτερες αλλαγές σε περιφερειακό, ηπειρωτικό και παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν μεταβάλει δραστικά τη ροή και την αποθήκευση του ύδατος», σημειώνουν οι ερευνητές σε κοινή ανακοίνωσή τους από τη Βόννη. «Η κακοδιαχείριση, η υπερβολική χρήση και η κλιματική αλλαγή συνιστούν μακροπρόθεσμες απειλές για την ευημερία του ανθρώπου.»

Άλλο ποσό κι άλλο ποσοστό

Του Ν.Λυγερού

Όταν προσπαθείς να πείσεις με δημαγωγικό τρόπο ότι μπορείς ν' αποφύγεις τις συνθήκες και τις πιέσεις χρησιμοποιώντας την έννοια του ποσού όσο κι αν είναι αφαιρετική ή μάλλον αυθαίρετη όταν μιλάς για προπώληση πρέπει να είσαι προσεχτικός, διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα αλλά αυτή υπάρχει και θα έρθει να σε διαψεύσει με τον πιο σκληρό τρόπο. Βέβαια μέχρι να υπάρξει το πρόβλημα θα μπορείς να λες ό,τι θες και να μιλάς ακόμα και για τιτλοποίηση.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα



 Του Θεοδώρου Κουτρούκη
 Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


10…9…8…7… Εκτόξευση!
Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο κόσμος ζούσε ήδη στους ρυθμούς της διαστημικής εποχής. Ο ρώσος αξιωματικός Γιούρι Γκαγκάριν βίωσε πρώτος την απεραντότητα του διαστήματος, ενώ λίγο αργότερα ο αμερικανός Νηλ Άρμστρονγκ περπάτησε - μ’ ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα- στη Σελήνη. Ο εντεκάχρονος Κωστής παρακολουθούσε συχνά τα κινηματογραφικά επίκαιρα για την κατάκτηση του διαστήματος, που προβάλλονταν στα σινεμά πριν τις ταινίες. Διάβαζε συχνά το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν «Από τη Γη στη Σελήνη», αλλά και τους «Τρεις μικρούς κοσμονάυτες.του δικού μας Χάρη  Σακελλαρίου. Φυσικά δεν έχανε επεισόδιο από την τηλεοπτική σειρά «Χαμένοι στο Διάστημα», ούτε τις περιπέτειες του Κάπταιν Σκάρλετ. Η απόφαση του Κωστή δεν ήταν δύσκολη. Έσπευσε να δηλώσει σε γονείς και δασκάλους: «Θα γίνω αστροναύτης».

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ Μεγάλες ασκήσεις του κινεζικού Ναυτικού - Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή

Ηχηρά στέλνει τα μηνύματά του το Πεκίνο στις ΗΠΑ, ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον την ανάμειξη του αμερικανικού Ναυτικού, σε περιοχές που η Κίνα έχει τριβές με τους γείτονές της, όπως με τις Φιλιππίνες για τα νησιά Spratly, τα οποία είναι αμφισβητούμενα, (παρόμοια με τα νησιά Σενκάκου, σημείο τριβής με την Ιαπωνία), διεξάγοντας μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με τη συμμετοχή των τριων μεγαλυτέρων στόλων της, στη Νότια κινεζική Θάλασσα.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ... Πολιτοφυλακές οργανώνονται στην Στοκχόλμη για να αντιμετωπιστούν οι μουσουλμάνοι

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει στην Στοκχόλμη, όπου μετά μία εβδομάδα εξέγερσης των μεταταστών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων η σουηδική αστυνομία παραδέχθηκε δημοσίως την αδυναμία της να καταστείλει τα επεισόδια και εξέδωσε οδηγία δημιουργίας πολιτοφυλακής για την προστασία της σουηδικής πρωτεύουσας και τον εντοπισμό των δραστών των επιθέσεων
Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτοοργάνωση πολιτοφυλακών σε επίπεδο γειτονιάς και να ξεκινήσουν περιπολίες πολιτών προκειμένου να αποτραπεί επέκταση της εξέγερσης η οποία όχι απλώς δεν σταματά, αλλά επεκτείνεται και σε συνοικίες γειτονικές αυτών που κατοικούν οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες.

ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ... ΥΠΕΞ: "Παρελθόν η Γενοκτονία των Ποντίων - Τώρα υπάρχει βούληση συνεργασίας με Τουρκία"

Σε μία ακόμη κίνηση ενδοτικότητας προς τους Τούρκους το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται διατεθειμένο να ξεχάσει ακόμη και τη γενοκτονία των Ποντίων προκειμένου να… τα βρει και να συνεργαστεί με την Άγκυρα.
Τι απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στο Τουρκικό που διαμαρτυρήθηκε για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ και το Οθωμανικό κράτος; «Η Ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται. Ωστόσο, άλλο η Ιστορία και άλλο το παρελθόν, το οποίο δεν πρέπει να σκιάζει την αμοιβαία βούληση να δημιουργήσουμε ένα μέλλον συνεργασίας, φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού για τους δύο λαούς», απάντησε ο εκπρόσωπος τους ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας στους Τούρκους.
Με τέτοιο ΥΠΕΞ, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Oριστικό: Αντισυνταγματικό το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο - Απόφαση-σταθμός της ΚΕΝΕ

Aντισυνταγματικό κρίθηκε από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επτροπή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης το δήθεν "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και πλέον μπαίνει οριστικά στο ράφι.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΝΕ, Αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης, το νομοσχέδιο είναι και αντισυνταγματικό και "περιττό" αφού το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις που ζητούσε να ψηφιστούν από την Βουλή.
Η ΚΕΝΕ σε μια μακρά συνεδρίαση παρόντων και εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης κατ'αρχην ζήτησε διευκρινίσεις ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του.
Οι διευκρινήσεις δόθηκαν και από την εξέτασή τους προέκυψε ότι ... "ουδέν νεότερο" πλην διατάξεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικό και πολιτικό χάος και αντίκειντο στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, εξ ου και το αντισυνταγματικό του χαρακτήρος τους...
Τελικά, υπάρχουν κάποιοι θύλακες λογικής και εθνοκεντρικής αντίληψης στην κυβέρνηση που αντιστέκονται ακόμα.

ΣΟΚ: Μαχαίρωσε και έκαψε ζωντανή την 16χρονη κοπέλα του

Φρίκη...
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην Ιταλία η δολοφονία μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας από τον δεκαεπτάχρονο αρραβωνιαστικό της, στην νότια περιφέρεια της Καλαβρίας.
Όπως ομολόγησε στους εισαγγελείς ο δράστης, πρώτα μαχαίρωσε την κοπέλα του με σουγιά , σε ερημική περιοχή έξω από την κωμόπολη Κοριλιάνο Κάλαμπρο και, στην συνέχεια, την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, χωρίς η ίδια να μπορεί, πλέον, να αμυνθεί.
Ο δεκαεπτάχρονος μετέβη στην συνέχεια στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο και προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα. Οι γιατροί, όμως, υποψιάστηκαν ότι είχε συμβεί κάτι το πολύ σοβαρό και ειδοποίησαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

Φιλοσκοπιανός παροξυσμός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Φιλοσκοπιανός παροξυσμός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ
Από το newsbomb
 
To ρόλο του αφελούς ή του επικίνδυνου διεκδικεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Θεοδωρίδης με τις προκλητικές, ανιστόρητες και αντεθνικές θέσεις που διατυπώνει.
Μετά τις παραληρηματικές του θέσεις για τα Ίμια, τα ελληνοτουρκικά και ότι δήθεν οι Πόντιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους Τούρκους (σ.σ. για τη Γενοκτονία που υπέστησαν από τον Κεμάλ), ο «φωστήρας» των Αμπελοκήπων έκανε παρέμβαση περί του Σκοπιανού!
Μετά το εμετικό άρθρο του για τους Ποντίους, έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook δημόσια συγχαρητήρια προς τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων – Πράσινων κ. Nίκο Χρυσόγελο, τον μοναδικό ευρωβουλευτή της Ελλάδας που ψήφισε υπέρ της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην Ε.Ε. Ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης φτάνει στο σημείο να αποκαλεί την FYROM με την ονομασία που υπάρχει μόνο στα θολωμένα μυαλά των Σκοπιανών και των εν Ελλάδι «φίλων» τους, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Τόλμησε να βγάλει τη μαντήλα και ο ιμάμης έπαθε αμόκ (Βίντεο)

Εκτός εαυτού βγήκε ένας Αιγύπτιος ιμάμης, όταν η δημοσιογράφος με την οποία συζητούσε σε τηλεοπτική εκπομπή έβγαλε τη μαντήλα της!


Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Riham Said, η οποία σε μια στιγμή έντονης συζήτησης στο κανάλι al-Nahar, έβγαλε τη μαντήλα της, εξοργίζοντας τον θρησκευτικό ηγέτη Ιμάμη Yousuf Badri.

Ο ιμάμης έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα κλείσει το κανάλι, ξεχνώντας φαίνεται πως εκείνη την ώρα ήταν στον «αέρα».

«Συνηθισμένο κόλπο για την εύνοια του νόμου (;)», λέει η ΕΛΑΣ Είναι ανήλικος ή όχι ο Αφγανός της Κέρκυρας;

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας να αναφέρεται ως 17χρονος ο Αφγανός που έριξε σε γκρεμό βάθους οκτώ μέτρων την 20χρονη φοιτήτρια Σπυριδούλα Χάιδου στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας, ωστόσο κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι είναι ανήλικος!

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να υποβληθεί σε εξέταση DNA ώστε να εξακριβωθεί η πραγματική του ηλικία, καθώς η εμφάνισή του παραπέμπει σε ενήλικο άτομο. Ωστόσο, επειδή στα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε μαζί του αναφέρεται ότι είναι 17 χρόνων, στην ανακοίνωση αναγράφηκε αυτή η ηλικία.

Με τον κλειδάριθμο θα βγάζουμε πλέον όλοι e-παράβολο

Να περιορίσει ή και να καταργήσει τα παράβολα, σε φυσική μορφή, επιδιώκει η κυβέρνηση και επιχειρεί να ωθήσει τα 6 εκατομμύρια πολίτες που τις ημέρες αυτές αποκτούν κλειδάριθμο και πιστοποιούνται για να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, να επιλέγουν πλέον το διαδίκτυο για να προμηθευτούν και το παράβολο που χρειάζονται για τις συναλλαγές τους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προνόησε, σε περίπτωση που ο πολίτης ζητήσει επιστροφή των χρημάτων για τα παράβολο που πλήρωσε, εφόσον δεν το χρησιμοποίησε, να μην μπορεί να το εισπράξει εάν έχει οφειλές στο Δημόσιο.

Αυτοπυροβολήθηκε σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος Ποιος ήταν ο αστυνομικός της ΕΥΠ που αυτοκτόνησε

Κανείς από τους συναδέλφους του δε γνώριζε ότι ο Χριστόφορος Κωστίκος το τελευταίο διάστημα ήταν πιεσμένος. Μπορεί το όνειρο του να έγινε πραγματικότητα και να αποσπάστηκε στην ΕΥΠ όμως τα προσωπικά προβλήματα που τον βασάνιζαν ήταν πολλά. Και έγιναν για αυτόν θηλιά που άρχισε σιγά, σιγά να σφίγγει και να τον πνίγει. Δεν μίλαγε πολύ και σχεδόν κανείς από τους δικούς του ανθρώπους δεν γνώριζε τον εφιάλτη που βίωνε. Τόσο σε προσωπικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Στα 34 του χρόνια, παντρεμένος χωρίς παιδιά, ο αστυνομικός που το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έδειχνε τις τελευταίες ημέρες να μη μπορεί να διαχειριστεί αυτό που του συνέβαινε και τον είχε καταβάλει.

«Αν ο Γιώργος δεν ήταν γιος του Ανδρέα δεν θα γινόταν πρωθυπουργός»

«Άδειασμα» στο Γιώργο Παπανδρέου από το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινό. Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Αυγερινός, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου επιτίθεται ευθέως κατά του τέως προέδρου του κόμματος, αμφισβητώντας την πολιτική του αυθυπαρξία. Σε ερώτηση «Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός;» η απάντησή του ήταν σαφής και μονολεκτική. «Όχι».

Κόβουν τις συντάξεις σε 96.000 περιπτώσεις

Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση με θέμα το συν¬τονισμό των ταμείων για την πληρωμή των συντάξεων στους 96.333 συνταξιού¬χους που ανεστάλη η καταβολή της σύνταξής στον τραπεζικό τους λογαριασμό και θα πληρωθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ κ. Παύλος Περράτης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης.

Πως θα συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βιβλιαράκι με τις οδηγίες για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την συμπλήρωση των κωδικών από τα φυσικά πρόσωπα.

Οπως αναφέρει ο Χ. Θεοχάρης, υποχρέωση για την υποβολή φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν
αποτελεί προστατευόμενο μέλος.

ΔΗΜΑΡ: Προσωπικές οι απόψεις της Ρεπούση

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης 
Από το real.gr

Πλήρης επιβεβαίωση του Real.gr για το περιεχόμενο των όσων αναφέρει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ για την γενοκτονία. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!

Το "γράμμα" που έβαλε... φωτιά στην κυβέρνηση


Πηγή φωτο: real.gr

Του Αιμίλιου Περδικάρη 
Από το capital.gr

Λίγες μόνον ώρες πριν τη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να τηρούν σκληρή στάση, παρά την έκθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής που υποστηρίζει ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, μια ενέργεια που αποδίδεται στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση δημιουργεί αναταραχή.

Συγκεκριμένα, φέρεται να απέστειλε επιστολή στους βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τούς ζητεί να αντιδράσουν και να απορρίψουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως είχε συνταχθεί αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό (σ.σ.: και προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ), Αντ. Ρουπακιώτη.

Χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες θα έχει αύριο ο Ντάουνερ

Λευκωσία: Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα γίνει αύριο το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Εξάλλου, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο σήμερα, θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αύριο στις 12:30 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ philenews

Επένδυση - μαμούθ στην Κύπρο από κινεζική εταιρεία


Λευκωσία: Η επένδυση της κινεζικής εταιρείας China Glory National Investment στην Κύπρο καταδεικνύει ότι παρά τα προβλήματα που διέρχεται ο τόπος, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία. Αυτό δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aristo Development, Θεόδωρος Αριστοδήμου, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας έγιναν το μεσημέρι δεκτοί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρθηκε η επένδυση θα ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αριστοδήμου σημείωσε ότι το κράτος θα έχει οφέλη υπό τη μορφή εσόδων, τα οποία για την ώρα ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ.

Με πτώση 0,27% έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με ζημιές και πενιχρό όγκο συναλλαγών έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ υποχώρησε κατά 0,27% στις 97,61 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με πτώση 0,65% στις 39,49 μονάδες.

Περιορισμένος ήταν ο όγκος συναλλαγών, που ανήλθε σε 21,065,33 ευρώ.

Αρνητική εικόνα παρουσίασαν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες πλην της Παράλληλης Αγοράς που δεν σημείωσε μεταβολή και των Επενδυτικών που κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1,61%.

Με μικρά κέρδη "έσπασε" το πτωτικό σερί στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη «έσπασε» τη Δευτέρα ένα σερί πέντε διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το κλίμα των συναλλαγών στο ελληνικό ταμπλό, όπου από νωρίς φάνηκαν διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, επηρεάστηκε, σε κάποιο βαθμό, και από το γεγονός ότι οι αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.