Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η μαγευτική ελληνική παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι, μοναδικό στον κόσμο! (Βίντεο - Φωτο)

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης (καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο φιγουράρει σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες γνωστών ταξιδιωτικών περιοχών) αλλά ταυτόχρονα και μια περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης και αποτελούν έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς του νησιού, τόσο για τις παραλίες, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος.

Άλλωστε τα Φαλάσαρνα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της μεγάλης ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Τι υπάρχει κάτω από το μαντείο των Δελφών;

Το Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κοσμου. Βρίσκεται στους Δελφούς. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν.
Κάθε τέσσερα χρόνια τελούνταν οι Πυθικοί αγώνες, προς τιμήν του Απόλλωνα, και που προσπάθησε να αναβιώσει ο Άγγελος Σικελιανός.

TOYΡKOI ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟ… ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Στην ανατολική ακτή του Βοσπόρου, στην περιοχή του Anadolu Hisar πίσω από το μεγάλο σουπερ μάρκετ Carrefour υπάρχει ένα ονομαστό άγιασμα της Παναγίας, το Göksu Ayazmazı, ή Küçüksu Ayazması, ή Anadolu Hisar Ayazması, ή Panaya Ayazması, ή Meryem Ana Ayazması, όπως το ονομάζουν με τις διάφορες ονομασίες οι ίδιοι οι Τούρκοι, που είναι τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων για τις ιαματικές και τις άλλες θαυματουργικές του ιδιότητες. Ένα ελληνορθόδοξο αγίασμα που «συγκινεί» τους Τούρκους σε σημείο να αφιερώσουν ολόκληρα άρθρα για την χαρισματικές του ιδιότητες.

«Βόμβα» ΣτΕ τινάζει στον αέρα τους φορολογικούς ελέγχους: Οχι παρατάσεις πέραν της πενταετίας - ΤΙΣ ΕΚΡΙΝΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

«Μπλόκο» στις συνεχείς παρατάσεις που έδινε η διοίκηση, προκειμένου να μην παραγράφονται οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν πέραν της πενταετίας, έβαλε η Ολομέλεια του ΣτΕ.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, το Συμβούλιο της Επικρατείας τινάζει στον αέρα όλους τους φορολογικούς ελέγχους που εκκρεμούν για τις λίστες (Λαγκάρντ κλπ) και όχι μόνο.
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού δικαστηρίου κινούμενη στο πνεύμα των τμηματων του δικαστηρίου, έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές. Έτσι, όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν πλέον της πενταετίας αντιμετωπίζουν θέμα συνταγματικότητας, αφού η επίμαχη απόφαση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους ελεγχόμενους.

Νέα παγκόσμια κυβερνοεπίθεση σε εταιρείες και τράπεζες

Σε επιφυλακή για ένα νέο WannaCry είναι οι Αρχές σε όλο τον κόσμο, καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για επιθέσεις σε εταιρείες και οργανισμούς
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Γκρόισμαν χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που έπληξε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες σήμερα, τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε «σημαντικά» πληροφοριακά συστήματα.
«Ήταν μια επίθεση άνευ προηγουμένου αλλά οι ειδικοί μας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τις υποδομές στρατηγικής σημασίας. Τα σημαντικά συστήματα δεν έχουν πληγεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Λουλούδια, γλάστρες και Bee-Bot

Του Ν. Λυγερού

Μια άσκηση έξυπνης παιδείας για ανθρώπους μικρής ηλικίας είναι η χρήση του Bee-Bot σε συνδυασμό με λουλούδια. Διότι επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να μάθει στους μαθητές μια από τις δραστηριότητες της μέλισσας όσον αφορά στο μάζεμα της γύρης με τρόπο βιωματικό. Για να υλοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα, σε πρακτικό επίπεδο, χρειάζονται ένα Bee-Bot και γλάστρες με λουλούδια. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να τοποθετήσει τις γλάστρες με λουλούδια στο πάτωμα και να πει στους μικρούς μαθητές να προγραμματίσουν το Bee-Bot έτσι ώστε να πηγαίνει από τη μια γλάστρα στην άλλη.