Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μυκηναϊκή γραφή στη Βαυαρία!!!


Μυκηναϊκή γραφή, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο καθηγητής Richard Janko του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Υποστηρίζει μάλιστα όχι μόνον την αυθεντικότητα των ενεπίγραφων σφραγίδων που βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, αλλά και την ερμηνεία των επιγραφών, που τις συνοδεύει.

Τη νέα ανάγνωση των συλλαβογραμμάτων που κατά τον καθηγητή «υποδεικνύει σύνδεση με ομάδα υπόδουλων γυναικών που εμφανίζονται στα αρχεία πινακίδων γραφής Γραμμικής Β, τόσο της Πύλου όσο και της Κνωσού, με την ονομασία Ti-nwa-si-ja ή Ti-nwa-ti-ja», θα υποστηρίξει στην ομιλία του με τίτλο «Γραμμική Β στη Βαυαρία; Από τον θησαυρό του Bernstorf στο βασίλειο της Πύλου», την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου, στη Βρετανική Σχολή Αθηνών (Upper House, Σουηδίας 52).

Το βασιλικό κίνημα της 13 Δεκεμβρίου 1967 και το Π.Ν.

Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ*
Αρχιπλοίαρχου, μέλος ΚΕΘΑ

Από το onalert

Οι μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις κατά του καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 εκδηλώθηκαν με συμμετοχή στελεχών του ναυτικού και κινητοποίηση πλοίων σε δύο περιπτώσεις.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 στα πλαίσια του αποκαλούμενου ΄΄Κίνημα του Βασιλιά΄΄ και το Μάιο του 1973 με το Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, που υπήρξε και η μόνη δυναμική έκφραση στα πλαίσια του αποκληθέντος ΄΄Κίνημα του Ναυτικού΄΄.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΄΄κινήματος του βασιλιά΄΄, οι συμπεριφορές των αξιωματικών με την εκδήλωσή του, και κύρια στην εξέλιξή του το επόμενο εικοσιτετράωρο, είναι ενδεικτικές:

Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943: Το Ολοκαύτωμα-70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ



70 χρόνια μετά…δεν σας ξεχνούμε! Ελάχιστο μνημόσυνο στους 1300 άντρες των Καλαβρύτων,  που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας…Αιωνία η μνήμη τους!
Tιμούμε μαζί με εσάς και τις ηρωικές γυναίκες , αδελφές και μάνες σας, που με τον πόνο φυλακτό, όπως μόνο μια γνήσια Ελληνοπούλα ξέρει να αντέχει, αντέξανε…και γίνανε της ‘Λευτεριάς Μανάδες’!
Θυμόμαστε και τον Αυστριακό φρουρό, που πλήρωσε με την ζωή του την ανθρώπινη πράξη του να αφήσει τα κλεισμένα στο σχολείο γυναικόπαιδα να διαφύγουν…υπάρχουν Άνθρωποι, ακόμα και μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες…και αν η Ιστορία δεν διέσωσε το όνομά σου, ο Κύριος της Ιστορίας  θα σου ανταποδώσει την τιμή που σου αξίζει…

Ο φόβος του Τόμσεν μήπως τον... δηλητηριάσουν!

Ο φόβος του Τόμσεν μήπως τον... δηλητηριάσουν! Αυτή τη φορά, στη συνάντησή του με την τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας...δεν κέρασε μόνο καφέ. Στο τραπέζι, εκτός των άλλων, «έπεσε» και μια πιατέλα φρούτων. Περιείχε μήλα, μπανάνες, ακτινίδια και αχλάδια. Ένα χωριστό πιάτο με τα ίδια φρούτα είχε μπροστά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Οι τροϊκανοί κοίταζαν την πιατέλα, αλλά δεν έπαιρναν φρούτα, γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα. Κάποια στιγμή, ο Πολ Τόμσεν ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Σε εσάς έβαλαν χωριστό πιάτο, ενώ σε εμάς την πιατέλα; Είναι ασφαλές να φάμε;».

Αγιά Σοφιά: 25.000 OXI ήδη στην Unesco για τα σχέδια να γίνει τζαμί

Επιστολή με περισσότερες από 25.000 υπογραφές ατόμων από ολόκληρο τον κόσμο, που ζητούν να μην υλοποιηθούν οι πρόσφατες εξαγγελίες Τούρκων αξιωματούχων για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, σε μουσουλμανικό τέμενος κατέθεσαν μέλη της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (HALC) στα γραφεία της UNESCO στην Νέα Υόρκη αλλά και στα γραφεία μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, στην Ουάσιγκτον, μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής.

Άγιοι Θεόδωροι: Ενδείξεις τρομοκρατικού χτυπήματος στο εξοχικό Σημίτη

Στη βεράντα του σπιτιού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού -μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης - Από τη φωτιά καταστράφηκε μεγάλο μέρος της οικίας.Σε εμπρηστική ενέργεια με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στις 02:30 τα ξημερώματα στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.
Συγκεκριμένα, στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης).

Β. Κορέα: Εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν(Βίντεο)

Με την κατηγορία της προδοσίας, καθώς «ήθελε να ανατρέψει την κυβέρνηση» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας

Ο θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο καθεστώς εκτελέστηκε την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την καταδίκη του σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Υπέρ της απελευθέρωσης της μαριχουάνας ο Παπανδρέου-Δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Ουρουγουάης

«Η Ουρουγουάη έδωσε το σαφές αναγκαίο παράδειγμα, προς όλες τις χώρες της υφηλίου, για μια υποδειγματική και πρωτίστως ανθρώπινη αντιμετώπιση για την κάνναβη» γράφει σε κείμενό του ο πρώην πρωθυπουργός. Υπέρ της απελευθέρωσης της μαριχουάνας τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Με κείμενο που φέρει τίτλο: «Μια κίνηση υποδειγματική για τη μαριχουάνα» το οποίο ο κ. Παπανδρέου ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην πρωθυπουργός δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Ουρουγουάης.

Πάτρα: Απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη βρέθηκε 63χρονος - Τον εντόπισε ένας φίλος του

1.50 Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες , οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν σε αυτοκτονία. Τον 63χρονο άνδρα βρήκε κρεμασμένο μέσα σε αποθήκη, στην οποία διέμενε το τελευταίο διάστημα, ένας φίλος του.
...........................................
Απαγχονισμένος άνδρας βρέθηκε νωρίτερα στην Πατρών - Πύργου στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί.

Ιδού τα 30 AUDI A8 που εφθασαν στο λιμάνι σε ζελατίνα... με προορισμό την Προεδρία ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Από το dete.gr

30 Audi Α8 για... την Προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση  στο λιμάνι της Πάτρας! 

Αυτό τουλάχιστον έλεγαν τα συνοδευτικά χαρτιά των ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του και φυτοζωεί και η χώρας μα φαίνεται πως έχει αγοράσει .... 30 τέτοια αυτοκίνητα και μάλιστα... σε ζελατίνα! 
 
Αγνωστο το πόσο τα πληρώσαμε, σίγουρα όμως... εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο λιμάνι της Πάτρας και έχει προκληθεί σάλος.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Dow15.748,158,72 0,06%  



  Nasdaq3.998,40-5,41 -0,14%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με εναλλαγές προσήμου συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να υιοθετούν στάσης αναμονής ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Η συζήτηση για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve κορυφώνεται καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι εκτιμήσεις πως η κεντρική τράπεζα δεν θα αργήσει να αποφασίσει τον περιορισμό της νομισματικής στήριξης που προσφέρει στην οικονομία.

Την Πέμπτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό η οποία διασφαλίζει ότι δεν θα ακολουθήσει ένα νέο λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και χαλαρώνει τα όρια στις δαπάνες για τα επόμενα δύο χρόνια. Η Γερουσία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.

Αν και δεν προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου στο ομοσπονδιακό χρέος, η συμφωνία απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε στο δημοσιονομικό πεδίο αναζωπυρώνοντας τις εκτιμήσεις πως η Fed θα μπορούσε να κινηθεί νωρίτερα για να αποσύρει ένα μέρος της στήριξης που παρέχει.

Πλέον είναι αρκετοί οι αναλυτές που κάνουν λόγο για μια απόφαση περιστολής του προγράμματος αγορών ομολόγων ακόμη και από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της επόμενης εβδομάδας (17 και 18 Δεκεμβρίου), μετά και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα από την αγορά εργασίας, το τελευταίο διάστημα.

Μικρές εβδομαδιαίες απώλειες καταγράφηκαν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τις απώλειες των προηγούμενων δύο ημερών, περιορίζοντας έτσι τις εβδομαδιαίες ποσοστιαίες απώλειες της αγοράς, μόλις στο 0,94%. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα που το ΧΑΚ παρουσιάζει απώλειες, υποχωρώντας από τις 121,21 μονάδες, στις οποίες βρέθηκε στο τέλος της εβδομάδας 11 - 15 Νοεμβρίου.


Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας άνοδο σε ποσοστό 1,73%, κλείνοντας στις 107,85 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών περιορίστηκε στα 55.783 ευρώ.

Πτωτικό χατ-τρικ στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Από αυξημένο τζίρο, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, συνοδεύτηκαν την Παρασκευή οι -σοβαρές- απώλειες του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αν και κατά τις πρώτες δύο ώρες των συναλλαγών το συναλλακτικό μοτίβο στο ταμπλό προμήνυε μια υποτονική συνεδρίαση, οι πιέσεις στο ταμπλό εντάθηκαν, οδηγώντας τον ΓΔ για πρώτη φορά από τις 27 Νοεμβρίου σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.150 μονάδων και σε τρία διαδοχικά πτωτικά κλεισίματα.

Μνήμη Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ



Τα παιδιά της ΣΦΕΒΑ θυμούνται τον ιεράρχη τους
Στις 12 Δεκεμβρίου 1994 και ώρα 06 35 πρωινή, ο Σεβαστιανός, Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου, έκαμψε τα σύνορα του Κόσμου τούτου και μετέστη στο φωτεινό στερέωμα του ουρανού, περνώντας ταυτόχρονα στη δικαιοδοσία της Ιστορίας. (…) Στον ενθρονιστήριο λόγο του διαμηνύει με συγκίνηση «Κατά την στιγμήν αυτήν, καθ’ ήν το πρώτον ανέρχομαι εις τον θρόνον τούτον, στρέφεται ο νους μου προς τους αλυτρώτους αδελφούς της Βορείου Ηπείρου, τους στενάζοντας υπό τον ζυγόν...
... της πικράς δουλείας, δια να τους διαβεβαιώσωμεν, ότι όχι μόνον αι προσευχαί μας θα τους συνοδεύουν καθημερινώς, αλλά και πάν το δυνατόν θα πράξωμεν, όπως λυτρωθούν των δεσμών της δουλείας και επανέλθουν εις τους κόλπους της Μητρός Ελλάδος».