Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Έλληνες και με βούλα DNA οι Μυκηναίοι… το αυτονόητο της Γραμμικής Β

Νέες αποδείξεις DNA υποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι πράγματι απόγονοι των Μυκηναίων που κυβέρνησαν την ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο από το 1.600 ως το 1.200 π.Χ. Οι αποδείξεις προέρχονται από επιστημονική μελέτη κατά την οποία αναλύθηκαν γονίδια οδόντων 19 ανθρώπων από διαφόρους αρχαιολογικούς χώρους στις Μυκήνες και την άλλη Ελλάδα.
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΠΗΓΗ: greekreporter.com
Συνολικά 1,2 εκατομμύρια στοιχεία γενετικού κώδικα αντιπαραβλήθηκαν με αυτά 334 νεκρών ανθρώπων από όλον τον κόσμο. Γενετικές πληροφορίες ελήφθησαν από ομάδα 30 συγχρόνων Ελλήνων ώστε να αντιπαραβληθούν με τα ευρήματα της έρευνας. Η πρώτη ανακάλυψη αφορά την γενετική ομοιότητα των Μυκηναίων με τους Μινωίτες ο πολιτισμός των οποίων άνθησε στην Κρήτη από το 2.000 π.Χ.

Ο Τανέρ Ακτσάμ για την ανάγκη «θεσμικής έρευνας» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο κοινωνιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Τανέρ Ακτσάμ είναι ο πρώτος Τούρκος ακαδημαϊκός που τόλμησε να χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων. «Επικηρυγμένος» από την Άγκυρα, σήμερα ζει στις ΗΠΑ και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ της Μασαχουσέτης, στην έδρα για την έρευνα και τη διδασκαλία της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Την ανάγκη έρευνας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από κάποιο αξιόπιστο θεσμικό όργανο υπογράμμισε ο Τούρκος ιστορικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας δρ Τανέρ Ακτσάμ, ο πρώτος Τούρκος ακαδημαϊκός που τόλμησε να χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων.

«Βανδάλισε» άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ στις ΗΠΑ με πινακίδα για τα εγκλήματά του

(Πηγή: Greek Genocide Resource Center)
Με μια πινακίδα που γράφει «Ναι, είμαι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» άγνωστος «βανδάλισε» το άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον. Την είδηση και τη φωτογραφία δημοσιεύει το Greek Genocide Resource Center, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε συνέβη το περιστατικό.
Το μόνο που προσθέτει είναι ότι η πινακίδα τοποθετήθηκε από κάποιον που έχασε την ευρύτερη οικογένειά του στη Σμύρνη το 1922, και ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Ζεμενίδης: Η άρση του εμπάργκο όπλων είναι μόνο η αρχή


Πώς αλλάζει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μετά την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου EastMed Act, και πόσο μπορεί να επηρεάσει την στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ο γερουσιαστής Mπομπ Μενέντεζ;

Την πεποίθηση ότι η υπερψήφιση του Νομοσχεδίου EastMed Act «για την προώθηση συνεταιρισμών ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο» αποτελεί μόνο το εναρκτήριο λάκτισμα, για τη μεταστροφή της αμερικανικής γεωστρατηγικής στην περιοχή, με την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, να τίθεται στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον, εξέφρασε μιλώντας στο Philenews, o πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (ΗΑLC), Έντι Ζεμενίδης.

Ο Ταγίπ, ο Μπενίτο και η ‘’προφητεία‘’ για τον εκτουρκισμό μας...

Βράδυ 26ης Οκτωβρίου 1940, Αθήνα, Ιταλική πρεσβεία:

 Ο πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, περιστοιχισμένος απ' τους ανθρώπους του (τους ανθρώπους της ‘’Τσένα ντέλλε Μπέφε‘’, του ιταλικού διπλωματικού σώματος) εκτελεί κατά γράμμα - που του το ‘’υπαγόρευσε‘’ ο Μπενίτο Μουσολίνι - την τελευταία πράξη της κακόγουστης παράστασης που είχε σκηνοθετήσει ο Ιταλός δικτάτορας και έμεινε στην ιστορία σαν η πιο υποκριτική εκδήλωση ‘’φιλίας‘’ μεταξύ δύο κρατών.

“Πρωτάθλημα” των Ειδικών Δυνάμεων και Επιχειρήσεων που έκλεψε την παράσταση (Φωτο)

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε τους τελικούς των αγωνισμάτων και απένειμε στους νικητές αθλητές μετάλλια, στο πλαίσιο των 8ων Διακλαδικών Αγώνων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων, στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο.
Οι εν λόγω Αγώνες θεσμοθετήθηκαν το 2015 με βασικό στόχο την ανάπτυξη στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Διακλαδικού πνεύματος ενεργείας και νοοτροπίας καθώς και την ενδυνάμωση του αισθήματος ότι ανήκει σε μια και ενιαία ομάδα ανεξάρτητα από τον Κλάδο από τον οποίο προέρχεται.