Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το λιμάνι του ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Αν υπάρχουν ακόμα Θρακιώτες που αναρωτιούνται ποιο ρόλο μπορεί να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η λύση είναι απλή. Η Αλεξανδρούπολη με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει το λιμάνι του ζεόλιθου και να συνδυάσει το όνομά της με αυτόν τον στρατηγικό ορυκτό πλούτο που διαθέτει η Θράκη. Η ύπαρξη της σιδηροδρομικής γραμμής, που εισχωρεί και μέσα στο λιμάνι με το άνοιγμα της μεταφοράς των εμπορευμάτων μέσω του τραίνου, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί με ορθολογικό και στρατηγικό τρόπο. Η ένωση των κοιτασμάτων με το λιμάνι που δίνει πρόσβαση στο Αιγαίο αλλά και στο άνοιγμα της Μεσογείου, είναι στρατηγικής σημασίας για τη Θράκη αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα μας.

Ν. Λυγερός - Η προστασία της ζωή στις πολεμικές τέχνες.(Βίντεο)



                                     Ν. Λυγερός - Η προστασία της ζωή στις πολεμικές τέχνες.
                                Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, 03/04/2014

Αρχαίοι εξωγήινοι - Θησαυροί των θεών (Βίντεο)

Συναρπαστικό το συγκεκριμένο επεισόδιο!
Σε κάθε ήπειρο υπάρχουν ιστορίες για απίστευτους θησαυρούς που έχουν χαθεί για αιώνες. Αλλά πώς αυτές οι τεράστιες περιουσίες έχουν μείνει κρυφές για τόσο χρόνο;
-Είναι δυνατόν οι μεγαλύτεροι χαμένοι θησαυροί του κόσμου να συνδέονται με απόκοσμα όντα;
-Πού βρίσκεται ο θησαυρός του "Χάλκινου Παπύρου" και γιατί περιέχει ελληνικά γράμματα;

7 Απριλίου 2004: Δέκα χρόνια από το ιστορικό "ΟΧΙ" του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου (Βίντεο)


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το «ΟΧΙ» του μεγάλου Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν και στη μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας από κράτος σε κοινότητα. Στις 7 Απριλίου του 2004, με ένα συγκλονιστικό διάγγελμα και λειτουργώντας καθαρά με εθνική συνείδηση έστειλε από εκεί που ήρθαν αυτούς που θέλησαν να επιβάλλουν μία λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Τουρκίας, καταδικάζοντας τον Κυπριακό λαό.

Ήπια άνοδος στη Wall εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Alcoa

Dow16.241,66-4,21 -0,03%  



  Nasdaq4.079,75-47,98 -1,16%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης με τον τεχνολογικό Nasdaq να αντιδρά ανοδικά έπειτα από συνολικές απώλειες 4,7% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Τα στοιχεία που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα καθώς έδειξαν νέα αύξηση των θέσεων εργασίας το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις ανήλθαν σε 4,17 εκατ. το Φεβρουάριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό έξι ετών, από 3,87 εκατ.  τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 4%.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της Alcoa Inc. μετά το κλείσιμο των συναλλαγών με τα οποία θα ανοίξει η νέα περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet περιμένουν τα κέρδη του κολοσσού του αλουμινίου να διαμορφωθούν στα 5 cents ανά μετοχή με έσοδα ύψους 5,57 δισ. δολ.

Την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους οι τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan Chase & Co. και Wells Fargo & Co.

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.


Λευκωσία: Με κέρδη έκλεισε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 115,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,31%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 146.640,32 ευρώ.

Αύξηση σε ποσοστό 1,17% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 56,88.

Κέρδη κατέγραψαν στο σύνολο τους οι επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,72%, των Ξενοδοχείων 1,62%, των Επενδυτικών 1,54%, της Κύριας Αγοράς 1,24% και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,16%.

"Ακροβατώντας" στις 1.300 μονάδες ο ΓΔ

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,67% στις 1.300,09 μονάδες. Στον περιορισμό των απωλειών (ο Γενικός Δείκτης έφτασε να χάνει μέχρι και 1,35% ενδοσυνεδριακά) συνέβαλαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ (+1,36%) στα 11,20 ευρώ και ΦΦΓΚΡΠ (+2,25%) στα 25 ευρώ, οι οποίες παρέμειναν σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ το τελευταίο μισάωρο γύρισε σε θετικό έδαφος και η μετοχή της ΕΤΕ (+0,77%), της ΔΕΗ (+0,67%), του Τιτάνα (+0,34%) και της ΕΕΕ (+0,28%).