Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ

Και το όνομα της νέας ΕΡΤ είναι ΝΕΡΙΤ

Και το όνομα της νέας ΕΡΤ είναι ΝΕΡΙΤ
Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. 
Πλέον θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ δηλαδή "ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε".
Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Συρία: Έσφαξαν γυναίκες και παιδιά επειδή ήταν «άπιστοι»(Βίντεο)


συρια
Τα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών κατά αμάχων αποκτούν πλέον διαστάσεις γενοκτονίας στη Συρία. Η νέα σφαγή σημειώθηκε σε χωριό σιιτικού πληθυσμού, όπου εκτελέστηκαν 60 άνθρωποι.

Η επίθεση των Σύρων ανταρτών σημειώθηκε στο χωριό Ατλά, στη βορειοανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.
Τη νέα θηριωδία διέπραξε παρακλάδι του Μετώπου αλ Νούσρα, που πολεμά μαζί με τον αντικαθεστωτικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό, έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα και ευθύνεται για πολλά εγκλήματα στη Συρία.

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο για την ΕΡΤ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» και σήμερα στις 18:00 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ούτε στο γήπεδο τέτοιοι χαρακτηρισμοί Απίστευτες ύβρεις στην Ολομέλεια της Βουλής

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με αποτέλεσμα  να παραμερίζουν την συνηθισμένη κοινοβουλευτική ρητορική και να επιδίδονται σε  ανταλλαγή ύβρεων και χυδαίων χειρονομιών.

Ειδικότερα, χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό που εξελίχθηκε στο περιθώριο της συζήτησης της Ολομέλειας για την άρση της ασυλίας της κυρίας Ρένας Δούρου και της κυρίας Λιάνας Κανέλλη  μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους  ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης.

Δεν ζητήσαμε εμείς το κλείσιμο, λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Χαιρετίζει η Κομισιόν τη δημιουργία νέας ΕΡΤ

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι ήταν εκείνη που ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει γνώση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, μια απόφαση που πήρε με πλήρη αυτονομία», αναφέρει η Κομισιόν και επισημαίνει ότι δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και πως δεν αμφισβητεί την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα.

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο Τσίπρας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας Παπούλιας: Είναι περιορισμένες οι δυνατότητές μου

Έχει υπάρξει «πλήγμα στο θεσμό της δημοκρατίας» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του προέδρου είπε: «Δεν είμαστε και ευδιάθετοι μετά τα όσα συμβαίνουν» και εξέφρασε το φόβο του ότι «έχουμε και ένα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, στους θεσμούς και στο θεσμό της προεδρίας της Δημοκρατίας».

Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη στις 18:00 Πρόταση νόμου για να μην κλείσει η ΕΡΤ από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, την ώρα που οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους κ.κ. Βεβιζέλο και Κουβέλη να συναντιούνται στις 6 το απόγευμα.

Σχέδιο νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωνε ότι γνώριζε από την Κυριακή για τις προθέσεις Σαμασχετικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σοβαρές εξελίξεις - Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σαμαράς

Ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή έχει αποφασίσει να ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει την άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου που δημιουργήθηκε έπειτα από την άρνηση των κυβερνητικών του εταίρων να στηρίξουν την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να απαντήσει στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ώστε να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Οριακά κέρδη καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακά κέρδη παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη, στις 13:13, να βρίσκεται στις 96,39 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,14%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 20.821 ευρώ.
Άνοδο σε ποσοστό 0,16% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,56 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων.
Άνοδο καταγράφουν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,15%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,14% και η Επενδυτική Αγορά σε ποσοστό 1,06%, ενώ αντίθετα πτώση σημειώνει ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,83%.

ΧΑ: Μάχες για τις στηρίξεις σε αρνητικό κλίμα

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας η σημερινή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου καταβάλλονται προσπάθειες να μην λυγίσουν κρίσιμες στηρίξεις υπό το βάρος του αρνητικού αντίκτυπου που διαμορφώνεται μετά την απόφαση υποβάθμισης του Χ.Α από τον ερχόμενο Νοέμβριο, και την πολιτική αναταραχή με άξονα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Πέντε φορές μέχρι αυτή την ώρα έχει αλλάξει πρόσημο ο Γενικός Δείκτης σε μια συνεδρίαση που θα κρίνει πολλά και ως προς τη μεσοπρόθεσμη τάση καθώς δοκιμάζονται τα τελευταία οχυρά των 890-870 μονάδων (κινητός μέσος όρος 200 ημερών και ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά) που χωρίζουν την αγορά από μια ευρύτερη σε χρόνο και εύρος διόρθωση ενδεχομένως όλης της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά του περασμένου Ιουνίου.
  

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ:ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΚΟΥΕΤΩ