Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η γενοκτονία ως αυτοκτονία

Του Ν.Λυγερού

Η έννοια της γενοκτονίας δεν είναι απλώς μία λέξη για μας, αντιπροσωπεύει ένα απαράδεκτο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και ως εκ τούτου πρέπει να μελετηθεί και να ενταχθεί στην παιδεία ενός λαού που μαθαίνει όχι μόνο για την ανθρωπιά, αλλά και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει την βαρβαρότητα όταν αυτή συνεχίζει την γενοκτονία της μνήμης, διότι δεν φοβάται κανένα θεσμό όσο δεν υπάρχει η ποινικοποίηση της άρνησης της ύπαρξης της γενοκτονίας. Αλλιώς όπως λέει και ο Albert Camus για τον άνθρωπο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Ανθρωπότητας είναι η αυτοκτονία. Διότι είναι οι άνθρωποι τα θύματα της γενοκτονίας και κανένας άλλος.

Έκρηξη μετεωρίτη στον ουρανό της Αργεντινής(Βίντεο)

Άπολάμβανε τη συναυλία και μαγνητοσκοπούσε το αγαπημένο του συγκρότημα Los Tekis, όταν τυχαία άνοιξε το πλάνο στο κινητό του τηλέφωνο. Ξαφνικά στον σκοτεινό ουρανό εμφανίστηκε μία πύρινη μπάλα που έδειχνε όλο και να πλησιάζει τον συναυλιακό χώρο. Μέσα σε δευτερόλεπτα γιγαντώθηκε κι εξερράγη σκορπώντας φως και λάμψη, ενώ κάποιοι θεώρησαν ότι οι διοργνωτές πέταξαν φωτοβολίδες στον ουρανό.

Το τέλος ενός μύθου Γιατί η Αθηνά ξεπούλησε τον Σκορπιό

Από το protothema


Η Αρένα του Διεθνούς Κέντρου Ιππασίας στο Γουέλινγκτον του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα δεν είχε ποτέ γνωρίσει τέτοιο συνωστισμό στις κερκίδες της. Πάνω από 8.500 θεατές, στα μέσα Μαρτίου και μάλιστα για βραδινό γκραν πρι υπό το φως των προβολέων, ήταν σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη για τους διοργανωτές.

Και ό,τι αρχίζει με έκπληξη επιφυλάσσει μια μεγαλύτερη. Στην άκρη του στίβου μια ψηλόλιγνη αμαζόνα ντυμένη στα μπλε και η ολόλευκη φοράδα της συνέθεταν ένα καλαίσθητο ντουέτο.

Οργανογράμματα, συγχωνεύσεις και απολύσεις στο τραπέζι

Την μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση που αποτελεί και απαίτηση της Τρόικας αναδεικνύει σε προτεραιότητά της η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο θα συζητηθούν οι δομές πέντε υπουργείων και η επίσπευση των ενεργειών που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα. Η απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών θα τεθούν στην συζήτηση αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το κυβερνητικό οργανόγραμμα.

Αντόνιο Μιλόσοσκι: Τα Σκόπια έχουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα

«Τα Σκόπια έχουν εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά μόνο ...εποχιακές».

Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε από το βουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απαντώντας σε Έλληνα ομόλογό του σχετικά με το ζήτημα αν η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας, στη συνεδρίαση των νομοθετών με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

Θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου
Θύματα απαγωγέων έπεσαν στη Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Γρηγόριος Yohanna Ibrahim, σε ενέδρα σύρων ανταρτών.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου επισήμανε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.

Τρία χρόνια από το έγκλημα του Καστελόριζου!(Βίντεο)

παπανδρεου, καστελοριζο
Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010 όταν ξεκινούσε ο «γολγοθάς» της Ελλάδας -  Αναπάντητα ερωτήματα και «σκιές» για το ρόλο του Γ. Παπανδρέου 
Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου όντας σε  «εντεταλμένη υπηρεσία» για τη σωτηρία(;) της Ελλάδος, παρέδιδε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Με φόντο το πανέμορφο ακριτικό νησί και τις βαρκούλες να αρμενίζουν στα νερά του Αιγαίου, ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε το αίτημα για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Χαράτσια δίχως τέλος στα ακίνητα

χαρατσι,ακινητα

- Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα λέγεται ο νέος φόρος, χωρίς αφορολόγητο. - Οι δανειστές απαιτούν να εισπράττονται 3.5 δις ευρώ κάθε χρόνο από τα ακίνητα. - Εντός του 2013 θα δηλωθούν όλα τα αγροτεμάχια.
Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων έχει μπει από την πρώτη στιγμή στο μάτι αλλά και στο μικροσκόπιο των δανειστών.
Αδυνατώντας να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας, οι δανειστές θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν δυσανάλογα μεγάλη ακίνητη περιουσία σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Η παράνοια τους φτάνει μέχρι τη διαπίστωση ότι η κατοχή ακίνητης περιουσίας, ακόμα και ενός σπιτιού 100 τ.μ ή κάποιων αγροτοτεμαχίων εκτός σχεδίου, συνιστά απόδειξη πλούτου και ευμάρειας η οποία πρέπει να φορολογηθεί.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο κυπριακό Χρηματιστήριο, εν μέσω περιορισμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στις 12:07, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 97,28 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο Δείκτης FFTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,05 μονάδες, σημειώνοντας περιορισμένες απώλειες σε ποσοστό 0,21%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €3.896.

Αντίρροπες δυνάμεις στο Χ.Α., οριακές διακυμάνσεις για τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Από απώλειες που στο άνοιγμα των συναλλαγών έφτασαν έως το 1,5% επιχειρεί να ανακάμψει ο Γενικός Δείκτης του στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς μετριάζονται οι πιέσεις στις μετοχές των Eurobank και ΟΠΑΠ.

Για τη μεν πρώτη, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις ότι η τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η διαπραγμάτευση ξεκίνησε με «βουτιά» 30%, ωστόσο οι απώλειες αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 13,04% στα 0,20 ευρώ.