Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Ιστορία της Κριμαίας

Η Κριμαία είναι αυτόνομη περιοχή της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, με υπερδισχιλιετή ιστορία και πληθώρα εποικισμών. Πρόκειται για χερσόνησο που συνδέεται με την ηπειρωτική Ουκρανία με τον ισθμό του Περεκόπ και χωρίζεται από τη Ρωσία από την Αζοφική Θάλασσα, τη Μαιώτιδα Λίμνη των αρχαίων Ελλήνων. Το σημερινό της όνομα Κριμαία έχει μογγολική προέλευση, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Ταυρίδα ή Ταυρική Χερσόνησο, από τους Ταύρους, ένα βαρβαρικό φύλο που κατοικούσε στην περιοχή.
Η Κριμαία, με πρωτεύουσα τη Συμφερούπολη, έχει έκταση 26.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο μεγαλύτερη από τη Στερεά Ελλάδα) και πληθυσμό λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001.

Ν. Λυγερός - Συνέντευξη Τύπου:«Στρατηγική για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Συνέντευξη Τύπου με θέμα:
«Στρατηγική για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014
Αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης

Πατριός - κτήνος! Έδειρε και πέταξε από τις σκάλες 10χρονο κοριτσάκι!

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει το 10χρονο κοριτσάκι από την Αλβανία, όπου χθες βράδυ έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του πατριού της. Ήταν περίπου στις 23.50 το βράδυ, στο κέντρο της Χαλκίδας, όταν ο 27χρονος Αλβανός πήγε μεθυσμένος στο σπίτι της αδερφής του, για να παραλάβει το 10χρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε αφήσει εκεί η μητέρα του, καθώς η ίδια εργαζόταν σε γνωστό fast-food της πόλης.

Διασφαλισμένη η πρώτη κατοικία διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης - Δεν γνωρίζαμε καν τη λέξη «bail – in» ...

- Συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»
- Μέχρι το πρωί δίναμε μάχη για να αποφευχθεί το κούρεμα
- Θα αποφεύγονταν τα χειρότερα αν στρεφόμαστε νωρίτερα στην Τρόικα
- Η Κύπρος άνοιξε το δρόμο του πειραματισμού
- ΠτΔ: Δεν κατηγορώ τον Σόιμπλε

Η πρώτη κατοικία είναι νομικά εγγυημένη για όσους έχουν δάνεια, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Malaysia Airlines Λύθηκε ένας γρίφος: Ο συγκυβερνήτης του Boeing είπε «καληνύχτα»!!!

Η αστυνομία δεν βρήκε κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του πιλότου - Τα ηνία στις έρευνες στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού αναλαμβάνει η Αυστραλία και στα βόρεια το ΚαζακστάνΣτον συγκυβερνήτη της πτήσης 370 της Malaysia Airlines, Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, ανήκει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας, η φωνή που είπε «όλα καλά, καληνύχτα» λίγο πριν χαθεί το στίγμα του χαμένου εδώ και 9 ημέρες Boeing.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το επιτελικό στέλεχος της Malaysia Airlines ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η αστυνομία δεν βρήκε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του πιλότου της πτήσης, Ζαχάρι Αχμάντ Σαν, στο πρόσωπο του οποίου έχει επικεντρωθεί ένα σημαντικό τμήμα των ερευνών μετά τις αποκαλύψεις ότι ήταν φανατικός πολιτικός ακτιβιστής.

Φόρος σε 1.000.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που κατέθεσαν πινακίδες

Οι παρανοϊκές απαιτήσεις από την Κινέζα της Τρόικας για νέους φόρους και πρόστιμα100 ευρώ αν δεν δηλωθούν εντός 10ημέρου γάμος, θάνατος ή απώλεια ταυτότητας!
Οι παρανοϊκές απαιτήσεις από την Κινέζα της Τρόικας για νέους φόρους και πρόστιμα
100 ευρώ  αν δεν δηλωθούν εντός 10ημέρου γάμος, θάνατος ή απώλεια ταυτότητας!
 
Η μανία και ο παραλογισμός με τους φόρους που έχουν καταλάβει την τρόικα και ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λένε να κοπάσουν και εκπλήσσουν συνεχώς δυσάρεστα τους Ελληνες διαπραγματευτές.

Δίνουν γάλα, φάρμακα, τριετίες για να «ηρεμήσουν» την τρόικα

Δίνουν γάλα, φάρμακα, τριετίες για να «ηρεμήσουν» την τρόικα
Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης στις σφοδρές πιέσεις των δανειστών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, μίας συμφωνίας που, όμως, θα περιλαμβάνει άκρως επώδυνες ρυθμίσεις για μεγάλες ομάδες πολιτών.
Ο μεταμεσονύκτιος κύκλος διαπραγμάτευσης, χθες, αλλά και οι νέες διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα, σηματοδοτούν την υποχώρηση της κυβέρνησης σε σειρά από ανοικτά θέματα, μιας και η τρόικα εμφανίζεται εξαιρετικά... πιεστική και πειστική.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παραχωρήσεις στα ακόλουθα:

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Σκότωσε πατέρα και αδελφή και αυτοκτόνησε!

fonos-fwto Συγκλονίζει την Κρήτη η οικογενειακή τραγωδία που εξελίχθηκε απόψε στην Ιεράπετρα Λασιθίου με τρεις νεκρούς.
Ένας 53χρονος φαρμακοποιός για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του, 75 ετών και την 42χρονη αδελφή του ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του εναντίον του και αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στον τόπο έφτασαν άμεσα αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ιατροδικαστής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια κάτω από τα οποία έγινε το έγκλημα.

Η Μόσχα αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος

Η Μόσχα αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος
Με διάταγμά του, που υπέγραψε απόψε ο πρόεδρος της Ρωσίας αναγνωρίζει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως "κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου.

"Λαμβάνοντας υπ' όψη την έκφραση της βούλησης των λαών της Κριμαίας κατά το πανκριμαϊκό Δημοψήφισμα, που έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου 2014, αναγνωρίζεται η Δημοκρατία της Κριμαίας, στην οποία η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ειδικό καθεστώς, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής του", αναφέρεται στο κείμενο του διατάγματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κέρδη για τους δείκτες της Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Dow16.235,27169,60 1,06%  



  Nasdaq4.245,40-15,02 -0,35%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της Κριμαίας και το επίσημο αίτημα της περιοχής για προσχώρηση στη Ρωσία.

Η επενδυτική κοινότητα φαίνεται πάντως ανακουφισμένη καθώς το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και σοβαρά επεισόδια βίας.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώνοντας θετικό κλίμα στην αγορά, με τους δείκτες να αντιδρούν ανοδικά μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό μηνιαίας αύξησης από τον Αύγουστο, καθώς η παραγωγή ανέκαμψε μετά από τις ασυνήθιστα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην αρχή του έτους. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones έκαναν λόγο για οριακή άνοδο 0,1% της παραγωγής.

Ταυτόχρονα, ττοιχεία του δείκτη Manufacturing Empire State που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Federal Reserve της Νέας Υόρκης έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη εμφάνισε βελτίωση το Μάρτιο παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει υποτονική. Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 5,61 μονάδες από 4,48 μονάδες το Φεβρουάριο αν και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 7,0 μονάδες.

Σημαντικές ζημιές κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σε πτωτική πορεία επανήλθε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ύστερα από τα μικρά κέρδη της Παρασκευής. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε σημαντικές απώλειες άνοδο της τάξης του 2,34%, κλείνοντας στις 143,45 μονάδες.

Πτώση της τάξης του 2,22% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 66,01 μονάδες. Το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 112.681 ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το σύνολο των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών.

Το υψηλότερο κλείσιμο από την αρχή του έτους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Σημαντικά κέρδη «έγραψε» τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 3,5% και να φλερτάρει με τα ψηλά έτους που κατέγραψε στις 12 του τρέχοντος μηνός (1.367,16 μονάδες).

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε το σύνολο των μετοχών του FTSE Large Cap, με τα μεγαλύτερα αυτά του Τιτάνα που ενισχύθηκε7,83% στα 24,80 ευρώ και της ΕΤΕ που έκλεισε στο +6,56% και στα 3,90 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλείνοντας στα 4,13 ευρώ, η ΕΥΠΡΟ στα 9,15 ευρώ, η Τρ. Πειραιώς στα 2,01 ευρώ, η Ελλάκτωρ στα 4,07 ευρώ, η ΜΙΓ στα 0,509 ευρώ, η Intralot στα 2,44 ευρώ και η ΕΧΑΕ στα 9,35.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Μαθηματικά, Στρατηγική και Επιστήμες"(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Μαθηματικά, Στρατηγική και Επιστήμες".
 4ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ACSTAC), 
Κολλέγιο Ανατόλια. Θεσσαλονίκη, Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Είναι καλά οι άνθρωποι; Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτια την περασμένη δεκαετία


Nέες σατανικές μεθόδους έχει εφεύρει το ΥΠΟΙΚ για να ξεζουμίσει τους Έλληνες πολίτες και για να του πάρει τα σπίτια Με ασαφείς νόμους βγάζει αράνομους όσους πούλησαν στο παρελθόν ακίνητο και του ζητάνε απίστευτα ποσά ως πρόστιμα! Έχουν ποινικοποιήσει αναδρομικά τους πάντες γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για δικαστήρια. Άλλωστε ο Γ.Παπανδρέου τον πρώτο νόμο που περασε ήταν να πάει την μήνυση στα 200 ευρώ ώστε κανείς Έλληνας να μην μπορέι να αντιδράσει.

Oι ασυναρτησίες του Θ.Πάγκαλου: «Μας πήρανε τον Τόμσεν λαλούμ λαλούμ λαλούμ"

Σε μια περίεργη και δίχως πολιτικό νόημα σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Χωρίς να είναι σαφές σε ποιους απευθύνεται, σε ποιους στέλνει μήνυμα και τι ακριβώς σχολιάζει ο πρώην υπουργός έγραψε τρία δίστιχα για τα οποία οι χρήστες του Twitter παρατήρησαν ότι δεν διαθέτουν ρίμα.
«Μας πήρανε τον Τόμσεν λαλούμ λαλούμ λαλούμ. Την τρόικα μας πήραν ζουμ τριαλαρό. Σύριζα και Τσίπρας και ζήτω η δραχμή.
Χάνουμε τη Μέρκελ λαλούμ λαλούμ λαλούμ. Και τους "δωσιλόγους" τζουμ τριαλαρό. Πού είναι η καταστροφή μας; Σύριζα και Τσίπρας στην επιτροπή.

Τα ψέματα τελείωσαν - Διάγγελμα Πούτιν την Τρίτη για την προσάρτηση της Κριμαίας

O B.Πούτιν θα ανακοινώσει ίδιος την ένταξη της Κριμαίας στην Μητέρα Ρωσία, επαναφέροντάς την πίσω στο ρωσικό κρομό από το 1954.Αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδος, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, που αποτελείται από τα δύο Σώματα της ρωσικής Βουλής, καλώντας τους βουλευτές να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου, 84ου μέλους της.

Στη Ρωσία με 97% ΝΑΙ η Κριμαία - Η Μόσχα στρέφει το βλέμμα... σε Ντόνετσκ και Χάρκοβο


Η Κριμαία είναι ήδη ρωσική. Αυτό αποφάσισε ο λαός της που με ποσοστό 96,6% από το σύνολο των ψήφων τάχθηκε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 82,1%. Ο πρωθυπουργός της Χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί σήμερα κιόλας στη Μόσχα προκειμένου να καταθέσει αίτημα έντασης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Και όπως έχει δηλώσει το Κρεμλίνο η απάντηση θα είναι άμεση.

Κύπρος: Κατελήφθη από Αμερικανούς πεζοναύτες το πετρελαιοφόρο «Morning Glory»

Bρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της ΚύπρουΥπό τον έλεγχο ειδικών δυνάμεων του ναυτικού των ΗΠΑ τέθηκε τα ξημερώματα το πετρελαιοφόρο «Morning Glory», το οποίο είχε φορτώσει πετρέλαιο σε λιβυκό λιμάνι που ελέγχουν αντάρτες της Λιβύης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, το πετρελαιοφόρο βρισκόταν από το περασμένο Σάββατο ακινητοποιημένο σε διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Αλ Κάιντα: Μαλαισιανοί ετοίμαζαν αεροπειρατεία τύπου 9/11

Οι υποψίες στρέφονται στους κυβερνήτες και σε δύο επιβάτεςΓια αεροπειρατεία τύπου 11ης Σεπτεμβρίου κάνει λόγο μέλος της Αλ Κάιντα βρετανικής καταγωγής αναφερόμενο στην μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing της Μαλαισίας. Την ίδια ώρα, οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους όχι μόνο στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη αλλά και σε δύο επιβάτες. «Ποιος είχε την τεχνογνωσία, εκτός από τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Boeing, για να εξαφανίσει από τα ραντάρ ένα μεγάλο αεροσκάφος»; διερωτώνται οι αρχές στρέφοντας τις έρευνές τους σε δύο επιβάτες: Σ΄ έναν 29χρονο Μαλαισιανό μηχανικό πτήσεων κι έναν 35χρονο Ουιγούρο, ο οποίος είχε λάβει εκπαίδευση προσομοίωσης πτήσης αεροσκάφους.

...Ελικόπτερα πάνω από το υπουργείο Οικονομικών!Σε εξέλιξη η γενική δοκιμαστική πτήση εν όψει παρέλασης για την 25η Μαρτίου

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000, επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταφορικά τύπου Chinook Χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το κέντρο της Αθήνας; Για ποιο λόγο πετούν σχεδόν πάνω από το υπουργείο Οικονομικών επιθετικά ελικόπτερα Apache, και μεταφορικά τύπου NH-90 και Chinook; Τι γυρεύουν τα στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από το κέντρο της Αθήνας; Γιατί γίνονται διελεύσεις μαχητικών πάνω από το υπουργείο Οικονομικών όπου συναντάται το οικονομικό επιτελείο με την ομάδα Τόμσεν;

Πόσα και σε ποιους χρωστά η Ελλάδα

Πόσα και σε ποιους χρωστά η Ελλάδα
Το ελληνικό χρέος εκτείνεται μέχρι και το 2057, χωρίς να μπορεί να υπολογίσει κανείς που θα φτάσει
Το 2010 η Ελλάδα έγινε ένα διεθνές «πειραματόζωο» υπό τις ευλογίες της Ευρώπης, του ΔΝΤ και των κεντρικών τραπεζών. Ο πανικός που προήλθε από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης επεκτάθηκε σαν αστραπή σε όλα τα χρηματιστήρια, τους τραπεζικούς και πολιτικούς κύκλους παγκοσμίως.
Ο λόγος ήταν απλός και ερμηνεύεται με ιδιαίτερη ευκολία: οι περιφερειακές χώρες της Ευρώπης που έλαβαν την ονομασία PIIGS από τα αρχικά τους γράμματα (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) χρωστούσαν στις ξένες τράπεζες περί τα 2,5 τρις ευρώ. Τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών ήταν αποκαλυπτικά και ικανά να σπείρουν τον πανικό!

Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης(Βίντεο)


Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές ο Π. Σγουρίδης
Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τη φωνή της Θράκης στη Βουλή επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο άνθρωπος που επί σειρά ετών εκπροσώπησε τη Θράκη ως βουλευτής και ως δεύτερος αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου έχει αφήσει μια για πάντα πίσω του το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή που είχε συγκρουστεί με σφοδρότητα με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.
Ο ίδιος διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια άριστη σχέση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ευαισθησία στα εθνικά θέματα.

Ο γέροντας Κρητικός που έβαλε στη θέση του τον Θεοδωράκη (Βίντεο)


Ο γέροντας Κρητικός που έβαλε στη θέση του τον Θεοδωράκη (vid)
Αμήχανος ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν είχε απαντήσεις ούτε για την ανεργία ούτε για την κρίση.
Όλη την αλήθεια για το «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, την είπε με λίγα λόγια ένας ηλικιωμένος Κρητικός που βρέθηκε στον «Κήπο» των Χανίων για να ακούσει την παρουσίαση του κόμματος.
Ένα κόμμα το οποίο χωρίς να έχει διατυπώσει ποτέ ούτε… μισή πολιτική πρόταση για έστω ένα από τα μεγάλα σημερινά πολιτικά προβλήματα, παρουσιάζεται σε «δημοσκοπήσεις» τρίτο κόμμα – και με δυναμική που σύντομα θα το βγάλει και πρώτο! – και την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να δηλώνει ότι θα το ψηφίσει!