Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αυστραλιανή αρχαιολογική έρευνα στην Άνδρο για τη διαλεύκανση του μυστηρίου της ξαφνικής εγκατάλειψης του γεωμετρικού οικισμού της Ζαγοράς κατά τον ένατο αιώνα π.Χ.

Από το erevnw

To κρατικό αυστραλιανό δίκτυο της SBS μετέδωσε ρεπορτάζ για μια ομάδα πέντε Αυστραλών αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, η οποία πραγματοποιεί ανασκαφές στην Άνδρο, σε μία προσπάθεια "να διαλευκανθεί το μυστήριο της ξαφνικής εγκατάλειψης του γεωμετρικού οικισμού της Ζαγοράς κατά τον ένατο αιώνα π.Χ., ενώ βρισκόταν σε ιδιαίτερη άνθιση".

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ ο οικισμός της Ζαγοράς εγκαταλείφθηκε κακήν κακώς από τους κατοίκους της κατά τον 8ο αιώνα, ενώ άκμαζε στο θαλάσσιο εμπόριο, στη γεωργία και τη βιομηχανία.
Οι Αυστραλοί αρχαιολόγοι με τους συνεργάτες τους έχουν βάλει στοίχημα να ανακαλύψουν αν η αιτία ήταν η έλλειψη γλυκού νερού ή κάποιος μεγάλος σεισμός.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ζεόλαδο: το λάδι της ζωής".(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλαδο: το λάδι της ζωής".
Ελαιοτριβείο Δ. Τσατσαμπά & ΣΙΑ Ο.Ε. Πρόδρομος, Αγαλιανή Μεσσηνίας.
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, ώρα: 12:00.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού:"Ανθρωπότητα: διαβάζουμε τους νεκρούς, γράφουμε για τους αγέννητους".(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ανθρωπότητα: διαβάζουμε τους νεκρούς, γράφουμε για τους αγέννητους".
2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα: 19.00.

Γιατί αλλάζει η ώρα;

Δυο φορές το χρόνο κάνουμε... γυμναστική στα ρολόγια μας και να πεις πως είναι λίγα.....

Κάποτε είχαμε μόνο επιτραπέζια και χειρός, μετά ήρθαν τα κινητά τηλέφωνα, τα βίντεο, τα στερεοφωνικά, οι ηλεκτρικές κουζίνες... Όμως, γιατί μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία;

Τρόμος στη Σικελία- Εξερραγη το ηφαιστιο της Αιτνας.Δείτε στο βίντεο την έκρηξη.

Το υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα, εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας λάβα και στέλνοντας καπνό και στάχτη πάνω από τη Σικελία.

Παρά την έκρηξη, δεν χρειάστηκε εκκένωση ορεινών χωριών, ούτε υπήρξε ιδιαίτερη αναταραχή, πέρα από το προσωρινό κλείσιμο του εναερίου χώρου πάνω από τη Σικελία, σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Κατάνια.

Εξωγήινη εισβολή: Είμαστε έτοιμοι;(Βίντεο)

Έχουμε διαβάσει βιβλία, έχουμε δει ταινίες (Ο πόλεμος των κόσμων, Ημέρα Ανεξαρτησίας), όμως όλα είναι επιστημονική φαντασία, σωστά; Μπορεί και όχι. Η επιστήμη λέει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να είναι πολύ αληθινοί και μπορεί να μην είναι τόσο καλοί όσο ο Ε.Τ. Η ηθοποιός Michelle Rodriguez (Avatar, S.W.A.T.) συγκεντρώνει τους κορυφαίους επιστήμονες, στρατιωτικούς ειδήμονες στην στρατηγική και συγγραφείς για να μας απαντήσουν, μέσα από τη δραματοποίηση, τί θα συνέβαινε εάν κι όταν μας επιτεθούν εξωγήινοι.

Τα περίεργα σύμβολα που σπέρνουν τρόμο στο ποδόσφαιρο...Ρίο, Μόναχο και τώρα Λονδίνο...(Βίντεο)

Αθήνα Την εξήγησή τους ψάχνουν τα ολοένα και αυξανόμενα περίεργα περιστατικά που συνδέονται με το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Ο λόγος για την παρουσία ανθρώπων ή συμβόλων στα γήπεδα που δημιουργούν απορίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν και τον τρόμο στους υπόλοιπους θεατές.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ!!!ΑNOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ !!!

Αγαπητέ  Συνέλληνα
Κρίνοντας  τους  καιρούς   ώριμους  και  την  δική  σου  αντιληπτική  ικανότητα  ανεβασμένη  αποφάσισα  να  λύσω  την  μακρόχρονη  σιωπή  μου.   


  Ήρθαν    οι  ύστατες  ώρες  και  θεωρώ  ότι  η  αποκάλυψη  κάποιων   δράσεων  θα  μπορέσει  να  σε  ενδυναμώσει,  να  σου  εμφυσήσει  το  σθένος  που  τώρα  πια  χρειάζεσαι  για  να  επιβιώσεις.  Στην  τελική  πράξη  του  δράματος  που  σου  ετοιμάζουν  πρέπει  να  στηλώσεις  τα  πόδια,  να  γεμίσεις  τα  πνευμόνια  με  Ενέργεια  καθαρή,  ελληνική  και  να  ΓΥΡΙΣΕΙΣ  ΤΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ. 

Φθηνό σασί made in Greece μειώνει κατά 80% την τιμή των αυτοκινήτων!

Μια πρωτοποριακή μέθοδο σχεδιασμού, που μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά 50%-80%, επινόησε ο μηχανολόγος-μηχανικός δρ Δημήτρης Χατζηκακίδης. Η καινοτομία «κρύβεται» σε μια νέα διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, που αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε κάποια συμβατικά αυτοκίνητα.

Οι τύποι προσωπικότητας κατά τον Ιπποκράτη: Σε ποια ανήκετε;

Ο Ιπποκράτης (π. 460 π.Χ.-360 π.Χ.) παρατήρησε τις ομοιότητες που υπήρχαν ανάμεσα σε κάποιους ανθρώπους.

Πίστευε ότι η προσωπικότητα σχηματίζεται από την ισορροπία των τεσσάρων..χυμών του ανθρώπινου σώματος. Δηλαδή από την ισορροπία του αίματος, του φλέγματος, της πράσινης και της μαύρης χολής. Έτσι, προέκυψαν οι εξής ονομασίες: φλεγματικός, αιματικός , μελαγχολικός και χολερικός.

Ο κίτρινος ήταν το ίδιο με τον φλεγματικό. Ο μπλε το ίδιο με τον αιματικό. Ο πράσινος το ίδιο με τον μελαγχολικό, και ο κόκκινος το ίδιο με τον χολερικό.

3 Τεράστια Αντικείμενα Μπροστά Από Το Φεγγάρι! (Βίντεο)

Date of discovery: October 2013

Location of discovery: Near Earths Moon
Source: http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/ISD/highres/AS09/AS09-23-3500.JPG
Mission: Apollo 9, 179 Nautical Miles above Earth, or 324km in orbit.
Camera: HB Hasselblad, 80mm,
Film: Kodac Ektachrome, Frame 23

ΑΤΙΑ που ήταν πάνω από 2-3 χλμ. παρατηρήθηκαν και αναφέρθηκαν από πιλότους και άλλους αυτόπτες μάρτυρες, κι εγώ ο ίδιος έχω αναφέρει UFO στην επιφάνεια της σελήνης που ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα σε σύγκριση με τον απέναντι κοντινό κρατήρα του οποίου η διάμετρος είναι γνωστή.

Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική;

Έστειλαν το κεφάλι πρώην ποδοσφαιριστή στη σύζυγό του

Μια αστυνομικίνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο βρήκε σήμερα στην είσοδο του σπιτιού της ένα σακίδιο που περιείχε το κεφάλι του συζύγου της, ο οποίος είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το θύμα, ένας 35χρονος καταστηματάρχης και πρώην ποδοσφαιριστής απήχθη το βράδυ της Δευτέρας ενώ βρισκόταν έξω από το μαγαζί του, κοντά στη φαβέλα Μίνια Ντέουσα στο προάστιο Ρεαλένγκο, στα βόρεια της πόλης. Οι δράστες τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκαν.

«Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» προτείνει η Ελλάδα για τα Σκόπια;

Η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik γράφει ότι η πρόταση έχει υποβληθεί στον Μάθιου Νίμιτς από τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.
Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» φέρεται να πρότεινε για τα Σκόπια στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την ονομασία, Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Αυτό υποστηρίζει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Και άλλο παραλήρημα Πάγκαλου:Να καταργηθεί η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου - Η μαθητική παρέλαση είναι χούντα

«Μόλις βγει ο Τσίπρας όλοι θα κονομήσετε» είπε ειρωνικά...
«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει δύο εθνικές εορτές», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

«Μπορεί να γίνονται συναυλίες, μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις στα σχολεία, ένα πρόγραμμα πολιτιστικό και μορφωτικό», είπε για την επέτειο του «Όχι» ο κ. Πάγκαλος και διευκρίνισε: «Με ενοχλεί η στρατιωτικοποίηση ενός γεγονότος και με ενοχλεί η πληθώρα τελετών και εορτασμών για να μην δουλεύουμε...». Ο πρώην υπουργός συνέδεσε την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου με την κοπάνα και πρότεινε να θεσμοθετηθεί ότι η 28η Οκτωβρίου θα είναι αργία μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Πάγωσε» η Αθήνα με το παραλήρημα Πάγκαλου

«Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα!» είπε, αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών - Πότε γίνονταν οι παρακολουθήσεις, τι άκουσαν οι κοριοί και γιατί η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε να παρακολουθεί τους Αμερικανούς.
Την αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα έκανε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής, ωστόσο δεν διευκρίνισε ακριβώς για ποιο χρονικό διάστημα μιλάει.

Τι αποκαλύπτει το Spiegel Κέντρο υποκλοπών η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Στο κτήριο της Β. Σοφίας είχε στηθεί υπερσύγχρονη μονάδα παρακολούθησης - Ο εξοπλισμός τοποθετούνταν σε ταράτσες και τον κάλυπταν με πάνελ - Αναφέρονται όλα σε εγγραφα που διέρρευσε ο Σνόουντεν.
Ένα από τα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα γίνουν

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα γίνουν
Mε τίτλο «το πελατειακό κράτος εξυπηρετούσε πολλούς», η βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα «Λα Λιμπρ Μπελζίκ» φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στις εργασίες της Ομάδας Δράσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές Αρχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «δεν θέλουμε να αντιγράψουμε ένα μοντέλο, αλλά πώς θα το προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα». Ειδικά δε για τα προβλήματα της ελληνικής διοίκησης τονίζει ότι ήταν πολύ μεγάλη, αναποτελεσματική και σπαταλούσε πόρους, ενώ δεν έδινε στους πολίτες την εντύπωση ότι εκπλήρωνε τον ρόλο της, ως δημόσια υπηρεσία.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό
Περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων το 2014 αναμένει να εξοικονομήσει το υπουργείο Εργασίας από την αναδιάρθρωση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών, που προωθείται με τη νέα νομοθετική ρύθμιση η οποία αναμένεται να κατατεθεί ίσως και σήμερα στη Βουλή.
Στο προσχέδιο του σχεδίου νόμου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου 10.500 ευρώ στους εργοδότες που έχουν δηλώσει εργαζόμενους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όχι όμως και στην Αναλυτική περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν.
Αναλυτικά, με τα 17 άρθρα του προσχεδίου του νομοσχεδίου προβλέπεται επίσης:

Ο νεαρός άνδρας του video δεν είναι τελικά ο μικρός Μπεν - Αρνητικό το τέστ DNA

Λευκωσία: Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα του τεστ από τη σύγκριση του DNA του νεαρού άνδρα με δείγμα του Μπεν Νίντχαμ που έστειλε χθες στην Κύπεο η Interpol. Τα στοιχεία είχαν δοθεί στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας που διενήργησε και το τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από τη σύγκριση του DNA αποδεικνύεται ότι ο νεαρός, ηλικίας 22 ετών, δεν έχει σχέση με την οικογένεια του Μπεν Νίντχαμ, που είχε εξαφανιστεί στην Κω το 1991.

Βελτιώνεται η εικόνα στο ταμπλό της Wall

Dow15.658,2389,30 0,57%  



  Nasdaq3.940,13-3,23 -0,08%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες μετοχές της Wall Street μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των Apple και Pfizer και ενώ αναμένονται οι αποφάσεις της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά στοιχείων από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, με τη βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό έξι μηνών να μην αλλάζει δραματικά την εικόνα στο ταμπλό.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 83,10 μονάδες (0,53%) και βρίσκεται στις 15.652,00 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,10 μονάδων (0,00%) φτάνοντας τις 3.940,00 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 6,60 μονάδων (0,38%) και βρίσκεται στις 1.768,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η IBM καθώς διαπραγματεύεται στα 180,75 δολάρια με άνοδο 3,40 δολ. ή σε ποσοστό 1,92%. Ακολουθούν η AT&T με κέρδη 1,88% στα 36,24 δολάρια και η Pfizer Inc στα 31,20 δολάρια με άνοδο 1,50%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Caterpillar (-1,05%), η Microsoft (-0,25%) και η Du Pont (-0,24%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Μεγάλη άνοδος 4,38% στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μεγάλη άνοδο έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 95,59 μονάδες και να σημειώνει κέρδη της τάξης του 4,38%.

Ο Δείκτης FTSECySE 20 παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 8,63%, κλείνοντας στις 36,13 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €97.675,10.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν η Κύρια Αγορά με 4,64%, οι Τράπεζες με 4,69% και ακολούθησαν τα ξενοδοχεία 1,01% και οι Επενδυτικές με 0,13%.

Νέα διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επίκεντρο τα blue-chips

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Διορθωτικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, μετά την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει το τέταρτο -μόλις- πτωτικό του κλείσιμο εντός του μήνα.

Κινούμενος πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, ο ΓΔ βρέθηκε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως και 3,93%, απώλειες τις οποίες κατάφερε σταδιακά να περιορίσει.

Στο «κόκκινο» έκλεισε το σύνολο σχεδόν των μετοχών του FTSE Large Cap, με εξαίρεση τους τίτλους των Βιοχάλκο και ΟΛΠ, ενώ χωρίς μεταβολή ολοκλήρωσαν 4 ακόμα μετοχές στη σύνθεση του δείκτη.