Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 1948: Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές... από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό.

Απίστευτο: Σκοπιανές ΜΚΟ κατηγορούν την Ελλάδα για... γενοκτονία «Μακεδόνων» - ΑΠΟ ΤΟ 1913

Μια σειρά από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της ΠΓΔΜ κατηγορούν την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία «Μακεδόνων» από το 1913.
Στην κοινή δήλωση των τεσσάρων ΜΚΟ προς το τουρκικό πρακτορείο Anadolu διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το όνομα της χώρας τους και εγκαλούν την Ελλάδα ότι διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας" κατά της «μακεδονικής μειονότητας» από το 1913.

«Ναυμαχία» Αμερικανών -Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ – Οι ΗΠΑ αγνοούν τις απειλές Ερντογάν

ExxonMobil: Προχωράμε κανονικά – Άγκυρα: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τους Αμερικανούς να βρίσκονται ήδη λίγα μίλια από τα κυπριακά «οικόπεδα».
Ο Suann Guthrie, εκπρόσωπος της ExxonMobil, αμερικανικής εταιρείας που έχει αναλάβει να κάνει έρευνες στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας προχωρά κανονικά θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην περιοχή.

Απάντηση Παυλόπουλου σε Τουρκία: Θα υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μου - Σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών της Δωδεκανήσου

«Επιδιώκουμε τη φιλία με την Τουρκία και αυτό περνά μέσα από το σεβασμό των συνόρων όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Νίσυρο
Σαφές μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και των νησίδων της Δωδεκανήσου, έστειλε σήμερα από την Νίσυρο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Είδηση - «βόμβα»: Η Τουρκία ζητάει τη σύλληψη Ελλήνων στην Αθήνα

Νέα «βόμβα» από την Τουρκία – Ζητούν τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση καύσης της τουρκικής σημαίας – Βάζουν λάδι στη φωτιά στο διπλωματικό θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Νέες τουρκικές προκλήσεις έρχονται να πυροδοτήσουν» το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το διπλωματικό θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανόπουλης μετά τη σύλληψή τους στον Έβρο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μία ανακοίνωση - βόμβα.

Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας - Ιστορικές εξελίξεις για την Ελλάδα - Ενέργεια, Στρατηγική και Ιστορία

Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας
Του Ν. Λυγερού


Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 με την κοινοπραξία Total - Edison - Ελληνικά Πετρέλαια κι ετοιμάζουμε άλλα δύο με τις κοινοπραξίες Repsol - Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil - Total - Ελληνικά Πετρέλαια για τις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο για την πρώτη και Δυτικά και Νοτιοδυτικά Κρήτης για τη δεύτερη. Θα έχουμε λοιπόν συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, χώρες οι οποίες έχουν όλες άμεση σχέση με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 με τον Η. Μεγαγιάννη στο Style 100 -
Σητεία, 05/03/2018