Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Άγνωστοι Έλληνες: Από την Γαλλία στον Βόρειο Πόλο(Βίντεο)


επιγραφη
Επιγραφή στην Μασσαλία

Από το pygmi

«Η Μασσαλία δεν έπαψε ποτέ να δείχνει και να έχει το ελληνικό χρωμόσωμα, μια πραγματικότητα, απτή σε όλο τον Νότο της Γαλλίας. Εκτός από τις ομογενειακές οργανώσεις υπάρχουν και πολλοί Φιλέλληνες που τρέφουν μια άδολη αγάπη για την Ελλάδα την οποία θεωρούν κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού αλλά και ως μια μακρινή πατρίδα».
Στην προηγούμενη μελέτη μας κλείσαμε το ταξίδι μας στην Αφρική με την χώρα της Αιγύπτου. Το ταξίδι όμως των Ελλήνων φυσικά δεν σταματά εκεί αλλά πολύ περισσότερο δεν σταματάει ποτέ…
Έτσι κι εμείς συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην περιοχή της Μεσογείου θα κάνουμε έναν σταθμό στην Μασσαλία, την ελληνική πόλη της Γαλλίας, η οποία ακόμη και σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του απόδημου Ελληνισμού.

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Από το  pentapostagma

Ενώ στην Αθήνα δόθηκε πλέον και επίσημα το σήμα να αρχίσουν τα έργα για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, αν και η αλήθεια είναι ότι ήδη υπάρχουν περί τα εξήντα τζαμιά σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στην Κωνσταντινούπολη δόθηκε σαφές μήνυμα από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, ότι σύντομα η αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης το μεγάλο αυτό σύμβολο του χριστιανισμού θα ακολουθήσει τον «δρόμο» της αγίας Σοφίας Τραπεζούντας και της αγίας Σοφίας της Νίκαιας που ήδη λειτουργούν σαν μουσουλμανικά τεμένη.

Διάσημες ιστορικές φωτογραφίες από όλον τον κόσμο!

Συναρπαστικές φωτογραφίες του παρελθόντος, σπάνιες ιστορικές στιγμές που μένουν αναλλοίωτες στη μνήμη μας για διάφορους λόγους.

Μνημεία, πόλεις, πόλεμοι, εκρήξεις, σπάνια φυσικά φαινόμενα απαθανατίστηκαν στο φακό του φωτογράφου και έμειναν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, να θυμίζουν όσα δεν είδαν, δεν έζησαν, δεν γνώρισαν αλλά θα έπρεπε…

Μια συλλογή από 10 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες θα σας καταπλήξουν…

Η μύγα των φρούτων, που εξελίχθηκε και έχει μυρμήγκια στα φτερά της

Δείτε τι γίνεται όταν η φύση έχει κέφια. Μια μύγα έγινε σταρ, λόγω των φτερών της
Μία μύγα, διαφορετική από τις άλλες, φιγουράρει σε όλα τα διεθνή μέσα. Η μύγα - "σταρ", έχει τραβήξει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας μια ιδιάζουσας ανωμαλίας.
Τα φτερά της κάνουν τη διαφορά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και εγείρουν παγκόσμια περιέργεια.
Δεν είναι συνηθισμένο άλλωστε για μια μύγα να κουβαλάει πάνω της... μυρμήγκια.

Σοβαρές επιπτώσεις για την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και του έφηβου από την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την συμμετοχή 2319 εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου σε ποσοστό 1% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, 30% των παιδιών του Δημοτικού και 80% των παιδιών του γυμνασίου.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά της χώρας μας αναμφίβολα δημιουργεί έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την αναγκαιότητα του και τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του.


Τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο πέρα από επικοινωνία και ως πύλη εισόδου στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ,όπως παιχνίδια και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας οποιαδήποτε σύνδεση κινητού τηλεφώνου με συμβόλαιο της κινητής τηλεφωνίας με τον καταναλωτή δίνει αυτόματα πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του πελάτη.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Το ψάρεψα από εδώ

http://777-lucyfer777.blogspot.gr/2013/11/allarme-sanitario-la-sindrome-di.html

κι έκανα μα ελεύθερη μετάφραση για να το απολαύσουμε μαζί!

Υγειονομική προειδοποίηση ! Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης έχει μολύνει ολόκληρο το κόσμο.

15 Νοεμβρίου 2013 – Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της OMS (Οργανωση Μαχόμενων Sovversivi) μια παράξενη επιδημία απλώνεται σαν λεκές από λάδι σε όλο το πλανήτη, και νομίζω πως πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά αυτό το κείμενο , γιατί πιθανότατα ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΣΥ! Για όποιον έχει άγνοια σε ιατρικά θέματα, όπως εγώ, το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ένα θύμα - όμηρος μπορεί να αναπτύξει θετικά συναισθήματα (μερικές φορές μπορεί να φτάσει στον έρωτα) για τον απαγωγέα του.

Να πως μας ΕΛΕΓΧΟΥΝ(Βίντεο)

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο βασισμένο στις 10 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ του Ν. Τσόμσκι.

Τρομοκρατική επίθεση στο defencenet: Δύο εκρήξεις μπροστά στα γραφεία

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του defencenet.gr στην όδο Μέρλιν, στο Κολωνάκι.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 02.20. Αμέσως o δρόμος γέμισε καπνούς και μια στιφή μυρωδιά πλημμύρισε την ατμόσφαιρα.
Οι δημοσιογράφοι της βάρδιας στα γραφεία του defencenet.gr που εργάζονταν εκείνη την στιγμή στα γραφεία, ταρακουνήθηκαν αρχικά και εν συνεχεία πετάχθηκαν έξω, ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την Βουλή που απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της έκρηξης έφτασαν στο σημείο.

IΔΟΥ ΤΟ "SUCCES STORY..." Εκαψε το σπίτι του και έριξε στο γκρεμό το ΙΧ του για να μην τα πάρουν οι τράπεζες!


 

Οι πολίτες αρχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωσή τους. Με παθητικά μέσα, χωρίς να κάνουν κακό σε κανέναν, αλλά αντιστέκονται με τον τρόπο τους, όπως ο 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας ο οποίος έκαψε το ίδιο του το σπίτι και πέταξε στο γκρεμό του αυτοκίνητό του, καθώς ήδη του είχαν κατασχέσει και έπρεπε από το μεν εξοχικό σπίτι του να φύγει άμεσα και να παραδώσει και το αυτοκίνητό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ "Γενοκτονία": Kάθε χρόνος Μνημονίου "κόβει" ένα έτος από την ζωή μας!

Οι πραγματικοί σκοποί του Μνημονίου που είναι η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού οδεύουν προς πραγματοποίηση, αφού μέσα σε 3 χρόνια εφαρμογής του νεοταξίτικου σχεδίου, έχουμε τρία χρόνια μείωση στο προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων,λόγω περικοπών στις ιατρικές δαπάνες (και αυξηση υπέρτασης, κατάθλιψης, αυτοκτονιών, κακής διατροφής)! Δηλαδή κάθε χρόνος Μνημονίου μας "κόβει" ένα ολόκληρο έτος από την ζωή μας!
 
Αναλογιστέιτε ότι θα είμαστε υπό καθεστώς Μνημονίου μέχρι το 2040 τουλάχιστον και σκεφτείτε πόσα χρόνια θα ζούμε εκείνο τον καιρό!
 

Ο Τουταγχαμών πέθανε. Ζήτω ο καινούριος τάφος του

Υπολογίζεται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο τουρίστες θα πηγαίνουν να δουν το πιστό αντίγραφο του τάφου. Η κακοδαιμονία και οι μεγάλες προσδοκίες
Όταν το 1922 ο αρχαιολόγος Κάρτερ εντόπισε τον τάφο του Φαραώ, προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανακάλυψή του.
Η κακοδαιμονία που ακολούθησε τον ίδιο και τα μέλη της αποστολής, έφερε στον προσκήνιο τον μύθο της κατάρας εναντίον εκείνων που θα τολμούσαν να διαταράξουν την γαλήνη της τελευταίας κατοικίας του Τουταγχαμών.

1 ΣΚΙΤΣΟ 1000 ΛΕΞΕΙΣ



ΠΗΓΗ real.gr

Έκανε την ευχή του πραγματικότητα(Βίντεο)

Χιλιάδες εθελοντές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα έναν 5χρονο Μπάτμαν που πάσχει από λευχαιμία να καταπολεμά το έγκλημα καθώς το Σαν Φρανσίσκο μετατράπηκε, για μία ημέρα, σε "Γκόθαμ Σίτι" για να εκπληρωθεί η ευχή του μικρού ασθενούς. Ο "Σκοτεινός Ιππότης" Μάιλς Σκοτ σταμάτησε μια ληστεία τράπεζας που είχε σχεδιάσει ο εγκληματίας Γρίφος, καθυπόταξε τη νέμεσή του τον Πιγκουίνο και έσωσε μια γυναίκα που κινδύνευε στον πεντάωρο αγώνα του να απαλλάξει την πόλη του από τους "κακούς".

Δραματική διάσωση: Την έπιασε στον... αέρα

Ο καυγάς τους χτύπησε κόκκινο και τότε ο άνδρας είδε τη σύζυγό του να πηδά από το παράθυρο. Με αστραπιαίες κινήσεις έτρεξε και την έπιασε κυριολεκτικά στον αέρα από το ένα πόδι, σταματώντας την πτώση της από τον τέταρτο όροφο. Λόγω της ταχύτητας που την άρπαξε, της κατέβασε ακόμη και το παντελόνι, ενώ την κρατούσε ώσπου να φθάσει σωστικό συνεργείο, το οποίο προσέτρεξε σε βοήθεια μέσα σε δέκα λεπτά. Άνδρες κατάφεραν να τραβήξουν μέσα στο διαμέρισμα τη γυναίκα, όπου συγγενείς της την παρηγόρησαν και ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σεούλ: Ελικόπτερο έπεσε σε ουρανοξύστη - Νεκροί οι δύο πιλότοι (Φωτογραφίες)

Πολλά διαμερίσματα του κτιρίου υπέστησαν ζημιές, όμως κανείς από τους ενοίκους δεν τραυματίστηκε.

Δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν ο έλικας του ελικοπτέρου τους προσέκρουσε σε έναν ουρανοξύστη ύψους 38 ορόφων, στη συνοικία Γκάνγκναμ, στο κέντρο της Σεούλ, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Με 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής» Κατακραυγή για τις δηλώσεις Τζαμτζή

Έντονες οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ
Ξεραίνει το σ.... του ο βουλευτής της ΝΔ για να ζήσει με 5.400 το μήνα ξεχνώντας ότι το ποσό που λαμβάνει είναι αφορολόγητο σε αντίθεση με το μισθό του καθημερινού πολίτη που φορολογείται από το πρώτο ευρώ.
Την ώρα που μισθοί και συντάξεις στην κυριολεξία «πετσοκόβονται» σε μια κοινωνία με 1,5 εκ. άνεργους, ο Ιορδάνης Τζαμτζής προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Συγεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ότι μειώνονται τα έξοδα του κοινοβουλίου και οι μισθοί των εργαζομένων αλλά παραμένουν αμείωτες οι βουλευτικές αμοιβές, έκανε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 την.... «κορυφαία» δήλωση ότι «οι βουλευτές ξεραίνουν το σ.... τους για να ζήσουν» με το μισθό των 5.400 ευρώ το μήνα!

Τα γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Τα γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστραφούν στην Αθήνα. Από την στιγμή που λειτουργεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Οφάρελ, κηρύσσοντας την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με τίτλο «Parthenon, an Icon of Global Citizenship», που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Nicholson Museum του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ.
Ο κ. Οφάρελ σημείωσε ότι ο δυτικός κόσμος οφείλει πολλά στον ελληνικό πολιτισμό και κάλεσε όλους τους βουλευτές να υιοθετήσουν την θέση του υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.

Ισπανία και Ιρλανδία βλέπουν την «έξοδο» από το Μνημόνιο

Ισπανία και Ιρλανδία βλέπουν την «έξοδο» από το Μνημόνιο
Η έξοδος της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τα προγράμματα προσαρμογής, η πρώτη στα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2014, στέλνει μήνυμα ελπίδας και στις άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα (μνημόνιο), δήλωσε στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν.
Ο κ. Ρεν χαιρέτισε την απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να μην ζητήσει ούτε προληπτική πιστωτική γραμμή, σημειώνοντας ότι η Ιρλανδία πέτυχε σημαντική πρόοδο, οι προκλήσεις παραμένουν, αλλα η έξοδος είναι ένα ξεκάθαρο μηνυμα στις αγορες. Στέλνει επίσης μήνυμα και στις άλλες χώρες που βίσκονται σε πρόγραμμα, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έλαβε από το ταμείο διάσωσης, επιτρέπει στη χώρα να διατηρήσει μια πολύ ικανοποιητική ρευστότητα.

Τι συντάξεις δικαιούνται όσοι «βγουν» από το 2015

Τι συντάξεις δικαιούνται όσοι «βγουν» από το 2015
Ανατροπές για όλους τους εργαζόμενους φέρνει το νέο ασφαλιστικό το οποίο θα έχει ως βάση τη σύνταξη των 360 ευρώ, την οποία μόνο αυτή θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται το κράτος από το 2015 και μετά.
Το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία σύμφωνα με το νόμο 3863/10 εισάγεται στο ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25%, ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και ανάλογα με τις εισφορές που έχουν πληρώσει στα Ταμεία τους.
Το σχέδιο για την εφαρμογή της βασικής σύνταξης θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους, αλλά το ποσό των 360 ευρώ θα είναι διαφορετικό και θα εξαρτάται αφενός από τα έτη ασφάλισης και αφετέρου από το συνολικό χρόνο παραμονής των εργαζομένων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει 483 € για τα... μάτια του Τόμσεν!

Κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει 483 € για τα... μάτια του Τόμσεν!
Τον τρόπο να περάσει στην κοινή γνώμη τη λήψη νέων μέτρων αναζητά η κυβέρνηση, καθώς ανεβαίνει συνεχώς ο λογαριασμός για το 2014 σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμβιβασμός με την τρόικα.
Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.
Ο τελικός λογαριασμός για το επόμενο έτος θα αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 483 ευρώ.
Η τρόικα έχει στα χέρια της μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ (Ασφαλιστικά Ταμεία, Υγεία, ΔΕΚΟ), τα οποία όμως ακόμα και αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου, δύσκολα θα αποδώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ GOOGLE EARTH! UFO ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ SHASTA ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικό... Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια σειρά φωτογραφιών από το Google Earth. Έχει αποτυπωθεί με απίστευτη λεπτομέρεια η διαδικασία εμφάνισης ενός ιπτάμενου δίσκου.  Το περιστατικό εξελίχθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό Shasta στην Καλιφόρνια και την αποκάλυψη την έκανε το ufodisclosure group και παίρνει τα εύσημα απ'όλους μας!!!

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΡ !!!!

Xρονίρ ακούγεται τόσο παράξενη αυτή η ονομασία……. Τι είναι τα Χρονίρ; Από πού προέκυψε η ονομασία; Ας τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα για να καταλάβετε το τι ακριβώς θεωρείται πως είναι για πολύ λίγους ερευνητές τα ή οι Χρονίρ!!!

 Ένα χειρόγραφο του 5ου αιώνα μ.Χ. το οποίο είναι αντίγραφο του Στράβων λέει τα εξής σε ένα σημείο το οποίο το αναφέρει ως εξής: << ……. Οι Τιτάνες οι Κρόνιοι είναι αυτοί που μετά την μάχη με τους θεούς κλείστηκαν για πάντα στα τάρταρα της γης, οι Χρόνιοι είχαν την τύχη να ξεφύγουν γιατί έχουν την ιδιότητα να είναι αθάνατοι και να μπορούν να ταξιδεύουν σε όπιο χώρο και χρόνο θέλουν γιατί είναι η μόνη θεϊκή δύναμη που τους έμεινε μετά την μέγα Τιτανομαχία….. >>.

Δυτική Ελλάδα: Σκηνές... Σικάγου σε Αντίρριο και Μακύνεια - Πως η Αστυνομία έστησε "μπλόκο" στο φορτηγάκι που μετέφερε 1.400 κιλά χασίς!

Πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οι οποίοι προχώρησαν χθες (15-11-2013) μετά τα μεσάνυχτα στo 233ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στη σύλληψη ενός 43χρονου υπηκόου Αλβανίας και ενός 45χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συμμετείχαν στην οργάνωση, την εισαγωγή και εμπορία σημαντικής ποσότητας κάνναβης στη χώρα μας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους (ένας αλλοδαπός και ένας 51χρονος ημεδαπός).

Βραζιλία ερχόμαστε...

Την καλύτερη εμφάνισή της η Εθνική Ελλάδας την κρατούσε για το μπαράζ με την Ρουμανία και πραγματικά, άξιζε και με το παραπάνω αυτή η αναμονή, με τους διεθνείς μας να ισοπεδώνουν τους αντιπάλους τους, να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και μαζί να σφραγίζουν -ουσιαστικά- το εισιτήριο της πρόκρισης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο γκολ (14', 66') και να κάνει τους σκάουτ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» να παραμιλούν και τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει αμέσως μόλις οι Ρουμάνοι «πάγωσαν» το «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Στάνκου (19) η εθνική μας πήρε απολύτως δίκαια τη νίκη, ενώ άξιζε να πετύχει και ένα τέταρτο γκολ.

Έσβησε σε ηλικία 95 ετών ο Γλαύκος Κληρίδης-Την ερχόμενη Τρίτη θα τελεστεί η κηδεία

Λευκωσία: Ανήμερα της 30ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους λύγισε η καρδιά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος έχασε πριν από μία ώρα περίπου την πιο δύσκολη μάχη, τη μάχη για τη ζωή. Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πρώην Προέδρου ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός Ιωσήφ Κάσιος, o oποίος ανέφερε "ο μεγάλος ηγέτης έφυγε στις 6:20 μ.μ. σήμερα". Δίπλα του, όταν "έφυγε", ήταν η κόρη του Καίτη Κληρίδη και ο γαμπρός του Κώστας Σιαμμάς.

Στο μεταξύ, Υπουργικό Συμβουλίο συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου. Το Υπουργικό θα κηρύξει τριήμερο πένθος, ενώ η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη θα τελεστεί την ερχόμενη Τρίτη, δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500

Dow15.961,7085,48 0,54%  



  Nasdaq3.985,9713,23 0,33%  

H Wall Street χθες
Σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής ο βιομηχανικός Dow Jones και ο S&P 500 με τους δύο δείκτες να συμπληρώνουν ταυτόχρονα έξι συνεχείς ανοδικές εβδομάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,3%, ενώ ο ευρύτερος S&P κέρδισε 1,6%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 1,7%.

Τα χειρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατάφεραν να χαλάσουν τη διάθεση των επενδυτών, αντίθετα αναζωπύρωσαν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve δεν θα βιαστεί να αποσύρει την έκτακτη στήριξη που προσφέρει στην αμερικανική οικονομία όσο η ανάκαμψη παραμένει ευάλωτη.

Τα οικονομικά στοιχεία ακολούθησαν εξάλλου τις καθησυχαστικές δηλώσεις της αντιπροέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen την Πέμπτη στο Κογκρέσο για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Στην κατάθεση της στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας η Yellen - η οποία αναμένεται να διαδεχθεί τον Ben Bernanke στο τιμόνι της Federal Reserve - υπερασπίστηκε το επιθετικό πρόγραμμα αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας σημειώνοντας ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων έχουν ουσιώδη συμβολή στην ανάκαμψη.