Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η αλλαγή φάσης με την ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Με τα νέα δεδομένα για την ελληνική ΑΟΖ, μεγάλοι αντίπαλοι της που προωθούσαν αποκλειστικά το θέμα της υφαλοκρηπίδας, έχουν αλλάξει γνώμη και τώρα θεωρούν όχι μόνο ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι ένα δίκαιο κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά ότι είναι και απαραίτητη για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι η έννοια της ελληνικής ΑΟΖ είναι πολύ πιο σπουδαία από τοπικές αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά την πατρίδα μας και δεν δίνουν προοπτικές. Το θέμα των οριοθετήσεων της ελληνικής ΑΟΖ προχωρά δυναμικά και ειδικά με την Ιταλία.

Μάχη και χρονοστρατηγική προσέγγιση

Του Ν. Λυγερού


Ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος να εμβαθύνουμε τα νοητικά σχήματα της χρονοστρατηγικής, είναι να εξετάσουμε την έννοια της μάχης. Σε παραδοσιακό επίπεδο, η μάχη είναι εγκλωβισμένη σ’ έναν περιορισμένο χώρο και σ’ ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, θεωρείται συρρικνωμένη στον χωροχρόνο και μπορεί ν’ αποτελέσει μονάδα ενός πολέμου. Τα προβλήματα αρχίζουν σε αυτήν την παραδοσιακή προσέγγιση με τις μάχες που διαρκούν. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πολιορκίες, και σίγουρα το ενδεικτικό είναι η πολιορκία του Ηρακλείου, που κράτησε 21 χρόνια και θεωρείται η μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗΝ

Η Ελληνική γλώσσα, είναι η μόνη εννοιολογική γλώσσα της γης, δηλαδή η μόνη γλώσσα στην οποίαν το σημαίνον (όνομα) εμπεριέχει απολύτως και άνευ παρερμηνείας το σημαινόμενον (νόημα). Το ότι δίδονται σήμερα διά κάθε λέξιν της Ελληνικής καθομιλουμένης διάφορες ερμηνείες, αυτό είναι απόδειξις της απωλείας της σοφίας, η οποία ενυπάρχει στην γλώσσα μας, από τους σημερινούς χρήστες αυτής, δηλαδή από εμάς τους σημερινούς Έλληνες.

Όμως, σχετικά με το θέμα αυτό, υπάρχει ένας πραγματικός θησαυρός της Ελληνικής Γραμματείας, τον οποίον θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τον μελετήσουν. Είναι ο Πλατωνικός διάλογος «ΚΡΑΤΥΛΟΣ», ο οποίος αναφέρεται ακριβώς στην ιστορία, φιλοσοφία και ετυμολογία των ονομάτων της Ελληνικής γλώσσας. Ειδικά όσοι διακατέχονται από τον ετυμολογικόν της γλώσσας μας οίστρον, θα πρέπει απαραιτήτως να αναγνώσουν προσεκτικά τον εν λόγω διάλογο.

Ξαφνική ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ του ISON και ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ UFOs που τον ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ(Βίντεο)

Τελευταίες φωτογραφίες του κομήτη ISON στις 02 OCT 2013 γιγαντιαία UFOS Συνοδεύουν τον κομήτη!!!

Το video που πρόκειται να δείτε είναι άθικτο. 


Η ανωμαλία που θα δείτε σε αυτή την εικόνα είναι σοκαριστική.

Πλαστικό στα τρόφιμα και το αίμα σας: 20 τρόποι για να το αποφύγετε(Βίντεο)

Πάνω από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν πλαστικό στο αίμα τους, σύμφωνα με το WebMD, ένα φαινόμενο που τώρα συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, στειρότητα, αποβολές, και λεπτές παραμορφώσεις γεννητικών οργάνων στα αγοράκια.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά.

Η Δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ) χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επικαλύψεις εποξειδικής ρητίνης για κονσέρβες τροφίμων, μπουκάλια νερού, και άλλα τέτοια προϊόντα.

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Περιορισμό των μετακινήσεων, της κυκλοφορίας οχημάτων εντός συγκεκριμένων περιοχών, απαγόρευση κίνησης σκαφών αναψυχής και ιδιωτικών αεροσκαφών, ακύρωση πτήσεων και
δρομολογίων πλοίων χωρίς κάποια ελάχιστη πληρότητα και πολλά αλλά.

Το υπουργείο Άμυνας θα καθορίσει τον τρόπο και το μέγεθος συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην υλοποίηση των μέτρων του έκτακτου σχεδίου. Τα καλύτερα θα έρθουν αργότερα όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες, ηλεκτροδότηση για συγκεκριμένες ώρες και πάει λέγοντας. Πατριώτες ακόμα δεν έχετε δει τίποτα!

Το απίθανο βίντεο που διαλύει τον μύθο για τον «τεμπέλη Έλληνα» και τον « Έλληνα καταστροφέα»

Ο Άλεξ, το καρτούν που καταρρίπτει τα αρνητικά στερεότυπα για την κρίση στην Ελλάδα και τους Έλληνες επιστρέφει στο YouTube αυτή τη φορά για να απαντήσει σε όσους θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες…

Το νέο βίντεο παρουσιάζει τον Άλεξ, μια μεταφορά για τους Έλληνες, και ένα νέο χαρακτήρα που λέγεται Ευρώπη.

ΚΤΗΝΩΔΙΑ: Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη κοπέλα που βι@στηκε από τον... ξάδελφό της!

Ένα περιστατικό από αυτά που δεν περιγράφονται με λόγια εύκολα σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές! Μια 14χρονη κοπέλα συνελήφθη με την κατηγορία της...

μοιχείας, στο Μπαγκλαντές.

Η μικρή Χένα Άκτερ, το μικρότερο παιδί από τα πέντε που είχαν οι γονείς της, ζούσε στο Μπαγκλαντές, στην πόλη Σαριατπούρ.

Τα προβλήματά της άρχισαν όταν ο ξάδελφός της, ο οποίος ήταν πολύ μεγαλύτερος της, ο Μαχμπάμπ Καν παντρεύτηκε και επέστρεψε στο χωριό, ζώντας στην ίδια γειτονιά με εκείνη. Ξαφνικά την ερωτεύτηκε και ας ήταν ξαδέλφη του.

Τι σημαίνει το ▼ στις συσκευασίες των φαρμάκων;

Ένα μαύρο σύμβολο (ανεστραμμένο μαύρο τρίγωνο) θα εμφανίζεται από αυτό το φθινόπωρο στις πληροφορίες προϊόντος για ορισμένα φάρμακα..

Τα φάρμακα αυτά... τελούν υπό συμπληρωματική παρακολούθηση, με στόχο την προώθηση των αναφορών πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών.

«Το μαύρο τρίγωνο» έχει εισαχθεί πρόσφατα στην ΕΕ, στο πλαίσιο της έννοιας των φαρμάκων υπό συμπληρωματική παρακολούθηση και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Οι γαλάζιοι άνθρωποι.

Πριν δούμε τους γαλάζιους ανθρώπους λίγα λόγια για να καταλάβουμε ότι δεν οφείλετε σε κάτι άγνωστο η μυστήριο που τους περιέλαβε έως να ανακαλυφθεί η αιτία αλλά σε δυο ασθένειες:

Κλινική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μεγαλύτερη του φυσιολογικού συγκέντρωση μεθαιμοσφαιρίνης (αιμοσφαιρίνης που ο δισθενής σίδηρος έχει οξειδωθεί σε τρισθενή σίδηρο) στο αίμα.

ΣΟΚ...Ξυπνάτε Έλληνες-ΟΡΙΣΤΙΚΟ! “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Απομένει και η έγκριση της Ελλάδας! Για να δούμε ποιοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα συναινέσουν!

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ
Όσο εμείς σπαταλάμε τις ώρες μας για τους Χρυσαυγίτες και τα διάφορα Ουγκ – Ουγκ, οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ στήνουν στα μουλωχτά και υπογείως την ΝΕΑ Question mark Εθνική προδοσία. Η πρόταση Νίμιτς είναι ξεκάθαρη.
“Βόρεια Μακεδονία”

Και το όνομα αυτής, “Βόρεια Μακεδονία” … Πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς παραδόθηκε στην ελληνική και τη σκοπιανή πλευρά χθες, σε κοινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας: δεξαμενή καυσίμου στη μονάδα 4 της Φουκουσίμα. «Είναι ζήτημα επιβίωσης.»

Απέχουμε δύο μήνες από αυτό που μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας μετά από την κρίση των πυραύλων της Κούβας (1962).

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ενεργήσουμε . Όλοι οι πόροι τους οποίους μπορεί να συγκεντρώσει το είδος μας πρέπει να επικεντρωθούν στην δεξαμενή καυσίμου στην μονάδα 4 της Φουκουσίμα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Φουκουσίμα , η Tokyo Electric (Tepco), λέει ότι μέσα σε περίπου 60 ημέρες μπορεί να αρχίσει την προσπάθεια για την απομάκρυνση περισσότερων από 1300 χρησιμοποιημένων ράβδων καυσίμου από μια σοβαρά κατεστραμμένη δεξαμενή σκαρφαλωμένη 30 μέτρα στον αέρα.

Ώπα; Αποαρχαιοποίησαν την Στρογγύλη; Γιατί βρε παιδιά, αφού δεν υπήρχε “θέμα”. Συνωμοσιολογιες δεν λέγαμε; Για ρωτήστε τώρα τον κύριο Βενιζέλο…

Μεσα στην λαιλαπα των προδοσιων, της σταδιακης πωλησεων της Ελλαδος, της προγραμματισμενης καταστροφης της, της καταρρακωσεως της αξιοπρεπειας της σαν Εθνους,
των αυθαιρεσιων, των κλοπων και λαμογιων (και μαλιστα «νομιμοποιημενων), των παρανομων και αντιΣυνταγματικων συλληψεων, εμαθα μολις εχθες (ελπιζοντας ότι αφ’ ενός αληθευει και αφ΄εταιρου ότι θα εφαρμοστη), ότι ο Υπουργος Πολιτισμου, κ. Π. Παναγιωτοπουλος, ανηρεσε την «αρχαιοποιηση» της νησου Στρογγυλης, καθιστωντας την μη γκριζα ζωνη (και ως εκ τουτου, όχι πλεον εις το ελεος των τουρκων), την οποια αυθαιρετα και μπαινοντας στις αρμοδιοτητες του ιδιου, ο «κ.» Βενιζελος,

ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EI ΕΝD ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 23/09/2013 ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Είμαστε στο Ηράκλειο της Κρήτης οπότε πρέπει να σας προσφωνήσω διαφορετικά!
Αγαπητοί Μινύες και λοιποί συνέλληνες! Καλή Λευτεριά! Γέγονεν!

ΜΙΝΥΕΣ, ΔΡΑΒΙΔΕΣ, ΓΑΝΝΥΜΑΔΕΣ & ΑΡΕΙΟΙ

Οι πρώτοι Έλληνες ήσαν τέσσερα φύλα, οι Μινύες, οι Δραβίδες, οι Γαννυμάδες και οι Άρειοι.
Αυτοί ήσαν οι Πελασγοί.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΑΛΙΤΥ

Κάποιος είχε πει πως "ο ανθρωπος είναι η φύση που αποκτάει συνείδηση" . Κοιτάζοντας γύρω μας, πιστεύω πως αν όντως είμαστε έτσι, ίσως θα ήταν καλύτερα η φύση να είχε παραμείνει ασυνείδητη. Επειδή όμως αυτό μου φαίνεται πολύ ψωνισμενο να το σκέφτεται ένας κόκκος άμμου για το αέναο σύμπαν, προτιμώ να σκέφτομαι πως ο ανθρώπινος πολιτισμος είναι απλά το ριάλιτυ που η φύση επιθύμησε για να ξεδίνει τις ώρες που ξεκουράζεται από τις εργασίες της.

Συγκλονιστική έρευνα για τα εμβόλια και τα τοξικά συστατικά τους ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν περάσει μόλις 70 χρόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και οι τρελοί επιστήμονες από εταιρείες όπως η IG Farben, η BASF, η Hoechst, η Bayer και η Dow, οι οποίοι δημιούργησαν τους θαλάμους αερίων και δοκιμάζανε επικίνδυνα εμβόλια σε αθώους, δεν εξαφανίστηκαν. Στην πραγματικότητα, πήγαν να εργαστούν για τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τη βιομηχανία των εμβολίων σήμερα. Τουλάχιστον μια δωδεκάδα από αυτούς τους εν ψυχρώ δολοφόνους είχαν προσληφθεί αμέσως μόλις βγήκαν από τη φυλακή, 4 έως 7 χρόνια μετά την δίκη της Νυρεμβέργης στην οποία βρέθηκαν ένοχοι για μαζικές δολοφονίες και υποδούλωση. (Η Δίκη της Νυρενβέργης)

Στην πραγματικότητα, κατά το κλείσιμο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο της IG Farben στη Φραγκφούρτη προστατευόταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς από τα υψηλότερα επίπεδα της στρατιωτικής διοίκησης. Γιατί; Η IG Farben ήταν ο αντίστοιχος FDA / CDC “φαρμακευτικός βραχίονας” του 3ου Ράιχ του Χίτλερ, και οι Ροκφέλερ είχαν οικονομικό συμφέρον για τη διατήρηση και τον έλεγχο αυτής της φαρμακευτικής αυτοκρατορίας, η οποία σύντομα θα λειτουργούσε σε αμερικανικό έδαφος. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο Χίτλερ είχε επίσης επενδύσει σημαντικά στην Merck και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Συγκλονιστικό βίντεο: Βρίσκουν ζωντανό νεογέννητο μωρό που είχε θάψει στο χώμα η ίδια η μητέρα του!

Μία γυναίκα στη Ρωσία, πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία επειδή τα ξημερώματα είχε δει τη γειτόνισσά της να θάβει το ίδιο της το μωρό που μόλις είχε γεννήσει.
Η νεαρή μητέρα ήταν σε κατάσταση μέθης όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της και μάλιστα πρόωρα αφού ήταν μόλις επτά μηνών.
Ήταν ξημερώματα όταν γεννήθηκε η μικρή, όμως η μεθυσμένη μητέρα του νόμιζε ότι το μωρό της ήταν νεκρό και έτσι πήγε μπροστά από το σπίτι της σε μία αλάνα, άνοιξε τρύπα στο χώμα και το έθαψε.

Εν αναμονή προόδου στην Ουάσιγκτον η Wall Street

Dow14.847,90-88,34 -0,59%  



  Nasdaq3.770,38-37,37 -0,98%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπιες μεταβολές διαδέχονται τις ρευστοποιήσεις της Δευτέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον για τυχόν ενδείξεις προόδου στην εξεύρεση λύσης για το αδιέξοδο του προϋπολογισμού και να αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου στις ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 35,00 μονάδες (-0,23%) και βρίσκεται στις 14.901,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 6,50 μονάδων (-0,17%) φτάνοντας τις 3.763,80 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 3,20 μονάδων (-0,19%) και βρίσκεται στις 1.672,90 μονάδες.

«Όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους πολιτικούς και χθες βράδυ είδαμε να σημειώνεται μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Δεν πλησιάζει καθόλου στην οριστική λύση, αλλά παρ’ολ’αυτά συνιστά μικρή βελτίωση», δήλωσε ο Henrik Druseberg, στρατηγικός αναλυτής της Nordea.

Το Bloomberg News μετέδωσε πως οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας σχεδιάζουν μια δοκιμαστική ψηφοφορία για ένα μέτρο που θα δώσει στον Obama την εξουσία να αυξήσει το «ταβάνι» του χρέους για ένα χρόνο. Εάν όλοι οι Δημοκρατικοί και έξι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης της εξουσίας αυτής στον Obama, τότε η άνευ όρων αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας της 17ης Οκτωβρίου, ασκώντας πίεση στον εκπρόσωπο John Boehner να την αποδεχτεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν αυτή την επιλογή.

Με μικρή πτώση έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 92,27 μονάδες και να σημειώνει ζημιές της τάξης του 0,52%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε κατά 1,06% και έκλεισε στις 33,62 μονάδες.

Ο αριθμός συναλλαγών ανήλθε στις 44, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν για τις μετοχές €47.985,66 και για τα χρεόγραφα: €0,00.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά σημείωσε πτώση 0,54%, αμετάβλητοι παρέμειναν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς και των Ξενοδοχείων, πτώση σημείωσε η Εναλλακτική με 0,25% όπως και οι Τράπεζες με 0,51% ενώ οι Επενδυτικές είχαν άνοδο 0,11%.

Τετραήμερο "πάρτι" στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με το τραπεζικό ράλι να συνεχίζεται με αμείωτη ταχύτητα στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε την Τρίτη τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 9,8% και έκλεισε -οριακά- υψηλότερα των 1.110 μονάδων.

Στις τέσσερις αυτές συνεδριάσεις τα κέρδη για τον FTSE Large Cap διαμορφώνονται σε 8,62%, ενώ για τον τραπεζικό δείκτη σε 21,41%.