Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η Μεγάλη Ελλάδα - Magna Graecia

Του Θώδη Κωνσταντίνου 
Από το ktdrus.gr

Προοίμιο

Οι ελληνικές αποικίες, πόλεις – κράτη στη νοτιοδυτική Ιταλία και την κεντρική και ανατολική Σικελία ιδρύθηκαν πολύ παλιά .Μόλις τον 7ο – 8ο αι . π.Χ. οι Έλληνες άποικοι άρχισαν να εγκαθίστανται στη Σικελία. Το ήπιο κλίμα, η πλούσια γη και οι καλές συγκομιδές, έκαναν ελκυστική τη γεωργία σε αυτά τα μέρη. Οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν και σε άλλα μέρη, ιδρύοντας όλο και περισσότερες πόλεις – την κάθε μια με το δικό της μοναδικό χαρακτήρα – σε όλες τις ακτές του Ευξείνου πόντου, την Ποντική Ηράκλεια, την Ολβία, το Παντικάπαιο, την Ταναίδα στις εκβολές του Ντόν, τη Χερσόνησο, τη Σινώπη, τη Σεβαστούπολη κ.ά.

Εντοπίστηκαν τα οστά Ε/κ σε πηγάδι στην κατεχόμενη Σίντα

Οι ανασκαφές συνεχίζονται σε Στρόβολο, Βώνη, Κιόνελι και Δίκωμο
Τα οστά ενός Ελληνοκύπριου εντόπισε την Τρίτη σε πηγάδι, στην κατεχόμενη Σίντα, δικοινοτική ομάδα εκταφής της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).
Πρώτη ανακάλυψη εδώ και αρκετούς μήνες 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ, Νέστορας Νέστορος, πρόκειται για την πρώτη ανακάλυψη οστών Ε/κ αγνοούμενου εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ πριν από λίγο καιρό είχαν εντοπιστεί τα οστά μιας Τ/κ στον κατεχόμενο Άγιο Ερμόλαο Κερύνειας.

Ερντογάν: Απειλές κατά του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταδίκη της Τουρκίας

«Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους ευρωπαίους φίλους μας…αυτοί οι τρομοκράτες κάποια μέρα θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον σας».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε, κατηγόρησε και εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον των κρατών – μελών της ΕΕ με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να ζητήσει την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Χρήστης του Google Earth ανακάλυψε βυθισμένο αεροσκάφος στην Σκωτία

Η αλλόκοτη εικόνα δείχνει το σαφές περίγραμμα ενός αεροσκάφους μέσα στα βαθιά γαλάζια νερά, κοντά στο Πορτομπέλο της Σκωτίας. Άφωνος έμεινε ένας 55χρονος Βρετανός όταν χρησιμοποιώντας το Google Earth εντόπισε τυχαία ένα «βυθισμένο» αεροπλάνο στη θάλασσα ανοικτά του Εδιμβούργου, περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

«Είναι περίεργο, πολύ περίεργο. Είναι απίστευτο. Δεν έχω ξαναδεί αεροσκάφος στο Google Earth. Δείχνει να είναι κάτω από το νερό», λέει ο Ρόμπερτ Μόρτον.

Ειρωνεία Σαλβίνι για την Κομισιόν: Eφθασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Περιμένω κι ένα απ’ τον Άι Βασίλη

Με ειρωνεία αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στην απόφαση της Κομισιόν να απορρίψει και πάλι το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης και να ξεκινήσει τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος.


Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες ο λαϊκιστής επικεφαλής της Λέγκα σχολίασε: «Έφτασε το γράμμα από τις Βρυξέλλες; Εντάξει, περιμένω κι ένα από τον Άι Βασίλη».«Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών», πρόσθεσε.

Απειλή για την Iστορία μας: Οι Σκοπιανοί ζητούν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Συμφωνία των Πρεσπών | Ειδήσεις:  «Να δούμε από την αρχή τι έγινε τους τελευταίους 24 αιώνες» - Εγκλωβισμένη η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αδυνατεί να απαντήσει - Πώς γίνεται μια… κόλλα χαρτί να διαγράψει μέσα σε λίγα λεπτά αιώνες ιστορίας; Πώς γίνεται μια… κόλλα χαρτί να σβήσει το αίμα τόσων ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για αυτόν τον τόπο; Πώς γίνεται μια… κόλλα χαρτί να προσβάλει τα ιερά και όσια του ελληνικού λαού;
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η Συμφωνία των Πρεσπών, ιστορικοί και διπλωμάτες είχαν επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει για την ελληνική ιστορία ενώ, παράλληλα, τόνιζαν πως δεν γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη σε έναν λαό που τόσα χρόνια καπηλεύεται το όνομα της Μακεδονίας και παραποιεί την Ιστορία.