Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

«Ριζώνει» ξανά το γεφύρι της Πλάκας

Ολοκληρώθηκε η α' φάση αναστήλωσης του λιθόκτιστου μνημείου, που κατέρρευσε το 2015.

Οι πρώτες –πιο σημαντικές αλλά και δύσκολες– εργασίες στις όχθες του ποταμού Αράχθου για την «αναγέννηση» του πέτρινου γεφυριού της Πλάκας ολοκληρώθηκαν, σηματοδοτώντας την έναρξη (το αμέσως επόμενο διάστημα) της δεύτερης φάσης του έργου αναστήλωσης. Το ηπειρώτικο τοξωτό γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων (ανακηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1972), είχε καταρρεύσει στις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2015, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους Ηπειρώτες και όχι μόνο, αλλά και κινητοποιώντας παράλληλα την επιστημονική κοινότητα και ιδίως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Ελλάδα... βύθισε την Τουρκία με 27-1!

Το καλύτερο... μπάσιμο έκανε η εθνική πόλο των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης καθώς συνέτριψε με το εντυπωσιακό 27-1 την Τουρκία.
Το ματς όπως μαρτυρά και το σκορ δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής και ήδη οι Έλληνες διεθνείς σκέφτονται τον επόμενο αντίπαλο που είναι την Τετάρτη η Ολλανδία!

Σε καλύτερα επίπεδα οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Με καθυστέρηση 1.30 ώραs ξεκίνησε η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου κορυφής ανάμεσα στις δύο χώρες. 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε "καλή αρχή" την κατ΄ιδίαν συνάντηση για τις κοινές τους προσπάθειες με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας.

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Ζόραν ΖάεφΖόραν Ζάεφ | Σκοπιανό: Σοβαρότατες καταγγελίες από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό - Δήλωσε ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες των Σκοπίων από 13.000 έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του δημοψηφίσματος - Αρνήθηκε να τους κατονομάσει
Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια εμπλοκής της Ρωσίας στο δημοψήφισμα των Σκοπίων για το ονοματολογικό.