Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο» Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προετοιμάζουν Γερμανοί επενδυτές, που πλήττονται από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο»
Με τίτλο «Κύριε Παπαδήμο, θα τα πούμε στο Δικαστήριο», η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» μεταδίδει ότι περίπου 20.000 επενδυτές ετοιμάζονται να προσφύγουν δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστησαν από τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Κεφαλαίου (SdK) Ντάνιελ Μπάουερ δηλώνει στην εφημερίδα ότι η Ένωσή του δεν προτίθεται να δεχθεί απώλειες αμαχητί.
Στόχος των μικροεπενδυτών είναι να ικανοποιηθεί το 100% των απαιτήσεών τους, ενώ επισημαίνουν ότι από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επλήγησαν κυρίως οι μικροεπενδυτές με βραχυπρόθεσμα ομόλογα.

Έτσι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή ! Η βόμβα στην οδό Κόνιαρη στην ΚΕΔ είχε στόχο τον τέως πρωθυπουργό !

Έτσι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή !
«Δεν μου αρέσει αυτό το στενό. Αν συμβεί οτιδήποτε, δεν υπάρχει σίγουρος δρόμος διαφυγής». Η φράση αυτή του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Κώστα Καραμανλή ίσως να αποδείχθηκε σωτήρια για τον τέως πρωθυπουργό. Λίγες ώρες μετά εξερράγη βόμβα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας συνωμοσίας, φαίνεται όμως ότι είναι η πραγματικότητα. Στο ρόλο του «πρωταγωνιστή» ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να ήταν στόχος δολοφονίας από συμφέροντα, που επεδίωκαν την πολιτική και επιχειρηματική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Οι δράστες γνώριζαν, ότι ο πρώην πρωθυπουργός περνούσε από την οδό Κόνιαρη στους Αμπελόκηπους, όπου βρίσκεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όταν έφευγε από το σπίτι του στον Λυκαβηττό με κατεύθυνση το άλλο σπίτι του στη Ραφήνα. Ένας δρόμος στενός, που δεν είχε διέξοδο διαφυγής. Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής της ασφαλείας του κ. Καραμανλή, που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», υπήρχε η πληροφορία από ρωσικές πηγές, ότι σε εκείνο το σημείο θα στηνόταν η ενέδρα.

Νοθεία καταγγέλλει ο Στ.Τζουμάκας

Για «διάτρητο» χαρακτήρα της σημερινής ψηφοφορίας και «πρωτοφανή και εκτεταμένη νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα» κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:

«Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:
-για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
-για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
-για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν βγαίνουν τα νούμερα

Λάθος είναι τα νούμερα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα στο 25% των εκλογικών τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΚΑΠ στο 25% των εκλογικών τμημάτων ψήφισαν 49.742 άτομα και ο Ευ.Βενιζέλος έλαβε 48.142. Ωστόσο αν προστεθούν τα λευκά που φτάνουν τα 1.206 οι συνολικές ψήφοι είναι τις 49.348. Άρα έχουν προστεθεί 394 ψήφοι.

"Θα μπορούσα να είμαι ακαδημαϊκός" εκμυστηρεύεται ο τέως πρωθυπουργός "Εκπαιδευτής" νέων πολιτικών θέλει να γίνει ο Παπανδρέου!

Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση και να γίνονται θέμα συζήτησης. "Δεν ήθελα να γίνω πολιτικός", λέει ο τέως -πλέον - πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC. 

"Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι σε μικρή ηλικία δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον πολιτική, όμως τα βιώματά του τον οδήγησαν. «Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική», είπε και υπογράμμισε πόσο συνέβαλε στην επιλογή του αυτή η σύλληψη και φυλάκιση του πατέρα του από την απριλιανή χούντα.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

                                                          Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                          στην εκπομπή "Casus Belli" με τη
                                                          Δήμητρα Αλεξάκη Κανάλι 10
                                                                        17/03/2012

«Βιομηχανία» επιδομάτων και βαριά «αναπήρων»

Βιομηχανία «βαριά αναπήρων» απομυζά τα κρατικά ταμεία, με αποτέλεσμα στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της επαρχίας να έχει στηθεί ένα «πάρτι» παράνομων επιδομάτων που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Η απογραφή του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες, ανέδειξε... σημεία και τέρατα και περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πρωταθλήτριες σε συγκεκριμένες μορφές αναπηρίας.

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Τόμσεν

Σχόλιο από ALEXANDER

Στη χώρα σας κ.Τόμσεν απολύετε κόσμος γιατί ψηφίζει άλλο κόμμα από αυτό που είναι στην κυβέρνηση;
Μετατίθεται κόσμος σε άλλες πόλεις από αυτές που ζεί η οικογένεια του;
Η μήπως για όλα αυτά δεν έχετε ιδέα… 


Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα προαναγγέλλει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, που χαρακτηρίζει «αναχρονιστική» τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και προχωρά σε μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο.

«Φωτιές» ανάβει η συνέντευξη Κοντοπυράκη στη Realnews

Με συνέντευξη του στην Realnews ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας υποστηρίζει ουσιαστικά ότι «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7 Οκτωβρίου του 2009.

«Το ίδιο βράδυ και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: ‘’Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρτίου του 2009’’. Μου είπε: ‘’Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω’’. Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Μ.Κοντοπυράκης.

Μετωπική Λοβέρδου - ΣΥΡΙΖΑ για τους «τραμπούκους»

Σκληρή ανακοίνωση, με αφορμή την οργάνωση διαμαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, την περασμένη Τρίτη, στην Αγία Παρασκευή, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε αυτήν αναφέρει: «Την πρακτική των αντι - συγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική».

«Η πολιτική τους στάση δεν μπορεί να επιτραπεί» «Ντιμπέιτ» με Σαμαρά - Βενιζέλο ζητά ο Καρατζαφέρης

Σε τηλεοπτική αναμέτρηση καλεί τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου, όπως είπε, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το τι έχουν συμφωνήσει με την τρόικα αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο.

«Επειδή γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος της κοινωνικής συνοχής είναι μεγάλος, γι' αυτό σπεύδουν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να κάνουν εκλογές πριν από τον Ιούνιο. Αυτή η πολιτική απάτη δεν μπορεί να επιτραπεί», παρατήρησε σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα ο κ. Καρατζαφέρης.

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου Προληπτικοί έλεγχοι στις τσάντες για γιαούρτια

Στο... κυνήγι αβγών, γιαουρτιών και ντομάτας θα ριχθούν από νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οι ειδικές ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας, αναζητώντας πολίτες που θα φτάσουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική ηγεσία. Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε... κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι σαφής και ξεκάθαρη: η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία. 

Πολιτική με κότσια

Του Ν.Λυγερού

Όταν επισκέπτεσαι το Αρτσάχ, μόνο ένα μοντέλο είναι γνωστό περί Ελλάδας και αυτό είναι το σπαρτιατικό, διότι είχαν να πολεμήσουν με εφτά εκατομμύρια Αζέρους, ενώ οι Αρμένιοι ήταν μόνο εκατόν πενήντα χιλιάδες. Κανένας σε αυτό το αρμενικό μέρος δεν βλέπει διαφορετικά την πατρίδα μας. Όταν, λοιπόν, οι ίδιοι οι δικοί μας, μας εξηγούν ότι δεν έχουμε πολλές δυνατότητες, διότι είμαστε μια μικρή χώρα, αναρωτιόμαστε αν άνηκαν στην ίδια κατηγορία. Επιπλέον, δεν μιλούμε καν για πολεμικές αποφάσεις, αλλά απλώς για πολιτικές σε περίοδο ειρήνης. Όταν διαβάζουμε ότι η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου, αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να ζητήσουν από τους δικούς μας εκεί για να αντισταθούν τα θεσμικά μας όργανα. Διότι όλοι ξέρουμε πλέον τη σημασία του συμπλέγματος του Καστελλόριζου ακόμα και λόγω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Κατά συνέπεια, γνωρίζουμε όλοι πόσο πρέπει να υποστηρίξουμε τους δικούς μας στο νησί. Δεν πιστεύουμε, βέβαια, ότι το όλο πλαίσιο είναι του ίδιου τύπου. Διότι γνωρίζουμε προσωπικά και ανθρώπους μας που έχουν κάνει ακόμα και στρατιωτικά έργα επί τόπου αλλά και στην Στρογγύλη. Και αυτοί δεν είχαν ποτέ ανάγκη να πάνε να αγοράσουν κότσια σε μαγαζί που δεν υπάρχουν.

«Σπάει» η... λυκοφιλία Μέρκελ - Σαρκοζί;

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, έχει εκνευριστεί από τη... γυριστή του υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και πλέον αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός του, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο.

Η καγκελάριος και πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς της συνεργάτες, όταν πληροφορήθηκε πως ο Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωση, έγραψε το Σάββατο το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο.