Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπερ ΟΕΕ και ΟΕΚ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέσυρε σήμερα την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εκτιμάται ότι φθάνουν στα 240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το ποσό αυτό εισέπραττε ο ΟΑΕΔ.

Επί της τροπολογίας είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει εκτός από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πτώση 4,62% καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μεγάλες απώλειες καταγράφει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη, στις 13:37, να βρίσκεται στις 111,28 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 4,62%, ενώ πτώση σε ποσοστό 4,03%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 43,62 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 466.078,26 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, μεγάλη πτώση σημειώνουν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 5,00% και της Κύριας Αγοράς 4,97%, ενώ αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες των Ξενοδοχείων και της Παράλληλης Αγοράς.

Το ΥΠΕΞ... σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη - Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας...

Σε λάθος μετάφραση του διερμηνέα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου επιχειρεί να αποδώσει η Ελληνική κυβέρνηση την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από μια δήλωση του κ. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με νεότερη -μετά την αρχική προσπάθει να απαλυνθούν οι εντυπώσεις  από τη γκάφα- ενημέρωση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων η δημόσια συνομιλία των δύο ανδρών εστάλη αυτούσια στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Το «χουνέρι» του Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου

Ο Νταβούτογλου δεν θα το χωνέψει εύκολα το «χουνέρι» που του έκανε ο Αβραμόπουλος.

Δείτε τη φωτογραφία. Ο Αβραμόπουλος τον έβαλε να καθήσουν κάτω από ένα τεράστιο πίνακα που αναπαριστά τις νικηφόρες ναυμαχίες του Ελληνικού Στόλου!

Ο πίνακας με τη Ναυμαχία της Έλλης ,του Βασίλη Χατζή ,όπου ο θρυλικός ΑΒΕΡΩΦ κατατροπώνει το τουρκικό στόλο, είχε “κατέβει” όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον μακαρίτη πια Ισμαήλ Τζεμ.

Βόμβα Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη...Έως το 2016

Το σχέδιο τους να αυξήσουν την παραγωγή χρυσού κατά 425.000 ουγγιές στην Ελλάδα, από 16.000 ουγγιές που είχαν καταγραφεί το 2011, περιέγραψαν στο Bloomberg οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου σε τέσσερα ορυχεία της χώρας.

Με βάση την ανάλυση αυτή και εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μέσω του fast track, η Ελλάδα θα καταστεί η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός χρυσού σε όλη την Ευρώπη έως το 2016!
Βέβαια στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης.

Ανοικτή Επιστολή προς κα Ρεπούση Αργοπορημένη μονόπλευρη ευαισθησία !!!



          Της Ελένης Χατζηγεωργίου
Τοπογράφου Μηχανικού & Πολιτικού Μηχανικόυ
Ανάλυση του άρθρου 40 του τμήματος Ε΄της Συνθήκης της Λωζάννης
           Ν. Λυγερός
                   



Πολύ αργοπορημένη η ευαισθησία σας κυρία Ρεπούση, αλλά και του κόμματος σας για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων.

Αυτή την ευαισθησία, έπρεπε να την είχατε εκφράσει εδώ και χρόνια, ζητώντας την κατάργηση της Τουρκικής γλώσσας που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται παράνομα και καταχρηστικά στην ορεινή περιοχή, στα Πομακοχώρια, αλλά και στους Ρομά, παραβιάζοντας ακόμη και τις διατάξεις του άρθρου 16 του ελληνικού συντάγματος, παράγραφος 2 όπου λέει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες»,αλλά και την παράγραφο 4, του ιδίου άρθρου:  « όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Α’ – Εισαγωγή)

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

     Τελικά το Ισλάμ είναι αντίπαλος της Δύσης ή όχι;
      Είναι αντίπαλος όλης της μη – ισλαμικής ανθρωπότητας, ή όχι;
     Και αν ναι, πόσο επικίνδυνος αντίπαλος είναι τελικά;
     Και αν είναι το Ισλάμ επικίνδυνος αντίπαλος, το Κοράνι έχει κάποια σχέση με αυτό ή είναι τελείως άσχετο με αυτή την πολεμική ιστορική εξέλιξη του Ισλάμ;

Ελληνική φιλοξενία και γερμανική επίσκεψη

Tου Ν.Λυγερού

Η ελληνική φιλοξενία είναι ένα από τα βασικά μας χαρακτηριστικά και δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Δεχόμαστε στη γη μας ακόμα και εχθρούς, αρκεί να καταλαβαίνουν πως τους αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο, όχι επειδή έχουμε τις ίδιες αξίες, αλλά γιατί για μας η φιλοξενία είναι ιερή. Στο θέμα της γερμανικής επίσκεψης πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν πρόκειται να μας πείσει να μην προωθήσουμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων όποια και να είναι τα συμφέροντα που υπάρχουν, διότι αν το κάνουμε αυτό δεν είναι γιατί μας βολεύει οικονομικά, όπως πιστεύουν μερικοί, αλλά για τη μνήμη των νεκρών μας και των επιζώντων που έζησαν τα πιο δεινά βασανιστήρια, επειδή αντιστάθηκαν στη βαρβαρότητα του ναζιστικού καθεστώτος. Όπως το έκανε και ο Albert Camus, δεν μπερδεύουμε τα πάντα.

Τι σημαίνει η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα

- Η ιστορική εταιρία μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο- Αυτό σημαίνει οτι δε θα αποδίδει φόρους στην ελληνική οικονομία- Για αρνητική εξέλιξη κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς- Οι συνεχείς αλλαγές του φορολογικής νομοθεσίας διώχνουν τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα λένε οικονομολόγοι

Η απόφαση της ιστορικής εταιρίας ΦΑΓΕ να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία προκαλεί προβληματισμό στην αγορά παρά το γεγονός πως τα εργοστάσια της Ελλάδας θα παραμείνουν και θα λειτουργούν κανονικά

Σύνδεση της Σερβίας με το ρωσικό ρούβλι!!!

Η Σερβία σύντομα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα ρωσικά ρούβλια στην αγορά συναλλάγματος με στόχο την ανάπτυξη των σέρβο-ρωσικών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας, αναφέρεται στη δήλωση της Εθνικής Τράπεζα της Σερβίας.
«Η ένταξη του ρωσικού ρουβλίου στο κατάλογο του συναλλάγματος, που πωλούνται στην αγορά της Δημοκρατίας της Σερβίας, θα επιτρέψει να πραγματοποιούνται οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές με αυτό το νόμισμα, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο πραγματικό και στο χρηματοπιστωτικό τομέα», - αναφέρεται στο έγγραφο.

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων
Στόχος του υπουργείου Παιδείας να περιοριστούν τα κενά στην εκπαίδευση
Σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Τα Νέα" οι συγχωνεύσεις θα είναι μικρότερης έκτασης από τις περσινές.
Παράλληλα θα ιδρυθούν σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ότι χρειάζονται.
Σύμφωνα με το υπουυργείο Παιδείας στόχος των συγχωνεύσεων είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επιχειρεί να περιορίσει τα κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο στα σχολεία.

Πιέσεις σε τράπεζες και blue-chips οδηγούν τον ΓΔ προς τις 810 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων και στον «απόηχο» της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται την Τετάρτη πτωτικά, κάτω από τις 820 μονάδες.

Η ανησυχία της αγοράς επικεντρώνεται στις εκκρεμότητες που ακόμη υφίστανται στη διαπραγμάτευση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για το μίγμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων, ενώ ξεκινά σήμερα νέος κύκλος επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Στα χθεσινά επεισόδια Χρησιμοποίησαν κορίτσι ως ανθρώπινη ασπίδα

Σάλος έχει προκληθεί στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μία φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη Μέρκελ. Η φωτογραφία δείχνει άντρες των ΜΑΤ να οπισθοχωρούν σε ένα στενό και έναν εξ αυτών να κρατάει ως ανθρώπινη ασπίδα μία κοπέλα.

Συνολικά οι συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια είναι 24 και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί δικογραφίες κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, αντίστασης, βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών κλπ.

Πάνω από 50.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν απογράφησαν!

Της Ρούλας Σαλούρου  από το capital.gr

Σε 52.189 ανέρχονται τελικά οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που δεν απεγράφησαν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοίκησης του Ιδρύματος, άλλοι 33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης δεν πήγαν στα υποκαταστήματα τραπεζών ή ΕΛΤΑ προκειμένου να καταγραφή η φυσική τους παρουσία. Οι συνταξιούχοι αυτοί δεν αθροίζονται, καθώς πολλοί από τους μη καταγραφέντες συνταξιούχους κύριας σύνταξης, δεν απογράφησαν και για την επικουρική τους.

Ενα δισ. και 89 «αγκάθια» μας χωρίζουν από τη δόση

Να κάνει μέσα σε δέκα ημέρες, όσα δεν έγιναν σε έξι μήνες επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση.

Επί τρεις μήνες τώρα η Τρόικα πηγαινοέρχεται στην Αθήνα (Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο) αλλά τώρα που «χάθηκε» ο στόχος για επίτευξη συμφωνίας πριν το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας που πέρασε, ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκινά νέο αγώνα δρόμο και συναντάται με τους επικεφαλής της Τρόικας σήμερα το απόγευμα στις 18:30 για να «κλείσει» τη συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι γλιτώνουν τις περικοπές

Περίπου 60 χιλιάδες πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, για τους οποίους οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2011, προέβλεπαν περικοπές αποδοχών πάνω από 25% και μέχρι 52% σε τέσσερις δόσεις μέχρι και την 1η-11-2014, γλιτώνουν προσωρινά τις πέραν του 25% μειώσεις στις αμοιβές τους.

Σύμφωνα με διάταξη που περιελήφθη σε πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή η 2η δόση των περικοπών στις αποδοχές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η οποία επρόκειτο κανονικά να επιβληθεί την 1η-11-2012, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.

Αναδρομικό «μαχαίρι» έως 35% στα ειδικά μισθολόγια

Περικοπές αποδοχών από 5% έως 35% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους 250 χιλιάδες λειτουργούς του δημοσίου οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και η τρόικα.'

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», υπό την πίεση της τρόικας για άμεση υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο, το τρέχον έτος οι ρυθμίσεις για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να καταρτιστούν και να προωθηθούν άμεσα για ψήφιση στη βουλή εντός των προσεχών ημερών ώστε –ει δυνατόν- πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν ήδη γίνει νόμος του κράτους!

Συρία και παράνομοι μετανάστες στο επίκεντρο

Περίπου 50 λεπτά διήρκησε το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών  μετέφερε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά τους χαιρετισμούς του Τ. Ερντογάν αλλά και τις ευχές του πρωθυπουργού της Τουρκίας για καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης. Εκτός από τα ελληνοτουρκικά οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στη Συρία ενώ ο κ. Σαμαράς έθεσε στον υπουργό Εξωτερικών και τα θέματα της λαθρομετανάστευσης.

To Focus μιλάει ελληνικά...

Το περιοδικό Focus, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε γίνει γνωστό στην Ελλάδα όταν δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό του την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες η Άγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας» όχι μόνο στα γερμανικά, αλλά και στα ελληνικά.

Σε ένα απόσπασμα παρατηρεί: «Το ζητούμενο δεν είναι να δίνει ο ισχυρός στον αδύναμο εντολές. Δεν πρόκειται για υπαγορεύσεις. Το ζήτημα είναι να εξασφαλιστεί η επιβίωση της πανέμορφης χώρας σας.