Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αστέρια Γλυφάδας: Εκεί που έκαναν μπάνιο οι Πρωτοέλληνες 6.000 χρόνια πριν!


Οι κάτοικοι της Γλυφάδας και του Ελληνικού πρέπει να ξέρουν πως στα ίδια χώματα που παίζουν τα παιδιά τους σήμερα, ζούσαν και περπατούσαν κάποιοι άλλοι κατά την 4η και 3η χιλιετία π.Χ., δηλαδή πριν από 6.000 χρόνια.
Και ότι στα Αστέρια της Γλυφάδας έκαναν τα μπάνια τους, εγκατεστημένοι μάλιστα σε μόνιμες κατοικίες, άνθρωποι της πρωτοελλαδικής εποχής.
Η περιήγηση στα λείψανα που άφησαν πίσω τους αυτοί οι μακρινοί μας πρόγονοι από το Παλαιό Φάληρο ώς τα Αστέρια της Γλυφάδας είναι πλέον δυνατή μετά το πλήθος των ευρημάτων που ήρθαν στο φως με την ευκαιρία διαφόρων έργων τα τελευταία χρόνια.

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν Σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Η καταστροφή της Χίου
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.

Εξερευνώντας το εσωτερικό ηφαιστείου στην Ισλανδία (εικόνες)

Ως μία από τις πιο ηφαιστειογενείς περιοχές στον κόσμο σήμερα, η Ισλανδία φιλοξενεί πάνω από 130 ηφαιστειογενή βουνά - πολλά από αυτά «ενεργά», που σημαίνει ότι έχουν ξεσπάσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.

Είναι επίσης το μόνο μέρος στη Γη όπου μπορείτε να πάρετε ασανσέρ και να πάτε μέσα στο θάλαμο μάγματος ενός ηφαιστείου. Τον Μάιο , για τρίτη χρονιά, το Thrihnukagigur είναι ανοιχτό για τους θαρραλέους επισκέπτες.

Η Ρωσία ζήτησε την διάλυση της Ουκρανίας ως ενιαίου κράτους - Σ.Λαβρόφ: "Ομοσπονδία ή ... τανκς"!


H Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί επαναφορά της Ουκρανίας στην πρότερη διοικητική της κατάσταση ως ενιαίου κράτους και ζητεί ("με το καλό"...) να διαδεχθεί την δημοκρατία της Ουκρανίας, μια χαλαρή συνομοσπονδία αυτόνομων κρατών.
Σε διαφορετική περίπτωση - και αν κινδυνεύσει η ασφάλεια των ρωσόφωνων, πράγμα βέβαιο - τον λόγο έχουν ... οι ρωσικές στρατιές!

Βίντεο φρίκης: Σφαγή Σύρων στρατιωτών από Τούρκους και ισλαμιστές!


Φρίκη προκαλεί βίντεο μαζικής δολοφονίας Σύρων στρατιωτών από Τούρκους κομάντο και ισλαμιστές αντάρτες.
Στο βίντεο που ανάρτησαν με ... υπερηφάνεια στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που διδάσκονται από του "Μπορντό Μπερελί" οι ισλαμιστές εικονίζεται η μαζική εκτέλεση Σύρων αιχμαλώτων σε ένα "σπορ" που όπως απέδειξαν και το 1974 στην Κύπρο, ειδικεύονται οι Τούρκοι στρατιώτες.
Στο βίντεο ο "σκηνοθέτης" ευχαριστεί το Θεό που οι στρατιώτες του Άσαντ σφαγιάστηκαν κυριολεκτικά μέσα στα λουτρά.

Κτηνωδία: Κύπριος - Τέρας, έβαλε τον σκύλο του σε σακούλα, τον έριξε στον αυτοκινητόδρομο(Βιντεο)

Αποτροπιασμό προκαλεί η πράξη των ιδιοκτητών ενός κουταβιού από την Κύπρο που αποφάσισαν... όχι μόνο να παρατήσουν το σκυλάκι τους στο δρόμο αλλά να το βάλουν μέσα σε μία δεμένη σακούλα και να το αφήσουν στο δρόμο για να πεθάνει από ασφυξία.

Το 4 μηνών κουταβάκι εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας μέσα σε μία δεμένη σακούλα που το είχαν βάλει οι ιδιοκτήτες του για να πεθάνει με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το themaonline.com, το σκυλάκι εντοπίστηκε έγκαιρα από δύο πολίτες που περνούσαν με το αυτοκίνητο τους από το σημείο.

Πάνε για κατάργηση Σωμάτων στο στράτευμα κάνοντας αρχή από την Δικαιοσύνη;

ImageΓια μεθοδευμένη κατάργηση των Σωμάτων στο στράτευμα, ανησυχούν στρατιωτικοί . Επισημαίνουν ότι η προσπάθεια ξεκινά από την διαφαινόμενη προσπάθεια κατάργησης της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και συγχώνευσής της με την πολιτική τακτική Δικαιοσύνη. Κι αν κάτι τέτοιο συμβεί θεωρούν δεδομένο ότι ο δρόμος για την κατάργηση κι άλλων Σωμάτων.

Αυτοί που ανησυχούν ακόμη και για απώλεια της δουλειάς τους είναι στρατιωτικοί δικαστές και γραμματείς που δεν θα μπορούν να “χωρέσουν” στο νέο “περιβάλλον”, από την έλλειψη οργανικών θέσεων και την ταυτόχρονη απαγόρευση δημιουργίας από την τρόϊκα.

Με 10.000 ευρώ βρήκαν την λύση για την γέφυρα Κρεμαστής!(Βίντεο)

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ασφάλειας της γέφυρας της Κρεμαστής με τη χρήση εφαρμογών αυτοματισμού, κατάφεραν να δώσουν μαθητές και μαθήτριες του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, με την εργασία που έκαναν η οποία μάλιστα απέσπασε το 1ο βραβείο στο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC.

Τα παιδιά με την βοήθεια του καθηγητής τους κ. Ευριπίδη Αναγνωστάκη έφτιαξαν μία μακέτα στην οποία απεικονίζεται η γέφυρα της Κρεμαστής και η γύρω περιοχή, δούλεψαν πάνω σε αυτήν και σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών είχαν ολοκληρώσει την εργασία τους, η οποία ουσιαστικά δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία και τις αρχές εδώ και δεκαετίες!

Πυραυλικό σύστημα σε κοντέϊνερ,έφτιαξαν οι Ρώσοι!(ΒΙΝΤΕΟ)

Κινητό αρθρωτό πυραυλικό σύστημα μέσα σε κοντέινερ δημιούργησε η  Ρωσία.  Πρόκειται για το Club-Κ, ανάλογο του οποίου δεν υπάρχει στον κόσμο και οι ειδικοί λένε ότι η κατασκευή του ανοίγει νέα σελίδα στη δημιουργία νέας γενιάς αμυντικών όπλων.

Το πυραυλικό σύστημα Club αποτελεί εξαγωγική εκδοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Calibre που  είναι γνωστό στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια'. Μ΄αυτούς τους πυραύλους είναι εφοδιασμένα πολλά πλοία και υποβρύχια ρωσικής κατασκευής, τα οποία είχαν εξαχθεί την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και, εκτός αυτού, πολλοί παραγγελιοδότες τους εγκαθιστούν στα πλοία και τα υποβρύχιά τους κατά τον εκσυγχρονισμό.

Ανατριχιαστικό μεταλλαγμένο ψάρι με 4 μάτια εντόπισαν Γερμανοί ερευνητές

Ενα πραγματικά τρομακτικό είδος ψαριού ανακάλυψαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Ανατομίας του Πανεπιστημίου Τούμπινγκεν στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα ψάρι, το οποίο ήταν από τη φύση του τρομακτικό, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων μεταλλάχθηκε και απέκτησε 4 μάτια.
Το επονομαζόμενο Glasshead Barreleye (επιστημονική ονομασία Rhynchohyalus natalensishas), όπως αναφέρει η Mirror, διαθέτει δυνατότητα όρασης 360 μοιρών, έχοντας έτσι πλεονέκτημα απέναντι στους θηρευτές του.
Το είδος αυτό ζει στους ωκεανούς της Αυστραλίας σε βάθος 1.000 μέτρων και με την πάροδο των χρόνων απέκτησε και 4ο μάτι προκειμένου να εντοπίζει πιο εύκολα τόσο τους εχθρούς του και τη λεία του.

Τουρκία: Οκτώ νεκροί στη «μάχη» για τις κάλπες

Βίαια επεισόδια σε χωριά της ανατολικής Τουρκίας μεταξύ υποψηφίων - Αναφορές για τουλάχιστον πέντε τραυματίες - Ο Ερντογάν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Σε καυγά που ξέσπασε μεταξύ υποψηφίων μουχτάρ, προέδρους δηλαδή χωριών στην Τουρκία, στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους. Πέντε αναφέρονται ως τραυματίες, καθώς επεισόδια έχουν ξεσπάσει σε διάφορα χωριά της Τουρκίας, μεταξύ υποψηφίων και των οπαδών τους.

Η έρευνα για το αγνοούμενο Μπόινγκ μπορεί να διαρκέσει χρόνια

Η έρευνα για το αγνοούμενο Μπόινγκ μπορεί να διαρκέσει χρόνια
Οι έρευνες για την πτήση MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines μπορεί να διαρκέσουν χρόνια, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς αξιωματούχοι των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα με το χρόνο για να εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου μερικές ημέρες πριν εξαντληθούν οι μπαταρίες του.

Δέκα πλοία και άλλα τόσα αεροσκάφη ερευνούν μια μεγάλη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ, προσπαθώντας και πάλι να βρουν κάποιο ίχνος του Μπόινγκ, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες και πιστεύεται ότι έχει συντριβεί σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Σε απεργιακό κλοιό η Βουλή

Σε απεργιακό κλοιό η Βουλή
Ντόμινο απεργιακών κινητοποιήσεων προκαλεί το πολυνομοσχέδιο αφού μετά τους φαρμακοποιούς στο χορό μπαίνουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, από αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ προς κλιμάκωση προσανατολίζονται και οι φαρμακοποιοί. 
 
Σήμερα το απόγευμα, την ώρα που στην ολομέλεια θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο, το κτίριο της Βουλής θα περικυκλωθεί από φαρμακοποιούς, εργατικά σωματεία, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και κοινωνικές οργανώσεις που αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

Οι τουρκικές θέσεις παραπέμπουν σε μη βιώσιμο κράτος- Μια χώρα με δύο καθαρά εθνικές περιοχές


Του Κώστα Βενιζέλου
Από το philenews

Λευκωσία: Συνάντηση επιβεβαίωσης των διαφορών τους αναμένεται ότι θα έχουν αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στη νεκρή ζώνη.

Είναι σαφές πως η τουρκική πλευρά, η οποία αναπτύσσει έντονη διεθνή δραστηριότητα, με πρωτοβουλία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ενδιαφέρεται περισσότερο για την επόμενη ημέρα ενός ναυαγίου, παρά για να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Eπίπεδα - ρεκόρ στα χρέη των χωρών παγκοσμίως

Πάνω από τα επίπεδα - ρεκόρ του τέλους του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου αναμένεται να κινηθεί το συνολικό δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου, γεγονός που αυξάνει την πίεση στις κυβερνήσεις καθώς πρέπει να το αναχρηματοδοτούν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα ιστορικά στοιχεία, θα ξεπεράσει το 116% του ΑΕΠ τους, που είναι το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εκτιμάται ότι θα φθάσει φέτος το 117% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

ΧΑΜΕΝΗ (;) ΠΤΗΣΗ 370. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το worldjudge

Λόγω φόρτου εργασίας και πολλών υποχρεώσεων η ροή ειδήσεων του αγαπημένου σας ιστολογίου είναι λιγοστή. Αυτό δεν θα γίνεται ακόμα για πολύ και υπόσχομαι το συντομότερο να επιστρέψουμε στα παλιά δεδομένα.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την υπόθεση του χαμένου αεροπλάνου. Είναι πραγματικά χαμένο; Πολλές θεωρίες συνωμοσίας έχουν ξεπηδήσει από την 1η μέρα  και αυτό διότι  δεν είμαστε συνηθισμένοι στην εποχή μας να χάνουμε τόσο εύκολα ένα αντικείμενο όπως το αεροπλάνο... Η υπόθεση όχι απλά βρωμάει, αλλά πιστεύω πως στο εγγύς μέλλον θα μας απασχολήσει περισσότερο... Και κρατήστε τα λόγια μου.

Πανέξυπνο κοράκι βγάζει τον Αίσωπο ασπροπρόσωπο(Βίντεο)


Βαγγέλης Πρατικάκης 
Υποβλήθηκε σε τεστ νοημοσύνης και είχε εξαιρετικές επιδόσεις χρησιμοποιώντας εργαλεία
Το έξυπνο πουλί βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει τη στάθμη και να φτάσει τον μεζέ που επιπλέει. Credit: (Sarah Jelbert; CC-BY)
Όκλαντ
Ο Αίσωπος είχε προβλέψει σε έναν από τους μύθους του ότι τα κοράκια κατανοούν τις βασικές αρχές της υδροστατικής. Στο μύθο «Το διψασμένο κοράκι» ο Αίσωπος περιγράφει πώς ένα έξυπνο πουλί ρίχνει πετραδάκια σε μια μισογεμάτη στάμνα ώστε να ανεβάσει τη στάθμη και να μπορέσει τελικά να πιει νερό. Ο μύθος αποτέλεσε τη βάση για ένα τεστ νοημοσύνης στο οποίο υποβλήθηκε το κοράκι της Νέας Καληδονίας (Corvus moneduloides), ένα εξαιρετικά ευφυές πτηνό που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί εργαλεία.

Φρέσικον Γερμανικόν γάλα(Βίντεο)

Φρέσικον Γερμανικόν γάλα.Άλλο ένα σύντομον ανέκδοτον για τους Γερμανούς, μετά το «Γερμανός χουβαρντάς».
Δικαίωμα των Γερμανών να βγάζουν με τα χέρια τους τα μάτια τους.
Αφού λοιπόν το νεωπόν (φρέσκον) γερμανικόν γάλα είναι ταυτόσημον με το ελληνικόν ξυνόγαλον, γιατί να μην είναι σαβούρες όλα τους τα προϊόντα;
Βλέπεις Γερμανικόν (Ολλανδικό, Βελγικό κλπ)είναι κακόν.
Μήπως είναι η πρώτη των φορά;
Από τον βοράν δεν μάς ήρθαν οι τρελές αγελάδες; Τα μολυσμένα κρέατα; Τα κρέατα αλόγων;
Από εκεί δεν μάς ήλθαν τα κρεατάλευρα και ένα ακόμη κάρο αρρωστημένα εμπορεύματα;
Οι «άνθρωποι» είναι Υβριστές της φύσεως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μπερδέψουν την βούρτσα με την Λούτσα.

Ισραήλ προς Τουρκία: "Μην εισβάλετε στην Συρία γιατί θα χτυπήσουν με βαλλιστικά όπλα την Άγκυρα"


"Να αποφύγει η Τουρκία οποιαδήποτε σκέψη εισβολής στην Συρία γιατί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ δεν θα διστάσει να πλήξει ακόμα και την Άγκυρα με πυραύλους Scud-C καθώς η τουρκική πρωτεύουσα είναι εντός του βεληνεκούς τους", ενημέρωσε το Ισραήλ την τουρκική κυβέρνηση με ειδικό απεσταλμένο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Την ίδια στιγμή προτείνει συνεργασία στην Τουρκια για την απο κοινού ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο .

Ξεπουλιέται η Ελλάδα. Και δεν κουνιέται φύλλο

 Του Γιάννη Λιονάκη
 Από το apenantioxthi
 
Σπουδαίο δικαίωμα στη  Δημοκρατία είναι η πληροφόρηση. Η σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση  ενδυναμώνει την πιθανότητα της σωστής απόφασης   του Λαού. Όμως  σήμερα, περισσότερο από ποτέ , η πληροφορία είναι προνόμιο των λίγων, των εκλεκτών του συστήματος,  που συνήθως  είναι αλλοτριωμένοι και υποταγμένοι. Στους πολλούς  η πληροφορία φτάνει πάντα αλλοιωμένη, φιλτραρισμένη, θολή. Και όταν φτάσει τελικά, πάντα  είναι κατόπιν εορτής . Τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής  Ενημέρωσης  φροντίζουν γι’ αυτό.  Όσο μεγαλύτερη αξία έχει η πληροφορία, τόσο περισσότερο ισχύουν τα παραπάνω, τόσο περισσότερο  διαθλασμένη φτάνει στους πολίτες, εδώ, στην Ελληνική Δημοκρατία μας.

Είκοσι χρόνια ετοίμαζαν πραξικόπημα στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Είκοσι χρόνια ετοίμαζαν πραξικόπημα στην Ουκρανία οι ΗΠΑ
Αυτό υποστηρίζει ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ Σκοτ Ρίκαρντ μιλώντας στο δίκτυο Russia Today, εκτιμώντας ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονταν πάνω στο σενάριο των σημερινών εξελίξεων επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά.
«Μόνο από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ξοδεύτηκαν περί τα 5 δισ. δολάρια, ενώ η χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων έχει γίνει και από τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει ξοδέψει τα τελευταία 30 χρόνια πάνω από 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Ρίκαρντ.
Ο Αμερικανός πρώην πράκτορας εκτίμησε την ίδια στιγμή ότι οι περισσότερες δυτικές χώρες εξεπλάγησαν και δεν περίμεναν αποφασιστικές ενέργειες από ρωσικής πλευράς.

Εξωγήινοι υπέρ και κατά των ανθρώπων

Του dr Νίκου Γεωργαντζά*

΄Οχι μόνον σε ατομικό, αλλά πρωτίστως σε συλλογικό επίπεδο, άρδην επιτακτική είναι η ανάγκη να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το θέμα των εξωγηίνων. Διότι εάν δεν το διαχειριζόμαστε εμείς, η κοινωνία των ανθρώπων, τότε κάποιοι άλλοι το διαχειρίζονται εις βάρος μας.

Αυτοί οι άλλοι, το 1 (ένα) τοις εκατό των ανθρώπων, είναι το τυραννικό ή τυραννοσαυρικό καθεστώς εξουσίας των κομμάτων της κομματοκρατίας. Και μέσω του δόγματος των εξωγηίνων κρατούν το 99 τοις εκατό των ανθρώπων σε παντελή, παθητική απραγία.