Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας

Η Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας λεγόταν το πολίτευμα της Ικαρίας μετά την Ικαριακή Επανάσταση του 1912.

Το πολίτευμα δημιουργήθηκε στις 17 Ιουλίου 1912 (πάνω από δυο μήνες πριν ξεσπάσει ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος) και τελείωσε με την απελευθέρωση του νησιού, στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, από το ελληνικό ναυτικό. Πρόεδρος του ήταν ο ιατρός Ιωάννης Μαλαχίας, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των εξεγερμένων.

Ικαρική Επανάσταση του 1912


Το 1912 οι πολίτες της Ικαρίας εξεργέθηκαν και εκδίωξαν τις μικρές τούρκικες μονάδες του νησιού και ανακήρυξαν προσωρινή ανεξαρτησία, μέχρι ο ελληνικός στρατός να απελευθερώσει το νησί.

Γιατί σκότωσαν τον Καντάφι – “Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε”

Από το aetos-apokalypsis

Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.
Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.
Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%
Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».
Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.

Η NASA γιορτάζει την επέτειο του Apollo 11 και περιμένει την επιστροφή στη Σελήνη - Aναταραχή στο εσωτερικό της και διαμάχη για το διαστημικό ταξίδι

«Εμείς, το πλήρωμα, αισθανόμασταν το βάρος του κόσμου στους ώμους μας, ξέραμε ότι θα μας κοιτάζουν όλοι, φίλοι και εχθροί», έλεγε πριν από λίγες ώρες ο 88χρονος Μάικλ Κόλινς, ο τρίτος του πληρώματος του διαστημοπλοίου Apollo 11 στην μυθική βάση εκτόξευσης του διαστημικού Kennedy Center από όπου ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου 1969 η διαστημική αποστολή της NASA που θα κατέληγε τέσσερις ημέρες μετά στον ιστορικό περίπατο στην Σελήνη. Ο Κόλινς βρέθηκε σε ένα από τα κέντρα της NASA όπου άρχισαν οι εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο από την έναρξη της διαστημικής αποστολής.

Πρώτες εικόνες από το Γιαβούζ στα ανοιχτά των Κατεχομένων - Οι εικόνες μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο IHA(Βίντεο)

Τις πρώτες (αχνές και μακρινές) εικόνες από το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια από την κατεχόμενη Καρπασία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, τα τουρκικά πλοία που δραστηριοποιούνται γύρω από την Κύπρο αποτέλεσαν την αιτία για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. κατά της Άγκυρας.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι δηλώνουν στην κάμερα του ΙΗΑ ότι αντιμετωπίζουν με περισσή

Με επίσημη ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος τελειώνει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35

“Δυστυχώς, η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη ανάμιξή της με τα μαχητικά F-35″, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Το F-35 δεν μπορεί να συνυπάρχει με μια ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να μάθει για τις προηγμένες δυνατότητές του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονταΝ ενεργά με την Τουρκία για την παροχή λύσεων εναέριας άμυνας για να καλύψουν τις νόμιμες ανάγκες της αεροπορικής άμυνας και αυτή η κυβερνηση έχει κάνει πολλές προσφορές για να μετακινήσει την Τουρκία στο μπροστινό μέρος της γραμμής για να λάβει το σύστημα αεράμυνας PATRIOT.

Κύπρος:ΑΟΖ: Πέντε ερευνητικές γεωτρήσεις τα επόμενα δύο χρόνια

Πέντε ερευνητικές και πέντε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις στα αδειοδοτημένα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακάλυψη από την ExxonMobil και την Qatar Petroleum φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου κάνοντας λόγο για μέγεθος περισσότερο από το 40% του φυσικού αερίου της ΕΕ για το 2018.