Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Φοινικικό Αλφάβητο - Μία ιστορική απάτη


Επιγραφή που θεωρείται η πρώτη που βρέθηκε με Φοινικική γραφή. Σαρκοφάγος του Αχιράμ. 12ος αιωνας π.Χ.

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΓΡΑΦΗ "ΑΛΦΑΒΗΤΟ";

Κατά τη Γλωσσολογία ως "αλφάβητο" ορίζεται το «σύνολο συμβόλων με ορισμένη σειρά και τάξη, που χρησιμεύουν για να αποδίδονται οι στοιχειώδεις φθόγγοι μιας γλώσσας, με τον περιορισμό ο κάθε φθόγγος ν' αντιστοιχεί σ' ένα μόνο σύμβολο και αντίστροφα». Στην αλφαβητική γραφή επομένως (δηλαδή τη γραφή των λαών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη) κάθε γράμμα αποδίδει ένα στοιχειώδη ήχο.

Ο «διπρόσωπος» Αρης αποκαλύπτεται



Ομάδα επιστημόνων στην Ελβετία ρίχνει στο τραπέζι μια νέα θεωρία για τα δύο πρόσωπα του πλανήτη Αρη. Τα δύο ημισφαίρια του Κόκκινου Πλανήτη είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Το βόρειο ημισφαίριο αποτελείται από επίπεδες πεδινές περιοχές χωρίς ηφαιστειογενή δραστηριότητα.

Το νότιο ημισφαίριο αποτελείται από ορεινές περιοχές γεμάτες με ηφαίστεια. Σύμφωνα με γεωφυσικούς του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) στη Ζυρίχη, υπεύθυνο για αυτή τη γεωλογική διαφορά είναι ένα μεγάλο σώμα (αστεροειδής, κομήτης κ.ά.) που έπεσε στον νότιο πόλο του Αρη την πρώιμη περίοδο της ύπαρξής του.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ανθρώπινες σχέσεις και θεωρία παιγνίων"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ανθρώπινες σχέσεις και θεωρία παιγνίων". 
Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χαΐδαρίου,
 Κολοκοτρώνη 36. 
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ήταν μόλις 33 ετών! Σπαραγμός για τον Έλληνα ναυτικό που σκότωσαν πειρατές στη Νιγηρία

Ο άτυχος Έλληνας ναυτικός, ο υποπλοίαρχος του πλοίου "Κάλαμος" βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον σκότωσαν πειρατές στη Νιγηρία. Ηταν μόλις 33 ετών. Σπαραγμός στο Κουτσοπόδι Αργολίδας απο όπου κατάγεται.
Στο μεταξύ κορυφώνεται η αγωνία για τους τρεις απαχθέντες, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες. Την ώρα που οι οικογένειες του Π.Μ και του Χ.Ν ζουν δραματικές στιγμές η ενημέρωση από τα συναρμόδια Υπουργεία γίνεται με το...σταγονόμετρο.

Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία και ίσως ο κόσμος την αντικρίσει για πρώτη φορά

Με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά της Daily Mail. H ταλαιπωρημένη οροφή σε ένα μικρό, οθρόδοξο εκκλησάκι στην Αιθιοπία είναι η αφορμή να αποκαλυφθεί στο ευρύτερο κοινό η Κιβωτός της Διαθήκης που, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έχει μέσα της τις δύο πέτρινες επιγραφές με τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή.
Ο πρώτος ναός που φιλοξένησε την Κιβωτό της Διαθήκης ήταν ο Ναός του Σολομώντα και η ύπαρξή της για τους ιστορικούς, φέρει τον ίδιο μύθο όπως το Άγιο Δισκοπότηρο ή ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Β.Πούτιν και Α.Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία την παρέλαση για τη νίκη κατά της Γερμανίας!

Την Ημέρα Νίκης κατά της Γερμανίας και ανήμερα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία κάλεσε τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μία πρόταση που έγινε δεκτή και Πούτιν και Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση με τα πλέον εξελιγμένα ρωσικά οπλικά συστήματα!

Ο Ντράγκι σφίγγει τον κλοιό - δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση

Θύελλα απο την απόφαση να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για παροχή ρευστότητας στις τράπεζες – Τσίπρας σε Ντράγκι: Δεσμεύομαι από τη λαϊκή εντολή, δεν κάνω πίσω – Μαξίμου: η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται – ΤτΕ: Καμία επίπτωση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος που στηρίζεται στον ELA
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση-βόμβα της ΕΚΤ να αποκλείσει τις ελληνικές τράπεζες από κάθε πηγή χρηματοδότησης – πλην ELA – ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά, αργά χθες το βράδυ, πως σταματά να δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα και μάλιστα από τις 11 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες πριν την τυπική λήξη της παράτασης στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από τους εταίρους της.

Ορκωμοσία: Η χειραψία Τσίπρα- Σαμαρά και όλα τα παραλειπόμενα(ΦΩΤΟ)

Ορκωμοσία: Η χειραψία Τσίπρα- Σαμαρά και όλα τα παραλειπόμενα
Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό, που δεν σηκώθηκε από την καρέκλα
– Με γραβάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης, άνευ ο Καραμανλής
– Με Skoda έφτασε ο Ευ. Βενιζέλος
- Ποιοι έκλεψαν την παράσταση

Με τους φακούς των φωτογράφων να εστιάζουν στα νέα πρόσωπα του κοινοβουλίου, σε εκείνους που προτίμησαν τις γραβάτες και σε όσους έδωσαν πολιτικό όρκο ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην γερμανίδα ομόλογό του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία σε συνέντευξή της στην «Sueddeutsche Zeitung» υποστήριξε ότι η προσέγγιση προς τη Ρωσία θέτει σε κίνδυνο τη θέση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ανεπίτρεπτες και εκβιαστικές δηλώσεις: «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«Δεν πετύχαμε μια συμφωνία. Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε και η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.
«Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις ως εταίροι προς μια ευρωπαϊκή λύση. Βάλαμε το πλαίσιο για τις διαβουλεύσεις που χρειάζεται. Οι συμπατριώτες μου δεν περιμένουν τίποτε άλλο, παρά αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.