Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης πάνω στα βάθρα τους-Καθαρίστηκε ο χώρος από τα χώματα και ήρθαν στο φως

Τα βάθρα τους έχουν ύψος 1,40 μέτρα και έτσι τα αγάλματα έχουν συνολικό ύψος 3,67 μέτρα
Από ύψος μεγαλύτερο των 3,5 μέτρων ατενίζουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης τον δεύτερο θάλαμο του Τάφου και στέκουν φύλακες του τρίτου. Εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν τη μεγαλοπρέπειεα του συμπλέγματος, το συνολικό ύψος του οποίου φτάνει τα 3,67 μέτρα.

Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67μ. Το δάπεδο του δεύτερου χώρου είναι υπερυψωμένο κατά 0,07μ. Ιχνη μπλέ χρώματος εντοπίζονται στο μέτωπο της ανωτέρω επιφάνειας.

Αμφίπολη: Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν Μέγα Αλέξανδρο

Αμφίπολη: Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν Μέγα Αλέξανδρο
Κανένας αρχαιολόγος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη

Δέος και παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
Ακόμα και οι αρχαιολόγοι έχουν εκπλαγεί από τα μέχρι στιγμής ευρήματα, ενώ πλέον αποφεύγουν τις εικασίες για τον «ένοικο» του τάφου.
Τα σενάρια πολλά, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι έχουν μπει σε μια ονοματολογία παραθέτοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα.
Στο μοναδικό πράγμα που… τα βρίσκουν είναι ότι κανένας εξ αυτών δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον Μ. Αλέξανδρο. Όλοι θα το επιθυμούσαν και τα ιστορικά στοιχεία κάθε άλλο παρά τους αποθαρρύνουν.

Αντίγραφα βυζαντινών πανοπλιών από απεικονίσεις στρατιωτικών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Οι πανοπλίες των Βυζαντινών είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό και αυτό διότι δεν υπάρχουν αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα ικανά να επιτρέψουν μία εύκολη και άμεση ανακατασκευή της αρχικής μορφής τους.
Παρόλα αυτά, εύκολα κάποιος μπορεί να τις θαυμάσει στις εικόνες και τοιχογραφίες των Ορθόδοξων εκκλησιών καθώς και σε άλλες μορφές θρησκευτικής τέχνης, π.χ. ανάγλυφα.
Οι πανοπλίες και τα όπλα των Ορθόδοξων Στρατιωτικών Αγίων στις εικόνες και τις τοιχογραφίες αντανακλούν επίσης τη δύναμη των βυζαντινών Αυτοκρατόρων, το αήττητο του βυζαντινού στρατού, τη μεγαλοπρέπεια της Αυτοκρατορίας, τον θρίαμβο των Νικών, τις ρωμαϊκές στρατιωτικές αρετές και τη Θεϊκή προστασία και πρόνοια. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο εγχειρίδιο που να περιγράφει την κατασκευή βυζαντινών πανοπλιών (γνωστών και με το όνομα "κλιβάνια"- ίσως από το κλίβανος και την πολλή ζέστη που αισθανόσουν όταν την φορούσες.

Η Barclays προειδοποιεί: Οι Ευρωπαίοι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ΔΝΤ!

Είναι απίθανο να αφήσουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα να βγει από το ΔΝΤ, εκτιμά ο διεθνής οίκος Barclays προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στην Αθήνα.
«Το βασικό ερώτημα, κατά την άποψή μας, είναι εάν η Ευρώπη θα άφηνε την Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, το οποίο επρόκειτο να συνεχιστεί για άλλο 1,5 χρόνο. Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ απίθανο», αναφέρει ο επενδυτικός οίκος σε έκθεσή του.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Γαλλία θέλουν εύκολο σεξ και χρήμα»(Βίντεο)

Ο Γάλλος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο "ΤΗΕΜΑ PEOPLE" αποκαλύπτει τις κρυφές επιθυμίες, τις αδυναμίες του και τις σκέψεις του για τον πλούτο, το σεξ και την εξουσία - Τί λέει για το ρόλο του Ντεβερό στην ταινία "Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη" και την... ταύτιση με τον τέως ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ
«Απεχθάνομαι βαθιά τους πολιτικούς. Πραγματικά τους μισώ. Δεν έχεις τίποτα καλό να περιμένεις από αυτούς. Οι πολιτικοί μάς κατάντησαν έτσι και μας έφεραν εδώ που είμαστε», ομολογεί ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός σε συνέντευξη που εξασφάλισε το «thema people» με αφορμή την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί «Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη».

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 70χρονου στην ουρά τράπεζας

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 70χρονου στην ουρά τράπεζας
Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος 70χρονου την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πραγματοποιήσει συναλλαγή.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.
Όπως επιβεβαιώθηκε από την Εισαγγελία, ο ηλικιωμένος άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί κι ενώ ανέμενε ήδη περί τη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Παραιτούνται σωρηδόν οι γενικοί γραμματείς

Παραιτούνται σωρηδόν οι γενικοί γραμματείς
Κυβέρνηση σε αποσύνθεση – Τρείς έφυγαν και ετοιμάζονται ακόμα δύο προκειμένου να κατέλθουν υποψήφιοι -«Πύργος της Βαβέλ» η ΝΔ – Όλο και περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές συζητούν για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας «προβλέποντας» τις εξελίξεις
Άνω – κάτω είναι ολόκληρη η ΝΔ . Καμία κοινή γραμμή σε τίποτα. Πύργος της Βαβέλ το κυβερνών κόμμα. Ο καθένας λέει ότι θέλει, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα είναι καζάνι που βράζει καθώς τα σενάρια των πρόωρων εκλογών φουντώνουν και η ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει επικίνδυνα.
Ο Μιχάλης Ταμίλος λέει ότι θα γίνουν εκλογές τέλος Μαρτίου, ο Παπαμιμίκος τα βάζει με τον Τζιτζικώστα που ζήτησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την ίδια ακριβώς ώρα παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης για να πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές.