Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αυτό είναι το τεστ που θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα "δείξει" τις 12.500 απολύσεις

Από το newsit.gr

- Την επόμενη εβδομάδα 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το ερωτηματολόγιο
- Ποιοι εργαζόμενοι και σε ποιους φορείς θα είναι οι πρώτοι που το λάβουν
- Μέχρι τον Ιούνιο η προθεσμία να συμπληρωθεί το τεστ
 - Δείτε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να ανπαντήσουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου
 - Ο προϊστάμενος θα πρέπει να γράψει τις διαφωνίες τους και να εγκρίνει τις απαντήσεις με την υπογραφή του

Ερωτηματολόγια στέλνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δημοσίους υπαλλήλους. Αν και το τεστ σταδιακά θα το συμπληρώσουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι πρώτοι "τυχεροί" που θα το λάβουν για να το συμπληρώσουν είναι 206.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπουργεία και σε φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους.

Τα μαμούθ επιστρέφουν...

Ιάπωνες επιστήμονες σχεδιάζουν μέχρι το 2017 να «αναβιώσουν» το μαμούθ. Ήδη σήμερα οι γενετιστές όλου του κόσμου εργάζονται στην κλωνοποίηση ζώων, που εξαφανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι σύντομα η Γη θα θυμίζει τη χολιγουντιανή ταινία «Τζουράσικ παρκ», ενώ άλλοι προτρέπουν να μη συγχέουμε την πραγματικότητα με τις διαφημιστικές εκστρατείες.

Γερμανός οικονομολόγος: Να βγουν από το ευρώ Ελλάδα-Κύπρος

Γερμανός οικονομολόγος: Να βγουν από το ευρώ Ελλάδα-Κύπρος
Για προσωρινή έξοδο χωρών όπως η Ελλάδα και η Κύπρος από την Ευρωζώνη και δημιουργία νομισματικής ένωσης των ισχυρών έκανε λόγο ο Γερμανός οικονομολόγος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.
Μιλώντας στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung», ο κ. Ζιν ισχυρίστηκε ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου «δεν θα είχε κάποια δραματική συνέπεια», ενώ επανέλαβε ότι μια προσωρινή έξοδος χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση του κοινού νομίσματος.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το νεοσύστατο ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο Γερμανός καθηγητής μίλησε για «λογικά επιχειρήματα», ενώ δήλωσε ότι εκτιμά ιδιαίτερα ως οικονομολόγο τον επικεφαλής του, Μπέρντ Λούκε.

Η ανάπτυξη της Θράκης

Του Ν.Λυγερού


Η ανάπτυξη της Θράκης μπορεί να φαίνεται αδιανόητη για πολλούς από τους Έλληνες. Για άλλους είναι ακόμα μία ουτοπία, η οποία δεν έχει νόημα. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Και η ανάπτυξη της Θράκης αποτελεί ένα όραμα για μας, το οποίο δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε λόγω του ραγιαδισμού. Αυτή η ανάπτυξη πρέπει να είναι αειφόρος, δηλαδή να είναι βιώσιμη για τους ανθρώπους μας. Δεν συζητούμε λοιπόν για ένα μοντέλο που καταστρέφει οριστικά το περιβάλλον, αλλά για ένα όραμα που θα προστατέψει τη Θράκη από τη βαρβαρότητα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα πρέπει να ακολουθήσει την στρατηγική που έχουμε αναλύσει για την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έτσι ώστε αυτή ανάπτυξη να είναι συμβατή με την ανάκαμψη. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει και ο συνδετικός κρίκος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την ναυτιλία μας.

Η συγκλονιστική ομιλία του Ιμάμ Αχμέτ! ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ!!!

Αποσπάσματα από την ομιλία του εκδότη της Ζαγάλισα και προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, κ. Ιμάμ Αχμέτ, στην εκδήλωση «Εθνική Αγωνία και Συναγερμός για τη Θράκη μας» (30.3.13), που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο Πομάκος ηγέτης καταγγέλλει την ΤΟΥΡΚΙΚΗ προπαγάνδα μέσω των θρησκευτικών σχολείων που διδάσκουν δήθεν το ΚΟΡΑΝΙ, ενώ κάνουν αισχρή προπαγάνδα ΥΠΕΡ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ετοιμάζουν τους αυριανούς ΤΑΛΙΜΠΑΝ! 
Δείτε την απίστευτη ομιλία!....

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΜΙΩΤΙΣΣΑ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ιδιαίτερη και πολύ πετυχημένη απόδοση του ελληνικού, παραδοσιακού τραγουδιού "Σαμιώτισσα", δίνουν τα μέλη.... ιαπωνικής χορωδίας,
τα οποία, αποδίδουν το εν λόγω τραγούδι στα Αγγλικά.

Δείτε το βίντεο

Βιοτεχνική περιοχή της ελληνορωμαϊκής περιόδου αποκαλύφθηκε στην Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο

H βιοτεχνική περιοχή ελληνο-ρωμαϊκής περιόδου
ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στην περιοχή Tell Abu-Seifi,
ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ
Αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων (MSA) αποκάλυψε την Πέμπτη μια ολοκληρωμένη βιοτεχνική περιοχή που χρονολογείται στην ελληνο-ρωμαϊκή εποχή.

Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο Tell Abu-Seifi, που βρίσκεται ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ και νότια της Qantara East.

Η βιοτεχνική περιοχή περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών εργαστηρίων όπου κατασκευάζονταν πήλινα και χάλκινα αγάλματα, αγγεία, πιάτα και είδη μαγειρικής. Επίσης υπάρχουν διοικητικά κτίρια, καταστήματα και μια ολόκληρη κατοικημένη περιοχή για εργάτες. Ένας αμφορέας, που εισήχθη από το νότο της Ιταλίας, ήρθε επίσης στο φως.

Ισλανδία: Προηγούνται τα κεντροδεξιά κόμματα

Τα κεντροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης προηγούνται στις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν μια τάση τιμωρίας του κεντροαριστερού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2009.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων σε μια από τις έξι επαρχίες της χώρας, το κόμμα της Προόδου (κεντρώο), προηγείται με 33,5%, έναντι 28,4% του δεξιού κόμματος της Ανεξαρτησίας. Τα δυο κεντροδεξιά κόμματα βρίσκονται πολύ μπροστά από τους κυβερνητικούς συμμάχους, τη Συμμαχία (σοσιαλδημοκράτες), που συγκεντρώνει το 10,5%, και το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα, με 5,5%.

Έπεσαν «ψιλές» στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ένα μεμονωμένο περιστατικό λίγο έλειψε να χαλάσει το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Ένα στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέλος του οργανωτικού Κ. Τόμπρας, επιτέθηκε εναντίον της πρώην βουλευτού στο Υπ.Αττικης, Ευγενίας Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.

Οι λόγοι της επίθεσης αυτής δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί.

Ποιοι δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται

Γράφουν και σβήνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τα αρμόδια στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν και θα απολυθούν οι εργαζόμενοί τους αμέσως μετά το Πάσχα. Η ανακοίνωση της τελικής κατάστασης με τους φορείς αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη.

Στα χέρια του κυβερνητικού επιτελείου έχει περιέλθει λίστα-φωτιά που αφορά την κατάργηση 20+2 φορέων του Δημοσίου, η οποία στηρίζεται σε μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των οργανισμών, που έχουν πραγματοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», καθώς και οι μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των οργανισμών θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί η τελική απόφαση για την κατάργηση των φορέων.

Αυτή είναι η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων

Η εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των στρατιωτικών μονάδων και η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων, είναι οι δύο βασικές επιδιώξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μέσω της νέας δομής δυνάμεωντο αξιόμαχο και η αποτρεπτική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τα δεδομένα και τα ζητούμενα του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου «κεντρικό στοιχείο στη νέα δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος».

Ένταση με το καλημέρα στην Ολομέλεια

Την έναρξη της κρίσιμης συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική  ψηφοφορία (σ.σ. έχουν καταθέσει σχετική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής. Πάντως, της μάχης κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την ουσία των διατάξεων, προηγήθηκε η συζήτηση για το αν το νομοσχέδιο και η διαδικασία του κατεπείγοντος παραβιάζουν το Σύνταγμα μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζυμώσεις για επίσκεψη της Λαγκάρντ στην Αθήνα!

ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΣΑΜΑΡΑΣ
Ορόσημο για το ΔΝΤ αποτελούν οι απολύσεις στο Δημόσιο με την πιστοποίηση της τρόικας 

Τους τελευταίους μήνες, το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει επενδύσει πολλά στην εικόνα ανάκτησης της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικώς την «εκστρατεία στήριξης» της χώρας μας μέσα από επισκέψεις ομολόγων του και Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα. Πρόσωπα κλειδιά έχουν περάσει από την Αθήνα, όχι όμως όλα. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει μέχρι σήμερα επαναλάβει μία αντίστοιχη επίσκεψη στήριξης που είχε κάνει τον Δεκέμβρη του 2010 ο Στρος Καν σε εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η Λαγκάρντ, παρά τις εκκλήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί από συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επισκεφθεί την Ελλάδα, δεν έχει μέχρι στιγμής ενδώσει.

Τετελεσμένο: «Τρώνε τον Μανιτάκη» στον ανασχηματισμό

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ
Άλλη μία "άτακτη υπαναχώρηση Κουβέλη" μπροστά στις απαιτήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου 
Τελικά είναι απορίας άξιον: ποιον όρο μπόρεσε τελικά να επιβάλλει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στην πολιτική της κυβέρνησης; 

Κάθε μέρα που περνάει ξεγυμνώνεται όλο και περισσότερο η αδυναμία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ να επιβάλλει εστω και στο ελάχιστο τις κόκκινες γραμμές που έπρεπε να είχε θέσει ο ίδιος για το κόμμα του μπροστά στο παιχνίδι κυβερνητικών ισορροπιών με τους άλλους δύο εταίρους της κυβερνητικής Τριανδρίας.

Ορκωμοσία με αίμα για την κυβέρνηση Λέτα

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής η ιταλική αστυνομία - Δύο καραμπινιέρι τραυματίστηκαν σοβαρά μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο 
Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσιο Κίτζι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο λαιμό.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκαν 8 πυροβολισμοί.
Η αστυνομία προχώρησε στην άμεση σύλληψη του δράστη. Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο.

Η Σφαγή των Καλαβρύτων(Βίντεο)


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ  Nikos Kyriazis

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
κ.κ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ...