Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Παναγιώτης Ήφαιστος: Απαιτείται να οριστούν επακριβώς τα ιεραρχημένα εθνικά συμφέροντα, η πολιτεία να διαθέτει κρατική & στρατηγική θεωρία και αξιόπιστη αποτρεπτική στρατηγική (Hχητικό- Bίντεο)
Επίσημο: O Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης η πρόταση Μπάιντεν για πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα
O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Εάν ξεπεραστεί ο σκόπελος με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση των διορισμών, εκτιμάται ότι ο Τζορτζ Τσούνης θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην αρχή του νέου έτους.
Ἡ Ἀριστερά υἱοθετεῖ τό δόγμα τῆς μικρᾶς καί ἐντίμου Ἑλλάδος
Τσίπρας: Ὑπέρ τῆς «λελογισμένης ἐνίσχυσης τῆς ἀποτρεπτικῆς δύναμης» καί τῆς «ἐπαρκοῦς ἄμυνας» – Δέν ἀπεκάλεσε «παράνομο» τό τουρκολιβυκό μνημόνιο
ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ νά ἀποτελοῦσε καί lapsus linguae τοῦ ἀρχηγοῦ τῆς ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως Ἀλέξη Τσίπρα. Ἡ θέσις του σέ μιά ἀποστροφή τῆς πρωτολογίας του κατά τήν χθεσινή συνεδρίαση τοῦ Κοινοβουλίου «τί δουλειά ἔχει στό Σαχέλ τῆς ὑποσαχάριας Ἀφρικῆς ἡ μικρή Ἑλλάς». Ἀλλά ὅποιος διέτρεξε προσεκτικῶς τήν ὑπόλοιπη ὁμιλία του, ἐπείσθη. Δέν ἐπρόκειτο γιά γλωσσικό ὀλίσθημα ἀλλά γιά διαμορφωμένη πεποίθηση. Ὁ ἀρχηγός τῆς ἀξιωματικῆς Ἀντιπολιτεύσεως ὁ ὁποῖος φιλοδοξεῖ νά ἡγηθεῖ τῆς Κεντροαριστερᾶς καί νά
Φιλότουρκος Αλβανός πρέσβης φοβισμένος από την ελληνογαλλική Συμφωνία – Το νεο-οθωμανικό τόξο «τρέμει»
Ακαδημία Σκοπίων: Αν χάσουμε το έθνος, δεν χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Βενιζέλος: Οι δυσαρεστημένοι από τη συμφωνία
Γιώργος Καραμπελιάς
Από το liberal
Είναι φανερό πώς, απέναντι στην ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνδρομής, ο ελληνικός λαός, οι ένοπλες δυνάμεις και προφανώς η Γαλλία και οι «ευρωπαϊστικές» δυνάμεις της Ευρώπης, καθώς και οι σύμμαχοί μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στέκονται θετικά.
Άλλοι, όπως η Τουρκία κατ’ εξοχήν αλλά και σε μεγάλο βαθμό η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία και οι αντιευρωπαϊστικές δυνάμεις στο ίδιο το εσωτερικό της Ευρώπης, τοποθετούνται αρνητικά απέναντί της. Και οι λόγοι είναι προφανείς.